Описание на Adobe Captivate презентацияДата09.11.2022
Размер2.39 Mb.
#115517
ТипРеферат
Описание на Adobe Captivate презентация

След разглеждане на всички материали качени в страницата на курса в Moodle, за да мога да разбера какви са изискванията за този проект и как бих могла да ги покрия, започнах да изграждам план за действие в какви стъпки да започна да създавам приложението.
Тъй като темата ми е същата, върху която вече съм правила реферат в предишен курс „Лабораторни занятия по компютърна периферия“ (тема: „Устройства на извеждане на графична и фотоинформация: плотери“), като за начало препрочетох информацията, с която вече разполагам, след това я разделих на части, които след това ще ми помогнат да сформирам тестовете.
След като вече имах представа как ще ми изглежда приложението, започна и самата му разработка в средата Adobe Captivate. Най-напред изработих входящият тест, тъй като той се състои само от въпроси тип True/False и не беше кой знае колко сложен за изпълнение. Освен верен и грешен отговор, сложих и коментар, който се появява при грешка и изписва верният отговор. При успех над 60%, потребителят може да продължи напред в приложението, което са информационни слайдове.

Описание на Adobe Captivate презентация

Начален слайд – зарежда се автоматично и се скрива автоматично след 5 секундиСлайд за записване на името на студента. Името се записва в променливата Text_Entry_Box_1

Встъпителен слайд – препраща към следващия с бутонаСлайдове на входящия тест. Има feedback за верен, грешен отговор и ако студента не е избрал нищоСлед последния слайд на входящия тест, в зависимост от % на отговорите отива към слайд 9 ако е по малко от 60% и към слайд 10 ако е повече. Логиката е записана в Advanced ActionsТук се появява един проблем, който мисля че е бъг в софтуера. След последния слайд на теста не преминава директно като натиснеш бутона. Може да премине когато се натисне бутона напред както е показано на картинкатаЗа да се опитам да форсирам нещата добавих допълнителен празен слайд с номер 8. Той не прави нищо освен че включва скрипта който изчислява резултата от предварителния тестСлайд 9 се показва ако не е минат предварителния тест. Има бутон за връщане в началотоСлайд 9 се показва ако е минат предварителния тест. Има бутон за продължаванеСледват три групи информационни слайдове. След всяка група има тест за самоподготовкаВ случай че е даден грешен отговор на тестовете за самоподготовка, логиката връща на слайда в който се говори за тази материя. Тук отново има feedback за всеки отговор. Логиката се задава от раздела QUIZ както е показаноСлед като се мине обучителната част, следва финалния тест. За да се изчислява резултата тук съм добавил една променлива Evaluation. По късно показвам как се ползваФиналния тест се състои от 6 въпроса като са използвани всички видове. Има feedback при грешен, верен отговор и при непопълнено поле.Верните отговори на въпросите се натрупват и накрая с Advanced Actions се проверява и оценява в променливата EvaluationВ резултатния слайд се показва резултата и оценкатаВ последния слайд се показва диплома, където се показва името от променливата Text_Entry_Box_1 и оценката от Evaluation
Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница