Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния БългарияДата09.01.2018
Размер18.14 Kb.
#42109


Прес съобщениеПРОЕКТ:

Обща стратегия за устойчиво териториално развитие натрансграничния регион Румъния – България”

MIS-ETC Code 171

На 26 септември 2013 г., по покана на ARIES Олтения (Румънска асоциация за електроника и софтуер - Крайова), експерти от Областна администрация Плевен посетиха гр. Крайова във връзка с провеждането на първа пресконференция и локална среща за популяризиране на проект: „Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния – България” в Окръг Долж, Румъния.


Сред поканените бяха и представители на Министерството на регионалното развитие – България, Министерството на регионалното развитие и публичната администрация - Румъния, малки и средни предприятия, търговска и стопанска камара - Крайова, както и представители на Окръжен съвет на Окръг Долж.
На срещата беше направено представяне на целите, основните дейности и очакваните резултати по проекта. Областна администрация Плевен, участваща като партньор по проекта също представи дейностите си по проекта, включително етапа на изпълнение на Регионалната схема за пространствено развитие на Област Плевен, както и интегрираната географска информационна система, която е процес на разработка, но може да бъде посетена на следния интернет адрес: http://84.43.190.202/oblast_pleven/. В рамките на срещата Областна администрация Плевен отправи предложение за разширяване и задълбочаване на контактите и партньорските взаимоотношения с Окръжен съвет Долж.
ARIES Олтения е един от дванадесетте партньори по проекта, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007 – 2013 г. Проектът е един от петте стратегически проекта в румънско българската трансграничната зона и цели да подпомогне чрез данни, анализи, планиране, и прилагане на пилотни проекти от двете страни на границата, разработването на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2014 – 2020 г.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница