От този сезон „Метроном, в сътрудничество със Софийската филхармония започна излъчване, в рамките на предаването, на някои от изявите на гост-солистите на съставаДата23.10.2018
Размер42.5 Kb.
#93287
23 октомври 2015 г.

ТЕМА: ФРЕНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ

(към 16.30 часа)


Съдържание:


www.bnr.bg 1

www.bnr.bg 1

www.bnr.bg, 23.10.2015 г.

http://bnr.bg/post/100616633/metronom-izbra-fleitstkata-magali-monie-i-dirigenta-horia-andreesku-gosti-na-sofiiskata-filharmonia
Метроном избра: Флейтистката Магали Моние и диригента Хория Андрееску – гости на Софийската филхармония
От този сезон „Метроном“, в сътрудничество със Софийската филхармония започна излъчване, в рамките на предаването, на някои от изявите на гост-солистите на състава. Така, този четвъртък, 22 октомври, слушателите на предаването имаха възможност да „гостуват“ в зала „България“ и да чуят невероятната френска флейтистка Магали Моние с Концерта за флейта и оркестър в ре мажор от Моцарт. Този автор е в нейния звукозаписен портфейл. Като част от артистите на Sony Classical, през пролетта на тази година Магали Моние издаде диск с флейтовите концерти на Волфганг Амадеус Моцарт. Останалите два диска на тази млада изпълнителка са с оркестъра на Мюнхенското радио и с Камерния оркестър на Щутгарт. Излъчихме и малка част от програмата на гост-диригента Хория Андрееску – увертюра от „Вълшебната флейта“ (Моцарт). Андрееску е главен диригент на Оркестъра на Букурещката филхармония „Джордже Енеску“ и търсен гост-диригент от много европейски оркестри.

С двамата гости на Филхармонията се срещна Ралица Фичева. Чуйте какво казаха за своята работа тук и за ангажиментите си през сезона. Добавихме и документален звук от концерта им в зала „България“ на 22 октомври.


Снимка - без текст
Звуков файл
www.bnr.bg, 23.10.2015 г.

http://bnr.bg/post/100616872
Камен Калев и Мелвил Пупо за филма "С лице надолу"
Новият филм на Камен Калев "С лице надолу"- българо френско белгийска копродукция тръгна по екраните на 16 октомври. Подобно на "Източни пиеси" той е силно социален. Третира проблеми свързани със страшния подземен свят -трафика на жени, пари, насилие, корупция, групировки, чалга културата, малките радости на жертвите, любовта, катарзиса и безизходицата.

Защо се ражда този филм? Какви реакции събужда у зрителите? По истински ли са непрофесионалните актьори? Как се работи с тях?

Как се излиза от клопката на подземния свят? До колко можем да контролираме живота си? Кой е френският актьор и музикант Мелвил Пупо и има ли оптимизъм във филма "С лице надолу"?

Отговорите на всички тези въпроси ще научите, ако чуете интервюто с Камен Калев и Мелвил Пупо.


Снимка - без текст
Звуков файл
Каталог: media
media -> Български футболен съюз правилник за статута и трансферите на
media -> Curriculum vitae Georgi Merdzhanov
media -> Отчет на разходите за държавно подпомагане на филмовата индустрия по бюджета на иа "нфц" за 2010 г
media -> Организират четвърта Национална експертна среща
media -> До районен прокурор гр. Казанлък м о л б а
media -> Програма „Околна среда 2007-2013г. Bg161PO005/10 11/03/19
media -> Музеят за история на София открива изложбата "Среща с египетски жрец" в новата си сграда


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница