Община пещераДата12.10.2018
Размер114.5 Kb.


ОБЩИНА ПЕЩЕРА
4550 гр.Пещера, ул. "Дойранска епопея" № 17

тел.: (0350) 6-22-03, 6- 22-08, факс: 6-41-65

URL: http://www.peshtera.bg
ОБЩИНАТА Е СЕРТИФИЦИРАНА ПО ISO 9001:2008
ИНФОРМАЦИЯ
за дейността на Общинските клубове

на пенсионерите, диабетиците и инвалидите през 2012г.І. Клуб на пенсионера

Клубът на пенсионера в гр. Пещера функционира от 1977 година. Членската маса за 2012г. наброява 186 човека. В с. Радилово клубът съществува от 1992 година с членска маса от 76 човека. В с. Капитан Димитриево клубът на пенсионера съществува от 1987 година като членската маса наброява 43 човека. Клубовете на пенсионера и в трите населени места на общината разполагат с добри бази, в които осъществяват своите мероприятия и срещи. Дейността на Клуба на пенсионера в гр. Пещера се ръководи от 5-членен Управителен съвет с председател – Райна Готева, като контрола се осъществява от 3-членна Контролно-ревизионна комисия.

През 2012 г. заседанията на Управителните съвети са провеждани всеки последен вторник на месеца. На тях са разглеждани различни въпроси, касаещи структурата на организацията, подготовката и реализирането на социално – културните мероприятия през годината.

Както всяка година и през 2012 година, календарът с културните мероприятия на клубовете на пенсионера в гр. Пещера и селата Радилово и Капитан Димитриево бяха разнообразни и богати. С помощта на Община Пещера и спонсори са проведени чествания на различни празници през календарната година, организирани са тържества и екскурзии.ІІ. Сдружение на диабетиците в гр. Пещера

Сдружение “Диабетик” съществува на територията на Община Пещера от 22.03.1995 г., с членска маса 305 човека. Дружеството е член на Българска асоциация “Диабет”. Сдружение “Диабетик” - Пещера легитимира дейността си с Решение №5 от 26.02.2002 г. на Софийски градски съд. Организацията се управлява от 5 членен Управителен съвет с председател Васил Мулетаров.

За изминалия отчетен период, сдружение “Диабетик” има приет План за работа, съобразно който са проведени 8 заседания и 4 събрания на управителния и контролния съвет, осъществени са редица чествания и тържества, организирани са излети за желаещите членове, изнесени са беседи свързани със заболяването, отпуснати са противогрипни ваксини, измервана е кръвната захар на членуващите.

ІІІ. Сдружение на диабетиците в с. Радилово

Диабетно дружество “Вяра” с. Радилово е учредено на 22.03.2012 г., с членска маса 50 човека. Дружеството е член на Българска асоциация “Диабет”. Диабетно дружество “Вяра” се управлява от д-р Аврамов - Председател, Заместник председател – Виолета Гешева, секретар-касиер Жана Пройчева и 5 членен Управителен съвет. Проведени са 8 заседания и 4 събрания на управителния и контролния съвет, редица чествания и тържества, организирани са излети за желаещите членове. През отчетния период са проведени 6 събрания и 2 заседания на УС.ІV. Общинска организация на Съюза на инвалидите в България

Общинската организация на инвалидите в гр. Пещера е учредена през 1991 г., с 27 души членска маса. Тя е член на Европейския форум на хората с увреждания. Броят на членовете на съюза през 2012 г. е 454, в трите населени места в общината – гр.Пещера – 348 човека, с. Радилово – 66 човека, с. Капитан Димитриево – 40 човека.

В град Пещера на 16.04.2013 година се проведе отчетно-изборно събрание, на което бе избран управителен съвет на общинския клуб, с председател – Дафинка Василева. Отчетно-изборни събрания бяха проведени и в селата Радилово на 14.03.2013 г. и Капитан Димитриево на 21.03.2013 година.

През изминалата 2012 година, Общинската организация на инвалидите в гр.Пещера и дружествата в селата Радилово и Капитан Димитриево отчетоха богата, изпъстрена с много дейности и мероприятия културно – масова, обществена и социална програма, осъществена в сътрудничеството с читалище “Развитие 1873”- гр.Пещера, Дневния център за възрастни хора с увреждания- гр.Пещера и Пенсионерския клуб.V. Сдружение “Вяра” – гр. Пещера

Сдружение “Вяра” на хората с психични проблеми е учредена на 04.04.2007г. с членски състав от 34 човека. Към момента членуващите са близо 50 човека. Управителният съвет на клуба се състои от 5 човека, с председател – Дафинка Ставрева.

Всеки петък в клуба се провеждат развлекателни игри, разговори по различни теми и други мероприятия, според желанието на членовете.
VІ. Проблеми на общинските клубове и предприети действия, за решаването им от страна на Общинска администрация – Пещера.

1. Клуб на пенсионера – гр.Пещера

Исканията на Клуба на пенсионера през изминалия период бяха свързани с почистване на покривната конструкция на клуба в гр. Пещера.

Задачата е постоянна и всяка година се прави профилактика на покрива и се почиства от паднали листа, клони и други;
2. Клуб на инвалида – гр.Пещера

Исканията на общинската организация на Съюза на инвалидите в България пред Общинска администрация – Пещера са свързани с продължаване политиката за осигуряване на архитектурен достъп за хората с увреждания.

Ръководството на Община Пещера полага всички усилия, в условията на икономическа криза, да осигурява средства за изграждане на достъп за хора в неравностойно положение. През последните две години бяха създадени условия за свободен достъп на хора в неравностойно положение в реконструираните улици и тротоарни площи, включени в строителната програма на Община Пещера, централна градска част и парковете, изгради се рампа за достъп до Дирекция “Социално подпомагане” – гр. Пещера, заложени са средства в бюджета на Община Пещера за 2013 година, с които да бъде изграден асансьор, който ще обслужва потребителите на Дневния център за деца и младежи с увреждания и Дневния център за възрастни хора с увреждания.
4. Сдружение “Вяра” – гр. Пещера

Исканията на сдружение “Вяра” бяха свързани с осигуряване на клубна база.

Към настоящия момент сдружението извършва дейността си в едно помещение с клуб “Оптимист”. Тъй като численият състав на сдружение “Вяра” е много по-малък от клуба на инвалида, по взаимна уговорка помещението се ползва 4 дни в седмицата от Клуба на инвалида и 1 ден от сдружение “Вяра”.
Изготвил:

Директор на дирекция “ХДИРРП”:……………………

/Галина Стоянова/

Съгласувал:

Заместник Кмет:……………………

/Стефан Балабанов/


КМЕТ:

/ГЕОРГИ КОЗАРЕВ/


Каталог: attachments -> article
article -> Решение за отказ за заплащане на правна помощ служебно или по предложение на адвокатския съвет
article -> Публични прояви в духовната сфера в горна оряховица март 2016 година
article -> Национален календарен план за 2014 година I. Национални инициативи
article -> Национален календарен план за 2015 година I. Национални инициативи
article -> Списък на възстановените заглавия към 31. 07. 2012
article -> Секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването
article -> 1 април /неделя/, 10. 00 часа, център село Поликраище
article -> Отчет за изпълнение бюджета на община Годеч за 2012 година
article -> Публични прояви в духовната сфера в горна оряховица февруари 2016 година


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница