Полет над кападокия, 30. 05 – 05. 06. 2016 г. Самолетна екскурзия из земята на красивите коне с тръгване от Русе и полет от БукурещДата02.01.2018
Размер71.02 Kb.
#39720ПОЛЕТ НАД КАПАДОКИЯ, 30.05 – 05.06.2016 г.

Самолетна екскурзия из земята на красивите коне с тръгване от Русе и полет от Букурещ7 дни / 6 нощувки

Маршрут:
Букурещ – Коня –Гьореме – Каймаклъ Аванос – Невшехир – Юргюп – Хатуша – Анкара – Букурещ

Кападокия в превод от персийски означава земя на красивите коне. Хиляди години на това забележително място, където е бушувал вулкан, природата е ваяла причудливи скални форми,гъби, комини,а човешката ръка е дълбала в тях подземни градове,християнски църкви и манастири. В този смисъл можем да кажем, че Кападокия е един музей на открито под егидата на Юнеско. Тя е и един от най-големите центрове на ранното християнство. Кападокия е родно място на св. Георги Победоносец, на най-големите богослови на IV в. – св. Василий Велики, св. Григорий Богослов, св. Григорий Нисийски и др. Още от античността тук се създават цели скални и подземни градове, а в християнската епоха разцветът на монашеството е засвидетелстван от стотици пещерни църкви и монастирски комплекси. Хората, които търсят повече впечатления от културата на света, ще оценят веднага за какво става дума. Поради тези причини непрекъснато се увеличава интересът към областта – годишно тази част на южната ни съседка се посещава от близо 2 млн туристи.

Кападокия отстои на 1400 км. от София и на около 750 км от „царицата на турските градове” Истанбул. Кападокия е област, разположена на високо плато в източната част на региона Анатолия в централна Турция. Платото е осеяно с вулканични върхове, сред които най-висок е връх Ерджиес (3916 м.). Главни градове на областта и основни туристически дестинации са Кайзери, Гьореме, Невшехир, Аванос, Юргюп и Ючхисар.

Програма:

1 Ден, 30.05: Букурещ - Коня 
Тръгване от Русе в 08:00 ч. за полет от Букурещ в 12:15 ч. до Коня през Истанбул. В 19:40 ч. се каца в Коня. Древно хититско селище, по-късно важен Фригийски град, процъфтява под властта на Рим. Коня е и религиозното сърце на страната, Коня е консервативна и същевременно пъстроцветна. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 Ден, 31.05 Коня

Закуска. Задължително ще посетим Музеят Мевлана и гробницата на Мевлана Джелаледин - основателят на мистичния орден на “Дервишите”- датиращи от ХІІ век, съхранили сведения за живота на Дервишите в живописни реконструкции и калиграфски образци, символи на селджукското изкуство. Мевляна означава - водач, господар , автор на „Духовни стихове” ,която се счита като втора по значимост след Корана. Обиколката продължава с медресето „Индже минаре“, където в момента се помещава музей, посветен на селджукското наследство, джамията на султан Алаеддин Кейкубад. Ще се насладите на известният Ритул на танцуващите дервиши „СЕМА ЦЕРЕМОНИ „СЕМА- Символ на духовно пътешествие към вечността, пламък на божествена любов , завъртване и завръщане към любовта, медитация на чувтсвата под съпровод на ней/вид флейта/. Ритуалният танц сема [sema] е въртене около собствената ос. Три фази го описват най-добре: познаването на Бога, съзирането на Бога и единението с Бога. В първата фаза се завъртваш три пъти, във втората фаза сваляш горните си дрехи, освобождаваш душата от земните грижи. В третата фаза бавно започваш да се въртиш. дясната ръка е вдигната нагоре, чрез нея приемаш волята на Бог, лявата ръка сочи надолу,с нея раздаваш приетото от БОГ на хората. Свободно време за разходка и покупки. Вечеря. Нощувка
3 Ден, 01.06 Кападокия 
Закуска. Отпътуваме за Кападокия, древна земя, с мистичен пейзаж, причудливи скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скални църкви, Кападокия е своеобразен музей на открито. Каймаклъ е най-големият от подземните градове на Кападокия, достигащ до 120 м. под земята и състоящ се от самостоятелни етажи, свързани с коридори и стръмни стълби, където са живели ранните християни. Градът е построен преди 4000 години от хетите . Този град и другите /около 30 града в околността/ са служели за убежище на християните при нападения от римляните и мюсюлманите. Каймаклъ има 5 нива надолу в Земята. Смята се, че е бил свързан и с останалите подземни градове в района като в него са живяли 5 хил. души. Тунелите са малки, дълги и тесни, с множество стай, където са се живеели местните в града. Това е най-големият подземен град в района. . За първи път отваря врати за туристите през 1964г. Древното му име е Енегуп. Къщите са построени в около 100 тунела, като тунелите са тесни, ниски и под наклон. На четирите етажа отворени за туристите всяко място е организирано около вентилационна шахта.

Посещение на музея на открито на Гьореме: с многобройни скални църкви. Най-известни са Църквата с ябълката, Църквата Св. Барбара с мотиви от Иконоборския период, Църквата на змея, наречен така заради изображението на Св.Георги, убиващ змея; Тъмната църква; Църквата на Сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус: Църквата на катарамата, разказваща ни за живота на Христос. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка. Посещение на подземния град4 Ден, 02.06 Кападокия 

Рано сутринта за всички любители на силни преживявания възможност за полет с балон над Кападокия – невероятно изживяване, разкриващо феноменални природни картини. Закуска. Разглеждане на Невшехир – столицата на Кападокия, най-големият град в региона, долепен до склоновете под разрушената Селджукска крепост. 


Разходка в Аванос – привлекателен старинен град на брега на Червената река, пълен с магазини за накити от оникс и керамика. Градчето Аванос е известно с керамиката си и производството на вино и там ще можете да наблюдавате демонстрация от местните майстори и да опитате сами уменията си в боравенето с глина. Възможност за обяд в ресторант с традиционни турски специалитети – печен на керемида кебап или сач тава. В близост можете да посетите Саръ Хан – Селджукски кервансарай от 13 век. Посещение на Зелве – отново музей на открито с три долини и с няколко селища от жилища в скалите, обитавани от ранните християни или от добри духове. В Кападокия ще посетим и крепостта Уч Хисар, Паша баг, Дербент и Юргюп. Вечеря и нощувка в Кападокия. Вечерта възможност да посетите атракционно заведение с шоу на “Танцуващите Дервиши”. 

5 Ден, 03.06 – Кападокия- Хатуша – Анкара

Закуска. Отпътуване за Хатушаш, старата Хатуса –един от най-древните градове на света,процъфтяваща столица на Хитите, център на търговията с градовете държави от Месопотамия, днес привличаща любителите на древната история с археологическите си руини – храма на Бога на Бурите, храма на Богинята на Слънцето, Лъвските глави, Портите и Голямата крепост. Чуйте легендите за „Царя на царете”, Старото и Новото царство. Отпътуваме към Анкара. По пътя преминаваме през второто по големина солено езеро в Турция - Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки. Настаняване в Анкара – млад град с древно сърце, съвременната столица на Турция е изградена според амбициозния план на Мустафа Kемал Ататюрк. Разположена в източния край на Анадолското плато, разкриваща един различен свят, в близост до хититските градове и лунните пейзажи на Кападокия, но носеща духа на новото. Свободно време. Вечеря и нощувка в Анкара.6 Ден, 04.06 – Анкара
Туристическа програма в Анкара – Посещение на Хисар - Цитаделата и Алаадин Джами - най-старата джамия в града. Продължаваме с Мавзолея на Ататюрк “бащата на турската нация”. При възможност - посещение на Музея на Анатолийските цивилизации с колекции от реликви от неолита и бронзовата епоха, от Асирия, Фригия, хетите и хитите, където се съхранява и огромният котел от Гордион, където пророчеството е предсказало издигането на Александър Велики. Вечеря. Нощувка.

7 Ден, 05.06 – Анкара – Букурещ

Закуска. Трансфер от хотела до летището за полет до Букурещ в 11:50 ч. Кацане в 16:40 ч. на летище Букурещ и трансфер до Русе.Цена от: 1290 лв. на човек, настанен в двойна стая до 31.01.2016 г.

Цена за единична стая: 1632 лв.

Цена за дете от 7 до 12 г на допълнително легло : 955 лв.

Цената е валидна при група от минимум 20 туриста

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

 • Самолетни билети с включени летищни такси Букурещ – Коня – Анкара - Букурещ с авиокомпания Pegasus Airlines

 • 1 бр. ръчен багаж до 10 кг с размери 55/40/20 см и 1 бр. чекиран багаж до 20 кг

 • Всички трансфери по програмата

 • 6 нощувки със закуски и вечери – две в Коня - Bera hotel http://www.bera.com.tr/konya/ana.php , две в Кападокия - Suhan hotel http://www.suhanhotel.com/eng/index.php и две в Анкара - Bera hotel http://www.bera.com.tr/ankara/ana.php

 • Транспорт с луксозен автобус 4*

 • Екскурзовод на български език и водач от MG Travel

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро

 • 500 мл мин. вода на ден на човек в автобуса

 • Паркинг и магистрални такси


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

 • входни такси и билети за музеи, обекти и прояви (заяват се и се заплащат в България)

Хатуша – 5 евро , Гьореме – 13 евро ,Каймаклъ – 13 евро , Зелве – 7 евро , Учхисар – 5 евро 
Шоу на танцуващите дервиши – 25 евро 

 • доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро - над 65 г. – 9 лв., над 70 г. – 12 лв.;

 • 500 мл минерална вода на ден на човек в буса

 • основен бакшиш за хотелите и ресторантите

 • местни такси

Полетно разписание:

30/05/2016__PC760__Bucharest_-_Istanbul'>30/05/2016

PC760

Bucharest - Istanbul

12:15 13:40


30/05/2016

PC4188

Istanbul - Konya

18:25 19:40


05/06/2016__PC105__Ankara_-_Istanbul'>05/06/2016

PC105

Ankara - Istanbul

11:50 12:50


05/06/2016

PC761

Istanbul - Bucharest

15:10 16:40


Полезни съвети:

1) При хора с дихателни, кардиологични проблеми и клаустрофобия не препоръчваме посещението на подземния град Каймаклъ. Отвън има кафенета, сувенирни магазини и пр., където можете да изчакате групата. Продължителността на посещението е около час.

2) При посещението на подземният град Каймаклъ се препоръчва носенето на топла връхна дреха и удобни ниски обувки, които не се хлъзгат.

3) За тези от Вас, които не са свикнали на физическо натоварване не препоръчваме посещението на Учхисар, тъй като се изкачват стръмни стълби и пътеки в продължение на около половин час.Гр.Русе, ул. Муткурова 36А, тел./факс: 082/838898 мобилни: 0877379008, 0877379007, 0877698448,

e-mail: info@mgtravel.net ; mikebg@gmail.com; web: www.mgtravel.net


Каталог: images -> com adsmanager -> files
files -> Програма 6 дни / 4 нощувки Дати: 18 Май 2016 23 Май 2016
files -> Програма ден Полет до Берген, трансфер до хотела с нощувка Ден Качване на кораба следобяд Отплаване в 22. 30
files -> Часа Трансфер от Русе за полет в 8: 25 ч от Букурещ до Лондон и кацане на летище Лутън в 9: 50 ч. Започваме с посещение на двореца Windsor
files -> Нова година 2016 в Рим 6 дни / 5 нощувки 29. 12. 2015 03. 01. 2016г
files -> Достижим лукс и екзотично приключение в Дубай 7 нощувки с директен полет от Букурещ
files -> Formula 1 Абу Даби 2015 Дубай 7 нощувки с директен полет от Букурещ 23. 11. – 30. 11. 2015 г
files -> Романтична Флоренция Болоня,Сиена, Пиза 01. 05-06. 05 1 ден, вторник
files -> Сиена и Флоренция- перлите на тосканското ренесансово наследство 05. 11. 2015 – 09. 11. 2015 Примерна програма
files -> Tallink silja line


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница