Ню Йорк текстове под снимки Средната част на Манхатън, гледана от Сентръл паркДата22.07.2016
Размер31.11 Kb.
#897
Ню Йорк – текстове под снимки

Средната част на Манхатън, гледана от Сентръл парк.


Площад Таймс скуер на заздрачаване.
Площад Таймс скуер – едно от най-посещаваните от рустите места в Ню Йорк – е пълен и нощем.
Голият каубой (това гласи надписът на задника) е нюйоркчанинин, който се препитава на пл. Таймс скуер. Той вече има международна известност, включен е в документални филмчета и репортажи от Ню йорк.
Голият каубой подрънква гол с китара по всяко време на годината, дори в най-големия студ.
Голият каубой се снима с туристи – с това си вади прехраната. Повечето туристи му дават по някой долар. Както сам той признава в интервю, понякога доходите достигат 1000 долара на ден.
Изглед от Сентръл парк в Ню Йорк, езерото “Жаклин Кенеди-Онасис”. Това е най-голямото езеро в парка и е кръсетно на вдовицата на президнта Кенеди, защото е била една от най-големите дарителки на парка.
Улична лампа и фасада на сграда от 19 век в една от най-старите части на центъра на Манхатън.
Общ изглед към центъра на Манхатън от покрива на небостъргача Емпайър Стейт Билдинг. Разстоянието до края на Манхатън не изглежда голямо, но пеш е 2 часа ходене.
Западната част от центъра на Манхатън, където са били разположени кулите близнаци. В залива се вижда островчето със Статуята на Свободата и вдясно от него островчето Елис Айлънд, където са пристигали корабите с емигрантите в началото на миналия век. Днес Елис Айлънд е музей.
Небъстъргачът Емпаъйр Стейт Билдинг погледнат откъм улицата.
Поглед към Манхатън от покрива на Емпайър Стейт Билoинг. От другата страна на реката е кварталът Бруклин.

Заливът между Ню Йорк и Ню Джързи. В далечината се вижда мостът, който свързва двата щата.


Скулптурата “Сферата” от Фриц Кьонинг, символизираща мира в света, е стояла 30 години пред сградите на Световния търговски център, преди двете кули да бъдат съборени. Повредената от срутването скулптура през 2002-а година е поставена в парк накрая на центъра на Манхатън като временен мемориал с вечен огън в памет на загиналите на 11 септември.
Туристи разглеждат снимки от разрушенията от 11 септември, поставени на оградата на площадката “Граунд Зиро”, където са се издигали двете кули на Световния търговски център.
Импровизиран мемориал на площадката на “Граунд Зиро”.
Железен елемент от конструкцията на Световният търговски център с формата на кръст е изваден от развалините и поставен като временен мемориал на мястото.
Изглед към центъра на Манхатън от залива с островчето на Статуята на Свободата. В небето до знамето лети самолет, който влачи в небето рекламен надпис.

1

Островчето със Статуята на Свободата, погледнато от корабче в залива.


Статуята на Свободата, подарена от Франция на Съединените американски щати, е монтгирана на постамент на островче в залива на Ню Йорк през 1897 година.
Статуята на Свободата е уголемено копие на същата статуя, която е поставена в Париж на едно от островчетата на р. Сена. Скулпурата е дело на ....., а конструкцията е израяботена от инженер Айфел, автори и на Айфеловата кула в Париж. Туристи могат да се изкачват вътре до главата на статуята.
Бронзова скулптура, изложена пред художествена галерия на уличка в квартала Сохо в Манхатън.
Надписи на руски върху магазин в кварталът Брайтън Бийч в Бруклин, наричан още руски квартал, заради големия брой руснаци, които живеят там.
Вход към метрото в кварталът Брайтън Бийч в Бруклин, населен предимно с руски емигранти, край който има магазини с надписи на руски.
Бездомник е седнал на тротоара пред заведение на 6-то авеню в Манхатън.
Художник изрязва тикви пред публика на празника Хелоуин в Сентръл парк в Манхатън.
Деца са се наредили пред масата на художник, който изрязва тикви на празника Хелоуин в Сентръл парк.
Фотограф и нюйоркчанини, облечен като тореадор, припечелват от снимки на туристите, които минават край бика на Уолстрийт, един от символите на Ню Йорк.
Нюйоркчани преминават пеш по Бурклинския мост към Манхатън. Мостът е един от символите на града.
Стълбата, по която са се качвали емигрантите в началото на миналия век. Тя води към регистрационната зала, където са регистрирани всички емигранти, идващи с кораби от Европа. Днес мястото е превърнато в музей.

Входът на кварталната пожарна на 85-а улица в Ню Йорк, пред който е поставена паметна плоча за загиналите 9 пожарникари на 11 септември 2001 г.


Табло със снимки на деветимата загинали на 11 септември 2001 г. пожарникариот кварталната пожарна на 85-а улица в Ню Йорк.
Каталог: img -> gallery
img -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
img -> 1 ден: Казабланка
img -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
img -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
img -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
img -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
img -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
gallery -> Брюж текстове за снимки


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница