Plastvac p7 Ръководство за употребаДата11.02.2018
Размер53.52 Kb.
#58276
PLASTVAC P7

Ръководство за употреба1. Първоначално привеждане на уреда в готовност за работа.

След разопаковането в комплекта се намират всички ръкохватки, които трябва да се завият на съответните места посочени в схемата. Важно е ръкохватката, на която е с етикет R да се завие на съответния отвор със същия етикет, като преди това в отвора се постави пластмасовата спирачка (малък черен пластмасов цилиндър). Той служи за омекотяване контакта между затягащия винт R и вертикалната водеща колона.


2. Упътване за употреба.

Преди употреба проверете дали са затегнати ръкохватките и обърнете внимание на подвижността на поставката за фолиа, която може да се завърта на 180°. В случаите, когато ползваме дебели фолиа за да получим по-равномерно пластифициране и съответно по-точна шина е необходимо след поставянето на фолиото да завъртим поставката на 180, за да пластифицираме първоначално тази страна на фолиото, която контактува с модела. След като фолиото започне да провисва завъртаме хоризонтално нагряващия блок назад и завъртаме плаката на 180°. Отново връщаме нагряващия блок над плаката и изчакваме тя отново да провисне 10-12мм. Тогава хващаме двете странични дръжки за движение на поставката за плаки, отвиваме тази с индикация R и придвижваме рязко надолу към модела плаката. В този момент щифта, който се намира под дръжката R включва вакуумния модул и изключва подгряващия. Вакуумът трябва да изтегли фолиото върху модела и поради тази причина се оставя да работи поне 30 секунди. Задължително се изчаква фолиото да изстине преди изваждане от модела.Важно: За да се постигне оптимална точност моделът трябва да бъде нисък (да се подравни с гиспо резачка близо до венечната линия). Това можем да го постигнем и чрез стъклените перли от комплекта на апарата. Поставяме модела откъм дълбоката страна на чинийката и го засипваме с перлите на ниво близо до венечната линия.
3. Препоръки за различните случаи на работа
3.1. Индиректно фиксиране на брекети.

Плаки: Мека 1 мм, кристална 0,3 мм

Особености: Позиционирайте брекетите върху гипсовия модел преди пластифициране със слабо лепило за по-лесно премахване на плаката след пластификацията. Върху модела се изтегля шина с апарата. Внимателно се вади от модела и се изрязва. Поставяме брекетите в получените гнезда на шината. Намазваме ги с тяхното лепило и заедно с шината ги поставяме върху вече подготвените места върху зъбите. Изчакваме полимеризацията на лепилото и внимателно премахваме шината при необходимост с изрязване.
3.2. Адапта модели.

Плаки: Кристална 0,3 мм

Особености: Плаката се нагрява и се изтегля шина върху модела от подготвените пънчета. След изстиването се изрязват кепетата по модела. Излишното се изхвърля.
3.3. Матрици за директно възстановяване.

Плаки: Мека 1 мм

Особености: Върху гипсовия модел получен от отпечатъка изграждаме фрактурираните части в съответствие с артикулацията и естетични особености от твърди материали (полимери, лакове, восъци и т.н.). Това е желаният от нас външен вид на съзъбието. Изтегляме шина за този модел от мека плака 1 мм. Изрязваме шината и я използваме като калъп за директно възстановяване в устата на пациента с полимери.

3.4. За провизорни мостове.

Плаки: Мека 1 мм

Особености: Върху модела на отпечатъка взет преди изпиляване за мостове и коронки се изтегля шина, която служи за калъп, когато използваме материали за коронки и мостове. Може да се приложи и стратегията от т. 3.3. ако искаме да правим съществена корекция на съзъбието, а пациента да добие представа как ще изглежда. Тогава взимаме отпечатък на изпилените зъби и върху получения гипсов модел изграждаме идеално съзъбие, върху което изтегляме шината. Така полученият модел има вида, който ще придобие след протезирането.


3.5. Защитни шини.

Плаки: Мека 2-3 мм

Особености: Взима се отпечатък и се прави гипсов модел. Върху него се изтегля шина, която се изрязва и полира. Тя се поставя като защита от прекомерно притискане на зъбите и удари.
3.6. Шини за бруксизъм.

Плаки: Твърдо 1-1,5; 2 мм

Особености: Върху модела се изтегля шина с от плаки кристална 1мм или 1,5-2 мм, след което се изрязва приблизително в екваториалната зона на зъбите, за да може да се получи самозадържане на шината след поставяне
3.7. Базис плаки и индивидуални лъжици.

Плаки: Твърдо 1-1,5; 2 мм


3.8. Избелващи шини.

Плаки: Меки 1 мм

Върху получения гипсов модел се нанасят местопазители (фотополимерни лакове и др.) за избелващия гел. След изтеглянето на шината те оформят контейнери, в които избелващия гел застава при поставяне на шината в устата. Ако не се оформят достатъчно големи контейнери или се постави прекомерно количество избелващ гел, при поставяне той може да напусне шината и да попадне върху меките тъкани, което трайно ги уврежда. Контейнерите се оформят на отстояние 2-3 мм от външната страна на съзъбието. Точността на изтегляне на тези шини в шийката на зъба е от съществено значение за безвредното прилагане на избелващите процедури.
3.9. Медикаментозни шини.

Плаки: Кристални 0,3 мм; меки 1 мм

Особености: Както при избелващите шини е необходимо да оформим местопазители за медикаментите. Тяхната позиция се определя от целите на лечението: При реминерализация в зоните на петната или върху целите зъби, при лечение на парадонтални проблеми в зоните на шийката и венците, при чувствителност в зоните на шийките на зъбите и т.н.
3.10. Хирургични водачи при имплантология.

Плаки: Твърди 1-1,5; 2мм


3.11. За отливане на учебни модели.
4. Технически препоръки
4.1. Когато не се използва апарата да се съхранява на сухо място.
4.2 Винаги да се използват контакти Шуко с предпазна нула. И да не се използват непредвидени за целите плаки.
5. Гаранционни условия
Bio Art дава една година гаранция за Plastvac P7. Гаранцията покрива всички и всякакви производствени дефекти, премахвайки ги чрез поправката на продукта и е субект на следните изисквания:
5.1. Това продукта да се използва правилно в съответствие с осигурените инструкции. Припомняме ви, че Plastvac P7 е трябва да бъде носен, транспортиран и съхраняван внимателно. Падания или удари като резултат на неправилна употреба ще доведат да загуба на гаранцията.
5.2. Оплакването трябва да бъде придружено от фактурата на покупката.
За да се възползвате максимално от тази гаранция, клиентът трябва да прати продукта на собствени разноски на Bio-Art Servicing на следният адрес:
Rua Teotonio Vilela, 120 Jardim Tangara

CEP 13568-000 Sao Carlos SP Brasil

Tel. +55 (16) 3371-6502 Fax +55 (16) 3372-5953

CNPJ 58.538372/001-56 I.E. 637.034.447.113

Home page: e-mail:
Припомняме ви, че тази машина не е с двоен волтаж, следователно, проверете волтажа на вашата машинa (110 или 220 V) преди започване на работа. Гаранцията не покрива повреди от неправилна връзка към ел. мрежата.

Поправката на машината може да се прави само от експерт. Всяко друго вмешателство ще доведе до загуба на гаранцията.

В случай на връщане на екипировката за сервиз, бъдете сигурни, че машината е прилежно пакетирана, за да се избегнат повреди от падания по време на транспортирането.

Мипис” ООД – Варнаmipis@abv.bg

www.mipis.comгр. Варна

ул.”Генерал Цимерман” №55

тел/факс: 052 / 612 123гр.Варна


ул.”Патриарх Евтимий” №35

тел/факс: 052 / 601 648


гр.София


ул.”Перник” 91

02 / 952 66 450882 / 508 239; 0882 / 820 766

Каталог: Datasheets
Datasheets -> I-plast hc топло полимеризираща акрилна смола на базата на метилметакрилат
Datasheets -> I-plast hc топло полимеризираща акрилна смола на базата на метилметакрилат
Datasheets -> S р е е d ех силиконов отпечатъчен материал speedex putty -основна маса
Datasheets -> Tubulicid blue туболицид син описание
Datasheets -> Временен цимент без евгенол
Datasheets -> Herculite xrv микрохибриден композиционен възстановителен материал
Datasheets -> Superacryl® plus топлополимеризираща пластмаса за протези характеристика
Datasheets -> Duracryl характеристика
Datasheets -> Brealloy f 400 Показания
Datasheets -> Dycal dycal ® е твърд, самовтвърдяващ, радио-непрозрачeн калциев хидрооксиден състав. Той няма да инхибира полимеризацията на акрилни и композитни възстановявания. Dycal се предлага в туби и в cfc разфасовки. Състав


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница