Подписване на първите договори с одобрени бенефициенти по третата покана по фонда за стипендии на еипДата11.01.2018
Размер10.81 Kb.
ПОДПИСВАНЕ НА ПЪРВИТЕ ДОГОВОРИ С ОДОБРЕНИ БЕНЕФИЦИЕНТИ ПО ТРЕТАТА ПОКАНА ПО ФОНДА ЗА СТИПЕНДИИ НА ЕИП

На 17 февруари 2012 г. бяха сключени първите 23 от общо 71 договори с бенефициенти, одобрени по Третата покана за набиране на кандидати за стипендии по проект на МОМН BG0057 “Развитие на устойчиви схеми за мобилност чрез стипендии на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство”.

Общият размер на стипендиите, отпуснати на двадесет и тримата бенефициенти, е 49 857 евро. Стипендиите са по мярка „Б” – мобилност на преподаватели, изследователи и административен персонал от висшите училища и научните организации в Р България.

Първите 23 бенефициента по поканата са от 11 висши училища от страната (Софийски университет „ Св. Кл. Охридски”, Пловдивски университет „П. Хилендарски”, Бургаски свободен университет, Нов български университет, Шуменски университет „К. Преславски”, Русенски университет „А. Кънчев”, Югозападен университет „Н. Рилски” – Благоевград, Американски университет в България – Благоевград, Тракийски университет – Ст. Загора, Технически университет – София и Университет по хранителни технологии – Пловдив), от Българската академия на науките и Селскостопанската академия. Всички са специалисти в следните шест от деветте области на знанието: педагогически науки, хуманитарни науки, социални, стопански и правни науки, природни науки, математика и информатика, технически науки, аграрни науки и ветеринарна медицина.Те ще посетят Норвегия и Исландия с цел обмяна на опит, изнасяне на лекции, участие в научно-изследователски проекти и квалификационни курсове, за период от една до четири седмици.
Каталог: VON -> doc -> novini
novini -> Уважаеми членове на вон!
novini -> Закон за държавния бюджет и планираното съкращаване на целевата субсидия за висшите училища, със загриженост и тревога се обръщаме към Вас, за да Ви информираме, че на 24 юни 2010 г
novini -> Уважаеми членове на вон!
novini -> Туристическа агенция “сканер”
novini -> Уважаеми членове на вон!
novini -> Малко цвете съм в полето, аз съм синия синчец, любя въздуха, небето, кича полския венец
novini -> Програмата на агенцията е на следващата страница. Лице за контакт доц д-р Корнелия Тодорова в стая 308 на Корпус 3


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница