От г-н Иван Петков Председател на ус на нлрс-слрб по случай откриването на ловния сезонДата14.03.2018
Размер19.7 Kb.
#63008
Приветствие

от г-н Иван Петков – Председател на УС на НЛРС-СЛРБ

по случай откриването на ловния сезон
Скъпи колеги,

На 8 август откриваме ловния сезон на прелетен дивеч - пъдпъдъци, гургулици, гривяци, бекаси и бекасини. Особено ми е приятно от името на Управителния съвет на Националната организация да ви поздравя с това очаквано и вълнуващо събитие за всеки български ловец. Убеден съм, че ни предстоят вълнуващи ловни дни и позитивни емоции от досега с красотите на природата. За 131-ви път започваме сезона организирано, защото знаем, че преди толкова години група български ловци създават първия у нас ловен кръжец във Велико Търново, който прераства и в първото ловджийско-стрелческо дружество в България!

Съхраняването на местообитанията и умножаването на дивеча са били в основата на съществуването на нашия съюз. Свидетелство за това е и нашата „Национална програма за устойчиво развитие на дивечовите запаси, чрез разселване на дивеч”, чрез която и през 2015 г. ще обогатим българската природа с 200 000 птици! Тя е изцяло финансирана със средства на нашите ловци. Това е и най-важният ни обществен ангажимент на стойност над 2 млн. лева ежегодно и затова можем съвсем морално да упражняваме любимия ловен спорт. Освен разселването на дивеч НЛР-СЛРБ ежегодно влага и още над 8 млн. лева за изграждане на хранителна и защитна база за дивеча в стопанисваните от нашите сдружения ловни територии.

Драги ловци и риболовци, 2015 г. ще остане забележителна в ловната история на България! През април нашата страна бе домакин на 62-рата генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча /CIC/. Посрещнахме 235 делегати от 37 държави. Това бе изключително признание и чест както за България, така за Националната ловна организация!

Другото знаменателно събитие бе организираният от СЛРБ протестен митинг на 11 юни, когато в София дойдоха 10 000 ловци и риболовци, за да отстояват и защитят обществения интерес от настъплението на частни мераци в лова и корпоративния натиск! Ние показахме на всички, че Националната ловна организация е единственият обществен гарант за опазване на природата и нейното дивечово богатство и че сме решени да се противопоставим на всички лобистки поправки в ЗЛОД. Това ни дава самочувствие на достойни следовници на първостроителите на нашата организация, на която възсъздаваме почит и признателност на 6 август.

Скъпи колеги, пред прага на ловния сезон искам и да напомня на всеки един от вас, че ловът е стародавна традиция, която върви винаги с високия морал на основателите на нашата вековна организация! Затова нека да ловуваме отговорно, да спазваме закона и реда, да не допускаме нарушаване на ловната дисциплина и мерките за безопасност в излетите.

На всеки от вас желая от сърце здраве, лично благополучие и успехи!

Наслука!
Каталог: kcfinder -> upload -> files
files -> Конвенция за опазване на дивата европейска флора и фауна и природните местообитания
files -> Закон за пазарите за финансови инструменти (зпфи), посочени по-долу
files -> Закон за биологичното разнообразие Обн., Дв, бр. 77 от 08. 2002 г., изм и доп., бр. 88 от 11. 2005 г., изм., бр. 105 от 29. 12. 2005 г., в сила от 01. 2006 г., бр. 29 от 04. 2006 г., б
files -> Тарифа за обезщетение при нанесени щети на растителни и животински видове, включени в приложение №3 на Закона за биологичното разнообразие
files -> Приложение №1 към чл. 32, ал. 1 (Доп. Дв, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01. 2006 г., изм., бр. 59 от 2012 г.)
files -> Общи положения
files -> Закон за лова и опазване на дивеча (редакция от 10. 10. 2006 г.) Двуезична версия на документа: bg en
files -> Конвенция за опазване на мигриращите видове диви животни


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница