Покана за национален пътуващ семинар “оценката на съответствието – основа за качеството на продуктите”Дата31.03.2018
Размер200.2 Kb.
Съюз на специалистите по качеството в България (ССКБ), НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИ СЪЮЗ ПО СТРОИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ (НТССБ) и Туристическа агенця “ДжиДжи Холидейз”
ПОКАНА ЗА НАЦИОНАЛЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР
ОЦЕНКАТА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО – ОСНОВА ЗА КАЧЕСТВОТО НА ПРОДУКТИТЕ”

РАЗРАБОТВАНЕ, ВНЕДРЯВАНЕ, СЕРТИФИКАЦИЯ И ПОДОБРЯВАНЕ НА СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА КАЧЕСТВОТО (БДС EN ISO 9001:2008)”


ВЕЛИКДЕН В БЕРЛИН – МОДЕРНО И КЛАСИЧЕСКО

09.04.2009 – 19.04.2009 11 дни – 10 нощувки
София - Будапеща - Виена - Прага - Берлин - Потсдам - Майсен - Дрезден - Братислава - Нови Сад - Белград – София

Уважаеми госпожи и господа,

Имаме удоволствието да ви предложим тази Великденска програма, програма, над която работихме с много любов и внимание.

Целта ни бе, тя да стане разнообразна, но не претрупана. За да може да наистина да усетите атмосферата на празниците в страните, които ще посетите и спокойно да разгледате забележителностите им.

В програмата, която ви предлагаме няма нощни пътувания и включва балансирани преходи с почивки на всеки два часа. Семинарни занятия също ще бъдат съобразени с часовете на пристигане и опътуване.

Имахме уникалният “календарен” шанс да включим в туристическата програма четири от най-големите религиозни празника: Католическият (10-13 април), Протестантският (10-13 април) и Православният Великден (18-19 април), плюс Еврейският Песах /Пасха/ (9-15 април) и още, Празникът на Белград (16-19 април), който тази година съвпада с Православния Великден.

Може да се каже, че програмата, която Ви предлагаме не е 2 в 1, не 3 в 1, а повече от 4 в 1: 5 празника, 6 държави – УНГАРИЯ, австрия, ЧЕХИЯ, ГЕРМАНИЯ, СЛОВАКИЯ, СЪРБИЯ, 6 столици – Будапеща, Виена, Прага, Берлин, Братислава, Белград + 2 регионални столици – Дрезден (Саксония) и Нови Сад (Войводина). Общо 10 града с Потсдам и Майсен с повече от 15 дворци, замъци и крепости: "Буда", “Албертина”, "Белведере", “Шьонбрун”, “Храдчани”, “Белвю” “Шарлотенбург”, “Сан Суси”, “Шарлотенхоф”, “Албрехтсбург”, “Цвингер”, “Девин”, ”Братиславски храд”, “Калемегдан” ,“Петроварадин” и т.н. Освен това 5 Великденски панаира и базари, и още много други приятни изнедади – концерти, атракциони, описани в подробната програма на пътуването.

Основният акцент, който сме поставили в програмата е върху родината на Великденският заек – Германия. Една от държавите с големи традиции в празнуването на Великден. Разбира се най-пищно, Великден се отбелязва в столицата Берлин. Град гостоприемен и толерантен както за гостите си, така и за новите, различните и модерните идеи в изкуството, науката и бизнеса. Град, в които класическата и съвременна култура съжителстват в хармония.

Берлин е рядка и ценна туристическа дестинация. Още по-ценно е, че имате шанса да го посетите на Великден, когато ще можете да изпитате едно наистина, комбинирано удоволствие от разнообразните, тематични части на програмата, които ви предлагаме – празнична, религиозна, семейна, кулинарна, музикална и специална част за изобразителното изкуство и архитектура, която условно е под “мотото” на популярните в последно време издания като: “1001 сгради, които непременно трябва да видите” и “501 града, които задължително трябва да посетите” .


Уважаеми госпожи и господа,

Целта на семинара е да запознае участниците с:

– принципите за оценяване на съответствието (БДС ISO IEC 17000-1), системите за оценяване на съответствието (БДС EN ISO/IEC 17020), Наредбата за съществените изисквания и оценяване съответствието на строителните продукти (НСИОССП), практическият опит при оценяване на съответствието на строителните продукти и с Регламентът на Европейския парламент за определяне на хармонизирани условия за оценяване на съответствието на строителни продукти.

– изискванията на БДС EN ISO 9001:2008 и практическите указания за адаптиране на съществуващите системи за управление на качеството (СУК), съобразно промените спрямо изданието БДС EN ISO 9001:2001.

Семинарът е насочен към:

– широк кръг от специалисти в строителството и архитектурата

– управители на търговски дружества, ръководители и специалисти, които са свързани с внедряването, разработването и подържането на (СУК) в организациите си, а така също към представитилите на ръководствата, мениджърите по качество и вътрешните одитори.

Лектори: проф. д.т.н. Георги Тасев – Председател на ССКБ и ст.н.с. д-р инж. Николай Баровски – НТССБ, Ръководител на орган за оценяване на съответствието ЕвроБулСерт ООД – София.

Всички участници в семинара ще получат учебни материали и сертификат.

Занятията ще се проведат в зала на хотела, сътветно на 13 и 14. 04 в Берлин и на 15 и 16.04 в Дрезден.Уважаеми госпожи и господа,

Чрез този пътуващ семинар ви предлагаме една по-атрактивна форма да стимулирате вашите служители, които имат принос в изграждането на фирмените системи по качество. Освен знанията получени по време на занятията, участниците ще имат възможност да проведат дискусии и да споделят помежду си своя професионален опит. Всичко това, осъществено в неформалната и празнична обстановка на Великденските празници ще е чудесна награда за тях, която би ги стимулирала за още по-пълноценна работа.ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА ПО ДНИ

Четвъртък 9 април. Ден 1. София – Будапеща
Ще отпътуваме на 9 април от София в 7.00 ч. и ще пристиганем в Будапеща вечерта, където ще се настаним в хотел за нощувка.

По желание вечеря в ресторанта на хотела.

Датата на заминаването е избрана не случайно. Първо – периода на пътуването да включва възможният, минимален брой работни дни и второ – да сте отпочинали и свежи на следващия ден, когато започват официалните празнични дни в държавите, които ще посетим.

Петък 10 април. Ден 2. Будапеща – Виена
Закуска. 7.30 - 9.00

В първият ден от Великденските празници – Страстният (Разпети) петък ще посетим Катедралата “Св. Матяш”, носеща името на известния унгарски крал.

Ще бъдем в Будапеща в седмицата на един от най-сакралните празници за евреите – Песах (Пасха). В Унгария еврейската общност е най-голямата в Източна Европа след Русия. Тази година Песах започва от нощта на 8 срещу 9 април и свършва на 15 април. За да се докоснем поне малко до мистично-религиозните традиции на евреите ще посетим една от 22-те синагоги в града. Архитектурният шедьовър на ул. “Дохани” – Синагогата “Табак Шул”. Тя е втората по големина в света и първа в Европа.

След това ще направим панорамна обиколка на Будапеща – град с впечатляваща архитектура и културно наследство, съчетал западното великолепие с екзотичните унгарски традиции: Рибарските кули на крепостният хълм "Будавар" с чудесната панорама към река Дунав и Пеща; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, да брани "Перлата на Дунава" от вражески нападения. От архитектурата на “Бел Епок” ще разгледаме сградата на Парламента - една от най-красивите парламентарни сгради в света, Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построен в чест на 1000 години от създаването на Унгария и ще направим пешеходна разходка по централните улици на града.Към 13.00 ч. ще потеглим за Виена.

Специално за професионалистите в архитектурата и строителството, а така също и за скромните ценители, изкушени от красотата, ще разгледаме експозициите в Двореца-музей “Албертина” . Архитетектурната колекция съдържа над 50 000 плана, скици и модели. Тя една от най-ценните не само заради обема си, но и заради високото си качество. Колекцията съдържа:

”АТЛАС” НА Барон фон Стош – основателят на архитектурната колекция, на който музеят дължи над две хиляди италиански архитектурни проекта от 16 -ти , 17 -ти и ранния 18-ти век.

Архитекурни рисунки от кралските проектанти – 4000 рисунки на проектантския отдел на имперския двор. архитекурни имоти – Планове и модели на сгради от архитекти на 20 ти век.

АРХИТЕКТУРНИ МОДЕЛИ – модели на сгради дарени от архитекти, частни лица и публични институции. Самият Дворец е архитектурен шедьовър и в него се намира една от най-големите и ценни колекции от графики (над 1 000 000). Колекцията от живопис също е внушителна и съдържа 70 000 екземпляра на творци като Дюрер, Ван Дайк, Рафаело, Микеланджело, Рембранд, Леонардо, Пикасо, Ернст, Ван Гог, Рубенс, Кокошка, Климт, Шиле, Сезан, Моне и др.

За тези от вас, които през това време предпочитат да се разходят из Виена, предлагаме една чудесна възможност за семейно забавление, да посетят 20-ят Виенски Великденски Базар на площад Freyung”. Той се намира на 15 мин. пеша от “Албертина” и е един от най-красивите в града. На базара виенчани ще ви предложат безброй интересни, традиционни великденски сувенири: повече от 40 000 великденски яйца, свещи, керамични съдове, играчки, цветя и ръчно изработени предмети, великденски закуски и сладкиши от цяла Австрия. Ще има също и Куклен театър, работилници и музикална програма на сцената зад великденското дърво. В 18.00 ч. ще направим вечерна разходка във Виена и след това ще се настаним в хотел. По желание, за любителите на ненадминатите виенски сладкиши и шницели – вечеря в ресторант с австрийска кухня. Нощувка.Събота 11 април. Ден 3. Виена – Прага
Закуска. 7.30 - 9.00

Във вторият ден от Великденските празници – “Страстната събота” ще посетим служба в Катедралата “Св. Стефан” или в някоя от многобройните красиви католически църкви на града.

След това ще направим панорамна разходка из Виена – един от градовете в Европа, с уникална атмосфера, чар и неизброими архитектурни и културни паметници. Ще разгледаме: Дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18 век, "Рингщрасе"-представителният булевард, обграден от правителствени сгради, паркове и паметници, Парламентът с фонтана на Атина Палада, Кметството в неоготически стил, Площад “Мария Терезия” с паметника на великата императрица, оживената улица “Кернтнерщрасе” и други.

След разходката, ще имамаме удоволствието да участваме в едно от неформалните, празнични мероприятия, което виенчани организират на празниците – Великденският панаир в Двореца “Шьонбрун”. По този начин освен, че ще може да разгледаме бароковия дворец и прекрасната му градина, ще имаме възможност да се забавляваме и да усетим празника, чрез местните обичаи, кулинарни тайни и типични традиции от Виена, австрийските провинции и съседните страни. Ще се насладим на Великденски декорации – различни видове яйца, свещи, букети, стъкларски произведения, керамика, играчки, прясно приготвени сладки и закуски.

За децата, панаирът организира великденски игри и работилници, в които ще могат да се забавлявят, изработвайки великденски зайчета, декорации и др. За любителите на музиката, панаирът предлага Джаз концерт, един пролетен поздрав от света на джаза. На 11 април от 11.00 до 13.00 ч. концерт ще изнесат "John Evers Swingtett", които ще изпълнят произведения на George Gershwin, Cole Porter, Irving Berlin, Duke Ellington, Jerome Kern, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, както и на други класици от стиловете Джаз, Суинг и Соул. ВХОД СВОБОДЕН!

Дворецът “Шьонбрун” е проектиран от архитекта Йохан Бернхард Фишер фон Ерлах е основна туристическа забележителност на Виена и чудесен декор за всякъкъв вид празнества.

След обед отпътуваме за Прага, където ще се настаним в хотел.

За изкушените от чешката бира и кухня, по желание вечеря в традиционен чешки ресторант, а след това, за тези от вас, които не чустват умора – Нощна Прага по интереси.Нощувка.

Неделя 12 април. Ден 4. Прага – Берлин
Закуска. 7.30 - 9.00

На католическият Великден в Прага, ще посетим два храма – грандиозната готическа катедрала “Свети Витус и бароковата църква от 18 в. “Свети Николай”.

В приказна Прага е трудно да избереш кои забележителности да видиш, но “задължителната програма” включва: “Храдчани” – Пражки храд, най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, представляващ крепостен комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини.

Друга “задължителна” забележителност е Карловия мост с многобройните си склуптури.

Не може да пропуснем възможността за разходка в еврейския квартал, именно в свещенната за евреите седмица и да се потопим в атмосферата на великолепният роман на Густав Майринк “Голем”. Ще се върнем в 16 век с историята на пражкия равин Юда Льов Бен Бецалел, сътворил митичното същество Голем да за защити еврейското гето от погроми.

В Прага ще се докоснем до спомена за една друга литературна легенда, неразривно свързана с града и еврейската общност – Франц Кафка. Ще посетим Златната уличка, където се намира къщата, в която писателят е създал едни от най-значимите си произведения.

За да участваме поне за малко в празничното веселие на града ще отидем до Старе место - старият градски площад, на който се организират тържества и празничен базар с традиционни великденски сувенири и ястия. На площада се намират Кметството и световноизвестния Часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития статут на кралска резиденция. Празник има и на Вацлавския площад, който е център на търговския, обществен и културен живот на Прага.

Следобед ще отпътуваме за Берлин където ще се настаним в хотел “Касандра”, намиращ се в самият център на града в кв. Шарлотенбург (Зап. Берлин), където ще отпочинем преди вечеря.

За доброто настроение по време на празника, освен желание са нужни добра храна и напитки. За това ще отидем на Великденска вечеря в ресторант “Малката оранжерия”, намиращ се в Двореца “Шарлотенбург”, който е един от най-големите шедьоври на барока в Германия.

МЕНЮ на “ШВЕДСКА МАСА” – Супа: Картофена супа. Топли: Печен свински бут, Братвурст с кисело зеле. Студени: Яйца от падпъдъци, Пъстърва, Пушена шунка, Печено телешко, Салата от херига с кълнове, Картофена салата, Пастет от глиган в тесто. Гарнитури: Задушен праз, Грах с бекон, Картофено суфле, Кисело зеле. Десерти: Плодова салата, Боровинки, Сирена асорти и сладкиши.

На връщане от ресторанта, желаещите могат да посетят един друг символ на Берлин, който се намира съвсем близо до хотела – протестанската (лютеранска) Църква Гедехтнискирхеизвестна още като Мемориалната Църква на Кайзер Вилхелм I. В нея ще може да насладите на изпълнението на орган в часа за нощна медитация.

На любителите на нощния живот ще бъде оказано съдействие да посетят, някой от многобройните клубове, барове и други атракциони, които предлага нощен Берлин.

Нощувка.

Понеделник 13 април. Ден 5. Берлин
Закуска. 7.30 - 9.30

Понеделникът след Великден (Ostermontag) е най-празничния ден за германците от великденските празници. В него те правят традиционна разходка, ходят на гости и църква. В тази връзка, програмата за деня ще започне с посещение на служба в една от двете катедрали: Католическата Катедрала “Св. Хедвиг” известна с впечатляващите си меси с хор и орган или в Катедралата “Берлинер Дом” - най-голямата протестанска църква в Германия.

Берлин със свойте над 200 музея с право може да се нарече "град на музейте". За това бе трудно да направим избор, кои от тях да ви предложим. За да можем да удовлетворим различните ви вкусове ще отидем до “Острова на музеите”, на който се намират четири музея от световно значение. Музеят “Пергамон”, Музеят “Боде”, Старият музей и Старата национална галерия. Така ще имате право на избор и може да посетите повече от един музей (предлагат се различни намаления и карти за музеите). Все пак ви препоръчваме да посетите Музеят “Пергамон” с монументалните си колекции на древния свят – Пергам, Вавилон, Ур, Асирия, Египет и др.

В Старата национална галерия може да се видят колекциите на класицизма и романтизма (Каспар Давид Фридрих, Карл Шенкел, Карл Блехен и др.), на импресионизма (Едуар Мане, Клод Моне и др.) и колекцията на модернизма (Адолф фон Менцел, Макс Либерман, Ловис Коринт и др.)

Забележителна е и правителствената резиденция – Дворецът "Белвю", която се намира в уникалният парк Тиргартен. В парка по време на празниците се организират ежедневно концерти на симфонична и камерна музика в изпълнение на професионални оркестри.

Панорамната ни обиколка на Берлин, ще продължи с разглеждане на два други символа на града: Бранденбургската врата и айхстага". Следва разходка по Булевард „ Унтер ден Линден” – най-знаковият булевард в града, площадите "Александърплац", носещ името на руския цар Александър I и супер модерния ”Потсдамерплац , където се намира прочутият Център „Сони” – ансамбъл, състоящ се от 7 отделни сгради изпълнени от стъкло и стомана.

В късния следобед ще се върнем в хотела за почивка.

След толкова много впечатления от Берлин, вероятно ще смятате, че сте усетили пулса на града. Но какво е да сте били в един град и да не сте посетили традиционните му кръчми и ресторанти, да не сте опитали от храните и напитките му. Местата, които ще допълнят представата ви за другата култура и бит. Следва Празнична вечеря в Brauhaus in Spandau” – традиционен ресторант в кв. Шпандау на река Хавел, помещаващ се в класическа и действаща пивоварна.

МЕНЮ на “ШВЕДСКА МАСА ”– Супа: Картофена супа с бекон и подправки. Салати: Сезонна салта с различни сосове, Салата от риба херинга, Традиционна Бранденбургска салата от картофи с дресинг. Ястия: Пушен свински котлет с кисело зеле, Свинско в собствен сос. Гарнитури: Картофи на пара, Прясно нараязано зеле с кимион. За бирата: Наденички, Домашна шунка в сос ремулад, Различни пикантни шунки и колбаси. Добавки: Пухкаво селско масло. Прясно изпечен хляб: Франзели, Бретцели, Картофен хляб. Прясно приготвени десерти: Желе от горски плодове с ванилов и боровинков сос, Различни видове торти.

Нощувка.

Вторник 14 април. Ден 6. Берлин – Потсдам:
Закуска. 7.30 - 9.30

След закуска ще отпътуваме към Потсдам за полудневната екскурзия до Двореца “Сан Суси”. Дворецът "Сан Суси" е построен преди 200 години в стил Рококо от Фридрих Велики по подобие на Версайския дворец. Той е един от най-красивите дворцови комплекси в Германия. Освен със собсвеният си блясък, Дворецът „Сан Суси” привлича туристите от цял свят с чудесните си градини, където в различни периоди са построени още пет двореца: Новият Дворец, Двореца - оранжерия, Двореца Шарлотенхоф и два по-малки.

За съжаление едва ли ще ни стигнат силите да ги обходим всичките в един ден, но поне ще можем да ги видим отвън. В близост до Двореца “Сан Суси” има много забележителности и още една от “списъка” на “1001 сгради, които непременно трябва да видите”, това е Кулата “Айнщайн” проектирана от архитекта Ерих Менделсон, строена в периода 1920 - 24 г.

Връщане от Потсдам в Берлин.Свободно време по интереси

На тези от вас, които обичат да пътешестват по вода, предлагаме една много приятна атракция – круиз с вечеря на атракционно корабче из нощен Берлин, по река Шпее или по река Хавел.Сряда 15 април. Ден 7. Берлин – МаЙсен
Закуска. 7.30 - 9.30 След закуска отпътуваме за Майсен – известен като люлката на Саксония.

След посещението ни на от едно традиционните за Германия производства, това на бира (Берлин, Brauhaus in Spandau), ще посетим и друго не по-малко знаково производство – това на фин порцелан в Майсен – първото място в света извън Китай, където е произведен висококачествен порцелан. Ще разгледаме известната в цял свят Порцеланова фабрика – музей.

Програмата ни в Майсен ще продължи с посещение на забележителностите на града: Катедралата и Замъка Албрехтсбург.

След обед отпътуваме към Дрезденза да се настаним в хотел.

По желание вечеря в традиционен саксонски ресторант.

Освен с известния коледен сладкиш (кекс) Stollen и винопроизводството си, Сакскония е прочута с екологично чистите си зеленчуци, а традиционната и кухня и бира имат общ корен с Чехия.

Нощувка.

Четвъртък 16 април. Ден 8. Дрезден
Закуска. 7.30 - 9.00

След закуска ще направим панорамна обиколка на един от най-прекрастните градове на Централна Европа Дрезден. Ще носетим Църквите Хофкирхе” и "Фрауенкирхе", Земперопер и др. Ще разгледаме музея “Зеленият свод” – бившата съкровищница, която сега съхранява знаменитата колекция от скъпоцености.

Не може да пропуснем и най-известната забележителност на Дрезден – Двореца “Цвингер”. В него ще имамаме удоволствието да разгледаме картинната галерия на "Старите Майстори" с произведенията на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Якоб ван Ройсдал и много други. В нея се съхранявя "Сикстинската мадона" на Рафаело.

Дрезден предлага и два чисто “мъжки” музея. Оръжейната палата и Музея на транспорта.След това ще имаме свободно време за разходка и други забавления.

По желание вечеря. След проучване се оказа че Дрезден предлага много интересни ресторанти.Нощувка.

Петък 17 април. Ден 9. Дрезден – Братислава:
Закуска 7.30 - 9.00. Отпътуваме за Братислава. Пристигаме около 17,00 ч. и настаняване в хотела. Свободно време за почика, разходки и др.

На осмия ден от нашия Великденски круиз, може да се каже, вече по “традиция”, предлагаме на желаещите вечеря в традиционнен ресторант. Разбира се словашки. Традицията е свързана с желанието ни, да предложим уютни ресторанти, които имат атмосфера, а не са лъскави и снобски.

На феновете, които не биха дошли на това пътуване, за да не изпуснат коцерта на любимата си метал група Hammerfall на 10 април в София, можем да съобщим радостната новина, че могат да посетят концерта в Братислава на същата цена – 40 лв. (20 евро). Подгряващите банди ще бъдат същите, както в София – Sabaton и Bloodbound.

За билети и допълнителна информация. www.bratislavaguide.com/pasienky-apr-17-2009,

info@bratislavaguide.comДата и час: 17.04.2009, 19:00 ч. Място: Park of Culture and Relaxation, Nabrezie arm.gen. L.Svobodu 3

Нощувка.

Събота 18 април. Ден 10. Братислава-Нови Сад
Закуска. 7.30 - 9.00

Братислава е била дълго време в състава на Австро-Унгарската Империя и столица на унгарските крале, което е предопределило архитектурата и. В тази връзка ще посетим: Старо место (Старият град), Замъка Братиславски храд, градската Катедрала и др. забележителности от епохата. Ще разгледаме и една забележителност свързана с БългарияКрепоста “Девин”, мястото, в което братята Св. Св. Кирил и Методий са превели Библията от латински на славянски език. От крепостта започват националните тържества през юни, посветени на светците.След обед заминаваме за Нови Сад, където ще се настаним в хотел.

Следва Празнична вечеря пред Православния Великден в сръбски ресторант. МЕНЮ: Комбинирана салата, пирошка с кашкавал, печено агнешко или сръбска скара (плескавица или пържола) с гарнитура – запечени картофи на фурна и ориз, сладоледена торта, 100 мл ракия, и още една напитка по желание – чаша вино, бира  или безалкохолно.

Да не забрявяме и музикалната нишка в пътуването ни. До сега, в програмата се бяхме погрижили за изкушените от църковната, класическата, поп и рок музиката, а също така за феновете на джаза. В тази връзка не може да си позволим да дискриминираме любителите на балканските ритми и веселие. Всичко е ясно. В Сърбия сме! А сърбите? – Те също имат музика и знаят как да се веселят. В полунощ посещение на православна служба или разходка до Крепоста“Петроварадин”.

Нощувка.

Неделя 19 април. Ден 11. Нови СадБелград – СОФИЯ
Закуска. 7.30 - 9.30. След закуска ще отпътуваме за Белград.

В деня на Православният Великден ще посетим катедралният храм "Св.Сава". Ще продължим с панорамна обиколка на града: Националното събрание (Скупщина), площад Славия, булевард Крал Александър, църквата Св. Марко, площад Никола Плашич” “Площада на Републиката , Крепостта Калемегдан . Ще се посетим някой от площадните концерти и за да се включиим поне за малко в празненствата по случай Дните на Белград.Отпътуваме за България. Вечерта пристиаме в София.

Цена: 1390 лв. Цената включва:

 1. Транспорт с комфортен автобус (климатик, видеосистема, минибар)

 2. Десет нощувки в 2** и 3*** хотели:

 • три нощувки в Берлин;

 • две нощувки в Дрезден;

 • по една нощувка в Будапеща, Виена, Прага, Братислава и Нови Сад.

 1. Десет закуски.

 2. Великденска вечеря на “шведска маса” в ресторант “Малката оранжерия” в Замъка

“Шарлотенбург”, Берлин 12.04.2009 г.

 1. Празнична вечеря на “шведска маса” в ресторант “Brauhaus in Spandau” - Берлин 13.04.2009 г.

 2. Празнична вечеря на 18.04.2009 г. пред Православният Великден в Нови Сад в ресторант с традиционни сръбски специалитети и великдински ястия.

 3. Туристическа програма в Будапеща, Виена, Прага, Берлин, Дрезден, Братислава и Белград

 4. Полудневна екскурзия до гр. Потсдам.

 5. Полудневна екскурзия до гр. Майсен.

 6. Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

 7. Медицинска застраховка за 5000 евро.

 8. Цялата организация по Вашето пътуване; пътни и магистрални такси.

 9. Водач от туристическата агенция.


Цена за деца до 12 години: за 1 дете в стая с 2 възрастни е 1000 лв., а в стая с 1 възрастен е 1150 лв.

Доплащане за единична стая: 300 лв. за целия престой.
Цената не включва:

Учебните материали на стойност 60 лв.

Входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма.

Круизът с атракционно корабче из нощен Берлин по река Шпее или река Хавел + вечеря на кораба пакетна цена 27 евро (при минимално участие на 25 души с предварителна заявка в България).

Вечерите в Будапеща, Виена, Прага, Дрезден, и Братислава - 17 евро (при минимално участие на 25 души с предварителна заявка в България).

Срок за плащане: 15 март 2009 г.

Необходими документи: Валиден задграничен паспорт

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. ТА ”Джи ДжиХолидейз” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма със застрахователна полица №13290230800002/12.05.2008ЗА КОНТАКТИ: Съюз на специалистите по качеството в България - София 1000, ул. Г. С. Раковски № 108,

НДНТ, ет. 6, офис 601 тел./факс: 02/988-40-75, e-mail: sskb@abv.bg

Лица за контакти: Марин Шиков и инж. Анелия Янева
Каталог: archived-site -> images -> custom -> File
File -> Камара на инженерите в инвестиционното проектиране
File -> График за провеждане на годишните отчетно-изборни събрания на професионалните секции към рк на киип стара Загора „ксс” – 30. 01. 2016г. (събота) от 17,00ч. – хотел „Железник”
File -> За периода 2013-2014 г. Уважаеми колеги, Изтеклият период от времето на последното годишно събрание на нпс „еаст
File -> Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (киип)
File -> До: До колегите от секция еаст в киип пловдив Относно
File -> Курс за работа с програмeн продукт tower 7 professional
File -> Камара на инженерите в инвестиционното проектиране р е г и о н а л н а к о л е г и я п л о в д и в
File -> Мартина Мартин Георгиева, ученичка 10 клас, Природо-математическа гимазия „Акад. Иван Гюзелев, гр. Габрово презентация


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница