Официален вносител на ФолксвагенДата31.07.2017
Размер103.13 Kb.
#26921


Официален вносител на Фолксваген
Бизнес Парк София

сгр. 10, ет. 1

Младост 4, 1766 София
Тел: +359 2  80 71 400

Факс: +359 2  80 71 409

Е-мейл: office@porschebulgaria.bg

Web site: www.volkswagen.bg
София, 18.11.2008 г.


Новият Volkswagen Golf

Най-добрият Golf в историята. Наслада за всички сетива.

Всеки от нас се докосва до света чрез своите сетива. Чрез тях ние възприемаме околната среда с невероятна точност. И откриваме истинската стойност на нещата от живота.

Всеизвестен научен факт е, че човешкото око възприема първото впечатление за по-малко от две десети от секундата. Точно толкова, колкото са необходими на новия Голф, за да прикове вниманието Ви.

Човешкото ухо регистрира всеки звук, по-силен от 0 децибела. Това означава, че ще чуете двигателя на новия Голф с известно усилие, защото това е най-тихият Голф на всички времена.

Човек е способен да различава до 10 000 аромата. А човешкият мозък е може да запомни всички тях, понякога дори от първия път. Гарантираме Ви, че всичките 1000 гена, които обонятелната система използва, ще се активират в мига, в които седнете в новия Голф.

Отключете сетивата си и се насладете изцяло на новия Volkswagen Golf!


София, 18. ноември 2008 г. Официалният вносител на Volkswagen за България – Порше БГ ЕООД представя на пазара поредното поколение на своя Golf - най-новото и едновременно най-доброто в историята на модела. Независимо от смяната на генерациите, Golf винаги ще си остане феномен. Макар да принадлежи към компакния клас като пазарно позициониране, легендарният модел винаги се е противопоставял на всички автомобилни и социални класови ограничения. Нито един друг автомобил в историята не е успявал да достигне до подобен внушителен спектър от различни хора в един и същи ценови сегмент. Единствено Golf успява да отговори и да задоволи всички вкусове и предпочитания. Новото шесто поколение е в състояние да ги задоволи в максимална степен.

Всеки детайл от новото поколение се е приближил още по-плътно до перфектното. Близо до съвършенството е и дизайнът на Golf, издигащ го на качествено ново равнище. Екипът на главния дизайнер на концерна Volkswagen Валтер де Силва е успял да придаде на Golf представителна осанка със стилистична острота и мощ, доставящи още по-голямо удоволствие за сетивата – както като естетика, така и като качества на пътя.

Новият Golf е един наистина интелигентен автомобил. Доказват го обективни стойности като средният разход на гориво от 4,5 л/100 км при версията TDI със 110 к.с. – истинска магия, способна да върне назад цените на горивата. С помощта на предлаганите по желание система „Park Assist“, Golf може да паркира почти самостоятелно в града, системата за автоматичен контрол на дистанцията ACC гарантира оптимално разстояние до останалите автомобили на магистралата, а трансформацията от комфортно пътуване в динамично спортно поведение се извършва мигновено с натискане на бутон, благодарение на адаптивното окачване DCC.

Над всичко това стои абсолютно безпрецедентното в този ценови сегмент ниво на качеството на изпълнението на новия Golf. Проф. Мартин Винтеркорн, председател на управителния съвет на Volkswagen AG, акцентира именно върху този аспект от същината на новия модел - „Шестото поколение на Golf демонстрира уникално качествено равнище и полага до голяма степен нови стандарти по отношение на нивото на изпълнение и комфорта в своя клас.“


По-достъпен техническия прогрес с нововъведенията в Golf
Ясният и динамичен дизайн на версиите с три и пет врати на Golf, който ще се предлага в нива на оборудване „Trendline“, „Comfortline“ и „Highline“, дава насоки за пътя, в който в бъдеще ще се развива марката Volkswagen. Акустичните характеристики и цялостния комфорт на новия модел буквално разбиват представите за удобство в компактния сегмент от пазара, а прилагането на високотехнологични двигатели и трансмисии снижават показателите по отношение на разхода на гориво с до 28 %. Всички бензинови и дизелови двигатели, използвани в новото пколение, отговарят на изискванията на бъдещата екологична норма Euro-5.

Предлаганите като допълнително оборудване мерки за подпомагане на водача като системата за автоматично поддържане на дистанцията ACC, адаптивното окачване DCC и системата за паркиране Park Assist също са сред върховите технологични новости в компактния клас, внедрени за първи път при шестото поколение на Golf. Сред мерките, допринасящи за значително повишаване на активната и пасивна безопасност са новата система ESP с по-прецизни реакции, оптимизираната деформационна структура на каросерията, седемте въздушни възглавници (включително и за коленете на водача), активните опори за глава, предотвратяващи травми вследствие на „камшичен удар” (WOKS), появяващата се за първи път при Golf индикация за закопчаване на предпазните колани на задните седалки, както и дневните светлини.


Ново измерение на прецизността във външния дизайн на Golf
Високото качествено равнище на новото поколение на Golf се отразява най-ярко в неговия изключително стилен дизайн. Всички основни елементи от каросерията са оформени по нов начин, като по думите на Валтер де Силва „характерните елементи на модела са изляти в нова, прецизна форма. Golf ненапразно се счита за една от иконите на световното автомобилостроене и именно поради тази причина архитектурата и графичните решения при новия модел са запазили своята автентичност, уникалност и категоричност.“ В същото време шестото поколение на Golf е по-динамично и изразително от всички свои предшественици. Според де Силва, „Формите му са по-силно подчертани, по-триизмерни от тези на неговите предшественици. Линиите са прецизно дефинирани, а извивките и вдлъбнатините са изпълнени в съвършени пропорции.“ Клаус Бишоф, шеф-дизайнер на марката Volkswagen, допълва - „Всеки детайл от автомобила цели повишаване на безкомпромисното впечатление за високо качество на новия продукт.”

Промяната в новия модел проличава особено ярко при директно сравнение на автомобилите от петата и шестата генерация. Екипът от стилисти, който ръководи отдела Сreativе Design на концерна, е успял да извлече генетичната есенция на същността на Golf и да я интерпретира в модерна, съвременна форма, насочена към бъдещето. Сред основните съставки на тази стилистична есенция са ясното оформление на предната част, характерна за първото поколение на модела, както и достигналата съвършенство при четвъртата генерация задна странична колона.

Подобно на решението, използвано при новия Scirocco, покривната част е с ясно изразена, подчертана чупка под долния ръб на страничните прозорци. В тази област се откроява акцентирана линия, изопната като добре трениран мускул от предните до задните светлини. Благодарение на тази линия в силуета, която във Volkswagen Design наричат „линия на характера”, стойката на новия Golf на пътя изглежда по-стабилна в странична перспектива.

Във всички повърхности се усеща напрежение и атлетичен дух. В предната част с хоризонтално разположена между светлините решетка личи приемствеността между новия модел и първото поколение на Golf, а самата решетка е издържана в бляскаво черно. Оформлението на бронята кореспондира с това на предната решетка, а под нея е включен допълнителен отвор за въздух, изпълнен също в черно. На черен фон са подредени и хромираните рефлектори на динамичните предни светлини.

В оформлението на задната част също личи доминантно присъствие на хоризонталната линия. Светлините вече са много по-широки и предлагат уникален „светлинен дизайн”, отличаващ автомобила при движение нощем. Кристално прозрачната лента за мигачите и светлините за заден ход е стилистичен елемент, напомнящ за решението при задните светлини на Touareg. Като цялостно съчетание от отделните стилистични елементи, отзад новият Golf изглежда по-широк, по-нисък, по-динамичен и престижен от своите предшественици.
Качеството на интериора надхвърля границите на компактния клас
Усещане за високо качество изпълва и оформеното по изцяло нов начин вътрешно пространство на новия Golf. Елитната обработка на повърхнините и изпълнението на отделните детайли на арматурното табло са тържество за сетивата и категорично надхвърлят утвърдената представа за качество в компактния автомобилен клас. Видът и оформлението на материалите, елементи като коприненоматовите хромирани апликации и заимстваните директно от Passat CC волан и блок с контролни прибори наистина оставят водача с впечатлението, че седи в автомобил от горния клас.

Ергономията на вътрешното пространство също демонстрира осезаема еволюция. Функционалните елементи са още по-лесни за обслужване, като впечатление правят представеното за първи път при Passat CC управление на автоматичната климатична инсталация (Climatronic), новата аудионавигационна система с радиоприемник RNS 510 с чувствителен на докосване дисплей, както и разположените по-напред и по-удобно в облицовките на вратите бутони за задвижване на страничните прозорци.

Типичното за марката Volkswagen педантично отношение към детайла преминава като червена нишка през новото поколение на Golf. Характерен пример в тази насока е индикаторът за закопчаване на предпазните колани на задните места – ако автомобилът бъде поръчан със задни странични въздушни възглавници, водачът може да получи информация за закопчаването на всеки един от предпазните колани на задните места както на многофункционалния дисплей, така и като акустична сигнализация. Облицованите с естествена кожа седалки също могат да послужат за образец, тъй като при новото поколение на Golf се използва за първи път ново, по-издръжливо покритие на повърхността.

Впечатление в багажното пространство правят четирите практични халки за подредба и надеждно фиксиране на покупките – съдържанието на чантите със сигурност ще остане там, където му е мястото. Страничните огледала на новия модел са с аеродинамично оптимизирана форма, която намалява значително замърсяването им при движение в мокро време. По-удобна е и настройката им отвътре, тъй като подобно на управлението на страничните прозорци, разположението на бутона е изместено по-нагоре и напред в облицовката на вратата.


Акустичният комфорт превръща шестото поколение в най-тихия Golf в историята на модела
Новият Golf се отличава с първокласна вътрешна акустика и шумоизолация на върхово ниво. За снижаване нивото на шума спомага както специалното фолио на челното стъкло, така и новоразработената система от уплътнения на вратите и страничните стъкла. Свой чувствителен принос в намаляване на аеродинамичния шум има и новата форма на страничните огледала, а допълнителните целеви мерки за акустична изолация на пътническия от двигателния отсек също са дали осезаемо отражение върху комфорта в купето. Пакетът от мерки за шумоизолация на новия модел придобива завършен вид със специалните гуми с намален шум при търкаляне и високотехнологичните нови тампони, използвани в окачването на двигателя.
Дизеловите двигатели преминават изцяло към директно впръскване на гориво по системата Common-Rail
Съществен принос за забележителните акустични стандарти на новия модел имат внедрените за първи път в Golf двигатели TDI с директно впръскване Common-Rail и изключително ниско ниво на шума. Два балансиращи вала (при версиите с мощност над 103 кВт / 140 к.с.) се грижат и за погасяване на нежеланите вибрации в работата на мотора. Планира се гамата от TDI-агрегати да обхване диапазона от 66 кВт / 90 к.с. до 125 кВт / 170 к.с., като при дебюта на Golf ще бъдат предложени два 2,0-литрови мотора TDI с мощност 81 кВт / 110 к.с. (който ще се появи на пазара в началото на 2009 г.) и 103 кВт / 140 к.с. Филтърът за твърди частици (DPF) ще се предлага серийно при всички дизелови двигатели в гамата на новия модел.

Новите дизелови мотори TDI се отличават и с извънредно нисък разход на гориво. Агрегатът с максимална мощност 110 к.с. се задоволява само с 4,5 л. (119 гр/км CO2), което означава намаление с 0,6 л/100 км в сравнение с неговия предшественик! Дори версията с мощност 140 к.с. се нуждае само от 4,9 л. дизелово гориво на 100 км пробег (129 гр/км CO2), с което също изразходва с 0,6 л/100 км по-малко от предходното поколение на същия двигател.


Бензиновите двигатели са по-икономични откогато и да било
В началната фаза от пазарното представяне на модела, спектърът от бензинови двигатели ще включва четири варианта с мощност 59 кВт / 80 к.с., 75 кВт / 102 к.с., 90 кВт / 122 к.с. и 118 кВт / 160 к.с. Двигателите с мощност от 90 кВт / 122 к.с. нагоре ползват технологията TSI с принудително пълнене с механичен и/или турбокомпресор. Фактите сочат, че бензиновите мотори на новия Gof също се отличават със забележителна икономичност. Оптимизираният базов двигател с мощност 80 к.с. изразходва само 6,4 литра бензин 95Н на сто километра пробег, което се равнява на 149 гр/км CO2 и е с 0,5 л/100 км по-малко, отколкото при предходната версия на задвижващия агрегат. Като блестящи примери за ефективност отново се доказват TSI -двигателите с означение – разполагащият с мощност 122 к.с. нов Golf 1.4 TSI се задоволява само с 6,2 литра 95Н (144 гр/км CO2), което се равнява на икономия в размер на 0,1 л/100 км в сравнение с предходната версия, а дори и новата разновидност на 1.4 TSI с максимална мощност 160 к.с. се нуждае само от 6,3 л/100 км – отличен резултат извън всяко съмнение. В сравнение със заменения FSI-агрегат с мощност 150 к.с., разходът на версията TSI със 160 к.с. е намалял с повече от впечатляващите 1,6 л/100 км.
Традиционната автоматичната трансмисия е напълно заменена с DSG
С изключение на базовите версии, всички бензинови и дизелови двигатели в гамата на Golf ще могат да се комбинират със трансмисиите DSG с два сухи съединителя на Volkswagen. В зависимост от показателите на двигателя по отношение на въртящия момент ще се използват шест- или седемстепенни предавателни кутии DSG. По този начин изключително ефективните и динамични DSG-агрегати заменят изцяло традиционните автоматични предавателни кутии с хидравличен преобразувател на въртящия момент в гамата на Golf. Изключителната икономичност на съчетанието от технологиите TSI и DSG например се илюстрира по впечатляващ начин от средния разход на версията 1.4 TSI с мощност 160 к.с. и седемстепенна трансмисия DSG – едва 6,0 л/100 км или 139 гр/км CO2. Този високотехнологичен дует идва да замени комбинацията от версията 2.0 FSI със 150 к.с. и класическа шестстепенна автоматична трансмисия, при която средният разход възлизаше на 8,3 л/100 км. Икономията от 2,3 л/100 км в този конкретен случай се равнява на относителен дял от 28 % и може да послужи за пример на технологична ефективност в най-чиста форма.

Вносителят не носи отговорност за евентуални неволни и печатни грешки и си запазва правото за промени без предизвестие.

TDI, TSI, DSG и Twincharger са запазени марки на Volkswagen AG или други поделения на Volkswagen Gruppe в Германия и други страни.ОТОРИЗИРАНИ ДИЛЪРИ НА VOLKSWAGEN ЗА БЪЛГАРИЯ­­________________________________________________________________________________________________
Порше София Изток VW-център София ХААС– 60 АВТОХИТ 2000 ВЕСТАУТО-М АВТОТРЕЙД АВТОЧОЙС ХОБИ-КАР АВТОТЕХНИКА

София София Пловдив Стара Загора Бургас Варна Велико Tърново Русе Плевен

Тел.: 02 80 73 400 Тел.: 02 818 77 56 Тел.: 032 967 528 Тел.: 042 616 046 Тел.: 056 800 278 Тел.: 052 601 571 Tел.: 062 615 775 Тел.: 082 875 165 Тел.: 064 888 788Факс: 02 80 73 411 Факс: 02 955 04 00 Факс: 032 967 528 Факс: 042 616 050 Факс: 056 536 008 Факс: 052 601 570 Факс: 062 605 120 Факс: 082 834 837 Факс: 064 888 799Каталог: pi files -> 2008
2008 -> Honda представя луксозния филиал Acura в Япония
2008 -> Около 3000 бройки годишно се надява да реализира компанията на китайския пазар
2008 -> Honda ще оборудва наследника на nsx с V10
2008 -> Бивш шеф на Airbus сменя Фолц
2008 -> Alfa Romeo Brera бе представена на тестов полигон
2008 -> Audi A6 allroad quattro у нас от август
2008 -> Откриване на ски сезона в Банско
2008 -> Audi продаде над 2 млн коли 4х4
2008 -> Тенис звездата Рафаел Надал е новото лице на Kia
2008 -> Новина Уникално роудшоу на bmw се вихри у нас


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница