Положиха основите на нов технологичен център на SkodaДата25.06.2017
Размер31.42 Kb.
#24355
Новина
Положиха основите на нов технологичен център на Skoda
Новият, деветнадесети по ред технологичен център се изгражда в Млада Болеслав, а задачата му е да подсили екипите за развитие на бъдещите модели на компанията.
Източник: Skoda
Председателят на Борда на директорите на Volkswagen Group - Бернд Пишетсрийдер, председателят на Борда на директорите на Škoda Auto - Детлеф Уитиг, членът на Борда на директорите на Skoda Auto, отговорящ за технологичното развитие - Харолд Люданек, и министърът на регионалнато развитие на Чешката република - Петр Ганделович, положиха основите на нов технологичен център на Skoda в Млада Болеслав. Строежът на новия технологичен център е част от дългосрочния план за развитие на Skoda и е част от глобалната стратегия на компанията. Инвестицията е необходимост, тъй като Skoda разшири продуктовото си портфолио с нови модели (пуснатия вече на пазара и много успешен “Румстър” и моделът Skoda Yeti, който компанията планира да представи в близко бъдеще), нарастващите технологични и законодателни изисквания, както и растящите потребности и изисквания на потребителите.
Повече информация ще намерите в прикачения файл.
Агенция Speed-Press
Коментирайки събитието, председателят на Борда на директорите на Volkswagen Group - Бернд Пишетсрийдер, каза: „ Skoda осъществи огромен прогрес през последните години по отношение на продуктовото развитие, качеството на автомобилите, както и на броя продадени автомобили. Успешно лансираният нов модел Skoda Roomster е четвъртата моделна производствена линия на компанията. В допълнение нови „производни” ще бъдат добавени към всяка от моделните линии, както стана с наскоро излезлите Skoda Octavia Scout и Skoda Praktik. Желаейки да продължим разработването на висококачествени автомобили и за в бъдеще, ние ще подсилим отдела за техническо развитие на Skoda, правейки го част от нашето портфолио от 18 технологични центъра, позиционирани по цял свят и оборудвани с най-модерните технологии.”
Харолд Люданек, член на Борда на директорите на Skoda и отговарящ за технологичното развитие, каза, че „Volkswagen ще инвестира 38 милиона евро в проекта за разширяване на съществуващите звена за технологично развитие в Skoda и за изграждането на новия технологичен център. Операциите в сферата на технологичното развитие ще нараснат със 70%, а инициативата ще допринесе за разкриване на нови работни места, предимно за електро и технически инженери и други висококвалифицирани специалисти. Skoda ще засили и кооперацията си с избрани технологично ориентирани университети и колежи в Чешката република, които вече работят върху някои проекти за нас. Такива проекти включват например разработване на двигатели, аеродинамика, диагностициране и тестване на автомобилна елетроника.”

Новият технологичен център ще бъди изграден до настоящето звено за технологично развитие на Skoda, върху място, което в миналото е било използвано за индустриални и складови операции. Веднага след церемонията по полагане на основите ще започне изграждане на инсталация от поддържащи пилони и основни конструкции. Тъй като мястото се намира в зона, застрашена от наводнения, цялата сграда ще бъде укрепена с пилони - като резултат от това подземието ще се използва като паркинг за 300 тестови и на компанията автомобили. Цялото звено ще бъде завършено до края на 2008 г. , след което ще бъде оборудвано с подходящи технологии и ще започне да оперира в средата на 2009 г. В новия технологичен център ще има офис помещения, лаборатории и цехове.

Ключови операции ще бъдат развитието на дейностите по автомобилната електроника и електрическите компоненти, шаситата, разработването на двигатели, тестовите операции като тестване на акустика и шум, тестове за влияние на слънчевите лъчи и атмосферните условия, тестване на светлините в светлинен тунел.

Освен построяването на чисто нов технологичен център, Skoda ще модернизира настоящото си технологично звено и инфраструктура. В настоящето звено ще останат офисите на брандовото технологично управление, цеховете за разработване на дизайн на купето, цеховете за студийни разработки, дизайн центърът, виртуалното студио и други специализирани операции. Двете звена ще бъдат свързани с мост.Изграждането на новия технологичен център е една голяма възможност за Skoda, за града Млада Болеслав, както и за целия регион. Този проект ще подсили конкуретоспособността на Skoda и ще направи възможно продължаването на 100-годишната традиция в разработване и производство на автомобили на чешкия автомобилен производител. Като резултат Млада Болеслав - родният град на Skoda, ще има напълно изграден производствен автомобилен център с висококачествено оборудване и собствени технологични операции в бъдеще.
Каталог: pi files -> 2008
2008 -> Honda представя луксозния филиал Acura в Япония
2008 -> Около 3000 бройки годишно се надява да реализира компанията на китайския пазар
2008 -> Honda ще оборудва наследника на nsx с V10
2008 -> Бивш шеф на Airbus сменя Фолц
2008 -> Alfa Romeo Brera бе представена на тестов полигон
2008 -> Audi A6 allroad quattro у нас от август
2008 -> Откриване на ски сезона в Банско
2008 -> Audi продаде над 2 млн коли 4х4
2008 -> Тенис звездата Рафаел Надал е новото лице на Kia
2008 -> Новина Уникално роудшоу на bmw се вихри у нас


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница