Отчет за дейността на сдружениeто за воден туризъмДата23.07.2016
Размер42.45 Kb.
ТипОтчет

Отчет

за дейността на сдружениeто за воден туризъм

ККТ „Тетида”- Нова Загора


през 2010 година
1. Тази година открихме сезона за воден туризъм на 6 и 7 март с двудневен преход по р.Тунджа в участъка Коневец – Елхово – Срем с участието на клубове от Елхово , Стара Загора и Нова Загора . По време на този преход за съжаление в реката изчезна каякар от старозагорския клуб „Арзус „ .
2. По случай първа пролет на 27 и 28 март организирахме двудневен пешеходен преход по еко пътека „Жеравна – Котел” и обратно с преспиване в хижа в Котел .

Събитие от местно ниво.


3. Април ,3 Пролетно почистване на коритото на Тунджа в участъка „ Баня – Бинкос „ .

Събитие от местно ниво.
  1. Април ,24 Спущане по Тунджа „Баня – Бинкос „ , като водачи и придружаващи на група каякари от София .

Събитие от местно ниво.

5. Май ,7,8,9 Тридневна Национална регата „ Янтра 2010” Бяла – Русе .

Събитие от календара на БФ Туризъм .
6. Май ,16 Еднодневен каяк преход по р. Тунджа –„Кортенски бани – Сливенски Бани „ с разбор на събитието в крайната точка – ресторант

„ Воденицата” Сл. Бани .

Събитие от местно ниво.
7. Май 22,23 Двудневен уикенд на яз .Жребчево ,бивак Долно Паничерево и походи до църквата и язовирната стена.

Събитие от местно ниво.


8. Тридневен уикенд на яз. Жребчево посветихме на откриването на риболовния сезон на 11,12и 13 юни . Бивак до „Графа” ,походи до нулата на язовира ,църквата ,Брезите .

Събитие от местно ниво.


9. 19 юни - Спущане по Тунджа „Баня – Бинкос” към нас се присъедини инцидентно и кмета на с . Кортен със собствен каяк .

Събитие от местно ниво.


10 . Юни 26,27 Двудневен уикенд с бивак на „ Баба Яна ” и спущания и двата дена по р. Тунджа .

Събитие от местно ниво.


11 . Юли 03,04 Спущания по водния туристически маршрут „ Баня – Бинкос „

Събитие на местно ниво.


12 . Юли 08,09,10,11 Четиридневен лагер на яз. „Кърджали” хижа „Боровица” и с посещения на св. Богородица Хасково,Перперикон ,пещерата „Вулвата” и водни походи до крепостта „Патмос” ,нулата на Язовира и плаващите ресторанти в близост до язовирната стена .Съвместно мероприятие с Кану Клуб Русе и Каяк Клуб „Бяла Звезда „ –Русе .

Събитие на национално ниво.


13 . Юли 17,18 Жребчево уикенд.

Събитие на местно ниво.


14 . Юли 24,25 Беше проведен поход по яз. „Жребчево „и река „Тунджа „ съвместно с гостуващи клубове по воден туризъм от градовете Елхово , Ямбол, Тец -2 , Стара Загора , Плевен , София , Варна , гр. Левски , Русе и представители на Българската Федерация по Туризъм . Тъй като събитие от такъв мащаб се провежда за пръв път в нашата Община , то беше отразено не само от местната преса и кабелна телевизия ,а и от информационна агенция „Фокус” и вестник „Новината „ – Стара Загора .

Събитие на национално ниво.


15 . Август 01-15 Петнадесет дневен каяк лагер на яз. „Жребчево” в близост до „Графа” с цел популяризиране каяк туризма в Общината. Мероприятието посетиха работещи в фирмите „Миролио”, „Кариера Дядово”, Пътно Управление – Нова Загора ,М-Тел Нова Загора ,РПУ Нова Загора . В последствие част от тях станаха и членове на сдружението ни .

Събитие на местно ниво.


16 . Август 16 – 22 Участие в 55-та международна регата по р. Дунав в участъка Видин – Русе с дължина 300км и продължителност 7 дни . Събитието беше следено от всички национални телевизии с репортажи в новините.

Събитие от календара на БФ Туризъм.


17 . Август 28 Спущане по р . „Тунджа” в участъка Баня – Бинкос и почистване лобното място на Стоил Войвода .

Събитие на местно ниво.


18 . Септември 04,05 Слалом в тихи води на яз. „Копринка”.

Събитие от календара на БФ Туризъм .


19 . Септември 17 -19 Три дневен Воден поход “Тунджа 2010” Коневец – Срем.

За събитието беше излъчен 15 минутен филм от кабелната телевизия в Ямбол и репортаж от агенция „Фокус „

Събитие от календара на БФ Туризъм.
20 . Октомври 02,03 Пешеходен преход по еко пътека „ Жеравна – Котел „ с нощувка в Котел .
21 . Ноември 27, 28 Пешеходен преход „ Котел – Набожниковото дърво – вр . Вида – Котел” .

Прави впечатление ,че доста от участията на национално и международно ниво са заменени с походи в близост до Нова Загора , по яз. Жребчево и р. Тунджа .

Това се наложи както от въздействието на финансовата криза ,така и от приемането в сдружението на много нови членове ,за които е полезно да придобият умения и натрупат опит на местно ниво и чак тогава да се включат в събития от по- голям калибър, където достойно да защитят името на клуба и града ни . От 21 учредители през м . май миналата година в момента членовете на сдружението наброяват 42 човека ..

Проведените през годината четири „Жребчево Уикенд”-а дадоха възможност на повече от 150 жители на Общината да бъдат на гости на Клуба Ни и да се запознаят безплатно с Каяк Туризма и особеностите му .

Взехме участие в четири мероприятия от Календара на Българската Федерация по Туризъм - едно международно и три на национално ниво , като на едно от тях в Елхово бяхме отличени като Клуб с най- масово участие в събитието – 18 участници .

Похода по яз. Жребчево и река Тунджа на 24 и 25 юли ,който организирахме на територията на нашата Община и на който поканихме и присъстваха Клубове по Каяк Туризъм от цялата страна ,се преборихме да бъде включен в календара на БФ Туризъм за 2011 г. и да се провежда ежегодно под патронажа на Федерацията и с наше домакинство . Това се случи благодарение създадения и подържан от нашето Сдружение воден туристически маршрут по река Тунджа в участъка с. Баня – с. Бинкос . За този наш успех способстваха както природните дадености на Новозагорския край, така и труда положен от членовете на Клуба през седемте уикенда прекарани на реката .

В края на 2010 г. установихме връзка със Еко Академията в ПГСС „д-р Иван Пашов” и успешно провеждаме съвместни мероприятия за сега на теоретично ниво , а до края на учебната година предстоят и практически занимания по каяк туризъм .

По- детайлна информация и снимков материал от проведените мероприятия може да откриете на сайта ни в интернет : http://sitekreator.bg/yo_ko/ и на страницата на сдружението във Фейсбук .


представляващ УС на ККТ „Тетида „- Нова Загора

……………………….

/ Й. Кожухаров /

28.11.2010 г.гр. Нова Загора


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница