П р а в и л а за работата и дейността на Комисията по правни въпроси при 41-то Народното събраниеДата25.07.2016
Размер19.67 Kb.
ТипПравила
ЧЕТИРИДЕСЕТ И ПЪРВО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

КОМИСИЯ ПО ПРАВНИ ВЪПРОСИ
________________________________________________________

П Р А В И Л А
за работата и дейността на Комисията по правни въпроси

при 41-то Народното събрание

Постоянната Комисия по правни въпроси при 41-то Народно събрание упражнява своите правомощия в съответствие с Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и Конституцията на Република България. В своята дейност тя се ръководи от следните правила:


1. Комисията по правни въпроси се представлява от своя председател, а в негово отсъствие - от един от заместниците му, определен от него.

2. Заседанията на комисията се ръководят от председателя, а при отсъствието му - от предварително определен от него заместник- председател.

3. Заседанията на Комисията по правни въпроси са открити. Те се провеждат по правило един път седмично, а когато се налага се провеждат и извънредни. Комисията може да реши отделни заседания да бъдат закрити.

4. Дневният ред за заседанията на Комисията се обявява най-малко един ден преди тяхното провеждане. В случаите, когато се провеждат извънредни заседания, дневният ред за тях се обявява едновременно с насрочването им.

5. Разпорежданията на председателя на Народното събрание за разпределените на комисията законопроекти и проекти за решения се осигуряват на народните представители в пленарната зала. Други материали се осигуряват на членовете на комисията в кабинета на председателя й.

6. В случаите, когато председателят на комисията или ръководството й прецени за необходимо, се изпращат копия от предвидените за обсъждане документи до съответните министерства, ведомства или държавни органи с искане за писмено становище. Получените писмени становища се предоставят на членовете на комисията.

7. Комисията получава необходимата информация за своята дейност чрез изслушвания на ръководители и други представители на държавни институции, от доклади, становища и други писмени материали. Изслушването на съответните ръководители се осъществява след взимане на решение от ръководството.
8. Документите, с които работи комисията, се завеждат по съответния ред.

9. В съответствие с чл. 24, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание Комисията по правни въпроси може да излъчи от своя състав работни групи по конкретни въпроси. Работните групи подготвят проекти за становища или доклади по възложени им от комисията проектозакони, решения или други документи, които се обсъждат и приемат от Комисията по правни въпроси.


ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

КОМИСИЯТА:

/ИСКРА ФИДОСОВА/


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница