Отвори и виж! И ван ВълковДата26.05.2018
Размер26.96 Kb.


Отвори и виж!

Иван Вълков

Скъпи приятели, честито Рождество Христово!
Откакто свят светува човешката душа изпитва жив интерес към небето. Хората се опитват да надникнат отвъд видимото, убедени, че “там някъде” има живот. Активните усилия на човека да проникне в духовния свят по вектора отдолу нагоре са напразни. Излитането в космоса изправи човека очи в очи със съвършения ред във всемира. Там обаче той не можа да види Бога и смело заяви, че Бог няма. Сатана, както винаги, реагира незабавно на човешкото търсене, като отвори свой прозорец на бездната, откъдето изригна поредното “научно” откритие за наличието на извънземни цивилизации. Известни режисьори и писатели фантасти вече бяха подготвили мисленето на човека за съществуването на НЛО, а сега въвеждат земната цивилизация в "междузвездните войни". Това е поредна негова акция, чиято цел е да подготви хората за идването на антихриста и Голямата скръб.

Налице вече е феноменът полтъргайст и други реални прояви на тъмните сили, в които вярват и на които се подчиняват мнозина заради временното "благо". Действащия тук принцип “Целта оправдава средствата” отразява користната човешка същност. Така душата е задоволена, но не и удовлетворена. Удовлетворението може да дойде само по вектора отгоре надолу, от един небесен прозорец, който беше отворен преди две хиляди години - Рождество Христово. Явяването на ангелите не беше сън на палестинските овчари, а реално видение и думите, които го съпровождаха, останаха в паметта на човечеството до днес: "Слава на Бога във висините, и на земята мир между човеците, в които е Неговото благоволение" (Лука 2:14).

Бог благоволи да се въплъти – един Не-земен в пълния смисъл на думата. Христос казва за Себе Си: “Аз не съм от света…" (Йоан 17:16). Той се роди като едно прекрасно бебе, абсолютна противоположност на предлаганите от Сатана извънземни грозни твари, привлекателни с вложената в тях модерна технология. Докато те воюват, присвояват и помитат всичко след себе си, Той не отне живот, нито ощети някого с нещо. Напротив, предаде Себе Си на смърт заради спасението на хората.

Скъпи читателю, пред теб отново има избор, чието начало е в Едем – дървото на живота или дървото на доброто и злото, Христос, истинския Цар, или разбойника Варава, роденото в пещерата бебе Иисус или стъкмените твари, а накрая и самия антихрист. Изборът, пред който Рождеството поставя човека е твой.

Христос не се вписа в тогавашните представи за Месия, защото изненада усложнения човешки ум и свят, като показа Себе Си достъпен. По всички Свои качества Христос е Бог. Доказа го с многото свръхестествени чудеса и знамения, които извърши. По този начин се изяви истинският образ на Богочовека.

Отвори и виж следващите страници на този брой, които ще продължават да те водят по пътя към Витлеем. В Боговъплъщението Бог яви "Великата тайна на благочестието" чрез вниманието Си към нас, сираци в своята неволя. Според апостол Яков истинското благочестие е: “да пригледва човек сирачетата и вдовиците в неволята им…"(Як.1:27). Ако оправданието за лишаването от живот на неродените е липса на подходящи условия, то най-известната Личност се роди в обор, място далеч под границата на всякакви човешки изисквания. Това не попречи Той да доставя радост векове наред на всички осъзнали и оценили значението на Неговото раждане.

Първо чрез очевидците и свидетелите на Рождеството на Богочовека в малкия Витлеем и после с приемането Му в човешките сърца тази радост заля цялата земя. Това предаване не ощетява този, който раздава своята радост, а го обогатява.

Господ да те благослови и дано в тези рождествени дни да вземеш решение да станеш част от хората, блажени задето получават и дават небесната радост. Идва време, когато небесният прозорец отново ще се отвори и тази радост ще се грабне от земята заедно с носителите й.Ти ще бъдеш ли с тях?Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница