Отчет е по-ефикасно, отколкото да го запазите за себе си. Затова и житейския тренинг е по-успешенPdf просмотр
Дата03.09.2022
Размер422.38 Kb.
#115030
ПредначертанЛиЕЖивотътНи

Из Предначертан ли е животът ни – Джон Хамилтън Трите нива на създаването на действителността
1. Действие
2. Принципът на взаимосвързаността
3. Вграденото съзнание Десет духовни и практични тайни за привличане на желаното от вас
1. Изберете какво ви вдъхновява
2. НПД
- Напишете целта си – това означава да насочим вниманието си към наистина важното в живота ни. В първата част описваме целта си, а във втората част в един или два абзаца защо постигането й е важно за нас.
- Представяйте си как тя се случва и медитирайте върху това редовно – за да запазим вдъхновението си и устремеността си, дори и когато и други неща се случват в живота ни
- Действайте, за да подпомогнете осъществяването й – важно е да правим поне по едно действие наден в рамките натри дни. Отчитането пред предлагащ подкрепа приятел или по-добре седмичен отчете по-ефикасно, отколкото да го запазите за себе си. Затова и житейския тренинг е по-успешен
– един треньор ще изисква от вас да се стараете да постигате целите си, ще ви проверява, за да се увери, че наистина упорито се стремите към целите си.
3. За да получите трябва да дадете
- Даването води до изобилие – даването е състояние на изобилие, даването предполага, че имаме нещо, което да дадем. Следователно изпълнени с чувство на изобилие – от аз имам, което се просмуква във нашето подсъзнание започваме несъзнателно да използваме трите нива на създаването, за да привличаме повече от онова, което сме споделили.
- Да давате от себе се ви носи време, щастие и любов – себераздаване – и тук даването по този начин привлича повече от онова, което сме дали – даваме от времето си, търпението си, цялото си внимание, прошка, съчувствие или любов. Даването на всяко от тези неща привлича повече от тях в живота ни.
- Благодарността увеличава поводите за благодарност – благодарността ни кара да се чувстваме по- щастливи. Благодарността ни помага да обърнем внимание на онова, което е важно за нас и емоциите тръгват спираловидно нагоре. Като следствие нашето щастие, удовлетворености връзки се подобряват. Упражнения
 Описвайте всеки ден от 5 до 10 неща, за които сте благодарни, чеса ви се случили в последните
24 часа.
 Избери човек – всеки ден от 5 до 10 минути описвате всички причини да сте благодарни за присъствието на този конкретен човек в живота ви.
4. Положителните емоции ускоряват събитията отрицателните ги забавят – нагласата на ума е най-важна. Победата е в това, да се научим да не се оплакваме. Да съсредоточим по-голяма част от времето си върху това какво искаме, а не върху това какво не искаме. Друг метод за повишаване на положителните емоции е смехът. И третата е благодарността.


5. Променете курса – определете и се преборете с грешните убеждения/нагласи Метод на кръстосания оглед
 Писмено опишете цялата ситуация, която ви причинява болка и как вие се чувствате заради нея. Не задържайте нищо
 Набележете пролуките в написаното от вас с намерението да разпознаете фалшивите нагласи. Задайте си въпроси като Защо вярвам в това и Какво говори това замени запишете отговорите си.
 Понякога е полезно да се запитате Каква е отплатата, която получавам от положението и събитията такива, каквито са. На този етап трябва да проявите към себе си пълна безжалостна откровеност. Ще започнат дави хрумват представи за самите вас, задругите хора, за вашите достойнства, затова дали заслужавате щастие
 Подложете на кръстосана проверка написаното то вас – прегледайте твърденията за себе си и нагласите, които сте разпознали. От позицията на човек, който има готовност да се промени задайте си въпросите Тази нагласа/това твърдение напълно ли отговаряна истината Мога ли честно да кажа, че е 100% вярно Защо не е вярно Ако не е вярно какво е вярно
 Запишете отговорите си. Третият ви отговор е вашата възможност да напишете нова, вдъхваща сили нагласа. Тя трябва да е твърдение за начина, по който избирате да гледате занапред на себе сина другите, на своя живот, на света.

Най-накрая повтаряйте твърдението, изразяващо новата нагласа с убеденост(изговаряйте го като факта) 20 пъти наден сутрини вечер – докато не почувствате, че повече няма нужда да го повтаряте. Ще разберете, че вече не се нуждаете от него, защото ще се чувствате напълно различени отделни аспекти от вашия живот ще са се променили към добро.
6. Твърдения/утвърждения – ползотворни и полезни при възприемане на нов светоглед или нагласи. Редовното им повтаряне помагате да се вкоренят дълбоко в съзнанието ни. Теса гъвкави, но и мощни средства за промяна на посоката.
 Всеки ден изживявам щастие, радости увереност, че ме очакват само хубави неща.
 Благодарен съм за всичко, което съм, за всичко, което имам и за всичко, което притежавам.
 Обичам и приемам себе си такъв, какъвто съм.
 Имам вътрешната сила да се справя със всяка ситуация, в която се окажа.
 Притежавам приспособимост. В живота мие добре дошла всяка промяна и ще се приспособя към нея смело и с лекота.
 Позволявам си да чувствам щастие и радост без особена причина – просто защото го заслужавам.
 В живота си проявявам търпение, живея в настоящия моменти вярвам, че добрите неща ми предстоят.
 Вместо Това е ужасно – никога няма се справя, да стана по-добър, не мърдам от това положение – новото Ще намеря начин. Винаги има начин. Обичам да намирам добри решения на проблемите. Мога да се справя
 Вместо Този човек е противени ужасен – новото Чудя се дали този човек не преживява някакви лични трудности в живота си и заради това се държи така
7. Търпение – наблюдаваното гърне не изкипява – когато отделим умовете си от факта, че желанието все още не сее осъществило, отприщваме отново потока на събитията.
8. Подемите и спадовете са нормални - във Вселената всичко е циклично. Ще дойде време, когато ще възприемате спадано ще осъзнавате, че сте в далеч по-добра позиция отколкото сте били в

подема преди това. Ако стигнете до място, на което сте в мир с тази представа, ще гледате на трудностите като на предизвикателства, а не като на проблеми.
9. Ако наистина не можете да промените нещо – променете себе си
10. Всичко се свежда до любовта – не е най-важно какво правим в живота си, а важното е как го правим. Каквото ида правите, правете го със съпричастие, състрадание, с любезност, честности любов. Това е успехът. Всичко, което търсим – любов, щастие, удовлетвореност не можем да го намерим извън себе сито е във вътрешния ни свят. Вгледайте се в себе си, задавайте си въпроси – Това, което правя, правили ме щастлив, правили някой друг нещастен Избора, който правя от сърцето ли идва или идва да задоволи егото Мога ли да бъда по-съпричастен, по-състрадателен?“. Спокойствието и щастието, които сте търсили се намират в този прост избори чрез него стигате доразбирането, че вие сте господари на съдбата си. Независимо какво се случва около вас винаги можете да изберете любовта.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница