Отборът Peugeot Total преодоля най-дългия етап в „Дакар“ Етап 2: Вила Карлос Паз Сан ХуанДата19.11.2018
Размер0.74 Mb.
#105396

Отборът Peugeot Total преодоля най-дългия етап в „Дакар“
Етап 2: Вила Карлос Паз - Сан Хуан
Вторият ден от рали „Дакар“, който отведе екипажите от Вила Карлос Паз до Сан Хуан в Аржентина, съдържаше най-дългия скоростен етап от ралито с дължина 518 км. Не само, че етапът бе дълъг, но също така и много разнообразен, започвайки с някои тесни и насечени секции, последвани от прах и пясък. Най-голямата трудност обаче бе екстремната горещина, която предизвика проблеми за всички участници. Легендарното „Дакар“ вече потвърждава страховитата си репутация.
За отбора на Peugeot Total вчерашният ден бе много трудно изпитание, тъй като това бе първото изпитание за PEUGEOT 2008 DKR в подобен род разнообразен и горещ терен, който е типичен за „Дакар“. Въпреки това, той преодоля този много важен изпит, записвайки време в Топ 10.
Карлос Сайнц започна деня с чувството, че тесните секции с много завои в отделни части на етапа няма да подхождат на автомобила му с един задвижващ мост, очаквайки, че ще загуби известно време, стартирайки осми. Въпреки това, изпанецът успя да поддържа сравнително постоянно темпо, което му позволи да подобри класирането си, въпреки трудноста на етапа, който предложи на автомобила най-голямото предизвикателство в неговия къс състезателен живот до момента.
Карлос финишира в етапа седми, което му позволи да се придвижи до шестото място във временното генерално класиране. „Днес успяхме да се изкачим с две места до шестата позиция. За съжаление, бяхме въвлечени в инцидент с участник при мотоциклетистите, което бе голям шок,“ каза той. “Преди всичко, мислите ми са с него за бързо възстановяване. Що касае останалата част от етапа, нямахме никакви технически проблеми, като решихме да не поемаме никакви рискове, за да максимизираме шансовете си да стигнем до финала на етапа.”
Стефан Петерханзел финишира етапа на 26-та позиция, което означава, че сега той е 22-ри във временното генерално класиране след втория от 13 състезателни дни. Французинът удари дървен пън, скрит във феш-феш (много фина прах (пясък), изглеждаща като твърда почва, но реално е мека като кал), в резултат на което счупи носач. Той излезе, за да го ремонтира, но когато отново се опита да потегли, автомобилът не успя да стартира. Всичко това му донесе загуба на един час, но огромният му опит го е научил, че в „Дакар“ всичко може да се промени много бързо.
“Ако има нещо, което да съм научил през годините, то това е, че „Дакар“ е дългосрочна перспектива,“ заяви той. “За съжаление нещата поеха в погрешната посока, когато ударихме дървен пън. Да, имахме проблем да стартираме отново автомобила, но, ако не бях ударил този пън, нямаше да се налага да стартираме двигателя повторно. Това бе един много труден етап, особено с тази жега.”
Бившият мотоциклетист Сирил Деспре продължи своето обучение с един безпроблемен пробег през взискателния терен, надграждайки своя опит. Деспре завърши етапа 24-ти, в пълен синхрон с класирането му в генералното подреждане – 24-то място след втория ден.
“Придържам се към плана си да изучавам ралито от борда на автомобил,“ заяви Деспре. „И без съмнение, днес бе най-предизвикателният ми ден на четири колела. Горещината бе като сешоар на пълна мощност в лицето ти. Въпреки това, аз съм доволен, че завърших най-дългия етап в ралито и с всеки следващ километър откривам все повече, което бе и планът. Преди всичко, не искам да правя никакви грешки, които да ни затруднят да финишираме.”


Бруно Фамин, тим шеф на Team Peugeot Total, заключи: „Реално до момента не сме изминавали подобна дистанция – да не говорим за подобна дистанция в тези екстремни температури, което бе един убийствен тест за автомобила. Така че, финиширането на най-дългия етап е голямо постижение за нас, макар че все още е много рано. „Дакар“ вече ни показва своите предизвикателства и изненади.”Днес: Етап 3 (Сан Хуан -Чилесито): вторник, 6 януари / 6:30 ч местно време – 2000 км (SS: 284 км)
Резултати след SS2:

1 Насер Ал-Атия (Кат)/Матиьо Бомел (Фр), MINI 6:19,40 ч

2 Жиние де Вилиер (ЮАР)/Дирк ван Зитцевиц (Гер), Toyota 6:27,22
3 Бернхард Тен Бринке (Хол)/Том Колсоул (Бел), Toyota 6:29,22

4 Kжиштоф Холовчик (Пол)/Хавиер Пансери (Фр), MINI 6:30,08

5 Владимир Волисиев (Рус)/Константин Жилцов (Рус), MINI 6:37,03

6 Карлос Сайнц (Исп)/Лукас Круз (Исп), Peugeot 2008 DKR 6:39,24

7 Eрик ван Луун (Хол)/Воутер Рьосегар (Хол), MINI 6:39,44

8 Язиид Ал-Рахджи (СА)/Tимо Готшалк (Гер), Toyota 6:41,14
9 Корлос Соуса (Пор)/Пауло Фиуза (Пор), Toyota 6:41,44
10. Oрландо Теранова (Арг)/Рони Граьо (Арж), MINI 6:42,03
22 Стефан Петерханзел (Фр)/Ж-П Котре (Фр), Peugeot 2008 DKR – 7:27,21

24. Сирил Деспре (Фр)/Жил Пикар (Фр), Peugeot 2008 DKR – 7:32,57

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИЙТЕ:
Снимки и видео:

https://www.redbullcontentpool.com/content/international/search?s=dakar+2015

www.redbullcontentpool.com/motorsports

www.redbullcontentpool.com/peugeotreturnstodakar

Инфомация за проекта:www.peugeotofficial.tumblr.com

За контакт:

Деница Бозаджиева

Връзки с обществеността

Sofia France Auto

Тел. +359 2 8921 144

Моб. + 359 879 06 17 60denitsa.bozadzhieva@peugeot.bg
Каталог: pi files -> 2015
2015 -> Jiangling T7 e с двигатели от Isizu, а производството му започва от другия месец
2015 -> Пресинформация 28 май, 2015 година Opel е лидер по внедряването на Android Auto и Apple CarPlay
2015 -> Infiniti представи специалната версия Q50 Adeyaka Предлага се за трите двигателя на модела
2015 -> Над 10 000 души откриха сезона по драг рейсинг
2015 -> Трите болида Porsche 919 Hybrid ще стартират първи, след тях са трите болида Audi R18 e-tron quattro. Не е изненада, че Porsche доминира в квалификациите на тазгодишното 83-то състезание за издръжливост „24 часа на Льо Ман”
2015 -> Продават Audi Quattro A1 от Група b автомобилът е управляван от Хану Микола
2015 -> Хитовият R8 с 850 конски сили (Видео)
2015 -> Audi загатна за светлините на R8
2015 -> Отмъстителите: Ерата на Ултрон
2015 -> Кобра 11: обади се нов сезон


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница