Оперативна отчетна документация по качеството Анализ на дейността на Хотел Атриум БийчДата10.02.2018
Размер319.54 Kb.
#55973
ТипАнализ
Оперативна отчетна документация по качеството
Анализ на дейността на

Хотел Атриум Бийч

Елените

Анализът обхваща оценката на входните ресурси, техните доставчици, процеси, изходни продукти и клиенти. Въз основа на него са създадени изводи и препоръки за подобряване па работата на хотела.

  1. Обща характеристика

  2. Входни продукти

2.2Трудови ресурси

2.3Материални ресурси

2.4 Информационни ресурси


  1. Доставчици на входни продукти

  2. Процеси на всяко структурно звено

  3. Изходни продукти


Разработил:

Георги Аврамов

IV курс Туризъм

Проверил:

проф. д-р М. Рибов

Ръководител на проекта


1. Обща характеристика

1.1. Местоположение

Елените е ваканционно селище, закътано в спокоен морски залив с хубав плаж и зелени поляни, и идеално място за почивка сред природата, с разнообразни възможности за спорт и развлечения. Комплекс АТРИУМ БИЙЧ се намира във вилно селище Елените, на първа линия на самия бряг. Завършен през 2007 г. комплексът предлага на своите гости 10 ресторанта национална и интернационална кухня, нощни клубове, медицински център, детска площадка, басейни, воден парк Атлантида, сърф клуб, скокове с парашути, конна база, тенис корт, мини голф, фитнес, SPA, индонезийски масаж, турска баня, сауна, интернет клуб, художествена галерия, амфитеатър. Атриум Бийч разполага с 129 апартамента - 106 апартамента с една спалня, 2 апартамента с 2 спални, 16 студия тип спални, 4 студия с кухня и 1 мезонет.


Луксозният морски курорт Елените се намира източно от Слънчев бряг, на 50 км северно от Бургас, в подножието на прекрасната Стара планина, там където тя плавно се спуска, за да се срещне с морето. Най-близкият курорт е Свети Влас. Великолепният древен град-музей Несебър е на юг и неговата стара част задължително трябва да бъде посетена, а на север е нос Емине, най-източната точка на България. Мястото е прекрасно, а полите на Стара планина предлагат отлични възможности за разходка сред природата. Това е единственият български курорт с изцяло южно изложение. Луксозните сгради са подредени като мозайка върху околните хълмове, а архитектурното им решение създава атмосфера на уединение и спокойствие за гостите на селището. За да се чувстват здрави и отпочинали, гостите могат да ползват спортния комплекс, SPA центъра, където се предлагат и процедури от Югоизточна Азия. На разположение е Витаминния бар, а плажът е много богат на възможности за водни спортове: сърф, яхти, кану, водни колела, моторни джетове и парашути. Селището разполага с възможности за конна езда, тенис на корт, на разположение е и анимационният център.

Мястото, където Стара планина се слива с черноморския бряг, отдавна се е превърнало в едно от най-романтичните кътчета за летен отдих, където за всеки има неизброими забавления, кулинарни изкушения, възможност за практикуване на над 20 вида спорт, както и среднощни фиести в развлекателните барове и дискотеки. Всичко това е гаранция за незабравима и вълнуваща ваканция. Мястото предлага изключителна комбинация от планина и море. Морската вода е много чиста, а дъното е плитко и безопасно за къпане.


В своя луксозен апартамент в АТРИУМ БИЙЧ вие ще се наслаждавате на  зелени гористи хълмове, пърхащи лястовици и невероятно спокойствие.

.

1.2. Предмет на дейност

Едноличното дружество с ограничена отговорност хотел Atrium Beach е вписано в Търговския регистър и предметът му па дейност е предоставяне на услуги по настаняване, хранене и допълнителни услуги.

1.4. Предлагани услуги

Atrium Beach се намира на 20 м. от екзотичния плаж на ваканционно селище "Елените" 

Нощувка, закуска/7.30:10.30/, обяд /12.30-14.30/ и вечеря/18.00 – 21.30/ на блок маса в основния ресторант*, местни алкохолни и безалкохолни напитки, бира, вино, мин.вода, чай, кафе, пица/в пицарията 10.00-17.00/, хот-дог и сандвичи/10.30-17.30/-бар басейн, лоби бар – 8.30-12.30&14.30-00.00, бар басейн-10.00-17.00, зала за анимация-20.00-01.00, нощен клуб-22.00-00.00, кафетерия – 10.30-22.00, анимация за възрастни и  деца, детска градина-10.00-12.00&15.00-17.00, плажен волейбол, въздушна пушка, колоездене, аеробика, стречинг,фитнес, билярд, тенис на маса, водна топка, дартс, чадър и шезлонг на плажа и басейна, вход за Аквапарк Атлантида, хотелска застраховка, туристическа такса, паркинг. * Предварителна резервация за 3-те А-ла-карт ресторанта: BBQ, български стил и Европейски

All inclusive оферта за море на Елените. Хотел Атриум - в.с. Елените

Петзвездният хотел Атриум Бийч се намира във вилно селище Елените, на първа линия на самия бряг.

Завършен през 2007 г. хотел Атриум Бийч, Елените предлага на своите гости 10 ресторанта национална и интернационална кухня, нощни клубове, медицински център, детска площадка, басейни, воден парк Атлантида, сърф клуб, скокове с парашути, конна база, тенис корт, мини голф, фитнес, SPA, индонезийски масаж, турска баня, сауна, интернет клуб, художествена галерия, амфитеатър.

Хотел Атриум Бийч, Елените разполага с 129 апартамента - 106 апартамента с една спалня, 2 апартамента с 2 спални, 16 студия тип спални, 4 студия с кухня и 1 мезонет. 


2. Входни ресурси

Към входните ресурси се причисляват трудови, материални и информационни ресурси. Изискванията относно информационния ресурс е да бъде изчерпателен, достоверен, точен, актуален, икономичен, целесъобразен. Двата основни показателя за човешките ресурси са ценз и стаж.2.1. Трудови ресурси

З хотела работят около 35 човека в звената Рецепция, Маркетинг и продажби, Счетоводен отдел, Ресторант, Хотелско домакинство, Техническа поддръжка. Генерален мениджър на хотела е Атанас Лазаров. В услуга на гостите са 1 маркетинг мениджър; 1 фронт-офис мениджър; 1 счетоводител; 4 рецепционисти, 4 пиколи; 6 камериерки, един камериер - общи площи; а в ресторанта - салонен управител, трима сервитьори, трима бармани и трима готвачи; в техническия отдел - 1 техник; във фитнес-центъра - 1 масажист, фитнес-инструктор; 1 шофьор. За охраната на хотела се грижи външна фирма. Охранителите са с цивилно облекло, за да не се смущават гостите на хотела.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността главен управител на хотел са следните:

Висше образование - туризъм, минимум два чужди езика. Изисква се сертификат за завършени езикови курсове.

Управителят на хотела трябва да мисли с широки категории, да умее да анализира и синтезира, да комуникира с хората, да умее да убеждава и обосновава, да изслушва другите и да се запознава с чуждите виждания. Добрият ръководител трябва да притежава общи и специални знания. Общите знания са за предназначението, целите, дейностите на трудовите процеси в хотела и неговите звена. Специалните знания са по организация и управление, социална психология, право, кибернетика, ергономия, икономика и други.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността счетоводител са следните:

Образователни изисквания за длъжността: висше счетоводно-икономическо образование с образователно-квалификационна степен "магистър"; квалификационни изисквания за длъжността: трудов стаж по специалността - над 5 години; други изисквания за длъжността: способност за работа с фискално устройство; владеене на чужд език; компютърна грамотност и умения: ползване на счетоводни програмни продукти.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността старши администратор са следните:

Висше образование или колеж - туризъм, владеене на минимум два чужди езика.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността администратор са следните:

Колеж - туризъм, владеене на минимум два чужди езика.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността пиколо са следните:

Средно, минимални познания по един чужд език.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността салонен управител са следните:

Образование: висше по туризъм; друга квалификация: работа с компютър и добро владеене на английски език и втори чужд език. Професионален опит: над 3 години трудов стаж по специалността, а при липса на такъв - трудов договор със срок за изпитване.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността готвач са следните:

Завършено образование в сферата на ресторантьорството. Владеене на минимум един чужд език. Опит на подобна или на същата позиция.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността сервитьор са следните:

Завършено образование в сферата на ресторантьорството. Владеене на минимум един чужд език. Опит на същата или на подобна позиция.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността стюард са следните:

Образование: средно или основно, Друга квалификация: умения за работа с миячни машини и машини за обработка на зеленчуци и плодове., Професионален опит: над 1 година трудов стаж по специалността, а при липса на такъв - трудов договор със срок за изпитване.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността старша камериерка са следните:

Средно образование, владеене на минимум един чужд език.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността камериерка са следните:

Средно, минимални познания по един чужд език.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността техник са следните:

Завършено техническо образование. Опитът на подобна длъжност е предимство.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността масажист са следните:

Завършено висше образование в областта на кинезитерапията или в подобна област. Владеенето на чужд език е предимство.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността шофьор са следните:

Завършено средно образование. Притежание на шофьорска книжка за съответната категория превозно средство. Владеене на поне един чужд език.

Изискванията за професионална и езикова квалификация за длъжността охранител са следните:

Опит на подобна позиция.

2.2. Материални ресурси

2.2.1Стаите за настаняване

Хотел Атриум Бийч располага с 129 апартамента - 106 апартамента с една спалня,2 апартамента с 2 спални,16 студиа тип сплани, 4 студиа с кухня и 1мезонет. Обзавеждането включва легло с матрак или две легла за двойните стаи; легло с матрак за единичните стаи (1 бр.); нощно шкафче; СВ-стерео-уредба, телевизор с дистанционно управление; писалище-тоалетна масичка; фотьойли; стол; нощна лампа; настолна лампа; огледало за тоалиране; телефон на нощното шкафче с обозначения за номерата на различни звена в хотела. В стаите има минибар с ценоразпис; кошче; картина; ваза; пепелници; плътни пердета, тюлени пердета на прозорците; принадлежности за шиене - игли, конци, рекламни материали, указания за противопожарни правила; постелъчен инвентар: дневна покривка за легло; възглавница; допълнителна възглавница; одеяла (зимни и летни); калъфка за възглавница - 1 бр.; плик за одеяло - 1 бр.; долен чаршаф - 1 бр.; гардероб; стенно огледало; закачалка за връхни дрехи; указател "Не безпокойте" и "Почистете". В баните има мивка; плот за мивка; вана, защитна непромокаема завеса, сапунерки; биде (в апартаментите); сешоар и козметично огледало; санитарна кофа за отпадъци; кърподържатели за всеки вид хавлиена кърпа; хавлиени кърпи: за тяло; за лице; за крака; чаши за тоалетни принадлежности; чаша за вода, подложка за чаша; тоалетна чиния; тоалетен сапун (1 бр. на легло); шампоан за коса; шапка за баня; санитарен плик, комплект. На терасите - маса и столове, чадър.2.2.3 Обзавеждане и оборудване

Обзавеждане и оборудване на приемен блок, рецепция: автомат за почистване на обувки; фотьойли; салонни масички; цветен телевизор; стоящи пепелници (до салонните масички и на площадката пред асансьора); информационно табло; стойка за рекламно-информационни материали; телефон за вътрешна връзка; стенни часовници, показващи часовете в държави с различни часови зони; касов апарат, уред за обработка на кредитни карти; плот, канцеларски стол, насочено осветление и телефон; телекс, факс; компютър за обработка на резервации; два асансьора, помещение озвучителни и ТУ уредби; пощенски услуги, телекс, факс.

Фасада на хотела: светлинно-рекламен надпис; емблема с указание за категорията, стойка за окачване на знамена близо до главния вход;

Хотелът има три входа. Главният вход е с автоматичнозатварящи се прати.

Коридори: план за евакуация; указател за аварийния изход; пожарогасители на определените места.

Помещение за: чисто бельо и постелъчни материали; замърсено бельо; консумативни материали и инвентар;Инсталации: отоплителна; водопроводна - студена и топла и за противопожарни нужди; канализационна; пожарогасителна и гюжароизвестителна; осветителна; алармена - при тревога и пожар; телефонна; вентилационни инсталации за санитарни възли;

2.2.4 Ресторанти и барове
Ресторант Несебър (с 320 места в основната част и 80 на терасата)
е заведение пълен пансион и предлага богат избор от ястия и десерти от
европейската и местна кухня.


Pесторант Созопол , (100 места) - българска кухня и селектирани вина.
Отворен само за вечеря, след направена резервация.


Ирландският пъб предлага типично ирландска весела и приятелска
атмосфера. Разполага с билиард и големи плазмени екрани.


Кафе-сладкарницата предлага сладолед, сладкиши, кафе и бира в една
атмосфера, наподобяваща Стария Пловдив.


Ппо крайбрежната алея се намира Снек-бар Корабчето.
2.2.6 Други удобства за клиентите
Нашите гости ще оценят приятната и спокойна обстановка на Лоби бара, където могат да прекарат част от незабравимата си почивка !

Можете да опитате освежаващите питиета на Басейн бара, докато


се наслаждавате на слънцето и водата.

Екип от 13 професионални аниматори работи в селище Елените.


Вечер (от 21:00 часа) гостите могат да посетят различни шоу-програми.
Има детска дискотека (от 20:00 часа), както и детски шоу-програми.
В селището има и Нощен бар.
СПОРТ

За да се чувстват здрави и отпочинали, нашите гости могат да ползват


Спортния и Спа център. Той е оборудван с модерна фитнес зала,
турска баня, джакузи, масаж (7 вида процедури). На разположение е
здравословен Витамин бар.
Плажът е много богат на възможности за водни спортове - сърф, яхти,
канута, водни колела, моторни джетове, парашути.
В Анимационния център може да се играе дартс, има пневматични пушки,
организират се групи по аеробика, плажен волейбол, стречинг, водна
гимнастика, водна топка.
Селището разполага с тенис комплекс и конна база.

2.3 Информационни ресурси
Разработена е система за резервации в реално време в Интернет страницата на хотела, сайтът е обявен на по-ниски от стандартните цени, разработени са програми за обмяна на връзки (Нпк) с други сайтове с висока посещаемост. Провежда се и активна политика за връзки с обществеността, като се изпращат прес-съобщения до медиите при новости в хотела, събития и друга информация, която би била от интерес за тяхната аудитория.

Част от информационните ресурси на хотела са:

Правилникът на вътрешния ред и организация на работния процес в хотела

Длъжностни характеристики на заеманите позиции в хотела Наръчници за служителите

Правилник за противопожарна безопасност на труд Инструкции за служителите и дейностите, извършвани от тях.
3. Доставчици на входни продукти
Всяко структурно звено може да бъде едновременно доставчик и клиент. Ресурсите, които се разменят между отделни структурни звена, се разглеждат като вътрешни входни продукти. Често пъти изходните елементи на даден процес представляват входни продукти за друг процес. Доставчиците и клиентите могат да бъдат от различни звена в хотела или да принадлежат към едно и също звено.

Администраторите поддържат връзка с всички други звена в хотела. Те са своеобразен посредник между гостите и служителите в различните отдели.

Рецепционистите предават на другите звена информация относно

оплакванията или препоръките на клиентите, в зависимост от това към кой от

отделите са насочени те - ресторанта или баровете в хотела - готвачите,

сервитьорите или барманите, хотелско домакинство - управителя на звеното,

камериерките или служителите от перално стопанство, пиколи, техници.

От рецепцията предават на домакина и на управителя на ресторанта списък с гостите на хотела, за да може да се организира зареждане и почистване на стаите, както и организиране на закуската. От рецепцията служителите в ресторанта могат да получат информация за някои специални изисквания на гостите относно храната - в зависимост от здравословното им състояние, от националните им особености, от вкусовите им предпочитания, от това дали консумират месо, в зависимост от възрастта на децата при група туристи.

Понякога рецепционистите набират информация и водят отчети за гостите, които представляват основа за водене и оформяне на сметките им и служат за първична и статистическа документация в хотела. Тези данни могат да се предадат на финансово-счетоводния отдел.

Администраторът на рецепция предава на отдел Храни и напитки важна информация относно организацията на работата в ресторанта и в кухнята. Промените в сведенията (промяна в часа на хранене на гостите, по-ранно заминаване или по-късно пристигане на гостите) се предават своевременно.

Хотелското домакинство и рецепцията взаимно се информират за състоянието на стаите (заета, свободна, почистена, непочистена, зареждане с допълнителни хотелски аксесоари). В началото на работния ден камериерките получават лист с информация за стаите. След часа за освобождаване на стаите администраторът приема от камериерките информация за свободните, заредени или незаредени стаи. При промяна в престоя на госта или преместване в друга стая администраторът своевременно предупреждава камериерката от етажа чрез пиколото (така самото пиколо се явява доставчик на камериерката) или по телефона.

При технически повреди, регистрирани чрез обаждания на гостите, администраторът се свързва с техниците.Финансово-счетоводният отдел е доставчик на финансови ресурси, които се разпределят сред другите отдели. Рецепцията от своя страна снабдява отдела с информация (например информация за сметките на гостите от рецепция).

По отношение на сервитьора барманът е доставчик. По отношение на кухненския блок барманът се явява клиент. От своя страна служителите в кухненския блок се явявят доставчици на сервитьорите - снабдяват ги с храни и напитки.Камериерското звено доставя на техническия отдел информация за повреди в стаите на гостите. То се явява доставчик и на звено Перално стопанство, като му доставя спално и лично бельо за пране. От своя страна Перално стопанство предоставя на камериерите чисти чаршафи за зареждане стаите на гостите.

Звеното получава информация от Рецепция за това кои стаи са заети и кои - свободни, при кои предстои настаняване на нови гости. Също така камериерското звено получава информация за евентуални желания на клиентите за допълнително зареждане с консумативи, допълнителни легла и т. н.Перално стопанство се явява клиент спрямо колегите от ресторанта, от които получава покривки и платнени салфетки са пране, и доставчик, когато ги снабдява с чисти такива.

Служителите от фитнес-центъра получават от складова база необходимите консумативи. Също така работещите в звеното предупреждават колегите от Технически отдел при повреди в уредите.

Служителите от различните звена могат да се явят доставчици на охраната, като съобщават за нередности или евентуални опасности.

4. Процеси във всяко структурно звено

4.1 Управленско звено

Управленското звено е представено от Генерален Мениджър на хотела, Маркетинг-мениджър, Фронт-офис мениджър, Управител на хотелската част, Мениджър Храни и напитки. Основните функции на генералния мениджър са да организира и ръководи цялостния процес на посрещане, настаняване и изпращане на гостите; да провежда инструктажи и съвещания по проблеми в обслужването и организацията на работа. Също така той трябва да организира и ръководи проучването на потребителското търсене, да отговаря на рекламации и допуснати нарушения; да осъществява контрол над състоянието на стаите за гости, общите помещения, служебните офиси и функционалните площи и тяхното поддържане, униформените и работни облекла на персонала, първичната счетоводна отчетност на рецепцията и отчетността на всички работни места с финансова, материална или имуществена отговорност.

Управителят на хотела трябва да контролира изпълнението на задачите от страна на служителите, ежедневната заетост и продажбите на легловата база, допълнителните услуги. Генералният мениджър организира и осигурява развитие на кадрите, като за целта запознава новоназначените служители с длъжностните характеристики, с правилника за вътрешния трудов ред и с други документи, организира курсове, семинари и други форми за повишаване на квалификацията. Той трябва да познава и прилага стандарта на обслужване, технологиите и длъжностните характеристики на служителите и дейността, да познава всички връзки и организационни взаимоотношения в хотела, да знае специфичните особености на хотела. Той трябва да е запознат с вътрешната и външна нормативна база и управленската структура.

Мениджърите на отдели се грижат за правилното протичане и координиране на операциите в тях. Те отговарят за качеството на обслужване на

гостите.

4.2 Отдел Маркетинг и продажби

Отделът работи за разрастването на имиджа на хотела и довежда индивидуални клиенти, групи туристи и бизнес туристи в хотела. Отделът се занимава с проучването на пазара, на търсенето, на предлаганите от конкурентите продукти. Проучванията на последните са свързани с ценовото равнище на хотелско настаняване, услугите и екстрите, които се предлагат в стаите, менюто на заведенията за хранене и баровете. Служителите от маркетинговият отдел провеждат и активна политика за връзки с обществеността, като изпращат прес-съобщения до медиите при новости в хотела, събития и друга информация, която би била от интерес за тяхната аудитория. Служителите от отдела определят какво да бъде рекламното представяне на хотела. При избора на медия (печатна, радио или Интернет) се изискват данни за аудиторията на съответната медия. Служителите проучват пазарните тенденции. Служителите се грижат за продажбата на предлагания от хотела продукт.

4.3 Фронт-офис

Фронт-офисът е представен от администратори, пиколи. Основната дейност тук е посрещането, обслужването и изпращането на гостите.

Администраторът регистрира всички новопристигащи гости, предлага стаи на новопристигащи гости без предварителна резервация, приема и предава картите от стаите. Администраторът трябва да е подготвен да отговаря на въпросите на посетителите, свързани с хотела, услугите, които предлага, града и т. п.

Основните дейности, извършвани от рецепциониста, са посрещане, регистриране, настаняване, водене на сметката на гостите. Спомагателните такива са предаване на известия, писма на гостите, съхраняване на ценностите им в сейф, приемане на оплаквания от страна на клиентите и други. При пристигане на гостите рецепционистът трябва да извърши


регистрацията им. Преди настаняването им администраторът изисква личния му паспорт, като проверява неговата редовност и установява самоличността му.

Рецепцията осигурява телефонна връзка на гостите на хотела. Администраторът отговаря за правилното приемане и своевременното предаване на съобщения на гостите, настанявани в хотела. Той предава също и известия, писма, писмена информация, пакети, пратки. Рецепционистът приема оплаквания от страна на клиентите и заявки за отстраняване на повреди и ги предава на самите служители или на ръководителите им, като съдейства за решаването на проблема. Приема и предава забравени вещи на гостите, докладва на управителя на смяната за констатирани нарушения или оплаквания на гости. При напускане на хотела от страна на госта, рецепционистът трябва да провери баланса на сметката му. Уточнява с него отразената на кредит консумация от мини-бара, вида на плащане и вида на сметката. Следва плащане на сметката, освобождаване на стаята и изпращане на госта.4.4 Счетоводен отдел
Счетоводителят ръководи, организира, контролира и отговаря за
цялостната финансово-счетоводна дейност на хотела. Прави икономически анализи на стопанската дейност на предприятието; осъществява вътрешен финансов контрол; съставя и подписва годишния финансов счетоводен отчет.

Подпомага ръководството на предприятието при осъществяване на неговите правомощия във финансово-счетоводната и икономическата дейност; осъществява вътрешен финансов контрол; ръководи планирането на финансовата дейност и участва при разработването на счетоводната политика на предприятието; подписва трудовите книжки на работниците и служителите при прекратяване на трудовото правоотношение; организира и отговаря за съхраняването на счетоводната информация по предвидения в закона ред; съставя и подписва годишния финансово-счетоводен отчет; пази в тайна поверителните сведения, които са му станали известни във връзка с изпълняваната работа.4.5 Отдел Хотелско домакинство
Основната дейност на камериерското звено е почистването и поддържането на хигиената по стаите, етажите, фоайетата, конферентните зали, ресторанта, както и работните помещения и офисите в хотела. Технологията на камериерското обслужване включва подготовка за работа, обработка на стаята, специални (допълнителни) процедури, обработка на общите помещения. Камериерката трябва да подготви количката, да я зареди с необходимите консумативи. Получава сведение за стаите в поверения и район. Технологията на обработка на стаята включва отделни процедури, касаещи почистването, подреждането и зареждането на отделните звена - спалня, санитарен възел, антре. При влизането в стаята трябва да извърши проверка на общото и състояние и да установи дали няма повреди, липсващи или забравени вещи (ако гостът си е тръгнал). След това трябва да разтреби стаята, да прибере и изнесе употребеното бельо, да подреди леглата, да избърше прах и да почисти пода. Следва почистване на банята и да зареждането и с необходимите консумативи. Приема плик с дрехите и бельото на госта и го предава в Пералнята (ако госта има нужда от услуга пране).

Супервайзерите осигуряват чистотата, поддръжката и общото добро състояние на стаите за гости, според установените стандарти, чрез проверка на всяка една стая. Осигуряват обучение на камериерките.

Отговорникът на пералното стопанство осигурява достатъчно по количество и вид чисто бельо за всекидневното функциониране на хотелската и ресторантската част, следи за правилното изпълнение на всички поръчки на гостите за пране, гладене, химическо чистене. Осигурява работно и униформено облекло на персонала.

Основните дейности, извършвани от отдела, са почистването и подреждането на стаите, етажите, залите, работните помещения. Спомагателни дейности са прането и гладенето на дрехи на гостите


4.6 Отдел Храни и напитки
Цялостният технологичен процес на обслужване на гостите включва следните основни етапи: посрещане и настаняване на гостите, запознаване на посетителите с асортимента на заведението, вземане на поръчката и предаването и за изпълнение, маркиране и получаване на поръчаната продукция, сервиране на храната и напитките, заплащане на консумацията и изпращане на гостите.

При настаняването на гостите трябва да се спазват някои правила. Келнерът поднася на гостите лист-менюто, подпомага ги при избора им на меню. Ако гостът пожелае, сервитьорът може да направи кратка характеристика на някои от ястията. Поръчаната продукция се маркира. Това е своеобразен начин на заплащането и от сервитьора. С получения касов фиш той я получава от съответното производствено звено. Келнерът трябва да спазва определени правила за последователност при сервирането на храната, при съчетанието на храни и напитки, при сервиране на отделни асортименти. Съществуват и правила на сервиране в зависимост от половите, възрастовите характеристики и други. Преди гостите да си тръгнат, сервитьорът им поднася сметката и те се разплащат за консумацията.Следва изпращането им.Готвачите се грижат за приготвянето на храната, като спазват определена последователност на операциите и съчетават по предписания начин необходимите продукти. Необходимо е да са запознати с уредите в кухнята и да могат да си служат с тях.

Стюардите мият, чистят, подреждат и разпределят масите и стъклените прибори.

Основни дейности в отдела са обслужване на гостите, приготвяне на ястията. Спомагателните дейности включват зареждане с необходимите продукти, зареждане на масите с необходимите прибори и т. н.


5.Изходен продукт
Изходният продукт на хотела е създаденият краен туристически продукт. Той включва множество услуги по настаняване, хранене, осигуряване на транспорт на клиентите, допълнителни услуги - конферентни, секретарски, спортни и други.

Стаи:

настаняване на гостите се извършва в 14.00 часа, а напускането им е в 12.00 часа на обяд.

Цени Лято 2008 /в лева/

ALL INCLUSIVE
Вид настаняване:

май, октомври

юни, септември

юли, август

Двойна стая

120.00

200.00

270.00


Посочените цени са за помещение и включват :нощувка на база " Всичко включено в цената",ползване на плувен басейн, шезлонг и чадър.

Забележки:

  • Деца до 2г. се настаняват безплатно;

  • Деца от 2 до 12г. настанени на допълнително легло заплащат 30% от цената на редовно легло за възрастен;

  • Деца от 2 до 12г. настанени на редовно легло заплащат 50% от цената на редовно легло за възрастен;

  • Възрастен настанен на допълнително легло, заплаща 80% от цената на редовното легло

СПА Център

АЗИАТСКИ ПРОЦЕДУРИ В СПА ЦЕНТЪРА

ТРАДИЦИОНЕН БАЛИЙСКИ МАСАЖ – Прави се сьс специално индонезийско масло примесено с есенции от грозде, роза, жасмин и иланг-иланг. Препорьчва се за снемане на стреса, за релаксиране на мускулатурата и за повдигане на духа.
ЕКЗОТИЧЕН БАЛИЙСКИ МАСАЖ В ТУРСКАТА БАНЯ С ПЯНА ЖИМБАРАН МАСАЖ – Прави се от две момичета от остров Бали, работещи в синхрон. Този масаж включва 6 различни масажни стила – Шиацу, Тайландски, Хавайски, Ломи-Ломи, Шведски и Балийски, менящи се на всеки 10 минути.

ТРАДИЦИОНЕН БАЛИЙСКИ ЛУЛУР - Балийският Лулур се базира на стар ритуал произхождащ от остров Ява. Започва с традиционен балийски масаж, следван от пилинг с ЛУЛУР /ситно смляна индонезийска билка/, който премахва мьртвите клетки, успокоява и омекотява кожата. След това лулурът се почиства с помощта на кисело мляко с леки масажни движения. Следва релаксираща топла вана с цветя и есенция от иланг-иланг. Процедурата завьршва с лек масаж на лицето и поднасяне на балийска билкова напитка, която подобрява крьвообращението.


КОКОСОВ ПИЛИНГ ЗА ЧУВСВИТЕЛНА КОЖА – Голяма част от жените считат, че имат чувсвителна кожа. Ако и Вие попадате в тази категория можете да опитате подхранващия пилинг с фино смлени кокосови стьрготини, приготвени на остров Сулавеси, Индонезия. Следва 30 минутен масаж на грьб и масажна яка.

ИНДОНЕЗИЙСКИ РИТУАЛ ЗА КОСА – Този ритуал води началото си от о. Ява още от древни времена. Започва с дълбоко подхранваща маска за коса, приготвена от ситно настъргани листа и есенциални масла от хибискус, жасмин, иланг-иланг, примесени със затоплено натурално кокосово масло. След втриване на маската в косата, следва топъл 30 мин компрес на главата и индонезийски точков масаж на лице, шия и деколте. / Може да се комбинира с подхранваща процедура за лице /

МЛЕЧЕН КОКТЕЙЛ - Започва с едночасов традиционен индонезийски масаж, след което се прави маска с мляко и билки на цялото тяло за освежаване и омекотяване на кожата. Продьлжава с 30 минутна вана с мляко и цветя. Завьршва с нежно втриване на екстракт от розмарин по цялото тяло. Включва бутилка шампанско !!!

ХАВАЙСКА ТЕРАПИЯ С ВУЛКАНИЧНИ КАМЪНИ /Hot Stone Massage/ - При контакт с тялото предварително затоплените гладки лава-камьни предават своята природна енергия, чрез която се превьзмогва умората и стреса и релаксира нервната система. Премахва се енергийния дисбаланс, отпускат се мускулите и се подобрява гьвкавостта на ставите. Сьчетанието на енергийното вьздействие на лава-камьните с ритуала на мануалния масаж стимулира прилив на позитивна енергия, добро здраве и душевна хармония.

БАЛИЙСКА РЕФЛЕКСОТЕРАПИЯ – Започва като екзотичен ритуал с измиване на краката с цветя и арома масла и масаж на грьб от две балийки едновременно. Продьлжава сьс синхронен точков масаж по рефлексните YING точки на ходилата и дланите. Подобрява се крьвообращението, премахва се напрежението и се осигурява енергиен баланс на организма.

МАСАЖ ЛОМИ ЛОМИ – Прави се от една или две терапевтки, които работят с палците, с кокалчетата на прьстите, с рьце от китката до лакьтя и с лакти, рисувайки ритмични “танцувални” движения по цялото тяло. Масажьт подобрява крьвообращението, увеличава потока на полезни вещества, подхранващи мускулите, стимулира лимфната система да отделя вредните вещества и освобождава душата от безпокойства, страх, притеснение и други негативни чувства.

ГРЪБ, ГЛАВА & МАСАЖНА ЯКА /балийска техника/

ТУРСКА БАНЯ "ХАМАМ" - Ако искате да отстраните токсините , да се пречистите и релаксирате, Вашето място е в единствената по рода си Турска баня – ХАМАМ в София. В автентична обстановка ще почувствате топлината на мраморния камък, парата, влагата и ефекта от мокрия масаж.

ОРИЕНТАЛСКИ ПИЛИНГ "КЕСЕ" – традиционна ориенталска процедура за почистване на цялото тяло. След затопляне в банята, добре обучен терапевт ще премахне излишния слой мъртви клетки по Вашата кожа със специално изработена мека ръкавичка от копринени конци. Кожата придобива желаната еластичност и здравословен кадифен цвят. Следва 20 минутно нежно измиване на тялото и косата с натурален сапун, приготвен в специални ориенталски мехове.

ГРЪБ, ГЛАВА, МАСАЖНА ЯКА – Изпълнява се в областите, които са най-податливи на напрежението – гърбът и шията. Цели отстраняване на болката. Изпълнява се в турската баня с глина.

ЕКЗОТИЧЕН ПИЛИНГ “Rio de Janeiro” -Този ритуал се изпълнява в турската баня. С каша от бадемово масло и фино смляно ароматно азиатско кафе нежно се ексфолира цялото тяло. Кожата придобива така желаната еластичност и мекота, а кафето придава лек кафеникав оттенък. След това със специален мех, пълен с ароматизирана пяна, се прави тонизиращ пенен масаж.

ПАША МАСАЖ Прави се в турската баня на четири рьце с ароматизирана пяна.

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ В ТУРСКАТА БАНЯ С ПЯНА, ГЛИНА ИЛИ ВОДОРАСЛИМАСАЖ БОРИМЕЧКА – Спортен силов масаж на цялото тяло, включващ елементи на мануална терапия. Подходящ за вьзстановяване след продьлжително физическо натоварване. Прави се в самостоятелна масажна стая с масло или в турската баня с пяна

МАСАЖ БОРИМЕЧКА В ТУРСКАТА БАНЯ С ГЛИНА

МАСАЖ БОРИМЕЧКА НА 4 РЪЦЕ В ТУРСКАТА БАНЯ С ГЛИНА

ЛУКСОЗНИ VIP МАСАЖИНОВО:

СИБИРСКИ МАСАЖ – Този руски ритуал започва със загряване в гореща сауна и сервиране на топъл чай. Следва повторно  загряване на тялото в турската баня с горещи хавлии за изхвърляне на вредните токсични вещества. Ритуалът продължава с тонизиращ масаж на тялото с малки кубчета лед за подобряване на кръвообращението и завършва с ритуално измиване с пяна.
СИБИРСКИ МАСАЖ на четири ръце

РИТУАЛ „ПЕРЛАТА НА БОСФОРА” – Този ритуал започва с екзотичен пилинг на тяло с ароматно турско кафе, изпълнен в турската баня от трима терапевти, работещи в синхрон. Следва масаж на 6 ръце с лечебна  глина от Памуккале / за мазна и чувствителна кожа / или със специален козметичен шоколад / суха и дехидратирана кожа/. Удоволствието от синхронния точков масаж на ходилата, преминаващ в лимфен дренаж на целите крака, хармонизира с лечебния масаж на гърба и главата. Процедурата завършва с ритуално измиване с пяна на 6 ръце и  сервиране на освежаващо турско кафе или чай.

СПЕЦИАЛЕН ВИКТОРИЯ СПА ПИЛИНГ – Процедура, която комбинира Ориенталските традиции и философията на Далечния Изток. След изпотяване на тялото в турската баня, клиентьт ляга вьрху килим от свежи ароматни цветя и се измива сьс специална копринена рькавица. Следва почистване на лактите и петите с пемза, след което тялото се изтрива повторно с плетена вьлнена рькавица. Процедурата продьлжава с релаксиращ масаж от пяна и свежи цветя, измиване на косата и точков масаж на главата, след което се сервира освежителна напитка в удобен шезлонг и се извьршва леко втриване на ободряващ и подхранващ кожата на лицето, рьцете и краката лосион.

КЛЕОПАТРА МАСАЖ – При тази процедура се използват водорасли, морска вода и ароматни масла. Водораслите са изключително богати на минерали, микроелементи, витамини, протеини и др. Те елиминират натрупаните токсини и шлаки, моделират и оформят фигурата, стягят кожата и подмладяват тялото и душата. За усвояване на цялото това морско богатство избрахме добрия термо-ефект на турската баня, кьдето едновременно двама терапевта ще масажират вашето тяло с морския дар. Следва подхранваща маска на косата и лицето, витаминен коктейл в удобен шезлонг и лек ободряващ масаж на четири рьце с натурален билков екстракт.

СУЛТАН МАСАЖ – В основата на този масаж е заложено лечебното действие на глината, която почиства порите, нормализира мастната секреция, вьзстановява бляська на кожата и има анти-целулитно действие. Ето защо ние Ви предлагаме специалния масаж СУЛТАН, който се прави едновременно от двама терапевта в турската баня с глина. Този масаж се отличава с мулти-функционално действие: добрият термо-ефект на турската баня способства за по-бьрзото абсорбиране на минералите, солите и витамините, сьдьржащи се в глината; премахват се комедоните и петната по повьрхността на кожата; има отслабващ ефект и добро действие срещу косопад .

АРОМАТЕРАПИЯ „ВИКТОРИЯ” – Етеричните масла се определят като ‘хормоните’ на растенията.Те са натурални екстракти, които могат да бьдат получени от цветове, листа, кора, семена, плодове на цветя, дьрвета и билки. В сьчетание с мека приглушена светлина, подходящите аромати заедно със свежи листчета от розов цвят оказват благоприятно влияние върху здравето, настроението и духа ни, като имат антисептичен, успокоителен и тонизиращ ефект. Подобряват кръвообращението и предпазват кожата от външни негативни фактори.

АЛОЕ ВЕРА МАСАЖ – Процедурата може да бьде извьршена както в турската баня, така и в самостоятелна масажна стая. Използва се екстракт от алое вера и натурален пчелен мед, които даряват кожата с минерали и витамини с анти-алергичен, подмладяващ и освежаващ ефект. Препорьчва се след излагане на сльнце с цел хидратиране на кожата и дьлготраен тен, а също така и по време на дългата студена зима. Масажьт е подходящ за всеки тип кожа.

ТРАДИЦИОНЕН РИМСКИ МАСАЖ – Това е естествен обгрижващ кожата ритуал, който е бил на почит дори и при римските императори. Прави се в самостоятелна масажна стая с мляко и мед. Представлява мега-протеинова и минерална процедура за подхранване на кожата.

ЕКЗОТИЧЕН ПИЛИНГ “Rio de Janeiro” - Този ритуал се изпълнява в турската баня. С каша от бадемово масло и фино смляно ароматно азиатско кафе нежно се ексфолира цялото тяло. Кожата придобива така желаната еластичност и мекота, а кафето придава лек кафеникав оттенък. След това със специален мех, пълен с ароматизирана пяна, се прави тонизиращ пенен масаж

БЪЛГАРСКИ МАСАЖ - Силов или релаксиращ масаж на цялото тяло, изпълнен с натурално розово масло и последван от вана-джакузи с розови листа и ароматно розово масло.

ВИНЕНА ТЕРАПИЯ – Процедура, посветена на вашето тяло. Специалните активни сьставки, сьдьржащи се в продуктите на NATURE’S-Италия, обновяват и почистват епидермиса и подпомагат премахването на излишните течности и токсини. С интензивното антиоксидиращо и подхранващо действие на специалните активни сьставки на вино Chianti и сладки гроздови киселини кожата се чувства невероятно мека и сияйна. Процедурата започва с лек пилинг на цялото тяло, продьлжава с топла маска , която забавя процеса на стареене и защитава епидермиса от вредните ефекти на околната среда, стреса и дима. Завьршва с едночасов релаксиращ масаж сьс стягащ винен флуид и поднасяне на чаша червено вино.

МАНДАРА МАСАЖ – Изпълнява се в отделна масажна стая с масло „Морски полъх” от двама терапевта едновременно. Едно незабравимо удоволствие от усещането на четирите ръце, работещи в синхрон.

ТОНИЗИРАЩ РИТУАЛ „РОЯЛ ВИКТОРИЯ” – Този ритуал започва с 15 мин. освежаване в басейн, турска баня или сауна и сервиране на тонизираща напитка. Продължава с 20 мин. подхранващ компрес с горски плодове /боровинка, къпина или горска ягода/ в отделна масажна стая. Плодовите киселини стягат порите на кожата, хидратират я и я почистват. Следват два последователни масажа – 20 мин точков рефлексен масаж на ходилата с бамбукови пръчици и 40 мин. релаксиращ плодов масаж на тялото. Ритуалът завършва с 30 мин. тонизираща вана-джакузи.

ШОКОЛАДОВИ ТЕРАПИИ – “Чоколейт” терапиите са едни от най-чувствените и глезещи тялото терапии. Те едновременно ревитализират, овлажняват и подхранват кожата. Процедурите се извьршват сьс специална шоколадова смес, приготвена от какао на прах, бадемово и какаово масло. Какаото на прах сьдьржа естествени антиоксиданти като полифенол, теобромин и танин, които оказват положително влияние както вьрху крьвообращението, така и вьрху психиката. Какаовото масло е е дна от най-подходящите маслени субстанции с омекотяващ, подхранващ, овлажняващ и подмладяващ ефект вьрху кожата. Предлагаме няколко вида шоколадови терапии.

ШОКОЛАДОВА КЛЕОПАТРА” - Изпълнява се в турската баня на четири рьце

ШОКОЛАДОВ МАСАЖ” – релаксираща процедура в турската баня

ШОКОЛАДОВ МАСАЖ” – релаксираща процедура в самостоятелна масажна стая.

ШОКОЛАДОВА МАСКА НА ЦЯЛОТО ТЯЛО” - Прави се в СПА капсула

THALASSO и АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОЦЕДУРИ

ЗЛАТНА ТЕРАПИЯ “ВИКТОРИЯ” – Тази терапия се извършва в самостоятелна масажна стая и е подходяща за всеки тип кожа. Започва с нежна ексфолиация на тялото за отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки. Следва топла маска на цялото тяло за отпускане на мускулатурата в спа капсула или термо-одеяло по избор. Продължава с едночасов масаж по избор – антицелулитен + частичен, анти-стрес или медицински. За всички етапи на терапията се използват специални френски спа продукти на основата на водорасли и морски колаген , които са богати на минерали и микроелементи, моделират фигурата и имат силно изразено анти-целулитно действие. Процедурата завършва с нанасяне на дискретно блестящо златно олио .

АРОМАТЕРАПИЯ « ДЕКЛЕОР» С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ - Терапия за стягане на тялото, изцяло базирана на есенциалните масла, съдържащи се в професионалната френска линия “DECLEOR“. Терапията започва с лек кадифен пилинг с екстракти от папая и кайсия, премахващ горния слой мъртви клетки. Следва стягаща маска АРОМАПЛАСТИ /мулти-витаминна растителна пудра/ в специална СПА капсула за подобряване на кръвообращението и еластичността на кожата. Терапията продължава с едночасов масаж на цялото тяло със стягащ гел ТОНИЕЛАСТИЛ. Препоръчва се два пъти седмично за стягане и поддържане на красива фигура.

ОРИЕНТАЛСКИ АНТИ-ЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ – Специален анти-целулитен масаж, който се прави в турската баня с глина или кафе. След затопляне в банята и отваряне порите на кожата, с масажиращи движения се нанасят глината или кафето, като едновременно се постига стягащ и абсорбиращ ефект. За траен резултат се препорьчват не по-малко от 5 процедури.

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ – Борба с портокаловата кожа. Чрез анти-целулитния масаж се цели вьзстановяване на нормалната циркулация на крьвта и лимфата, което облекчава отделянето на излишните течности и отпадни продукти, натрупани в мастните клетки. Стимулира се разграждането на неестествените междуклетьчни влакна. За по-ефикасни и бьрзи резултати се препорьчват мин 5 процедури в комбинация с анти-целулитни маски.

СПА КАПСУЛА
Маска тяло – глина
Млечна вана
Маска тяло – водорасли
Вана с билки
Хидратираща винена маска
Душ виши
Стягаща маска “DECLEOR“
Индивидуална парна баня
Маска тяло + душ виши
Парна баня+Пилинг с морски соли

МУСКУЛНА ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯИма антицелулитно действие /препоръчват се мин. 10 процедури/
БОНУС – безплатна хранителна консултация и изготвяне на хранителен режим от диетолог /разграждане на мастните депа, основната причина за образуване на т.н. портокалова кожа. Стимулира се разграждането на неестествените междуклетъчни влакна/. Изключително ефективна при болки в гърба и ставите.
NEW!!!! ОРИЗОВА ТЕРАПИЯ – Още от древни времена японките са известни със своята фина порцеланова кожа благодарение на използваните екстракти от ориз. Ето защо ние Ви предлагаме терапия, базираща се на древната японска традиция в козметиката. Тя започва с 10 мин. затопляне на тялото / турска баня, сауна или гореща вана /. Продължава в отделна масажна стая с нежно ексфолиране на тялото с натурално почистващо оризово мляко. Следва маска с оризово брашно смесено с оризова емулсия със силно анти-оксидантно, хидратиращо и „anti-ageing” действие. Кожата се успокоява, придобива желаната еластичност и кадифена мекота. Терапията продължава с 45 мин. релаксиращ масаж с натурално оризово олио, примесено с есенциални масла от кориандър, джинджифил и канела. Терапията е подходяща за всеки тип кожа.
NB!!! При желание на клиента може да бъде направена и оризова маска на лицето.Каталог: Music,%20Movies,%20Videos,%20Games%20and%20more... -> Lekcii -> UNWE%20files
UNWE%20files -> Да се разширява ли чрез франчайзинг (продаване на права) към Южно -американския пазар?
UNWE%20files -> Особености на иновациите и иновационния процес в индустриалното производство
UNWE%20files -> “top rope”, “all free”, “yo-yo”, “red point”, “flash”, "on sight" и “solo”
UNWE%20files -> Скалното катерене
UNWE%20files -> Професионална автобиография
UNWE%20files -> Сигурност във фирма за разработка на
UNWE%20files -> При какви обстоятелства придобиването на съществуваща компания е предимство за Хайнекен, в сравнение с инвестициите „на зелена поляна”?
UNWE%20files -> Спам и системи за защита от спам
UNWE%20files -> Експозе Русия


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница