Пл. „Мария Кюри-Склодовска” 4, ЛюблинДата05.01.2017
Размер39.66 Kb.
ТипПрограма

ПРОГРАМА

на Българския културен институт

за декември 2012
4 декември 2011 (вторник) 16.00 ч.

СТАРОМЕЙСКИ ДОМ КУЛТУРИ

Ринек старего мяста” 2, ВаршаваМЕЖДУНАРОДЕН ДЯДО КОЛЕДА
В рамките на проекта „Междукултурни приказки” за участниците от Образователния център „Стара проховня” във Варшава ще се проведе празникът МЕЖДУНАРОДЕН ДЯДО КОЛЕДА.
Целта на програмата „Междукултурни приказки” е разпространяването на стойностите на различните култури, присъстващи в ключови за първоначалното човешко развитие произведения като приказките и подчертаване на универсалното в посланията им. Програмата залага повишаване на междукултурното съзнание на участниците и активиране на техния творчески потенциал. Участници в проекта са петнадесетина деца на възраст 6-8 години от Образователен център „Стара проховня” във Варшава и петима възрастни, произхождащи от различен от полския културен кръг.
Българският културен институт участва в проекта „Междукултурни приказки” от 3 години. Съорганизатор е на празника МЕЖДУНАРОДЕН ДЯДО КОЛЕДА за втори път. В програмата му се предвижда среща с децата от Образователен център „Стара проховня”, правене на коледни украси и картички с пожелания.
6 декември 2012 (четвъртък),

ХУМАНИТАРЕН ФАКУЛТЕТ ПРИ УНИВЕРСИТЕТ „МАРИЯ КЮРИ-СКЛОДОВСКА”

пл. „Мария Кюри-Склодовска” 4, Люблин

11.30 ч.

Прожекция на

документалния филм

И МОЙТЕ ПЕСНИ ВСЕ ЩЕ СЕ ЧЕТАТ”Сценарий: Ирина Барчева, Мирела Иванова
Режисьор: Андрей Алтъпармаков
Снимки: Стефан Алтъпармаков

Това е филм за класика на българската литература Иван Вазов (1850-1921). Той е човек институция, твори в различни стилове и жанрове. Издига българската литература на по- високо ниво. В някои от жанровете е абсолютен новатор.

Прожекция на

българския филм

ПЛАН ЗА ОТМЪЩЕНИЕ” (2008)


Сценарий: Константин Буров, Венцислав Василев
Режисьор: Константин Буров
Музика: Михаил Йосифов
Оператор: Красимир Андонов

В ролите: Пенко Господинов, Георги Керменски, Пламен Сираков, Мария Статулова, Георги Кадурин, Диана Досева и др.


Пацо и Смока имат план. Да отмъстят на хората, провалили живота им. Намират адресите им и тръгват. Нещата обаче не се развиват по план...

Филмът „План за отмъщение” е с много български и международни награди.14.00 ч.
Откриване на фотографската изложба

БЪЛГАРИЯ – МОЯТА ЛЮБОВ

балканска държава през погледа на полски фотографи

Експозицията представя работите на Мирка Ошипа и Пьотр Оствоски. Изложба: „България – моята любов – балканска държава през погледа на полски фотографи” е плод на двумесечното пътуване на авторите в нашата държава. Пътешествието на Мирка Ошипа и Пьотр Оствоски се състоя през август и септември 2006 година и неин резултат е огромен снимков материал. Авторите са се постарали да достигнат до най-отдалечените кътчета на тази страна за да достигнат повече неща от вече типичните туристически атракции. Материалите показват, че в България има какво да се види и със сигурност си заслужава да се опознаят не само Златни пясъци. Допълнителен елемент в снимките е това, че те са правени малко преди България да влезе в Европейския съюз.14 декември 2012 (петък), 19.00 ч.

КИНО „ПИОНЕР”

бул. „Войско полске” 2, Шчечин
КОНЦЕРТ

на Николай Иванов – Ом
Николай Иванов ОМ е роден през 1959. Завършва Художествена Гимназия София през 1978, а през 1986 – Художествена академия София (специалност Стенопис). Произхожда от фамилия на музиканти и получава солидно домашно музикално образование - на 5 започва с пиано, на 14 с китара. Свири с различни млади джаз формации а през 1991 основава Арт Формация ОМ - първата етно амбиент Българска група и с нея интензивно концертира и записва музика. Николай Иванов участва в множество фестивали и свири в Европа, Азия и Далечния Изток и участва в многобройни интернационални проекти с музиканти от Европа и Изтока.


19 декември 2012 (сряда), 18.00 ч.

БЪЛГАРСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ

бул. „Уяздовске” 33/35, Варшава
ПАНОРАМА НА ФИЛМИТЕ НА АНДРЕЙ АЛТЪПАРМАКОВ

IN MEMORIAM
Прожекция на

документалния филм

ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК”


Режисьор: Андрей Алтъпармаков

Сценарий: Тодор Дичев
Снимки: Стефан Алтъпармаков

Документалният филм "Съдба: Любовна история от миналия век" на режисьора Андрей Алтъпармаков по сценарий на бившия ни посланик в Япония Тодор Дичев е в панорамата на японското кино в рамките на Дните на японската култура в България. Разказ за любовта между директора на Ен Ейч Кей Маеда Йошинори и неговата съпруга българката Сийка, които съдбата среща в Пловдив по време на Втората световна война, е заснет със съдействието на Японската фондация.

ДИРЕКТОРЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ И СЪТРУДНИЦИТЕ В НЕГО ВИ ЖЕЛАЯТ ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!

БЪЛГАРСКИЯТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ ДА ПРАВИ ПРОМЕНИ В ПРОГРАМАТА.Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница