Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата ercДата25.07.2016
Размер35.4 Kb.

Пресинформация

8 юни, 2015 годинаОтборът ADAC Opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата ERC


  • Фирменият пилот на Opel Емил Бергквист укрепи водещата си позиция в шампионата FIA ERC Junior след състезанието на Азорските острови

  • Повреда в края на състезанието отне заслужено доброто класиране на отлично представилия се Мариян Грибел

  • Отборът ADAC Opel Rallye Junior Team се насочва с увереност към следващите кръгове на шампионата FIA ERC Junior

Понта Делгада. Moторните спортове могат да бъдат безмилостни. Tази истина се доказа отново по категоричен начин при пилотите на отбора ADAC Opel Rallye Junior Team в последния ден от надпреварата SATA Rallye Acores. Първо неприятностите се стовариха върху екипажа на Eмил Бeргквист (20-годишен, от Торсекер, Швеция) и неговия навигатор Йоаким Сьоберг (29-годишен, от Йосму, Швеция). В третия етап преди финала на третия кръг от шампионата FIA ERC Junior, младите шведи се движеха на отличното второ място, когато изведнъж техният ADAM R2 остана само с първа и втора предавка. Tова бе краят на мечтите за класиране на почетната стълбица за победителите в два сезона от шампионата и настоящи водачи в ERC, а задачата им се сведе до ограничаване на размера на негативните последствия.


В крайна сметка екипажът Бергквист/Сьоберг успя да се справи успешно с това, преминавайки успешно с ADAM R2 през последните два етапа и през финалната линия в Понта Делгада независимо от спуканата гума в последните няколко километра. Tака скандинавците достигнаха до четвъртото място, гарантирайки си водачеството в генералното класиране по средата на сезон 2015 в шампионата FIA ERC Junior. Преди предстоящия след три седмици кръг в Ипр, Белгия, тяхната преднина пред победителя в рали Азорес Крис Инграм е 24 точки. И тъй като на финала на шампионата се броят само четирите най-добри класирания от шестте кръга на FIA ERC Junior, докато двата най-слаби се изключват, актуалното класиране е само от временно значение.
“Оставам със смесени чувства за това рали,” сподели Бергквист. “Дори при тези трудни условия, ние бяхме много бързи с нашия ADAM R2. Разбира се, бихме искали да се класираме втори, но не се получи. Tова е моторният спорт. Но все пак успяхме да пресечем финала и спечелихме ценни точки с четвъртото си място. Все още водим в шампионата FIA ERC Junior със солидна преднина пред най-близкия до нас съперник и сега ще се концентрираме върху предстоящите надпревари и ще атакуваме с пълна сила в следващите кръгове на FIA ERC Junior.“
Неговите съотборници Maриян Грибел (26-годишен, от Ханвайлер, Германия) и навигатора Щефан Клеменс (28-годишен, от Васкирхен, Германия) имаха още по-лош късмет в това състезание. След отличното представяне, което ги изкачи до четвъртата позиция преди финалния етап на предизвикателното макадамово рали на португалския архипелаг в Атлантическия океан, те се сблъскаха с повреда в техния ADAM R2. Тъй като екипажът успя да пресече финалната линия но нямаше възможност да стигне на собствен ход до закрития парк в Понта Делгада, Грибел и Клеменс бяха изключени от класирането на състезанието. Изключителен акцент в ралито и малка утеха за тях бе впечатляващото най-добро време по 20-километровата отсечка на 13-ия етап.
Грибел също изрази смесени емоции относно отминалото състезание - “Вчера всичко вървеше наистина прекрасно, а в днешното класиране дори стигнахме до второто място – зад вола на един от малкото автомобили, които нямат видими външни проблеми. За нас ралито беше истинско удоволствие и бяхме изпълнени с увереност, а до този момент ADAM R2 се представяше фантастично. Всичко можеше да бъде перфектно, но на два километра преди финала на последния етап внезапно загубихме мощност. Веднага разбрахме, че няма да можем да изминем 60-те километра обратно до Понта Делгада. Така че сега ще трябва да го преодолеем и да продължим да се борим. Разполагаме с бърз автомобил, който е конкурентоспособен на всякакви настилки и имаме добри пилоти. Искаме да докажем всичко това още веднъж в състезанието в Ипр.”
Пилотите в отбора ADAC Opel Rallye Junior Team нямат много време за почивка. Tази събота (13 юни), екипажите Грибел/Клеменс и Бергквист/Сьоберг ще се състезават със своите ADAM R2 в Рали Вервик в Белгия. Tе ще използват тази тестова надпревара като подготовка за четвъртия кръг на шампионата FIA ERC Junior – състезанието Kenotek Ypres Rallye на 25–27 юни. Ралито в околностите на град Ипр в Западна Фландрия се провежда на отсечки с асфалтово покритие.

За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090

ljuba.gancheva@opel.com
Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г
news -> Компактна звезда в областта на свързаността: Новата Astra с Opel OnStar и IntelliLink


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница