Отчет за дейността наДата27.09.2018
Размер69 Kb.
ТипОтчет
ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА

СДРУЖЕНИЕ „ ТУРИСТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО МУРГАНА”

с. Челопеч

Дейността на Сдружение „ Туристическо дружество Мургана „ бе възстановена през ноември 2005год. Основната цел на сдружението е да съхранява ,обогатява и развива социалния туризъм, като създава условия, предлага възможности и услуги в областта на отдиха.

Сдружение „ Туристическо дружество Мургана” с. Челопеч е вписано в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Има издадена лицензия от Министерство на физическото възпитание и спорта с предметна област „социален туризъм”.

Управителен съвет на Сдружение „ Туристическо дружество Мургана” с. Челопеч  1. Кръстьо Александров Вътев – председател

  2. Христо Събев Събев

  3. Пламен Димитров Кунчев

  4. Иван Дончев Орозов

  5. Делян Добрев Джунев

  6. Венцислав Добрев Занков

  7. Васил Матеев Стоянов

Инспекторат на сдружението:

  1. Новак Минков Новаков

  2. Емил Делчев Бабачев

  3. Цвятко Дончев Делков

През месец декември 2005 год. Кмета на община Челопеч възложи на членовете на управителния съвет и инспектората на сдружението да извършват системен контрол върху дейността и спазването на вътрешните правила за работа на хижа Мургана. По предварително изготвен график се провеждат ежеседмични проверки на хижата. Средствата за гориво се осигуряват от община Челопеч.

През 2005 год. на хижата се построи нов навес за дърва с дарени материали- тръбна констрекция от Венцислав Занков , прокривна ламперия от Дилян Джунев , лента за покриване на навеса от Новак Новаков , дограма втора употреба от Иван Орозов и Кръстьо Вътев, транспортната дейност за прекарване на материалите се извърши от Христо Събев и Илко Торолов. За окончателното завършване на навеса се закупи ламарина от община Челопеч.

За зимния сезон на 2005 год. община Челопеч закупи дърва за огрев за хижа Мургана. Съдействие по прекарване и нарязване на дървата оказаха Иван Орозов и Кръстьо Вътев.

През 2006 год. община Челопеч закупи котел – газгенератор за отопление на хижата. Ремонтните дейности по котелното помещение , както и монтажа на котела бяха извършени от членовете на УС и Инспекората на дружеството – Христо Събев , Венци Занков, Новак Новаков, Емил Бабачев, Васил Матеев , Иван Орозов , Дилян Джунев и Кръстьо Вътев.

Разбити бяха кумините от третия етаж на хижата до котелното помещение. Участие в тази проява взе и кмета на общината инж. Алекси Кесяков, който предостави личния си инструмент „ Хилти”.

Венцислав Занков изида кумина и налепи фаянс в санитартите помещения на първия етаж на сградата.

И тази година дървата за хижата закупени от общината , бяха нарязани с лични средства и резачки от Емил Бабачев , Дилян Джунев , Иван Орозов и Кръстьо Вътев.

Туристическо дружество Мургана получи дарение от Челопеч Майнинг ЕАД и община Челопеч 2 броя бракувани джипа. От двата джипа се възстанови и пусна в движение един джип, като основна заслуга за това има Христо Събев.

През 2007 год. дейността на сдружението започва с подмяна дограмата на столовата в хижата. Финансовите средства са осигурени от общината , а съдействие по демонтажа и поставянето на дограмата оказват ръководството на дружеството. Извърши се пребоядисване на столовата и кухнята в хижата.

През тази година по предложение на ТД Мургана , Цанка Рангелова учител в ОУ Челопеч взе участие в курс за планински водачи на база Мальовица.

Сдружението получи дарение от Николай Николов – микровълнова печка „ Daewoo”, от Емил Бабачев – хладилна витрина – втора употреба и от Дилян Джунев – кафемашина – втора употреба. Дарението се ползва за обществени нужди на хижата.

През 2008 год. Сдружение „ Туристическо дружество Мургана” подписа договор за дарение с „ Челопеч Майнинг „ ЕАД в размер на 20 000 (двадесет хиляди ) лева и получи 5 000 ( пет хиляди ) от община Челопеч с които средства се започна основен ремонт на изоставената сграда за екскурзионно летуване.

Сключен е договор с фирма „ Технолоджи 2001 „ гр. Пирдоп за изпълнение на заложените ремонтни дейности. Изградено е „ Барбекю” , прекаран е водопровод и канализация до сградата. Извършен е частичен ремонт на спалните помещения- направена е изолация от вата и поставен гипсокартон по таваните. Обособено е едно от помещенията за баня и тоалетна и две за столова.

Дружеството получи безвъзмездно дарение от Българския туристически съюз дограма – дървен стъклопакет за цялата сграда на туристическата спалня. Демонтажа на старата дограма , както и монтажа на новата се извърши отново от членовете на УС и инспектората на сдружението и съдействието на Мариян Миков.

Община Челопеч финансира подмяната на шкафовете под мивките в кухнята на хижата.

Демонтажа на старата кухненска печка , подмяна фаянс в кухнята на хижата както и ел. инсталацията за новото кухненско оборудване се извърши отново от дружеството.

От името на Дружеството по случай 130 години от Освобождението на България ученици от Частна профилирана гимназия Челопеч с ръководител Росица Иванова взеха участие в Национален туристически поход от хижа Узана до връх Шипка. Община Челопеч осигури транспорта на учениците.

Като дарители и тази година можем да споменем :

Богомил Иванов Павлов предостави безвъзмездно на дружеството кухненска конфигурация състояща се от неръждаема плот маса , електрически котлони 2 бр., газови котлони 2 бр., ел. скара 1 бр. и аспираторна система. Дареното имущество за нуждите на хижата е на стойност 7 240лв. Монтажа на всички уреди се извърши от дружеството.

Челопеч Майнинг ЕАД предостави безвъзмездно за столовата на хижата употребявани мебели – маси и столове и кухненско оборудване.

Хладилник втора употреба дари Мариян Миков, а Георги Ватахов направи дарение голям телевизор и сателитен приемник.

През 2009 год. с финансовата подкрепа на община Челопеч и съдействие с техника ( грейдер) от Челопеч Майнинг ЕАД се извърши ремонт на пътя от местността Кашана до хижа Мургана. С организационната дейност и контрола по изпълнението се нагърби отново УС на дружеството.

Като допълнение за допринасяне на уют и настроение в столовата на туристическата спалня се изгради камина от Николай Занков и Новак Новаков.

Дейността на дружеството продължава и през 2010год. Сключи се договор за дарение с „ Челопеч Майнинг” ЕАД в размер на 17.000 ( седемнадесет хиляди) лева за довършване ремонтните дейности на обект „Туристическа спалня” към хижа Мургана. Средства в размер на 3 000 ( три хиляди ) лева бяха отделени и от общината. Дружеството сключи договор с фирма „ Индстрой” ООД гр. Пирдоп за изпълнение на заложените строителни дейности. Поставен е ламинат по стаите, гранитогрес по коридорите и столовата, подменена е дограмата – врати на спалните помещения и е накована ламперия в столовата. Обекта е завършен и пуснат в действие.

С дарение на Дилян Джунев на 15 кв. камък се извърши облепване на новопостроеното барбекю. На определените дати от УС за трудодни се извърши основно почистване на района около хижата, изкастриха се всички храсти и дървета. Лакирани бяха пейките и камъните на бърбекюто. Възстановена бе оградата около тревните площи.

ЕТ „ Дъга ” гр. Пирдоп предостави безвъзмездно в обществена полза телевизор „ Тотаник „ и микровълнова печка „ Елит” .

През всичките години членовете на УС и Инспектората активно са участвали при подготовката и организацията на празника на хижа Мургана.

Като обобщение може да се каже : Благодарение на добрите взаимоотношения и партньорство с община Челопеч , Челопеч Майнинг ЕАД и ентусиазма на членовете на управителния съвет и инспектората на сдружението се постигна всичко гореописано. А то не е малко .СПИСЪК

на лицата- членове присъствали на отчетно –изборното събрание на Сдружение „ Туристическо дружество Мургана „ с. Челопеч провело сена 01.12.1010 год. в сградата на НЧ „Труд и постоянство 1901”

№ по ред

Трите имена

Дата на раждане

подпис

Каталог: uploaded
uploaded -> Магистърска програма „Глобалистика" Дисциплина „Политическият преход в България" Доц д-р П. Симеонов политическа система и политически партии на българския преход студент: Гергана Цветкова Цветкова Факултетен номер: 9079
uploaded -> Конкурс за научно звание „професор" по научна специалност 05. 02. 18 „Икономика и управление" (Стопанска логистика) при унсс, обявен в дв бр. 4/ 15. 01. 2010
uploaded -> Здравната каса забавя парите за болници, аптеки, пациенти
uploaded -> Автобиография Лична информация
uploaded -> Отчет на ип "Реал Финанс" ад към 31 декември 2009 г. А. Статут и предмет на дейност ип „Реал Финанс"
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> „Здравеопазване
uploaded -> Москов се закани на директори на болници заради борчове и ктб
uploaded -> „Здравеопазване


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница