Петима се конкурират за приза „Зелена личност 2012”



Дата23.02.2017
Размер28.46 Kb.
#15581






Петима се конкурират за приза

Зелена личност 2012”



Петима българи са номинирани за отличието „Зелена личност 2012”, което ще се връчи за втора поредна година. Наградата е специална част от Националния конкурс Най-зелените компании в България 2012” , организиран за трета поредна година от b2b Media.

Победителите ще получат своите отличия и обществено признание на 27 юни 2013г, в градината на Кемпински Хотел Зографски, София от 19 ч.

Сред номинираните за приза „Зелена личност 2012” са Йордан Йовчев, Магдалена Малеева, Иво Делин, Марина Стефанова и Цветелина Бориславова.

Желаещите да гласуват за един от петимата номинирани, могат да го направят до края на деня на 25 юни 2013 г на: https://www.facebook.com/biolife.bg

Повече за номинираните:

ЙОРДАН ЙОВЧЕВ

Той е първият гимнастик, участвал в шест поредни олимпиади от 1992г. до 2012г. в историята на спорта. Определян е от спортните специалисти за най-успешния български гимнастик. Освен достигнатите спортни постижения като състезател, той е и дългогодишен деятел и ръководител в българския спорт. Участва в редица благотворителни инициативи и прояви. Подкрепя активно различни спортни и здравни каузи сред подрастващите. "Аз трябва да се справям със задълженията си така, че хората да харесват свършеното” заявява Йордан Йовчев.

МАГДАЛЕНА МАЛЕЕВА

Tя е българска тенисистка, достигнала до четвърто място в световната ранглиста. Тя е най-младата от триото „сестри Малееви“. От много години Маги е ангажирана с проблемите на околната среда. След края на спортната си кариера тя създава Gorichka.bg, за да направи модерен зеления начин на живот. В София Маги кара колело, вози се в трамвая и кара хибридния си автомобил, който не замърсява въздуха при градско шофиране. През 2012г. Gorichka.bg организира различни форуми и дискусии, на които се обсъждат теми за здравето, разходките в планините и някои позабравени занаяти от различните краища на България.

ИВО ДЕЛИН

Иво Делин работи като front-end-developer, а в свободното си време кара колело. Участва като доброволец в сдружение „Велоеволюция” от май 2009 г. Година по-късно е избран за председател на сдружението. Организацията има за цел да популяризира велосипедите, като алтернативен начин на придвижване в градска среда, а също и да спомогне към облагородяването на велоинфраструктура в страната. През 2012г., Делин и Велоеволюция провеждат няколко кампании, свързани с повишаване на велосипедната култура на всички участници в движението. Правят дискусия с Община София за велоалеите и улиците, с участието на холандски експерти в градоустройството и велосипедната инфраструктура.

МАРИНА СТЕФАНОВА

Тя е изпълнителен директор на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. През юни, 2012 г. Стефанова представя България на Конференцията на ООН за устойчиво развитие (Рио +20), чийто основен фокус на форума е изграждането на глобален политически консенсус по пътя към чиста околна среда, социална и икономическа устойчивост. За популяризиране на темата в България, Марина Стефанова участва като водещ лектор в много български конференции в сферата на екологията и зелените идеи. Марина Стефанова е автор на множество статии за популяризиране на резултатите от конференцията Рио+20 и нейния отзвук в България за миналата година.

ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА



Tя е български банкер. Председател на Надзорния съвет на БАКБ от м. юли 2011 г. Основател, собственик и председател на CSIF – инвестиционен фонд, създаден през 2005 г. Основните направления на дейност на фонда са в сферата на проекти за възобновяема енергия, ветроенергийни паркове, ВЕЦ, производство на биомаса – плантации и завод за пелети; селскостопански дейности (“зелена“ енергия). Бориславова е основател и председател на фондация “Credo Bonum. Сред областите, към които е насочена организацията, са устойчиво развитие, опазване на околната среда, утвърждаване на положително мислене и нагласи в обществото. През изминалата година Credo Bonum провежда кампанията „За пчелите и хората“, насочена за опазване на пчелите и биологичното разнообразие, провежда също и безплатни курсове по отглеждане на пчели в градски условия.



Каталог: SPEE -> uploadsA
uploadsA -> Общата мощност на вятърните ферми по бреговете на Северно море може да достигне 68 400 мегавата и може да задоволява потребностите на 70 милиона домакинства до 2030г
uploadsA -> Програма 8: 30 − 9: 00 регистрация 9: 00 9: 30 Официално откриване
uploadsA -> К2 computer & consult bulgaria.,Ltd. Лидер в обучението на човешките ресурси
uploadsA -> Електроенергия от слънцето. Технологии, принципи, приложения
uploadsA -> Младата американска компания със звучното име „Solyndra е разработила принципно нова концепция за фотоволтаичните клетки
uploadsA -> Първа. Общи положения


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница