Опорни точки: „Нека ги спрем да приватизират нашата страна”Дата24.10.2018
Размер72 Kb.
#96802
Опорни точки: „Нека ги спрем да приватизират нашата страна”
Силно сме притеснени от това, че пред нас се очертава една реваншистки настроена коалиция между Борисов и Костов.

За съжаление те заявяват, че ще водят политика на реваншизма, която може да тласне страната в опасното крайно дясно пространство, към политика на противопоставяне и омраза, на разделение на хората. Всичко това ще вкара България в много опасен сценарий, където властват конфронтацията и противопоставянето, познати от 90-те години.

Ние предупреждаваме хората за плановете на Борисов и Костов за тотална разпродажба на всичко, което е останало собственост на държавата. Това беше и основна линия на политиката на Костов от времето на неговото управление.

През 1997 г. Костов продаде авиокомпания „Балкан“ на Гад Зееви за жълти стотинки и Кремиковци за 1 лев. Приватизацията унищожи тези предприятия. Сега той планира да приватизира болници, университети, атомната електроцентрала „Козлодуй“, а дори и пенсионната система.

Сега Борисов е пътят на Костов обратно към властта. Само хората на България могат да спрат Борисов и Костов.

Всеки ден все повече и повече българи осъзнават, че Борисов е билетът на Костов обратно в политиката. Борисов каза, че ако спечели изборите, ще направи коалиция със своите колеги от десницата и с Костов.

В своята програма ГЕРБ и Синята коалиция планират да се върнат към приватизационната политика. Борисов ще остави Костов да управлява икономиката.

Те искат да разпродадат силните компании в енергетиката – АЕЦ Козлодуй и АЕЦ Белене. Те искат тези национални активи да преминат в частни ръце, което застрашава енергийната сигурност и независимост на страната ни.

Искат да разпродадат пенсионната система, университетите и болниците ни.

Това, което тази крайно дясна коалиция подготвя за своето управление може да се обобщи с думите „тотална разпродажба на България”.

Всичко това ще доведе до загуба на работни места и понижаване стандарта на живот на хората на България.

Ние сме силно притеснени от факта, че всичко това може да стане реалност. Ежедневно се срещаме с много хора и споделяме своите притеснения и загриженост за бъдещето в случай, че тези планове се изпълнят.

И ние не сме измислили нищо от това, за което сме изключително загрижени. Всичко е записано в програмите и плановете на Борисов и Костов за бъдещо управление.

И вие може да ги попитате да обяснят своите идеи. Но защо те не го правят сами? Защо мълчат, а не излязат пред хората на България и открито да кажат какви са техните планове?

Попитайте ги казват ли на хората, че искат да продадат НОИ? Че искат да продадат пенсиите на нашите майки и бащи?

Те искат националните активи да преминат в частни ръце

И всичко това, искаме отново да подчертаем, са конкретните планове на Борисов и Костов за съвместното им управление на страната, които хората имат правото и трябва да знаят.

Борисов и Костов имат план за приватизация на нашите фабрики, точно както Костов направи когато беше министър-председател. Костов продаде софийския комбинат „Кремиковци“ за 1 долар. Той продаде авиокомпания „Балкан“, „Стомана Перник“, „Нефтохим“ и „Агробиохим“, както и много други български фирми. Благодарение на тази политика десетки хиляди българи загубиха работата си. Ако не ги спрем, те отново ще направят това.

Те затвориха стотици фабрики и предприятия от мащабите на „Агробиохим“. Ние успяхме да открием нови такива и да укрепим съществуващите компании. По този начин създадохме над 344 000 нови по-добре платени работни места. Знаем, че това не е достатъчно. Българите заслужават повече. Ние ще продължим да се борим, за да могат хората на България да водят един по-добър живот, да имат по-високи заплати, по-добри условия на труд, повече възможности за напредък в кариерата.

Борисов и Костов имат план за приватизация на нашите болници, също както Костов направи когато беше министър-председател. Резултатът ще бъде такъв, че само много богатите хора ще могат да получават здравно обслужване. За Борисов и Костов здравеопазването е само въпрос на печалба. Всеки, който не разполага с пари, за тях е „лош човешки материал“. Ако ние не ги спрем, те ще го направят отново.

За нас здравеопазването е за хората. Коалиция за България отстоява безплатното здравеопазване, така че всеки българин да е в състояние да има достъп до нашата система за здравеопазване. През последните 4 години доказахме, че единственият начин да се върви напред е държавата да играе по-активна роля. Особено в тези трудни времена, единствено държавата е в състояние да инвестира милиони в болниците и да се погрижи хората да получават по-добро здравеопазване. Ако ние не ги спрем, те ще го направят отново.

Борисов и Костов имат план за приватизация на нашата университетска система. Това означава да се продаде бъдещето на нашите млади хора. Нещо повече, само децата на най-богатите ще могат си позволят образование.

Ние няма да позволим на Борисов и Костов да застрашат бъдещето на нашите деца. БСП и Коалиция за България ще продължим да инвестираме милиони в образованието, в нашите училища и университети.

Борисов и Костов имат план за приватизация на нашата пенсионна и социално-осигурителна система. Ежедневно разговаряме с възрастни хора, които си спомнят за времето на Костовото управление, когато техните пенсии бяха намалени двойно. Какво могат да очакват пенсионерите и всички българи, които не са достатъчно богати, от Борисов – човека, който нарича по-възрастните „лош човешки материал“?

Ние няма да позволим хора като Борисов и Костов да накърнят интересите на нашите пенсионери. Няма да дадем възможност който и да било българин „да остане зад борда“. Ето защо правителството през последните 4 години удвои пенсиите и заплатите. Даваме си сметка, че българите очакват повече и имат правото на това.

Хората заслужават повече и именно затова БСП и Коалиция за България се явяват на тези избори с икономически план, който ще повиши жизнения стандарт на всеки гражданин.

На 5 юли хората на България ще трябва да вземат решение от решаващо значение за бъдещето. Те могат да изберат опасната дясна коалиция на Бойко Борисов и Иван Костов.

Ако спечелят, те ще накърнят интересите на най-нуждаещите се хора в България чрез приватизация на нашите фабрики, нашите учебни заведения, нашите болници и нашата социално-осигурителна и пенсионна система. Те казват „възрастните са лош човешки материал, работещите ще изгубят работните си места, студентите ще бъдат пренебрегнати, а болничната помощ ще се предоставя само на богатите“. Никой българин няма да има сигурност, ако те спечелят.

Или могат да изберат БСП, която ще се погрижи нашата икономика да бъде силна, работните ви места – сигурни, и интересите на всички – защитени.

Приватизацията преди 10 години се провали и ни върна назад. Сега ще стане същото! Освен ако не спрем заедно хората като Борисов и Костов.

Обезпокоени сме от факта, че Борисов тръгва толкова реваншистки настроен срещу БСП. Отново плаши с уволнения, чистки, издухване и възмездие.

Борисов връща страната в периода на класова омраза. Това не може да бъде национално отговорна политика

На България е нужна политика, с която да се търсят решения за излизане от кризата на базата на консенсус и съгласие

Озлоблението и омразата са обединяващото звено между Костов и Борисов и това ме кара да се чувствам особено загрижен за бъдещето, което те предлагат на страната ни.

Трябва да е ясно, че ако днес се позволи на хора, които не мислят политически и човешки отговорно, да водят подобна политика, те ще тласнат страната в дълбока финансова криза. А от това ще страдат хората и най-вече най-бедните и българския бизнес.

Искаме да предупредим, че тези планове са свързани с неясни и тъмни финансови интереси и целят да облагодетелстват определени икономически кръгове, които стоят зад Костов и Борисов.

Те двамата са заинтересовани от това да падне валутния борд, да се съсипе стабилността на банковата система и на лева, което ще доведе до висока инфлация и ще създаде условия за спекулация. И по този начин кризата ще се превърне в удобно време за ловене на риба в мътна вода

Костов и Борисов знаят как да постигнат всичко това. Правили са го преди, ще го направят отново

В тези трудни икономически времена България има нужда от нормализация, от запазване на политическата и икономическата стабилност, от балансираност и намиране на консенсусни решения

Сега най-важно е да бъдем заедно, защото само така, а не с екстремистки и реваншистки действия, можем да излезем най-бързо от кризата.

Ние гарантираме всичко това, защото сме на страната на хората
Опорни точки за идеята на Костов за данък върху земята

(изказването е пред в. Капитал. Има видео, публикувано на интернет сайта capital.bg. Темата трябва да се засяга заедно с темата за приватизацията)
Предложението на Костов за данък върху земята ще засегне пряко стотици хиляди земеделци, чиято собственост е най-важният им начин за препитание. Ще засегне всяко едно българско семейство.

Били сме в десетки села, където хората разчитат на земята си, за да отглеждат животни. Някои продават зеленчуци на пазара и използват парите от тях за ежедневното преживяване на семействата си. Не изкарват висока печалба, но се гордеят със земята, която притежават.

Говорихме с българи, които понастоящем живеят в града, но са собственици на малки земи, наследени от родителите им. За тях са важни доходите, които получават от земята си. Харчат по-малко за храна и имат повече пари за семействата си.

Хората имат нужда да бъдат защитени от правителството в тези трудни икономически времена. Нашият ангажимент към тях е да продължим да ги защитавам чрез субсидии и други защитни политики. Инвестирахме в селското стопанство повече от всяко друго правителство до сега и ще продължаваме да го правим. Знаем, че положението може да бъде много по-добро. Знаем, че има още много неща, които е трябвало да направим, но все още не сме успяли. Ето защо продължаваме да стоим на страната на фермерите и дребните земеделци.

Икономическата криза не е най-големият враг и заплаха за фермерите и дребните земеделци. Можем да се справим с нея. Съществуват анти-кризисни мерки за защита на хората, които нашето правителство вече прилага на практика.

Най-големите врагове на фермерите и земеделците са Иван Костов и Бойко Борисов и техният план за приватизация. Те са в услуга на богатите спекуланти. Целта на Иван Костов и Бойко Борисов е да принудят нашите фермери и дребни земеделци да продадат земята си за жълти стотинки. А ако малките земеделци не се съгласят да го направят, ще бъдат принудени чрез налагането на високи поземлени данъци като обявения от Костов.

Ще се борим с Костов и Борисов и ще им попречим да навредят на нашите фермери и дребни земеделци. Няма да им позволим да продадат нашето бъдеще. Призоваваме хората на България заедно да ги спрем на 5ти юли.

Защото ние заставаме на страната на земеделците и собствениците на българската земя.

Каталог: dobrev k.mbox
dobrev k.mbox -> Кафене новини в памет на закъснялата паметливост срещу злопаметния Първанов
dobrev k.mbox -> Българската комунистическа партия
dobrev k.mbox -> На Дарин Вълев Мирчев София 1784, ж к."Младост-1", Полигона
dobrev k.mbox -> В обединението могат да участват всички социалисти до 35 г. То е отворено и към всички членове на съществуващите и сега младежки организации в бсп, които могат да станат част и от обединението
dobrev k.mbox -> Климент охридски” исторически факултет
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Въпроси към Кирил Добрев
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Сценарий Мл. Отговорник 1 Благоевград
dobrev k.mbox -> Регионална телевизия “канал рила”


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница