По маршрут: софия – доха шираз – персеполис – Накш-е Рустам пасаргада – абаркух – зейнодин сар язд язд – наин – исфахан абианех – техеран – кашан – техеран доха софияДата20.03.2017
Размер77.77 Kb.

Иран – между Изтока и Запада

По маршрут: СОФИЯ – ДОХА - ШИРАЗ – ПЕРСЕПОЛИС – Накш-е Рустам - ПАСАРГАДА – АБАРКУХ – ЗЕЙНОДИН - САР ЯЗД - ЯЗД – НАИН – ИСФАХАН - АБИАНЕХ – ТЕХЕРАН – КАШАН – ТЕХЕРАН - ДОХА - СОФИЯ
12 дни / 10 нощувки / 9 закуски/ 10 вечери
Дата: от 24 октомври до 04 ноември 2016 г.
1 ден София – Доха - Шираз

Отпътуване от София в 13.00 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в 17.40 ч. Продължаване същата вечер в 02.10 ч. за Шираз.


2 ден Шираз

Кацане в 04.00 ч. Трансфер до хотела /по възможност ранно настаняване/. Начало на туристическата програма. Шираз е древен град с дълга история, като близо 2000 г. той е в основата на културния живот на Персия и Иран. Градът дълго е считан за люлка на персийската поезия, литература и изкуство. За известен период от своята история, Шираз е и столичен център. Посещение на пищно декорираната с милиони стъклени късове гробница Шах Чераг, в която са положени останките на двама важни шиитски водачи. Обиколката на Шираз включва джамията Вакил, както и едноименния базар, построената през XVIII в. крепост на Карим Кан - създателят на династията Занд, накрая – гробницата на поета Хафез. Вечеря. Нощувка.


3 ден Шираз – Персеполис – Накш-е Рустам - Шираз

Закуска. Отпътуване към древната столица на Ахеменидската империя – Персеполис. Градът (UNESCO), построен от Дарий I още през далечната 518 г. пр. н.е., днес представлява един от най - големите археологически комплекси в света. Въпреки че от руините на града трудно може да се добие представа за грандиозността и величието на някогашния столичен град, през 1979 г. Персеполис е вписан в листата на Юнеско. Част от неговите забележителности са построената от Ксеркс порта на народите и залата за аудиенции на Дарий. Програмата продължава с посещение на Накш-е Рустам, древната гробница на ахеменидските царе, където се намират гробниците на Дарий Велики, Ксеркс, Артаксеркс и Дарий II. Вечеря. Нощувка.
4 ден Пасаргада – Aбаркух - Зейнодин

Закуска. Отпътуване за Пасаргада (UNESCO) и спирка за снимки в столицата на Персийската империя по времето на Кир Велики. Сред останките на старата столица най - голям интерес представлява гробницата на един от най - великите представители на ахеменидската династия - Кир Велики. Следваща кратка спирка в Абаркух - неголямо селище, разположено на границата на пустинята, където се намира 4500-годишен кипарис, чийто достолепен вид и дълголетие, оставят силно впечатление в съзнанието на всеки посетител. Пристигане вечерта в град Зейнодин – в сърцето на пустинята. Настаняване в хотел – кервансарай, реставриран по най - добрия начин от UNESCO през 2005 г. *приложено описание в края на програмата. Вечеря. Нощувка.


5 ден Сар Язд - Язд

Закуска. Отпътуване за град Язд с попътна спирка в Сар Язд, известен със старинната си крепост, която в отдавна отминали времена е пазела пътя към Язд. Пристигане в Язд. Посещение на „кулите на мълчанието“ – зороастрийско гробище. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Язд - Наин - Исфахан

Закуска. Язд е считан за един от най - старите градове в света. Ролята му на културен център и средище на идеите на зороастризма са причина градът да получи световна известност и да се превърне в едно от най - посещаваните места на територията на Иран. Обиколката на града продължава с Храма на огъня, кулите на ветровете – водохранилище с кули за вентилация. Отпътуване за Исфахан с попътна спирка в Наин. Програмата предвижда посещение на една от най - старите джамии, строени в Иран и руините на старата кирпичена крепост, разрушена от монголите. Вечерта пристигане в Исфахан. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7 ден Исфахан

Закуска. Обиколка на третия по големина град в Иран. Исфахан е една от перлите на древна Персия. Градът пленява посетителите със своята красота и блясък. Създаден преди около 2500 г., Исфахан става столица на сафавидска Персия, като се превръща и в главен търговски град на пътя, свързващ Русия с Персийския Залив и Китай с Османската империя. Обиколката на Исфахан включва огромната Петъчна джамия (UNESCO), както и огромния площад Накш-е-джахан, втори след Тянанмън, около който са разположени джамията Шейх Лотфоллах (UNESCO) с изящния си бежово-син купол, дворецa Али Капу и грандиозния храмов комплекс – джамията на имама, който впечатлява със своята височина и изящество. Свободно време за покупки в традиционния пазар под колонадите около площада. Вечеря. Нощувка.
8 ден Исфахан

Закуска. Туристическата програма в Исфахан продължава с посещението на арменската катедрала Ванк, която е известна със стенописите си и огромния купол, и накрая с разглеждане на двореца Чехелсутун. Разходка по два от каменните мостове над сухото корито на река Заянде. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
9 ден Исфахан – Абианех - Техеран

Ранна закуска. Отпътуване от Исфахан с кратка попътна спирка в Абианех, малко селище в подножието на планината Каркас. Aбианех е съхранил традициите и културата на местните жители в продължение на векове. Продължаване за Техеран. Прситигане и посещение на музея, в който се съхраняват имперските бижута от времето на Сафавидската династия, където най - голям интерес представлява един от най - големите диаманти в света - Дариа и Ноор /работно време от събота до вторник вкл., от 14-16.30 ч./. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
10 ден Техеран

Закуска. Начало на туристическата програма в иранската столица. Живописно разположен в полите на планината Алборз, градът днес представлява неповторима комбинация от сблъсъка на древност и модерност, и симбиозата между Изтока и Запада. Създаден още в дълбока древност, Техеран се разраства през XIII в., когато се налага като важно търговско средище в района, а след унищожението на град Рей от монголците се превръща и в административен център. Днес Техеран е модерен град, в който прави широки булеварди и модерна архитектура съжителстват с паметници, свидетелстващи за величавото минало на града. Обиколката на града включва Археологическия музей, Музея на килимите и др. Опознаването на Техеран продължава и с посещение на двореца Голестан (UNESCO), един от най - старите паметници в града. Вечеря. Нощувка.
11 ден Техеран – Кашан - Техеран

Закуска. Отпътуване от Техеран за Кашан /140 км в посока/, красив град, чиято слава в производството на керамика и глинени изделия се носи още в Средновековието. Впечатляващи са къщите с гипсови отливки по фасадите с предвидено посещение на една от тях. На връщане, ако времето позволява и при желание от страна на туристите, следващата спирка се предвижда за разглеждане на подземния град Нушабад /входната такса се заплаща на място/. Връщане в Техеран. Свободно време за разходка и за последни покупки преди заминаване. Вечеря. Нощувка.
12 ден Техеран – Доха - София

Закуска. Трансфер до летището. Полет за Доха в 11.35. Кацане в 13.10 ч. Излитане за София в 14.30 ч. Кацане в 18.45 ч.
КРАЙНА ПАКЕТНА ЦЕНА с включени летищни такси: 3275 лв.

Ранни записвания: отстъпка от 120 лв. от пакетната цена за записвания до 11.03.2016 г.
Пакетната цена включва: самолетен билет за международния полет София – Доха – Шираз - Техеран – Доха – София на Qatar Airways, летищни такси, 10 нощувки в хотели, от които 3 – в Шираз в хотел 4****, 1 – в Зейнодин – в Кервансарай, 1 – в Язд в хотел 4****, 3 – в Исфахан в хотел 4****, 2 – в Техеран в хотел 4****, 10 закуски, 10 вечери, всички трансфери от/до летището, транспорт с климатизиран автобус, беседа на местни екскурзоводи с превод на български език от водача на групата, туристическа програма, всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата, водач – преводач на бълг. език по време на цялото пътуване.

Забележка: в пакетната цена са включени летищни такси на стойност 36 ЕUR. В случай на тяхна промяна при издаването на самолетните билети, разликата ще бъде добавена към доплащането на пакетната цена.

Цената не включва: бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 EUR /заплащат се с основния пакет/, виза за Иран – 50 EUR.

Доплащане за:

  • единична стая – 295 EUR

  • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 22.00 лв., за лица над 65 г. – 33.00 лв., над 70 г. – 44.00 лв.

  • при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 80 EUR

  • входната такса за подземния град Нушабад - 6 EUR


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

Необходими документи: задграничен паспорт с минимум 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване, 2 цветни снимки паспортен формат и данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Иран (не се налага ваксинация). Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се изисква лично явяване.

Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Примерни хотели по маршрута:

Royal Hotel Shiraz (http://en.hotelyar.com/hotel/1070/royal-hotel-shiraz) или подобен в Шираз, Zeinoddin Caravanserai, Mehr Hotel Yazd (http://www.mehrchainhotels.com/index.php?l=EN) или подобен в Язд, Aseman Hotel Isfahan (http://www.asemanhotel.ir/404.html) или подобен в Исфахан, Ferdowsi International Grand hotel (http://www.ferdowsihotel.com/en) или подобен в Техеран.Забележка: Нощувката в Зейнодин е в типичен ирански кервансарай, където може да се усети духа на средновековния източен свят. Около кръглия двор са наредени спални помещения с много легла, разделени от завеси. Санитарният възел е общ за гостите на кервансарая. Кервансараят разполага с голямо помещение за закуска и вечеря.
Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор “ТА Мондел Травел” е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160163000000036/ 31.07.2016 г.


Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница