Помазанието в живота му е здраво и смело. Голямата страст на Jonas е да занесе евангелието на царството постраница1/7
Дата28.03.2017
Размер1.09 Mb.
#17967
  1   2   3   4   5   6   7
Езавел

За автора

Помазанието в живота му е здраво и смело. Голямата страст на Jonas е да занесе евангелието на царството по целия свят.Глава 1

Езавел и нейните съблазни


Езавел е манипулатор от класа, който използва ласкаещи думи и сладкодумия за да ви прелъсти. Тя обича да ражда собствените си духовни деца, докато, тя самата се ходи във фалшиви духовни управления.


Библията говори за една жена, позната като Езавел, която атакуваше и убиваше Божиите пророци в Стария Завет (3 Царе 18:4). След това, отново виждаме името на Езавел да се споменава и в Новия Завет (Откровение 2:2). Очевидно това не е същата жена, за която говори Старият Завет, а по-скоро същия дух на Езавел. От това можем да заключим, че същият дух на Езавел може да продължава, да съществува, да влияе и да действа чрез други хора. Когато Исус говореше на Тиатирската църква, Той специфично ги смъмри за това, че търпят жената Езавел, която наричаше себе си пророчица, да поучава и прелъстява Божиите служители. Дори и в наши дни Езавел се опитва да отсече истинския глас на Божието пророческо Слово като се бори с тези, които имат истински духовен авторитет. Нека разгледаме характера на Езавел:
Езавел е воюващо и борещо се началство, което работи чрез дух на контролираща манипулация, като атакува хората имащи истинска духовна власт. Езавел ще изпрати слугите си и духовните си деца за да ви атакува с демонични пророчески послания на страх , точно както направи и с Илия (3 Царе 19:2). Тя е манипулатор от класа, използваща “ласкаещи думи и сладкодумия” за да ви прелъсти. Пазете се от ласкаещите думи, от пророческите сладкодумия и прелъстяващите сълзи на този дявол.
Езавел обича да ражда собствените си духовни деца, тя обича фалшивото духовно управление и тя знае как да твори, да се влива и да оперира в него. Тя гледа на децата като средства и оръжия да манипулира сърцето ви и да се придвижва в целите си.
Езавел е като акула, тя е изключително порочна и опасна. Тя обикаля живота на другите, търсейки лесно достъпни, подаващи се на изкушение и контрилируеми хора, които да станат нейни собствени ученици. Езавел обича да ражда свои собствени духовни деца като търси ученици, които да се хранят на нейната трапеза (3 Царе 18:19). Тя търси тези, които са в бунт, тези , които са слаби или наранени, или тези, които се противопоставят на духовния авторитет. Тя знае как да използва дълбоките емоционални рани, за да манипулира и контролира, като създава душевни връзки с вас. Езавел обича да привлича хората към себе си и да ги държи далеч от тези, които наистина могат да говорят в живота им.
Тя може да каже неща като: “Срамота е , че пасторите не разпознават дарбите ти. Бог ми показа, че ти си пророк и че Аз трябва да те обуча. Пасторите просто не разбират колко си надарен”.
Езавел ще подхранва жертвите си с духовна гордост за да завърже душевна връзка. Веднъж след като тя успее да ги накара да се хранят на трапезата и, тя ще унищожи способността им да разпознават или чуват от Бог без нейното потвърждение.
Езавел знае как да ви раздвижи, понеже, тя обича да се носи на вихрушката на объркването и тормоза.Тя знае как да проучи душата ви, търсейки слабите ви места. Тя е майстор на изграждането на душевни връзки. Думата “Не” е тази, която раздвижва Езавел. Когато хората с духовен авторитет и кажат “Не”, тя е готова за война. Помнете, че Езавел е воюващ дух, винаги облечен за битка.
Някога чувствали ли сте се несигурно? Езавел обича да се движи в областите на несигурност. Тя постоянно ще предизвиква Божието Слово в живота ви. Езавел може да носи и да се влива добре в атмосфера на страх , несигурност, объркване и смут. Езавел е много притежаващо и доминиращо настроена; тя иска да ви контролира. Езавел обича властта и “дай ми, дай ми, дай ми”. Виждате ли, парите не са главното за този дух; тя търси властта и авторитета. Тя обича да бъде в контрол над живота ви, понеже извлича силата си от това, че ви контролира. Ето защо, вие се чувствате духовно изсмукани, след като сте се борили с нея.
Езавел иска да ви контролира; тя дори ще ви остави да направите църква, стига тя да може да я контролира. Тя иска да контролира песните, които ще пеете, колко високо ще се молите, какво ще проповядвате и с кого ще общувате. Това е , което тя обича - контролиращата сила. Езавел е манипулатор от класа – никой не е по-добър в това от нея.
Духът на Езавел гледа на личното пророчество като на средство за контрол. Знаете ли, че някои лични пророчества в църквата днес не са нищо друго освен контролиращи духовни изявления на Езавел. Само защото предаването на пророчеството е имало духовна нотка не означава, че то не трябва да бъде изпитвано, проверявано изцяло и предавано на вашия пастор за преценка (1 Йоан 4:1; Евреи 13:17).
Езавел винаги остава следи на хаос, объркване, нестабилност, разрушени взаимоотношения и унищожение. Всеки човек дошъл в близък контакт с този дух е видял опита му да разцепи взаимоотношенията му с хората, които могат наистина да дават добра духовна мъдрост в живота му.
Единственият начин за възстановяване на повлияните от Езавел е покаяние и покоряване под истински духовен авторитет в Божията местна църква. Ако човекът позволява да бъде учен и е покорен, това ще върне духовната стабилност в живота му и ще му позволи да изпълни съдбата, дадена му от Бог в Христос. Но за тези, които изберат да не се отвърнат от духовните действия на Езавел - “Велика ще бъде скръбта и” (Откровение 2:22).
Време е духа на Езавел да бъде разобличен и ние да му се противопоставим в това поколение. Не можем да продължаваме да му позволяваме, да прелъстява, поучава, пророкува и контролира Църквата без да бъде предизвикан. Бог не използва пророка Елисей за да победи Езавел, а завоевателя Ииуй. Ние се нуждаем от същия завоевателен дух днес!

Думи на ласкателство

Езавел е прелъстяващ, контролиращ и манипулиращ дух. Тя използва прелъстяване чрез ласкателни думи и сладкодумия за да успее да влезе в душевните емоции на някой. Какви са тези ласкателни думи и сладкодумия? Ласкателната дума е комплимент. Няма нищо лошо в правенето на комплимент, стига да е с правилен мотив. Ако комплимента обаче е с цел манипулация, той идва от неправилния дух и е освобождаване на чародейство (чародейството е силата използвана от Езавел за да манипулира или контролира). Ако някой получи истински комплимент, идващ от правилен дух, това е чудесно и приемливо. Еврейската дума за ласкателство е “chalaq” и означава: да лаская, да разделя или да сегрегирам. Много Църковни лидери разбират ласкателството, което идва от хора с неправилна мотивация. След кратко време служителите разбират,че много хора ласкаят, но те всъщност нямат наистина на предвид това, което казват. Това си е просто празно ласкателство. Ласкателството на Езавел се използва за манипулация и контрол. То е най-опасното ласкателство, понеже Езавел го използва за да разделя хората един от друг и да ги привлича към себе си.


Сладкодумието може да звучи нещо от рода на: “знаеш ли, ти си толкова чудесен, никой не пророкува като теб” (Езавел винаги подхранва гордостта в жертвите си с ласкателство). “Ти си толкова специален в Божието царство. Никой не те разбира, както аз те разбирам”. Нейните ласкателства се използват за да отделят жертвата и от останалите, понеже в крайна сметка тя иска вие да вярвате, че тя е единствената, която ви разбира. Ласкателствата на Езавел са мотивирани от желанието и да и прислужват. Езавел ще се опита да влезе в духа ви през душата ви. Душата ви се състои от ума, волята, интелекта, разума, въображението и емоциите ви. Тя е експерт в прокарването на чародействата си във въображението и емоционалните области на душата ви. (магьосничеството е освобождаването към определен човек на контролиращи думи, прелъстяващи ласкателства, манипулираща тишина или цупене, фалшиви сълзи и плач и т.н., за да накара другите да извършат вашата воля). Езавел използва ласкателството като средство да ви прелъсти. Тя не може да ви контролира докато първо не ви прелъсти. Вратата на духа ви може да бъде отворена от прелъстяване в душевната област. Пазете се от манипулиращо ласкателство, сладки думи и прелъстяващи сълзи от този дявол.

Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница