Позиция: Селскостопански работник – бране на малини МестоработаДата21.10.2017
Размер40.03 Kb.


Позиция: Селскостопански работник – бране на малини

Месторабота: Португалия, област Алгарве /Олхайо, Фаро, Тавира/

Португалската фермерска организация Мадре Фрута /Madre Fruta/ набира сезонни селскостопански работници за бране на меки плодове, предимно малини, за няколко от включените в организацията работодатели - Хубел Агрикола /Hubel Agrícola/, Джи Би Ай груп /JBI Group/ и Агривабе /Agrivabe/.

Българските работници ще бъдат разпределени в пет ферми, собственост на тези работодатели: Нувем Маравия /Nuvem Maravilha/, Фазенда Нова /Fazenda Nova/, Моита Редонда /Moita Redonda/, Кампина /Campina/ и Агривабе /Agrivabe.

Мадре фрута е организация, която обединява над 37 фермери в южна Португалия, организира набирането на работници за тези ферми и отговаря за пакетирането, опаковането и търговията с готовата продукция. Мадре фрута е един от най-големите работодатели в регион Алграве, като през 2016 броят на постоянните работници във всички ферми, включени в организацията, надвишава 682, а по време на пиковия сезон броят на наетите за сезонна заетост работници достига 3090. През 2017г. се очаква да бъдат наети общо 3500 работници през месеците, в които се прибира готовата реколта. Над 90% от произведената от фермерите продукция е за износ, поради което във фермите, част от организация Мадре фрута, се държи изключително много на качеството на набраната продукция и хигиената по време на работа.Основни отговорности / Задачи:

 • Бране на малини

Изисквания:

 • Възраст между 18 и 50 години.

 • Физическа пригодност и издръжливост.

 • Чисто свидетелство за съдимост.

 • Образование: минимум завършен 8 клас /основно образование/.

 • Професионален опит: с предимство са кандидатите, които имат опит в бране на меки плодове. Допустими са и кандидати с опит в селскостопанска работа в оранжерии.

 • Езикови умения: владеенето на английски, португалски или испански език е предимство, но не е задължително условие.

 • Срок на заетостта: сезонна заетост за период от 2-3 месеца.Компанията предлага:

 • Договор за приблизителен период от 2-3 месеца, започващ през м. февруари/март 2017 и продължаващ до м. май/юни 2017г.

Работниците ще бъдат наети с пробен период от 15 дни, през който период те ще преминат и кратко обучение. За да останат на работа, работниците трябва да успяват да отговорят на основните изисквания на работодателя, свързани с продуктивността им /набиране на мин. 4 кг. продукция на час/, както и да спазват установените норми на поведение. Ако работникът не постига тези цели, трудовият му договор ще бъде прекратен и работникът ще трябва да се завърне в България, заплащайки сам пътните си разходи.


 • Заплащане:

Основно месечно заплащане (40-часова работна седмица, 5 работни дни): 530 евро (месечна заплата) + 88.33 евро (1/12 част от полагащите се средства за отпуски и коледни празници) = 618.33 евро бруто.

Месечна заплата при отработени допълнителни часове (48-часова работна седмица, 6 работни дни в седмицата): 530 евро (месечна заплата) + 88.33 евро (1/12 част от полагащите се средства за отпуски и коледни празници) + 100 до 200 евро (допълнителни часов) + 0 до 250 евро (бонуси за продуктивност) = 718.33 до 1068.33 евро бруто.


 • Работни часове: Компанията има процедура за компесаторно време в съответствие с нуждите на производството. Работи се през цялата седмица, с един или два почивни дни на ротативен принцип. Работният ден започва в 7,30 ч. сутринта и в зависимост от готовата продукция е възможно в някои дни да се работят извънредни часове

 • Други бонуси: осигурено настаняване, заплащат се само режийните разходи в размер на 1 евро на ден. Мъже и жени се настаняват в отделни спални помещения. Осигурено от работодателя авансово заплащане на пътуването до Португалия – цената на билета се удържа при първото изплащане на заплата.
 • Важна допълнителна информация:

 1. На работниците ще бъде осигурена приготвена храна-обяд и вечеря /или в някои ферми, в които не се приготвя храна, за всеки отработен ден ще се заплащат средства за храна/;

 2. Изискуемите данъчно-осигурителни вноски върху трудовите възнаграждения варират в съответствие със стойността на заплащането. Минималната удръжка е 11% за социални осигуровки /постоянна месечна такса/. Дънъчната удръжка варира м/у 0% и 25% в зависимост от полученото възнаграждение. Ако работникът не е регистриран в португалските финансови служби като пребиваващ в Португалия, данъчното облагане и социалните осигуовки ще са в размер на 36% върху полученото месечно трудово възнаграждение.

 3. При заминаването си за Португалия работникът трябва да разполага със средства за първоначална издръжка до получаване на първо заплащане, както и в случай на спешна нужда от преждевременно завръщане в България, в размер на приблизително 250 евро.

 4. Работодателят не осигурява авансово заплащане.

 5. Месечното заплащане се превежда по разплащателните сметки на работниците в последния ден на месеца.


Начин за кандидатстване и подбор: Записване в Дирекция „Бюро по труда”, чрез попълване на апликационна форма.

Работодателят ще проведе интервюта със записаните кандидати през втората половина на м. Януари 2017.


Краен срок за записване: 06.01.2017

Каталог: attachments -> article
article -> Решение за отказ за заплащане на правна помощ служебно или по предложение на адвокатския съвет
article -> Публични прояви в духовната сфера в горна оряховица март 2016 година
article -> Национален календарен план за 2014 година I. Национални инициативи
article -> Национален календарен план за 2015 година I. Национални инициативи
article -> Списък на възстановените заглавия към 31. 07. 2012
article -> Секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването
article -> 1 април /неделя/, 10. 00 часа, център село Поликраище
article -> Отчет за изпълнение бюджета на община Годеч за 2012 година
article -> Публични прояви в духовната сфера в горна оряховица февруари 2016 година


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница