Португалия с дъх на Портвайн МаршрутДата15.10.2018
Размер106.52 Kb.ПОРТУГАЛИЯ с дъх на Портвайн
Маршрут: Варна - София – Лисабон- Фатима Томар – Транкозо* - Алмейда* - Линяреш* - Порто* - Амаранте* – Гимарайш* – Бон Жезус ду Монте* – Брага* - Куимбра - Лисабон – София – Варна
Дати:

30.04.2018 – 08.05.2018

21.05.2018 – 29.05.2018

03.09.2018 - 11.09.2018

17.09.2018 - 25.09.2018
9 дни / 7 нощувки/ 7 закуски / 5 вечери

+ вода и вино
1-ви ден      Варна - София - Лисабон

Сборно време на аерогара Варна в 14:30 ч. Полет за София в 16:20ч. Пристигане в София в 17:10ч. Отпътуване за Португалия в 19:50ч. Пристигане на летището в Лисабон 22:00ч. Трансфер и нощувка в Лисабон.


2-ри ден      Лисабон *

Закуска. Свободно време в Лисабон. Възможност за полудневна туристическа обиколка на Лисабон /допълнително заплащане/ с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Нощувка.


3-ти ден Фатима – Томар - Селорико

Отпътуване за Фатима - третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за Селорико. Настаняване в хотел Кинта дош Седрош. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро – винарска изба - FTP Vinhos / допълнително заплащане /. Вечеря. Нощувка.


4-ти ден      Транкозо - Алмейда - Линяреш*

Закуска. Възможност за екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главният вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейският квартал. Отпътуване и разглеждане на Алмейда - укрепено селище, което от въздуха изглежда като 12-лъчева звезда. Тази забележителна крепост е построена през 17 век, около средновековен замък. Свободно време. Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век. Разходка по тесните улички, която ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейския квартал и множество къщи в типичния за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 


5-ти ден      Порто – Дегустация на вина в Порто*

Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто /допълнително заплащане/. Отпътуване за Порто в 08.00ч. Разглеждане на втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Възможност за дегустация на прочутия Портвайн в изба на брега на реката /допълнително заплащане/. По желание и при наличие на свободно време възможност за разходка с корабче по река Доро. По време на круиза ще се насладите на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия - Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте. След това ще се отправите към устието на реката и живописното рибарско градче Афурада. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден      Амаранте – Гимарайш - Бон Жезус ду Монте – Брага *

По желание еднодневна екскурзия до Амаранте – Гимарайш – Бон Жезус ду Монте – Брага /допълнително заплащане/. Отпътуване за историческото градче Амаранте, разположено на река Тамега. Продължаваме за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно–средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


7-ми ден    круиз по река Доро - Дегустация на вина на борда *

Закуска. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с влак срещу течението и с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Регуа в 17ч. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


8-ми ден      Куимбра - Лисабон

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Лисабон. Попътно разглеждане на Куимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Куимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положено тялото на първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Свободно време за последни покупки и вечеря в Лисабон. В 20.00ч трансфер до летището. Отпътуване за България в 23:15ч.


9-ти ден      Лисабон – София - Варна

Пристигане на аерогара София в 05:10ч. Отпътуване за Варна в 07:05ч. Прстигане във Варна 07:55ч.

Цени

Възрастен в стая

с две легла

Единична стая

Ранни записвания

1488 лв.

1838 лв.


Стандартни цени

1548 лв.

1898 лв.


Ранни записвания за Пролет 2018г - до 31.01.2018 г.

Ранни записвания за Есен 2018г - до 30.04.2018 г.
Цената включва:

 • Самолетни билети Варна - София – Лисабон – София - Варна

 • Летищни такси /в размер на 37 Eвро към 31.10.2017г/

 • Трансфери на място с автобус

 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон

 • 5 нощувки със закуски хотел 3* в Селорико да Бейра

 • 5 вечери в хотела в Селорико с включени вода и ¼ бутилка вино на човек

 • Екскурзия до Фатима и Томар

 • Екскурзия до Куимбра

 • Водач екскурзовод по време на пътуването

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗД Евроинс АД (има оскъпяване за лица над 63г.)

 • Слушалки по време на туровете


Цената не включва:

 • Всичко неописано в цената включва

 • Туристическа обиколка на Лисабон – 25 евро / 49 лв./

 • Екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш – 30 евро / 59 лв./

 • Екскурзия до Порто – 54 евро / 106 лв. /

 • дегустация на Портвайн в изба в Порто – 10 евро /19 лв./

 • Екскурзия до Амаранте – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш – 58 евро / 114 лв./

 • Дегустация сирена “Queijo da Serra” в Селорико да Бейра – 9 евро /18 лв. /

 • Круиз по река Доро с включен обяд и дегустация на вино + трансфер – 100 евро /196 лв./

 • Общинска и транспортна такса –около 10 евро за периода на пътуване

 • Входни такси за посещеваните обекти

 • Разходи от личен характер


Допълнителни екскурзии, които се заплащат по желание и се осъществяват при

минимум 20 туриста:

 • туристическа обиколка на Лисабон – 25 Евро /49лв./

 • екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш - 30 евро /59 лв./

 • екскурзия до Порто - 54 евро / 106 лв./

 • екскурзия до Амаранте – Гимарайш – Бон Жезус ду Монте – Брага -58 евро /114 лв./

 • круиз по река Доро - Дегустация на вина на борда * - 100 евро /196 лв./

 • дегустация на Портвайн в изба в Порто – 10 евро

 • Дегустация сирена “Queijo da Serra” в Селорико да Бейра – 9 евро / 18 лв./


Деца до 10 год. ползват 50% отстъпка от цените на допълнителните екскурзии /с изключение на круиза по река Доро/
!!! БОНУС!!! При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената
Примерни хотели по програмата:

Hotel Quinta dos Cedros 3*www.ftphotels.com

Hotel Vip Zurique 3*http://www.viphotels.com/
Полетно разписание :

№ на полет

ДЕН
излита
каца

FB 978

Понеделник

Варна

16:20

София

17:10

FB 563

Понеделник

София

19:50

Лисабон

22:00

FB 564

Понеделник

Лисабон

23:15

София

05:10 +1

FB 564

Вторник

София

07:05

Варна

07:55


Допълнителна информация:

 • Възможност за полети Варна - София - Лисабон – София – Варна

 • Офертата важи при минимум 35 плащащи туристи.

 • Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 плащащи туристи

 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването

 • Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на връщане. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия.

 • Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел – 2 евро на турист на дeн

 • Ваксини – няма няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни

 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.


Срокове и начин на плащане:

Депозит - 500 лв при резервация

Доплащане до 100% и стойността на допълнителните екскурзии - 30 дни преди отпътуване

Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.


Срокове за анулации и неустойки:

до 60 календарни дни преди датата на тръгване – неустойка в размер на 100 лева. . 

от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 

от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 

под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси.
При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това.
Гарант на туроператора по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „Евроинс” АД, застрахователна полица №03700100001315/24.11.2017г9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.com

Каталог: uploads -> excursions
excursions -> Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница