Обект: "Детска и спортна площадка в упи I, кв. 280, жк "Медковец" по плана на гр. Враца"Дата22.01.2019
Размер52.5 Kb.
ОБЕКТ: "Детска и спортна площадка в УПИ I, кв.280,

ЖК "Медковец" по плана на гр.Враца"

СЪДЪРЖАНИЕ:
1.Челен лист

2.Обяснителна записка


3. Работен проект


ОБЕКТ: "Детска и спортна площадка в УПИ I, кв.280,

ЖК "Медковец" по плана на гр.Враца"
Обяснителна записка

Проектът е възложен от Община Враца ,съгласно Договор за проектиране № …. 0т 9.10 .2012 год. и изготвен съгласно Задание за проектиране, в съответствие с Наредба № 4 за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти и в с Наредба № 1 от 12 януари 2009 год. За устройство и безопасност на площадките за игра.


Обектът се намира в кв. Медковец , гр. Враца и представлява зелена площ с асфалтови площадки на три нива и детска площадка с метални катерушки.
Общата площ на обекта е 2 296.00 м2. Площадката се намира в жилищен квартал с няколко високо етажни сгради и сравнително голям брой млади семейства с деца.
Проектът предвижда изграждане на комбинирано игрище за волейбол и баскетбол, площадка за фитнес на открито, детска площадка за ползване от деца 0-3 и от 3-12 години, градинско осветление , видеонаблюдение и озеленяване.

.

1.КОМБИНИРАНО СПОРТНО ИГРИЩЕ

Спортното игрище е проектирано с размери 13.00/24.00 м. поле за игра за баскетбол и 1.00 м ивица отстрани за разполагане на пейки.Волейболното игрища е с размери 9.00/18.00 м. е с настилка в контрастен цвят .

Ориентирано е в посока север-юг за осигуряване равностойни условия на играчите.

Цялото игрище е оградено с метална ограда върху бетонов фундамент с обща височина 3.00 м. и две врати за вход и изход в контрастен цвят.
Настилката е акрилна , мултифункционална, подходяща за баскетбол и волейбол . Създава отлични условия за игра, с добър отскок на топката и противохлъзгащо покритие. Не изисква специална поддръжка и е изключително устойчива на външни климатични влияния.
Полага се върху бетонова основа , като за подложка се използва частично старата асфалтова настилка , а на останалата площ се допълва с трошен камък.
Спортните съоръжения са 2 броя баскетболни кошове с табло, ринг и мрежа , 2 броя опъвателни стълбове за волейбол, мрежа и обтегачи.
За удобство на играещите са предвидени 6 броя пейки без облегалки и 2 броя кошчета.


2. ПЛОЩАДКА ЗА ФИТНЕС НА ОТКРИТО

В близост до спортното игрище е разположена площадка с фитнес уреди за открито. Предвидените уреди са достатъчни за работа върху основните групи мускули. Групирани са на три зони – за трениране на корема, гърба и краката, комбиниран уред, подходящ за ползване и от хора с двигателни проблеми и лост , успоредка и щанги.


Настилката на площадката, на която са разположени уредите е от ударопоглъщащи плочи 40/40, с дебелина 4 см. Предвидените разстояния около тях са достатъчни за ползване без да има опасност за трениращите.

Настилката около зоната за спорт е от цветни бетонови павета въху пясъчен подравнителен пласт и основа от трошен камък.


Предвидени са 3 броя пейки с облегалки и 2 бр. кошчета.

3.ДЕТСКА ПЛОЩАДКА
Детската площадка изградена като комбинирана за ползване от деца от 0 до 3 години и от 3 до 12 , като двата сектора са отделени с ограда 1 м.

Площта ,броят и видът на съоръженията е в съответствие с минималните изисквания от Наредба № 1 от 12 януари 2009 год.


Сектор 0-3 години предвижда разполагане на:

Пясъчник за игра от армирани бетонови стенички, покрити с топлоизолационен материал.

Пясъкът, който се използва е промит, дезинфекциран и се полага въху дренаж от трошен камък и пласт от геотекстил. Поддръжката на съоръжението се състои в периодично разрохкване и дезинфекциране.


Останалите съоръжения са: Къщичка –магазинче и Клатушка.
Настилката на целия сектор е от ударопглъщащи плочи 40/40 и деб. 3 см., залепени върху бетонова основа и основа от трошен камък.
Предвидено е поставянето на 1 пейка с облегалка и височина на седалката 32 см. и дължина 125 см. и 2 бр. кошчета на подходящи места.
Оградата е с вис. 1.00 м с по два вход –изход в контрастен цвят.

Всички детски съоръжения и мебели трябва да бъдат произведени от лицензиран производител и да се монтират и поддържат според указанията на производителя.


Сектор 3-12 години предвижда разполагане на:
Комбинирано съоръжение 1 брой за игра на деца от 3-12 години, което има двойна пързалка, пързалка- спирала и две кули. Видове игри Катерене, пързаляне, провиране, пазене на равновесие и др.

Към съоръжението е добавена платформа за улеснен достъп на деца с увреждания.


Двойна люлка 1 брой.
Люлка за групово люлеене 1 брой, подходяща и за деца с двигателни увреждания.
Катерушка 1 бр.
Ограда.Цялата площадка е оградена с ограда ви. 1.00 метра ,с по два вход-изход в контрастен цвят . Вратата е с широчина 1.00 м .
Пейка с облегалка и крака от чугунени отливки 3 броя

Кошче за отпадъци 4 броя

Всички детски съоръжения и мебели трябва да бъдат произведени от лицензиран производител и да се монтират и поддържат според указанията на производителя.


Проектант:

арх..Филип Филипов

ЕТ”МАРИЯ ГЕНОВА”

Тел. 0889/23 35 16 : e-mail:mig62@abv.bg

ОБЕКТ: "Детска и спортна площадка в УПИ I, кв.280,

ЖК "Медковец" по плана на гр.Враца"

ЧАСТ: Архитектура

ФАЗА: РАБОТЕН ПРОЕКТ

Съгласен с проекта:

Община Враца

Проектант:

Арх.Филип ФилиповНоември 2012 г. Гр.Враца


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница