Осем ресторанта ще се борят за приза „Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” 2006Дата25.02.2018
Размер23.32 Kb.
#58663


Осем ресторанта ще се борят за приза „Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” 2006
Списание “Бахкус” обяви номинациите в 6-то издание на конкурса "Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal". Осемте ресторанта от страната, които ще се борят за голямата награда, са:
Вишните, София
Енотека Уно, София
Класик Гурме, София
Ла капанина, София (пл. "Народно събрание")
Мусала Палас, Варна
Силвър Гурме, Златни пясъци
Талисман, София
Chef's, Пасарел
Шестото издание на конкурса "Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal" се провежда по нов регламент. В своите броеве списание “Бакхус” оценява ресторантите в страната през цялата година и всеки ресторант, който е получил оценка от списанието, на практика е получил признание. Ресторантите са разделени на три категории: Класен ресторант, Добър ресторант и Вкусно място. В първата, най-висока, категория влизат ресторанти с отлична авторска кухня, адекватен подбор на напитките, качествено обслужване и комфортна обстановка. Втората категория включва ресторанти със собствен стил и атмосфера и с професионално отношение към храната и виното. В третата категория попадат непретенциозни заведения, които обаче се отличават с вкусна храна и най-важното - разумно съотношение качество/цена.

Всеки ресторант, фигуриращ в една от трите категории, вече получи съответен стикер на "Бакхус", което е и гаранция, че "Бакхус" стои зад изразеното мнение.

Новият регламент на конкурса позволява за голямата награда “Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” да се номинират ресторанти от всички категории, защото наградата е за постиженията на ресторанта през последната година.

Основният критерий, при оценките на ресторантите, е качеството на храната. Останалите критерии са: избор на вино и напитки, обслужване, обстановка. Списание “Бакхус” изключително много държи и на личната ангажираност на хората, които работят в даден ресторант, както и адекватността на цените.

Според Емил Коралов, издател на списание „Бакхус” „новият регламент позволява да се номинират за ресторант на годината наистина ресторанти, които са положили усилия през годината да бъдат на едно изключително високо ниво. Няма ограничения за минимален или максимален брой финалисти – номинациите могат да бъдат 2 и 20. Всеки един от седемте номинирани е достоен да бъде най-добрият ресторант на България за 2006 г.”

В рамките на конкурса „Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” ще се връчат и традиционните награди за:


Авторска кухня
Селекция на напитките
Бар енд динър
Дебют
Ресторант на читателите
От 20 ноември до 30 декември 2006 г. читателите ще могат да дадат гласа си за наградата „Ресторант на читателите”.

Официалната церемония по връчване на наградите от конкурса “Ресторант на годината Бакхус-Chivas Regal 2006” ще се състои в края на януари 2007 г.

Списание “Бакхус” е издание на “Гурме” ООД, част от групата на вестниците “Капитал” и “Дневник”. Първият брой на списанието излиза през 1999 г. Основната цел на издателите и редакционния екип е създаването и утвърждаването на винена и гурме-култура в България. Chivas Regal е спонсор на конкурса от първото му издание.
За повече информация:

Ралица Михайлова,

ROI Communication

тел.: 02/961 59 71,GSM: 088 6312976,

e-mail: rmihaylova@roibg.com


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница