Отпътуване от София с полет за Москва в 15. 10 ч Пристигане в Москва в 19. 05 ч и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. НощувкаДата23.10.2018
Размер140.33 Kb.
ТипПрограма


Програма
Ден 1 (29.12.10) Отпътуване от София с полет за Москва в 15.10 ч.. Пристигане в Москва в 19.05 ч.и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
Ден 2 (30.12.10) Закуска. Трансфер от хотела до летището и излитане за Рованиеми с директен чартърен полет. Пристигане в Рованиеми. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Инфо час в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 3 (31.12.10)

8:00 – 9:00 Закуска.

9:30 – 14:00 Екскурзия до „Селцето на Дядо Коледа“ (включена в пакетната цена): посещение на селото на Дядо Коледа, пощата на Дядо Коледа, където можете да изпратите истинско писмо с желания до Дядо Коледа за следващата Коледа, посещение на офиса на Дядо Коледа и запознаване с истинския Дядо Коледа, можете да си направите снимка за спомен с Дядо Коледа (широкоформатна снимка 30Х21см – 18 евро на място), посещение на сувенирните магазини в селото на Дядо Коледа. В селото се сенамира най-големият център за сувенири на тема Коледа. Героично прекосяване на Северния Полярен Кръг. На всички герои се връчва сертификат за това събитие.

След това Екскурзия до Санта Парк (за туристите, които няма да посрещнат Нова година там – включено в цената)

Ще посетите "Санта Парк" - приказната пещера на елфите. Ще имате възможност да се повозите на коледна въртележка, да видите работилницата на Дядо Коледаи неговите помощници - елфите и гномовете. Ще можете да се включите в изработването на подаръците и дори да получите почетното звание "Елф - истински помощник на Дядо Коледа" след урока.Има три възможности за посрещането на Нова Година – с Гала вечеря в хотела, в „Санта парк” и в „Селото на лапландските шамани”

21.00 – 00.30 Посрещане на Нова година в „Санта Парк“. Приказните елфи – истинските помощници на Дядо Коледа ще бъдат Ваши домакини във вълшебната си пещера, за да посрещнете заедно Новата 2010. Освен празничната вечеря ви очакват още много развлечения – «магическо влакче» ще ви понесе през четирите годишни времена, в подземни работилници и училищe за елфи, което очаква нови ученици, от където всички "випускници" ще получат почетното звание "Елф – истински помощник на Дядо Коледа" и веднага ще могат да пристъпят към приготвянето на подаръци. Празнична програма с елфски танци и дискотека.

В парка е интересно както за деца, така и за възрастни, в пещерата е топло и безопасно. Докато децата са заети с важните си дела при елфите, възрастните могат да разпуснат и весело да посрещнат Нова Година. Разбира се Дядо Коледа ще дойде лично за да ознаменува настъпването на Новата година.

ПРОГРАМА С ВЕЧЕРЯ Меню: зелена салата, салата с моцарела, салата с еленово месо и макарони, пушена сьомга, пушена бяла риба, осолена сьомга, осолена херинга, маринована херинга, хайвер, мариновани гъби, салата с гъби "Санта Парк", пушени пуешки гърди, варени картофи, различни водове хляб, телешка пържола във винен сос, топли храни, печени картофи, десерт (на блок маса), богато разнообразие на сладкиши и кейкове, сладолед ванилия с малинов сироп.

Продължителност: 21.00 - 00.30 ЦЕНА: Възрастен - 180 евро, дете 4-12 г. - 130 евро.

ПРОГРАМА БЕЗ ВЕЧЕРЯ Меню: Разнообразие от сладкиши и кейкове, сладолед ванилия с малинов сироп.

Продължителност: 22.30 - 00.30 ЦЕНА: Възрастен - 95 евро, дете 4-12 г. - 75 евро.21.00 - 00.30 Посрещане на Нова година в "Селото на лапландските шамани"

Ще можете да се насладите на уникално представление, в което участници сте самите вие. Всичко започва още от вратата. Мястото, където живеят шаманите, не е част от Финландия, нито от която и да е друга страна, дори не е в Европа. Паспортът ви става автоматично невалиден в приказната страна на шаманите, затова незабавно ви се дава нов, за да се почувствате пълноправен гражданин на тази страна.

Първо ще трябва да се прочистите от злите духове, които сте донесли отвън. Прочистването протича в магическа палатка за кръщенета, в тайнствена обстановка и в обкръжението на идоли и глави на препарирани животни. Можете да бъдете сигурни, че професионални потомствени шамани ще прогонят всички зли духове и ще запълнят образувалата се празнина със специални "добри" сили.

И когато сте напълно прочистени, идва ред и на тържеството. Гала вечеря е приготвена за всички госги в голяма традиционна палатка.

Разбира се, самият Дядо Коледа ще дойде да поздрави гостите и да раздаде подаръци на децата.

В програмата е включено и хранене на елени. Децата ще имат възможност да се возят на лапландска шейна.

Меню: супа от диви гъби, еленово месо със сос от боровинки, картофено пюре от лаплански картофи, туршия, лаплански хляб и сладкиши с масло. Десерт от горски плодове, бисквитки. Кафе или чай, бренди или ликьор. Безалкохолни и алкохолни напитки (водка, червено и бяло вино) в неограничени количества.

ЦЕНА: възрастен - 95 евро, дете 4-12 г. - 50 евро.
Ден 4 (01.01.11)

8:00 – 10:00 Закуска.

10:00 – 13:00 Допълнителна екскурзия „Посещение на фермата за кучета, сафари на кучешки впряг”

Ще се запознаете с живота на кучетата във фермата и хората, които работят там, тяхната работа и бит. Те с радост ще ви разведат наоколо.

Сафари в дивата лапландска гора на кучешки впряг, двама в шейна, единият е отзад и управлява шейната(30-40 мин, 7 км.). Семейните шейни могат да съберат до 4 души.

След сафарито в отоплена палатка ще ви предложат топла ягодова напитка, чай, кафе и сладкиш и ще ви разкажат за тънкостите в отглеждането на кучета от породата хъски, тренировките и състезанията с кучешки впряг.ЦЕНА: Възрастен – 85 EUR, дете 4-12 г. – 65 EUR.

16:00 – 19:00 Допълнителна екскурзия „В търсене на Снежната Кралица“

По следите на Герда ще стигнете до ледения дворец на Снежната кралица. По пътя ще срещнете разбойници и възрастна лапландка, които ще Ви помогнат в търсенето. За да влезете в замъка й обаче, трябва да разгадаете нейните ледени загадки. По пътя ще можете да се сгреете с топла ягодова напитка, а снимките от изкрящия леден замък ще запазят за дълго у вас топли спомени.

Желаещите могат да останат в ледения ресторант за вечеря. В менюто – печена сьомга с картофено пюре и сос от диви къпини.

ЦЕНА: възрастен – 75 EUR, дете – 40 EUR, с вечеря – възрастен – 150 EUR, дете – 75 EUR.

Ден 5 (02.01.11)

8:00 – 10:00 Закуска в хотела

10:00 – 12:00 Допълнителна екскурзия „Сафари на снегоход”

Ще можете да изпитате удоволствието да карате снегоход в заснежените гори и да се насладите на арктическата природа на Лапландия. Преди сафарито ще имате възможност да се подготвите, ще бъдете запознати с инструкциите за ползване на снегохода и правилата за безопасност.ЦЕНА: 1 час - двама души в снегоход - 80 евро на човек, един човек в снегоход - 116 евро, дете в шейна, теглена от снегохода - 60 евро

2 часа - двама души в снегоход - 98 евро на човек, един човек в снегоход - 139 евро, дете в шейна, теглена от снегохода - 73 евро

Сафари и риболов на лед (5 ч.) - двама души в снегоход - 166 евро, един човек в снегоход - 217 евро

11:00 -15:00 Допълнителна екскурзия „На гости на троловете”

Ще се отправите към снежната гора, на остров в бурната, незамръзваща река, на гости на истинските приказни тролове. Ще попаднете в приказката, в която троловете живеят от хилядолетия.

Ще видите цяло семейсво горски тролове, ще послушате разказите на най-стария от тях, ще вземете участие в приготвянето на традиционни ястия и ще опитате напитките на троловете, ще послушате балади в изпълнение на местни музиканти, ще участвате в зимни забави, ще чуете страшнии истории и много други. Обяд при троловете.

ЦЕНА: възрастен – 75 EUR, дете 4-12 г - 40 EUR.

17:30 – 21:00 Допълнителна „Екскурзия до Еленската ферма, возене на еленски впряг

Елените ви канят на гости – възможност да се запознаете с техния бит, всекидневен живот и работа. Ще можете да положите изпит и да получите документ за управление на еленски впряг, при това без ограничения във възрастта и допинг контрол! Можете да си стоите в шейната и да се возите спокойно. Ако ви стане студено, ще можете да се сгреете на огъня в близката палатка и да пийнете топла напитка. В ресторанта на фермата се предлага обяд или вечеря. В лапландска палатка се състои тържествена церемония по посвещаване в лапландец. В менюто: еленово месо със сос от боровинки, картофено пюре, кисели краставички, чай/кафе с бисквити, безалкохолни напитки.ЦЕНА: Възрастен – 80 EUR, дете 4-12 г. – 45 EUR.
Ден 6 (03.01.11)

8:00 – 10:00 Закуска в хотела

12:00 – 17:15 Допълнителна екскурзия в Арктическия зоопарк Рануа (с обяд).

Най-северния зоопарк в света, на 80 км от Рованиеми. Там ще видите животни и птици, обитаващи полярните ширини в тяхната естествена среда. Посещение на изложба на постери, винарна, магазин за сладкиши на Дядо Коледа, шоколадов магазин Fazer. Обяд в ресторанта Рануа (блок маса, национална кухня)ЦЕНА: възрастен – 65 EUR, дете 4-12 г - 55 EUR.

18:00 – 22:00 Допълнителна екскурзия „В селото на лапланските шамани“

Ще можете да се насладите на уникално представление, в което участници сте самите вие. Всичко започва още от вратата. Мястото, където живеят шаманите, не е част от Финландия, нито от която и да е друга страна, дори не е в Европа. Паспортът ви става автоматично невалиден в приказната страна на шаманите, затова незабавно ви се дава нов, за да се почувствате пълноправен гражданин на тази страна.

Първо ще трябва да се прочистите от злите духове, които сте донесли отвън. Прочистването протича в магическа палатка за кръщенета, в тайнствена обстановка и в обкръжението на идоли и глави на препарирани животни. Празнична вечеря очаква всички гости – масата ще бъде приготвена в голяма традиционна палатка. В менюто: крем супа от горски гъби, еленово месо със сос от боровинки, пюре от лапландски картофи, кисели краставички, ягодов десерт, безалкохолни и алкохолни напитки (водка, коняк, червено и бяло вино, бира) в неограничено количество.

ЦЕНА: възрастен – 90 EUR, дете 4-12 г - 45 EUR.

Връщане в хотела.Нощувка.


Ден 7 (04.01.10)

8:00 – 10:00 Закуска.

Освобождаване на стаите. Трансфер до летитщето. Чартърен полет до Москва. Трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 8 (05.01.11) Закуска. Освобождаване на стаите.По желание на туристите може да бъде организиран еднодневен тур в Москва . Трансфер до летището. Полет Москва 20.05 ч. – София 22.15 ч..


Вид стая

Pohjanhovi ****

Cumulus ***

Santa Claus ****

Scandic ***

Sokos ***


Вариант 1

Вариант

2

Вариант 1

Вариант

2

Вариант 1

Вариант

2

Двойна стая

2507

2346

2513

2461

2294

2243

2294

2243

Единична стая

2726

2524

2726

2674

2547

2496

2484

2432

Двойна стая супериор

2651

-

2582

2530

-

-

-

-

Единична стая супериор

2875

-

-

-

-

-

-

-

Малък апартамент / Двойна стая делукс

3048

-

2726

2674

-

-

-

-

Трети възрастен на допълнително легло

2237

1921

2243

2197

1829

1777

1967

1915

Дете до 12 г. в двойна стая

2312

2007

2266

2225

2064

2024

2041

1995

Дете до 12 г. в единична стая

2530

2185

2536

2496

2317

2271

2231

2185

Дете до 12 г. в двойна стая супериор

2455

-

2340

2294

-

-

-

-

Дете до 12 г. в единична стая супериор

2674

-

-

-

-

-

-

-

Дете до 12 г. в малък апартамент / Двойна стая делукс

2852

-

2484

2438

-

-

-

-

Дете до 12 г. на допълнително легло

1725

1656

1926

1886

1599

1553

1679

1033

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО НА ЧОВЕК

Плащането се извършва в български лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR.ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

29.12.2010 София-Москва 15:10 - 19:05

05.01.2011 Москва-София 20:05 - 22:15

Всички цени включват:


 • Самолетен билет София-Москва-София *

 • Летищни такси София-Москва-София

 • Самолетен билет за чартърния полет Москва-Рованиеми-Москва

 • Две нощувки със закуски хотел Cosmos *** или подобен в Москва

 • Трансфери летище-хотел-летище в Москва на отиване и връщане

 • Трансфери летище-хотел-летище в Рованиеми

 • Пет нощувки със закуски в Рованиеми в хотел 3* или 4*

 • Ползване на сауна в хотела

 • Екскурзия на Полярния Кръг в селото на Дядо Коледа с обяд и входни билети

 • Диплом за пресичане на Полярния Кръг

 • Туристическа застраховка

 • Гид на руски език

Включено в цената - специфично за хотелите:

Включено в цената: Хотели Pohjanhovi **** и хотел Cumulus *** • Ползване на басейн в хотела

 • Новогодишна гала вечеря в хотела

 • Полупансион в хотела (закуски и вечери)

 • Екскурзия до Санта Парк на 31.12.2010

Включено в цената: Хотели Santa Claus ****, Scandic *** и Sokos ****

 • Вечеря в хотела в деня на пристигането

 • Вариант 1 – Посрещане на Нова Година в Санта Парк с вечеря; Вариант 2 – Екскурзия до Санта парк на 31.12.2010, посрещане на Нова година в Селото на лапландските шамани

Допълнително се заплащат следните екскурзии по желание на туристите *:

 • Допълнителна екскурзия «Посещение на ферма за кучета». Цена: възрастен – 85 EUR, дете 4-12 г - 65 EUR.

 • Допълнителна Екскурзия до Еленската ферма. Цена: възрастен – 80 EUR, дете 4-12 г. – 45 EUR.

 • “Полярен експрес” – комбинирана екскурзия до фермата за кучета и фермата за елени. Цена: възрастен – 110 евро, дете 4-12 г. – 85 евро

 • Допълнителна екскурзия «В търсене на Снежната Кралица». Цена: възрастен – 75 евро, дете – 40 евро, с вечеря - възрастен– 150 евро, дете – 75 евро.

 • Допълнителна екскурзия «На гости на Троловете». Обяд при троловете. Цена: възрастен - 75 EUR деца от 4-12 г. - 40 EUR.

 • Допълнителна екскурзия „Сафари на снегоход”. Цена: 1 час - двама души в снегоход - 80 евро на човек, един човек в снегоход - 116 евро, дете в шейна, теглена от снегохода - 60 евро, 2 часа - двама души в снегоход - 98 евро на човек, един човек в снегоход - 139 евро, дете в шейна, теглена от снегохода - 73 евро, Сафари и риболов на лед (5 ч.) - двама души в снегоход - 166 евро на човек, един човек в снегоход - 217 евро

 • Допълнителна екскурзия «Вечеря в снежния ресторант» Цена: възрастен – 88 евро, дете 4-12 г. – 44 евро

 • Ски застраховка

 • Входна виза за Русия – стандартна поръчка (10 календарни дни) – 69 лв., бърза поръчка (4 работни дни) – 137 лв.

* Цените на допълнителните екскурзии са за групи с рускоговорящ гид.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ЗА РУСИЯ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след крайната дата на пътуването

 • 1 снимка паспортен формат

 • Данни за визовата анкета – месторабота, служебен адрес, телефон, домашен адрес по лична карта, учебно заведение за детето, ако е ученик

 • Копие на медицинска застраховка

 • Копие на самолетните билети по целия маршрут

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "Армеец" и номерът на застрахователната полица е № 00001010900, валидна от 07.01.2010г. до 07.01.2011г.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница