"Попитай кмета" мина и през село КрасенДата12.10.2018
Размер29.64 Kb.
“Попитай кмета” мина и през село Красен
На 31-ви октомври се състоя поредната 21 среща от инициативата “Попитай кмета”. Този път, изнесената приемна на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, се проведе в село Красен и събра хора от три села – Красен, Росен и Росица.
В една от залите на местното читалище присъстваха много хора, които с интерес и нетърпение очакваха срещата си с Валентин Димитров. Както всеки друг път и сега кметът на Община Генерал Тошево започна с предоставянето на отговори на поставени въпроси от последното издание на инициативата. То се проведе точно преди месец в село Писарово, където основните проблеми, набелязани от хората бяха свързани със състоянието на уличната мрежа в селото, почистването на пътната отсечка, която води от главния път към село Писарово и премахването на незаконното бунище, което се е образувало на входа на селото. Кметът Валентин Димитров увери, че по всички тези казуси вече се работи, като в най-кратки срокове те трябва да бъдат разрешени. Освен това той допълни, че предстои закупуване на нов челен багер – товарач за нуждите на общината, с който най-напред ще се почисти и оправи дерето в село Писарово.
След краткия анализ на проведената през месец септември среща в село Писарово, градоначалникът премина към традиционния си отчет за извършеното от Общинска администрация през предходния месец. Бяха очертани няколко основни момента.

Като най-значим, кметът определи провелите се девет публични обсъждания на доклада за оценка на въздействието върху околната среда към инвестиционно предложение: „Разработване и усвояване на находище „Спасово” в блок „Добрич”. Находището включва четири участъка: „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток” за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич. Градоначалникът разясни в детайли ситуацията с инвестиционното предложение на “Русгеоком БГ” и обяви, че докладната за свикването на референдум ще бъде внесена на 1-ви ноември, когато е редовното заседание на Общинския съвет. Очаква се тя да бъде одобрена с пълно единодушие, след което в срок до 60 дни да бъде организирано и местното допитване. Датата за провеждане на референдума ще бъде 17-ти декември.

Стартът на разширяването на газопреносната мрежа в града беше друг от ключовите моменти, които кметът изтъкна. Валентин Димитров обясни, че вече са разкопани 5-6 улици за полагане на газопровод, след което повече от 50 потребители ще се присъединят като абонати към дружеството “Добруджа ГАЗ”.

Освежаването на пътната маркировка в града, обновяването на детската площадка на улица “Васил Койчев” и направената символична първа копка по проекта за енергийно обновяване на жилищни сгради също са важна част от събитията през месец октомври.

Гостите на срещата в село Красен бяха запознати и с богатата на културни прояви програма по случай празниците на града – 8-ми ноември и решението през 2018 година да се изгради паметник на Васил Левски, който да бъде официално открит през 2019.

Като предстоящо през месец ноември, кметът Валентин Димитров изтъкна няколко пункта – тържествените прояви около празника на града, които са многобройно, но кулминацията е участието на известния кулинар Ути Бъчваров в първия по рода си фестивал на “Сармата и кюфтето” и концертите на Васил Найденов и ансамбъл “Добруджа”.

Продължаващата работа по Бюджет 2018 и дейностите, свързани с проектите за енергийно обновяване на обществени и жилищни сгради в града ще бъдат съществена част от работата на общинска администрация през месец ноември, както и подготовката за местния референдум. Освен това през този месец ще се направи традиционното есенно почистване преди началото на зимния сезон.
В края на срещата гостите имаха възможността да зададат своите въпроси към кмета на Общината Валентин Димитров. Най-голяма дискусия логично се получи около предстоящия референдум за добива на природен газ. Присъстващите живо се вълнуваха от темата и категорично обявиха, че ще гласуват против намерението на “Русгеоком БГ” да добива газ от недрата на Добруджа.

Останалите теми бяха свързани предимно с проблеми в самото село – необходимостта от ремонти на старото килийно училище и пенсионерския клуб в селото, изкърпването на улиците и освежаването на сградите към гробищата.Традиционните проблеми с транспортната схема и липсата на болница в град Генерал Тошево също бяха дълго разисквани на срещата.

По всички повдигнати теми кметът Валентин Димитров даде своите изчерпателни отговори и гаранции, че всички проблеми, касаещи неговата работа и зависещи от компетенцията на служителите на Общинска администрация, ще бъдат навременно разрешени.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2016
2016 -> Цдг №3 „Пролет Списък на приетите деца
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „В”-1” рг мъже – Югоизточна България мъже временно класиране
2016 -> Национален кръг на олимпиадата по физика 05. 04. 2016 г., гр. Ловеч Възрастова група клас
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „А” рг мъже – Южна България мъже временно класиране
2016 -> Конкурс за изписване на великденски яйце по традиционната техника съвместно с одк велинград 27 април
2016 -> Министерство на образованието и науката регионален инспекторат по образованието – софия-град


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница