От 3 до 30 ноември Серия от 4 класа на тема вибрация: пробуждане на сънувачаДата24.07.2016
Размер30.91 Kb.
#4869

ТЕНСЕГРИТИ

МАГИЧЕСКИТЕ ДВИЖЕНИЯ НА КАРЛОС КАСТАНЕДА


от 3 до 30 ноември

Серия от 4 класа на тема
ВИБРАЦИЯ: ПРОБУЖДАНЕ НА СЪНУВАЧА


Има два начина да се изправим очи в очи с факта че сме живи. Единият начин е да се предадем – или като се примирим с исканията на живота, или като се борим с тях. Другият начин е да моделираме специфичната житейска ситуация така, че да пасне на нашата конфигурация. Житейската ситуация на човека може да бъде моделирана така, че да пасне на неговата специфика. Сънувачите правят това.”Дон Хуан Матус към Карлос Кастанеда, „Изкуството на сънуването“


Ние сме призвани да бъдем архитекти на бъдещето, а не негови жертви.


Бъкминстър Фулър

Според шаманите от Древно Мексико, ние пробуждаме „сънувача” в нас когато интегрираме съзнанието на сънуващото тяло (нашият енергиен двойник) със нашето ежедневно Аз. Сънуващото тяло възприема света около нас като нещо повече от свят от обекти, ние живеем в свят от енергия - енергия която вибрира и осъзнава. Да се интегрира това осъзнаване в ежедневния живот, означава да си способен да сънуваш своя живот.

Достигането на такова състояние на съществуване се подпомага от фокусиране на вниманието върху нашата кинестезия, а също и върху нашата синестезия! Като вибриращи същества, ние сме в постоянно движение – да не се движим означава да не сме живи! Дъхът ни се движи и вибрира, клетките ни, кръвта, сетивата, енергията и съзнанието ни правят същото.

Тенсегрити осъзнава това, а също и как всички тези различни движения и усещания работят заедно. Да осъзнаваме, че вибрираме точно сега, в един концерт със всичко, което усещаме, чустваме, мислим, със всичко, към което насочваме вниманието си.

В тези класове ще практикуваме движения от тенсегрити под акомпанимент на вибриращи ритми и звуци, които ще ни помогнат да се отърсим от обичайната си скованост и да достигнем това по-дълбоко осъзнаване. Оттам, можем да си отговорим на въпроса: Какво искам да сънувам?

И ще конструираме и споделяме хармонии от образи, които вибрират с радост и целеустременост, които упражняват нашето внимание така, че да се събудим и живеем като сънувачи(мечтатели), следвайки това, което желаем да сънуваме в съзнателна връзка с Духа.ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

~ София
e-mail: tensegritysofia@gmail.com; тел:   +359 897 348 187


~ Пловдив

e-mail: tensegrity.plovdiv@gmail.com; тел: +359 878 852 600

~ Варна
e-mail: varna_group@yahoo.com; тел:  +359 889 699 570

КАКВО Е ТЕНСЕГРИТИ

Тенсегрити е съвременната версия на магически движения: движения, позиции на тялото и дишания, открити от мъже и жени шамани, живели в Древно Мексико и предадени на Карлос Кастанеда, Флоринда Донер-Грау, Тайша Абелар и Карол Тигс от техния учител дон Хуан Матус, индианец от племето яки, наследник на традицията на тези древни шамани.

Думата тенсегрити е била създадена от архитекта и сънувач Бъкминстър Фулър, и изразява състояние на комбинирано напрежение и интегрираност. В това Карлос Кастанеда е видял перфектното описание за движещите сили на магическите движения, и начина на съществуване, на който дон Хуан Матус го обучава: да обръщаме еднакво внимание на всички части от нашето същество, всички аспекти на нашите взаимодействия с другите, всички детайли от сцената в която участваме, и как всички тези елементи си взаимодействат.
Каталог: old -> files
files -> Кое от написаните числа е шестстотин и три милиона тринайсет хиляди и две ?
files -> Средно общообразователно училище «васил левски»-троян трите имена на
files -> Уважаеми съгражани, На 31 март (събота)
files -> Център по Интердисциплинарно Обучение & Духовна Академия на Мистериите „Мадара” Ви канят на духовно пътешествие в
files -> Тест по български език и литература- вариант 1 Слушай внимателно текста и го запиши под диктовка
files -> Iv клас Име Клас Училище Брой Точки Време 1
files -> Резултати от състезанието по английски език на учениците от 5 клас


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница