Пилотите на Opel стартират за защита на титлата Предстои рали Ирландия, част от fia erc juniorДата01.02.2018
Размер16 Kb.
#53107
Пилотите на Opel стартират за защита на титлата
Предстои рали Ирландия, част от FIA ERC Junior
След отлагането на рали Лиепайа в Латвия в началото на февруари поради лошите климатични условия, стартът на сезона за шампионата 2016 FIA ERC Junior ще се състои на трасето на рали Ирландия от 7 до 9 април. В качеството си на защитаващ шампионската титла, Opel Motorsport влиза в новия сезон с големи очаквания. Това е така, особено защото миналата година Емил Бергквист и Мариян Грийбел финишираха с двойна победа с ADAM R2 ралито на асфалт в столицата на Северна Ирландия Белфаст. Пилотите на Opel Мариян Грийбел (на 26 години, от Ханвайлер), Юлиус Танерт (на 25 години, от Цвикау) и Крис Инграм (на 21 години, от Манчестър) отново са се устремили към финиш на подиума този сезон.
“Трудните етапи по тесните и изключително бързи асфалтови пътища с множество възвишения и спускания не оставят никакво място за грешка. Очаквам най-голямото съперничество да дойде от моите съотборници,” заяви класиралият се на второ място миналата година Мариян Грийбел, който се състезава за първи път със своя нов навигатор Пирмин Винклхофер (на 20 гоини, от Покинг, Германия).
Както Грийбел, така и Юлиус Танерт се състезава за отбора на ADAC Opel Rallye Junior. Победител в ADAC Opel Rallye Cup 2015, Танерт сега ще участва в първото си ERC като пилот на Opel. “С нетърпение очаквам това и се чувствам много добре подготвен,” заяви Танерт, който ще се състезава с редовния си навигатор Дженифър Тийлен (на 31 години, от Люксембург). “Искам да се представя добре по бързите асфалтови пътищя в Северна Ирландия и да се боря за първото място във FIA ERC Junior.”
Новият за Opel пилот Крис Инграм няма търпение да дочака първото си състезание с навигатор Катрин Бекер (на 35 години, от Шлиц) до себе си. “Пистата в Ирландия е легендарно рали с някои от най-добрите етапи в Европа и с фантастична атмосфера. Миналата година пилотите на Opel и аз наистина се борихме с нея. А сега, тази година аз самият съм в този невероятен ADAM R2,” каза Инграм, който ще се състезава под флага на Opel Rallye Junior.
Борбата на рали Ирландия е по-трудно от всякога тази година: двайсет и шест автомобила R2 от категория RC4, включително осем отбора, регистрирани във FIA ERC Junior и тринайсет в ERC3, ще атакуват изключително трудните асфалтови етапи съставляващи над 210 километра. Осем автомобила Opel ADAM R2 ще се състезават на рали Ирландия. Допълнително към тримата заводски пилоти, Пол Лукаш Пиениачек, ирландецът Келъм Дивайн, както и по-младите Матиас Адиелсон (Швеция), Робърт Дагън и Арън Уиндъс (и двамата от Великобритания) подкрепяни от Vauxhall ще бъдат зад волана на една от рали машините със 190 к.с..
Каталог: pi files -> 2016
2016 -> Hp inc дава допълнителен тласък на pc гейминга с omen by hp
2016 -> Обновен Gumpert Apollo в Женева
2016 -> Land Rover тегли 108-тонен влак Discovery Sport е екипиран с полу-автономна технология
2016 -> За самоуправление още тази година
2016 -> Sin R1 gt4 стартира в По, Франция
2016 -> Citroеn пуска специален C4 Cactus
2016 -> Шампионска версия за bmw m4 в чест на титлата в dtm
2016 -> Продават Aston Martin db10 на търг Очаква се цената да достигне 1,4 млн долара
2016 -> Psa публикува нов реален разход на гориво Готови за резултатите за 30 модела
2016 -> Continental печели награда за технология


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница