От наркотичните вещества канабисът се разпространява в брезнишко. Това каза съдия Веселин Хайдушки на въпрос на Zapadno comДата18.06.2018
Размер12.88 Kb.
Канабисът е дрогата от слабите наркотични вещества, която е разпространена в брезнишко, но отглежданите количества не са промишлени

Публикувано от http://zapadno.com на 13 март 2017 г.От наркотичните вещества канабисът се разпространява в брезнишко. Това каза съдия Веселин Хайдушки на въпрос на Zapadno.com.

Няколко случая на отглеждане на листната дрога са разкрити през последните няколко години на територията на общината. Количествата не са големи и вероятно са били предназначени за търговия на местно ниво, а не за изнасяне зад граница. България се намира на кръстопът на търговията с наркотици, който често е пресичан от полицията.

Коноп или канабис е род покритосеменни растения от семейство конопови. Обикновено се отглежда заради здравите си влакна, високата скорост на растеж и мазнините в семената. От някои сортове коноп (на латински канабис) може да се добива и марихуана.

Във вторник съдията проведе лекция за опасността от наркотици на ученици от брезнишката гимназия. „Надявам се да е било интересно за ученици и да са възприели нещо от сериозността на проблема, че се касае за такива вещества, които при едно поемане, в зависимост от веществото, може да бъде фатално за когото и да било. Проблемът е много сериозен. Наблюдавам една градация и завишаване в нашата страна, което не е добра тенденция.“, каза тогава за Zapadno.com съдия Веселин Хайдушки.От 28 март, 2016 година съдия Веселин Хайдушки е председател на Районен съд-Брезник. В местния съд е от 2006 година. Преди това той е работил като следовател в Окръжна следствена служба – Перник.

Българският закон срещу престъпленията свързани с  наркотиците е най-строг.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница