Постижения на отличените в първите годишни награди toyp категория: „Бизнес, икономика и/или предприемачество“ Отличен: георги държанлиевДата13.06.2017
Размер40.74 Kb.
ПОСТИЖЕНИЯ НА ОТЛИЧЕНИТЕ В ПЪРВИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ TOYP

Категория: „Бизнес, икономика и/или предприемачество“

Отличен: ГЕОРГИ ДЪРЖАНЛИЕВ
Георги е юрист по образование, а в душата си е иноватор. Той е социален предприемач. Мисията му е чрез своите проекти да повишава правната култура на обществото. Той е учредител и ръководител на сдружение "Департамент за правна култура"; Учредител и ръководител на фондация "Лаборатория за гражданска активност"; Създател и лидер в "pravatami.bg: разкодираните закони", на "dogovor.at: знам какво подписвам" и на забавната обучителна игра "R.O. [Rights and Obligations]".

Категория: „Политически, правни и/или държавни въпроси“

Отличен: МАЯ ДОНЕВА
Тя е част от екипа, работил упорито за избора на Варна за Европейска младежка столица за 2017 г. Тя работи в сферата на доброволчеството от 10 години, основател е на младежка организация и е част от Управителния съвет на Националния младежки форум. Работи активно с Центъра за развитие на човешки ресурси като международен обучител и си сътрудничи с Португалската национална агенция "Младеж" по темите за обучения, свързани с младежко участие и политики.

Тя е съосновател на социална чайна във Варна, която дава първа работа на младежи от институции.Категория: „Културно постижение“

Отличен: ДИМИТЪР КОСЕВ
Той е едва на 22-години. Той е диригент и пианист. Завършил е Виенската музикална консерватория с пълен отличен и

Дебютира на диригентския подиум в България през ноември 2013г., откривайки международния конкурс - "Франц Шуберт". С огромен успех дирижира и Новогодишния концерт на Русенска Филхармония в началото на 2015г.

Малко след завършването си е поканен за главен пианист на операта “Catch the king!”, с която обикаля Германия, Австрия и Южна Африка

През 2014 г. акустичният проект „Kristal Bardess‘‘, част от който е и отличеният, е избран от продуцента на Rolling Stones в топ 20 на световния конкурс за авторска музика – Call for Legends.Категория: „Морално лидерство и/или защита на околната среда“

Отличен: СВИЛЕН ЧЕШМЕДЖИЕВ
Той познава всички видове птици в България. Той е регионален координатор и отговорник по природозащитни дейности в Българското дружество за защита на птиците. Участва в многобройни природозащитни акции. Работи усилено за опазването на редки и защитени птици в България. Той е автор на редица публикации за птиците. Най-голямото признание за работата му е може би изготвения от него Националния план за опазване на белооката потапница в България 2013-2023., който е приет от Министерството на околната среда и водите.

Категория: „Принос към децата, световния мир и/или човешките права“

Отличен: КРИСТАЛИН ЧАВДАРОВ
Притежава собствен бизнес, но организира редица обучения и проекти в дигиталната сфера, насочени към ученици и учители. От 2013 г. организира из цялата страна безплатни за учители и ученици мотивиращи походи - "Поход на вдъхновителите", чиято цел е да бъдат поощрени младите да се занимават с технологии и да им се даде увереност, че могат да успеят тук в България.

Категория: „Принос към децата, световния мир и/или човешките права“

Отличен: СТАНИСЛАВ ГЕОРГИЕВ
Той е социален работник в Дом за стари хора, обществен възпитател в Местна комисия за борба с противообществените прояви за малолетни и непълнолетни правонарушители, както и Регионален координатор към Младежка Фондация "Арете".

Категория: „Хуманитарно и/или доброволческо лидерство“

Отличен: СОФИЯ КАЛИНОВА
Тя е със слухови проблеми. Като ученичка преживява сериозен сблъсък с образователната система, когато разбира, че не може да се яви на матура по английски език заради частта със слушане на текст. Това я провокира да се бори срещу дискриминирането на глухите в България и днес благодарение на нея всеки български ученик с увреден слух има право на изпит по чужд език на матурите.

Отличената се е ангажирана с редица доброволчески дейности в младежки организации.Категория: „Наука и/или технологично развитие“

Отличен: ТЕНЬО ПОПМИНЧЕВ
Той е старши научен сътрудник, доктор на науките по „Експериментална физика“. Той завършва докторантура в Колорадския университет в Боулдър, САЩ, а през 2008 г. защитава с патент идеята си за създаване на настолен рентгенов лазер. Днес вече компактното рентгеново устройство произвежда свръхбързи импулси без аналог в световната практика.

Според учените, изобретеният настолен рентгенов лазер ще е революционен за медицината и ранната диагностика на болестите. Той може да замени сегашните рентгенови апарати, работещи с огромни дози вредно за здравето рентгеново облъчване.
Категория: „Личностно развитие и/или постижение

Отличен: ЛИДИЯ ВАСИЛЕВА
На 14-годишна възраст, след пътен инцидент, остава в инвалидна количка. С огромното си желание да учи и упоритостта да се пребори за правата си, тя допринася към това да се промени отношението към приема на хора с увреждания в университетите.

Първа в страната защитава и реализира проекти за народни танци в инвалидни колички и за достъпна околна среда за хора с увреждания. Участва в конкурса Мис Украйна на инвалидна количка и го печели.Категория: „Личностно развитие и/или постижение“

Отличен: МИЛА АНГЕЛОВА
Тя е на 25 години и почти половината от живота си е прекарала в гипс, заради генетично заболяване. Въпреки това успява да завърши „Психология“. Сега е доброволец в Карин дом във Варна и ежедневно помага на децата и техните родители.

Проектите, по които работи отличената, са свързани с организацията на обучения за работа с деца с увреждания в болници и училища, организира срещи, конференции и семинари, обмяна на опит с други организации в страната и в чужбина
Каталог: resources -> files
files -> Българският форум на бизнес лидерите връчи своите Награди за отговорен бизнес 2013 Статуетката в категорията „Инвеститор в човешкия капитал”
files -> Икономически отношения Австрия – България
files -> Бизнес форум българия кипър
files -> Бизнес делегация и посещение на изложението за подизпълнители elmia subcontractor, гр. Йоншопинг, Швеция
files -> Списък на фирмите от Тайван, заявили участие в Трети бизнес форум София-Тайпе, 07. 10. 2013 в бтпп
files -> „развитие на управленския капацитет и растеж на мсп“ – оп „иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020
files -> Програма 15 март 2012 г. Пристигане и настаняване на участниците
files -> Програма на българска бизнес делегация до град Кайро, Арабска република Египет 30 януари 03 февруари 2015 г
files -> Tata Consultancy Services


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница