Петиция до Съюзния Съвет на Църквата на адвентистите от седмия денДата28.10.2017
Размер14.08 Kb.
Петиция до Съюзния Съвет

на Църквата на адвентистите от седмия ден

от миряни от Адвентната църква

относно отнемането на пасторските правомощия

на пастор Веселин Дончев
Копие до ГК

(Дата)


Уважаеми братя и сестри,

Научаваме, но не сме уведомени официално, че е подготвено уволнението на п-р Веселин Дончев.

Искаме да заявим нашата позиция, относно:
1.За нас пастор Дончев е говорител, който не се страхува да застане на страната на Божията истина и справедливост. Чрез неговите проповеди църквата се храни духовно и разбира потребностите си за настоящето и близко бъдеще. Той открито, методично и последователно представя вестта за края на последните дни. Харесваме проповедите му, в които макар да се чувстваме изобличени, личи неговата любов към братята и сестрите, и мъка от случващо от последните тенденции в Адвентната църква. Харесваме това, че той издига единствения стандарт – Христос.

В църквите, в които е бил през всички тези години, той се е доказал като добър ръководител, проповедите на когото се цитират и помнят.

След неговия престой църквите се укрепват, увеличават, стават дейни и мисионски.

Затова, братя и сестри, настояваме да преразгледате решението си относно уволнението на пастор Дончев.

2.Всъщност СС на ЦАСД няма право да уволнява, когато е в процес на избори. От правна гледна точка това е недопустимо и неприемливо. Ще се погазят законите на Кодекса на труда, ще се извърши несправедливост, ако се стигне до уволнение.

3.Освен че нарушавате Кодекса на труда, не смятате ли, че той милее за църквата, че иска да ни подготви за предстоящите дни.


Ние сме част от Адвентната църква в България. Част сме и от Световната Адвентна Църква. Надяваме се да не ни принуждавате да сме само второто. Съгласно препоръките на Матей 18 гл. ние настояваме Съюзния Съвет да си спомни, че той е административен орган на църквата, но сам по себе си не е църква.

Ваши братя в Христа:


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница