Португалия лисабон и Сесимбра Почивка на брега на океанаДата18.06.2018
Размер107.62 Kb.

ПОРТУГАЛИЯ

Лисабон и Сесимбра

Почивка на брега на океана
Ако планирате по време на почивката си да опознаете страната и да усетите атмосферата в Португалия, Ви предлагаме различни идеи за организирани или самостоятелни посещения.
Екскурзии с екскурзовод на български език, включени в пакетната цена:
Туристическа обиколка на Лисабон

Лисабон върху седем хълма в близост до устието на река Тежу е истински впечатляваща гледка. Лисабон просто сияе в отражението си в реката - един поглед и ще сте влюбени в него. Окъпано от слънце и цветове място, място на морски пътешественици, злато и скъровища, място, което дори едно страховито природно бедствие не е могло да промени. Разхождайки се по тесните улички с пъстроцветни сгради и слушайки фадо музиката, душата ви става лека като перце, понесено от вятъра към някой блян. Не може да се разкаже - трябва да се усети.

Полудневната туристическа обиколка на Лисабон включва: запознаване с манастира Жеронимуш, кулата Белейм, паметника на Откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите Комерсио, Росио, Рестаурадорес, разходка по Руа Аугуща…

Ориентирочъчни входни такси за посещаваните обекти:


 • кулата Белейм – 4 EUR , деца до 14 год. – безплатно, лица над 65 год. – 2 EUR. , в неделя до 14:00 ч. и празници – безплатно

 • манастира Жеронимуш - за църквата – 0 ЕUR, за манастира и капелите - възрастни - 8 ЕUR, до 14 г. – безплатно, лица над 65г. – 3 ЕUR, в неделя до 14:00 ч. и празници – безплатно

 • паметника на Откривателите – 6 EUR.

 • площад Росио - безплатно

 • квартал Байша - безплатно

 • квартал Алфама - безплатно

 • площад Комерсио - безплатно

 • площад Рестаурадореш - безплатно

 • разходка по Руа Аугуща - безплатно


В свободното време:

След посещението на манастира Жеронимуш,  можете минете през Pasteis de Belem и да опитате най-добрите Pastel de Nata - традиционни португалски сладки с яйчен крем. Заведението е доста старо и много посещавано. Изчакайте 5 минути за място или вземете за из път и се насладете на вкуса им в парка отсреща.Площад Росио - сърцето на старата част на Лисабон. Близо до пристанището. От едната страна е квартал Bairro Alto, от другата - Alfama. Може да стигнете пеша до повечето места, които бихте искали да видите, включително замъка "Св. Георги". Можете да пиете кафе, да опитате сладки или да купите сувенири.

За най-любознателните:

 • Музея на каляските - Тел.: +351 21 361 085

Адрес: Praça Afonso de Albuquerque, 1300-004 Lisboa, Portugаl

Работно време: Вторник - Неделя 10:00 - 18:00 ч., Понеделник - почивен ден
 • Музея на Калуст Гулбенкян

Колекция на Дарителя

Адрес: Av. de Berna 45A, 1067-001 Lisboa, Portugаl

Работно време:  Вторник - Неделя 10:00 - 18:00 ч., Понеделник - почивен ден

Модерна колекция

Адрес: Rua Dr. Nicolau de Bettencourt, 1050-078 Lisboa, Portugаl

Работно време: Вторник - Неделя 10:00 - 18:00 ч., Понеделник - почивен ден


 • Музея на бирата

Адрес: Terreiro do Paco – Ala Nascente № 62 a 65 , 1100-148 Lisboa, Portugal.

Тел.номер : +351 210 987 656

Работно време: от 12:00 ч. До 22:30 ч.

Цена на човек около 4 EUR. с включена дегустация на бира. За лица под 16 год. входа е безплатен.
 • Фадо музиката – традиционна португалска градска инструментална и вокална музика, същността на който се изразява с непреводимата дума "саудаде", съчетаваща в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка. Певецът, който изпълнява фадо музика, често "разказва" на публиката за грубата реалност от ежедневието ни. Този жанр музика се изпълнява и от мъже и от жени, най-често под акомпанимента на една или две китари, една или две виоли.
 • Асансьори за гостите на Лисабон - Лисабон е много известен и със своите асансьори. Един от тях „Сата Жуща“ е построен от един от чираците на Айфеловата кула. От Асансьорите можете да се полюбувата на нвероятни гледки от Лисабон. Билетът е около 6 EUR. Ако имате карта за градския траснспорт можете да се качите безлатно, тъй като е част от мрежата на градския транспорт.
 • Зоогическата градина - Голямо разнообразие от животински видове. Има обозначени места за пикник, където можете да си починете. Предлага различни забавления като: шоу с делфини, хранене на морски лъвове, хранене на пеликани. Има също зоо-влак, парк за деца и др.

Вход за възрастни (от 13 до 64 год. ) - 20,50 EUR.; деца до 3 год. – безплатно; деца 3-12 год. – 14,50 EUR, възрастни над 65 год – 16 EUR

Адрес: Praca Marechal Humberto Delgado, Sete-Rios, метростанция Jardim Zoologico
Допълнителни екскурзии с екскурзовод на български език,

невключени в пакетната цена:
Фатима – Назаре - Баталя – Обидош (цена 58 EUR)

По време на тази екскурзия ще посетите: Фатима – третия по значимост център след Рим в католическия свят /след Йерусалим и Ватикана/, посещаван ежегодно от милиони поклонници; Манастирът от 14 в. в Баталя /UNESCO/, Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия, където ще имате свободно време за обяд; Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в. Освен на прекрасната и вдъхновяваща атмосфера, в Обидош можете да опитате и типичната за португалците джинджиня (шоколадова чашка, в която се сипва типичен португалски алкохол).

Посещавани обекти и входни такси:


 • Базиликата във Фатима - безплатно

 • Манастира Баталя – 6 EUR , деца до 14 год. – безплатно, лица над 65 г. – 3.00 EUR,

 • бароковата църква Nossa Senhora da Nazaré, където се намира чудотворната фигура на Дева Мария

 • Обидошградините на замъка – безплатно.

 • Цена на джинджиня в Обидош – стандартно 1 EUR, а подобрените версии струват 1,50-2 евро.


Порто (58 евро)

Порто е перлата на португалския север. Амфитеатрално разположените къщи си играят с окото, греещи в оранжево, жълто, червено. Центърът на Порто с характерните старинни къщи е паметник на световната култура на ЮНЕСКО. В Порто може да опитате от всичко – да се възхищавате на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия - Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте на борда на някое от многобройните туристически корабчета /ако остане време/ или пък да отпочинете в някое от многобройните кафенета с чаша портвайн в ръка.

Посещавани обекти:


 • Катедралата на Порто - вход : свободен

 • моста Дон Луиш – има пешеходна зона, можете да се разходите по него

 • възможност за посещение на винарска изба с дегустация на Портвайн – 10 евро

 • двореца Болса - Вход: около 9 EUR


Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил (38 EUR)

Разглеждане на Кабо да Рока – най-западната континентална точка на Европа, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 век в предградие, предпочитано от аристократите. И до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия. Разглеждане на яхтеното пристанище, казино Ещорил и неговите градини.

Посещавани обекти:


 • Кабо да Рока – може да закупите сертификат, че сте посетили най-западната континентална час на Европа, цена около 12 EUR.


Замъците на Синтра и Кейлуж (38 EUR)

Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18 век, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за кралска резиденция. В Синтра има възможност за посещение на Паласио Насионал Синтра – дворецът е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20 век; величествения замък Пена, построен през 19 век на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски; Кинта де Регалейра /UNESCO/ – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до кладенец с невероятно мозаечно дъно. Кулата има 9 площадки, които които се асоциират с "Божествена комедия", в която Данте описва деветте кръга на ада, рая и чистилището, които вървят отгоре-надолу. Мистичната кула се свързва с алхимични и зловещи масонски ритуали.

Посещавани обекти :


 • Националният дворец Кейлуж

вход дворец: възрастни (18- 64 год.) – 10 EUR, деца (6-17 год.) –8.50 EUR, над 65 год. – 8.50 EUR

 • Кинта де Регалейра

вход: възрастни (18-64 год.) – 6 EUR, деца (6-17 год.) – 4 EUR, над 65 год. – 4 EUR

 • Замъкът Пена (работно време: от 10:00 ч. До 18:00 ч.)

вход за градините и двореца: възрастни (18-64 год.) – 14.00 EUR, деца (6-17 год.) и възр. над 65 год. – 12.50 EUR, семеен билет (2 възрастни + 2 деца) – 39 EUR

вход само за градините: възрастни  (18-64 год.) – 6,50 EUR, деца (6-17 год.) – 5 EUR, над 65 год. – 5 EUR, семеен билет (2 възрастни + 2 деца) – 22 EUR • Паласио Насионал Синтра

вход: възрастни (18-64 год.) – 10 EUR, деца (6-17 год.) – 8.50 EUR, над 65 год. – 8.50 EUR

Евора (38 EUR)

Евора /UNESCO/ е един от най-античните градове в Португалия с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за античното и средновековно минало на Португалия. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради.


Посещение на Парка на Нациите – EXPO`98 (10 EUR):

 • Парка на нациите днес е превърнат в място за забавление, изложби и култура. Можете да го видите отвисоко от лифта, който води до Кулата на Вашку да Гама или да се разходите из специално изградените алеи и павилиони с различна тематика.

 • Океанариумът (намира се в Парка на нациите) - Океанариумът е една от централните сгради на огромния комплекс, построен специално за ЕXPO’98 в Лисабон, който беше посветен на природните богатства на Земята. В Океанариума е представен животът в световния океан. В средата на сградата на 1000 кв.м. е разположен един огромен аквариум с обем от 5000 куб.м., прозрачен покрив и височина 7 м, който можете да разгледате само слизайки спираловидно три етажа. Около големия аквариум в различни зали е представен животът в моретата и океаните под и над повърхността.

Входна такса за Океанариума – 18 EUR. Работно време – от 10:00 ч. – до 20:00 ч.

Ако сте любители на силните усещания, можете да разнообразите свободните си дни с плаване с кану, скално катерене или да потърсите делфини в океана. Има цял списък със занимания, които можете да практикувате в курорта Сесимбра.Дейности

Продължителност

Минимален брой участници

Цена на човек

Джип и лодка

Посещение на избата José Maria da Fonseca – дегустация на вино. Природен парк Arrábida.

Плажът Portinho da Arrábida. Сесимбра (свободно време за обяд). Следобяд пътуване с лодка.


целодневна

2-ма души

70 EUR.

Посещение на избата José Maria da Fonseca – дегустация на вино. Природен парк Arrábida.

Плажът Portinho da Arrábida. Замъкът Сесимбра.Полудневна2-ма души35 EUR.


С кану покрай брега на Сесимбра. Този тур се провежда около морския резерват Professor Luis Saldanha, който има едно от най-големите биоразнообразия в Европа, морски пещери и красиви пейзажи. Половинчасова спирка на пустинен плаж и после връщане в Сесимбра.

Полудневна2- 4 души50 EUR.


5-7 души


35 EUR.


С кану покрай брега на Сесимбра. Този тур се провежда около морския резерват Professor Luis Saldanha, който има едно от най-големите биоразнообразия в Европа, морски пещери и красиви пейзажи. Спирка на пустинен плаж за обяд.

Целодневна

8 души

38 EUR.

Скално катерене с три вертикални маршрута, които дават достъп до красивия плаж Porto da Baleeira. Височината на рапела е между 5 и 35 метра и със сигурност няма да остави никого безразличен. Рапелът е разположен в Cape Espichel.

Полудневна

8 души

20 EUR.

Скално катерене.

В това приключение групата ще има възможност да изпълни три рапела с ниско ниво на трудност и височина между 7 и 12 метра. Осъществява се близък контакт с пиродата и се разкрива гледка над бреговата линия Sesimbra – Espichel.Полудневна

8 души

20 EUR.


Шнорхелинг в плувния басейн на Hotel do Mar


29 EUR.


Шнорхелинг до нос Еспишел.

С включени 12 литрови пълни цилиндри и тежести.

6 души

75 EUR.Пътуване с лодка да Cabo Espichel.

2 часа

4 души

20 EUR.


В търсене на делфини, които отново започват да се появяват на брега на Arrabida. Ще отидете до най-известните места за наблюдениe, но дали ще успеете да ги видите зависи от тях - все пак делфините са диви животни.

3 часа

4 души

35 EUR.

Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница