Огромният стрес при всеки интензивен дъжд, когато същите имоти се покриват под 1 метър вода, ще се превърне в споменДата12.10.2018
Размер22 Kb.
СОЦИАЛНО – ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗ И ТЕХНИКО –ИКОНОМИЧЕСКА ОБОСНОВКА ОТ ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ПРОЕКТ “РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ОТВОДНИТЕЛЕН КАНАЛ ЗА ПОВЪРХНОСТНИ ВОДИ НА УЛ. “ВАСИЛ ПЕТЛЕШКОВ”
Хидрогеоложката даденост на територията на града, разположен живописно в южтите скатове на Родопите определя и риска от неположени усилия за отводняването при поройни дъждове.

Община Пещера е спечелила проект за изграждане на геозащитна зона по Европейските фондове, който ще стартира до няколко месеца и ще реши гомяма част от този проблем. Но това не отлага осигуряване на канализационните нужди за поемане на повърхностните води в града.

С проекта “Реконструкция на отводнителен канал за повърхностни води на ул. “Васил Петлешков” се цели да се овладее най-рисковата част на територията на града, каквато е и целта на настоящия проект. По този начин имотите разположени на ул. „Йордан Ковачев” и ул. „Спас Зафиров” и ул. „Отец Пайсии” няма да се превръщат в част от корито на буен поток.

Огромният стрес при всеки интензивен дъжд, когато същите имоти се покриват под 1 метър вода, ще се превърне в спомен.В проекта се предвижда изграждането на 2 броя надлъжни дъждоприемни решетки на кръстовищата на ул. „Васил Петлешков” , ул. „Йордан Ковачев” и ул. „Спас Зафиров”. Предвижда се и подмяната на съществуващия канал, който е изпълнен с бетонови тръби, който в момента е затлачен изцяло с пясък. Предвижда се и изграждане на нов канал в участъка от кръстовището с ул. „Спас Зафиров” и ул. „Васил Петлешков” до околовръстен път.
Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница