Правата на терористите се отнемат: претърсване на домове, задържане без процесДата06.02.2018
Размер334.33 Kb.
#55473
Правата на терористите се отнемат: претърсване на домове, задържане без процес.

Адвентистите - следващите "терористи"?

„Спасени, за да служат”

Пророчество отново

Представя

Още една настояща истина

Послание от

Пастор Андрю Енрикес


БДЕТЕ И СЕ МОЛЕТЕ
В Дан. 7:1-8 Библията ни казва... Покажете ни тези четири велики царства от библейското пророчество заедно с малкия рог, наречен „папство“. Но забележете, върнете се сега заедно с мен към тези стихове - стих 1 до стих 8. Забележете с мен, забележете с мен стих 19 от Дан. 7 гл. Библията ни казва, че щом Данаил видя тези четири царства на пророчеството – Вавилон, Персия, Гърция и Римската империя, Библията ни казва, че Данаил основно се е фокусира върху това четвърто царство – Римската империя. Четвъртото царство.

И вижте сега заедно с мен стих 19, който казва, че фокусът на Данаил бяха Римската империя и малкия рог. Това трябва да бъде също на фокус в тези последни дни.

Стих 19 казва: „Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си...”.

Прочетете с мен първата фраза на стих 20. Тя казва: „… и за десетте рога, които бяха на главата му…“.

И така Библията ни казва, останете там (на стиха), Библията ни казва, че четвъртото царство – Римската империя, беше разделено на десет различни рога, десет различни нации. Един рог представляваше едно царство, една нация. Ако това ви е ясно, приятели, кажете “амин!“

И така, изучавахме това през последните няколко седмици. Нека ви задам загадка, да ви питам един въпрос: Кое доведе разделението на Римската империя на десет различни нации? Кое доведе до това? - Варварските племена. И историците го потвърждават. Това беше атакуването и завземането на Римската империя от варварските племена. И коя дума е синоним на варварин? - Терорист. И така, кое доведе до разделянето на Римската империя на десет различни нации? - Атаката на варварските племена, атаката на терористите.

Когато започнах да разглеждам това, да преглеждам записките си, да изучавам Божието слово, аз попитах Бога кое доведе тези терористи, тези варварски племена в атакуваща позиция, за да могат едновременно да атакуват и да унищожат Римската империя. Вие няма да повярвате какво се готвя да споделя с вас. Но се надявам да вярвате.

Историците ни казват, че хуните (кои?, хуните. Х – У – Н – И – Т – Е. Хуните! Чували ли сте някога за хуна Атила? Добре, в определени райони на света хуните причиняваха кръвопролития и като резултат кръвопролитията на хуните предизвикаха миграция на бежанци. И сред тази миграция на бежанци имаше също и терористи. А миграцията на тези бежанци доведе тези варварски племена, германските племена, дори вандалите до самата порта на Римската столица и сега те бяха на атакуваща дистанция, атакуваща позиция, да унищожат Римската империя. Това звучи ли като нещо от днешния ден?

Погледнете това – канал History. Излезе на 14.01.2014. Заглавието казва: „8 причини защо Римската империя падна“. То казва... Ще го прочета цялото. То казва: „Пристигането на хуните (хуна Атила), хуните (и кое?) и миграцията на варварските племена - терористите, е една от осемте причини, които доведода до падането на Римската империя. (нека продължим да четем). Варварските атаки към Рим частично произтичаха (от какво, приятели?), от масова миграция, причинена от хуните“. Може да махнем думата „хуни“ и да сложим ИДИЛ, Боко Харам, Ал Кайда. Историята се повтаря, приятели. Тя казва, че беше предизвикана масова миграция, причинена от инвазията на хуните в Европа в края на IV век. Когато тези евразийски войни нахлуха в северна Европа, те изгониха (кого?) германските племена, като вандалите тук долу, към границите на Римската империя и това доведе до разпада на древната Римска империя.

Какво се случва сега, приятели? Казват ли ни, че сега някои терористи атакуват и разрушават живота, и собствеността на хората в определени райони на света? В Близкия Изток и Африка? Това довежда до масова миграция на бежанци. И сега казват, че терористите се дегизират като бежанци. Тези терористи предизвикват ли кръвопролития в различни държави? Най-скорошното е (къде?) в Париж, приятели. Дори там, там, там... мисля, че беше в Гърция и също в Африка. Това се случва сега. Това ни показва, приятели, миграцията на тези така наречени бежанци и между тях са предрешени терористи. Това ще доведе до разрушаването на нациите, каквито ги познаваме днес. И папата ще се изправи и ще каже: „Аз имам решение“. И като резултат папата ще получи титлата и етикета на световен лидер.

Чуйте какво се казва тук. „Експрес нюз“. Това е от Великобритания. В заглавието се казва: „Просто почакайте – Ислямска държава разкрива, че е вкарала нелегално ХИЛЯДИ (какви?) екстремисти в Европа“. Когатио видях това, аз бях шокиран. Тази статия обикаляше Фейсбук и Youtube. Заглавието гласи: „Членове на ИДИЛ от Тринидад разкриват“. Тези три снимки тук са на мъже от т. нар. „Тринидад“. Тринидад от Карибите. И какво казват те? – „Ние се присъединихме към ИДИЛ и ще предизвикаме кръвопролития в западните държави“.

Искам да ви задам един въпрос, приятели. Би ли могло това да е Троянски кон? Може ли да е истина, че цялото това движение на противопоставяне на терористите и тероризма може да се отнесе не само към Африка, Близкия Изток, Европа и Америка, но дори и на Карибите? И така, ако в Тринидад имаме терористи от ИДИЛ, какво ги спира сега да дойдат в Ямайка и другите Западно-Карибски държави? На островите и на Карибите? Това е повсеместно световно движение и много, много скоро всички ние ще се бъдем проследявани, всички ние ще бъдем обследвани, всички ще се намерим преследвани от властите.

Погледнете отново тази снимка тук, долната лява снимка. Тук виждате хора на ИДИЛ, облечени в черно, които вървят по плажа и тези мъже в оранжеви гащеризони, които предстои да бъдат обезглавени.

Къде е ФБР? Къде е ЦРУ? Помислете сега, приятели, къде е Google maps? Къде е интернет секюрити? Казват ни, че могат да видят чак отгоре от сателита надолу до земята и дори да забележат една стотинка на земята. Да не би да ми казвате, че не могат да открият кои са тези терористи, които се разхождат по плажа най-малко половин час? Те не могат да открият кои са тези хора? Да не искате да ми кажете, че видео-записи могат да се разхождат по социалните мрежи като Facebook, други подобни, Youtube, различни уебсайтове и те да казват: „Ние не знаем кои са тези т. нар

. терористи? А тези т. нар. терористи правят признания: „Ние унищожихме хора“. Аз видях един мъж, който размахваше юмрук пред камерата, казвайки „След Париж ние идваме в Америка, ще атакуваме Америка“. Да не искате да ми кажете, че не можем да открием кои са тези терористи? Докато в същото време, ако някой от нас (но не го правете), вземе телефона си, мобилния и направи каквото и да е обидно изявление против правителството, до десет минути, до тридесет минути, домовете ни ще бъдат обградени от държавни служби и агенти. И да не би да ми казвате, че тези т. нар. терористи могат да бъдат в социалните мрежи, признавайки своите престъпления против човечеството, а правителството да казва: “Ние не можем да ги намерим“? Я стига! Това е пропагандна машина! И властите, да, те контролират това движение на тероризма, а най-низшите хора по веригата, тези т. нар. военни от Тринидад, дори не знаят, че са като марионетки на въже.

Чуйте какво се казва тук, приятели. Казва се, че… Това са новините "Русия днес". Заглавието гласи: „Стратегът на атентатите в Париж се хвали с…“. С какво, приятели? Колко лесно е влязъл в ЕС дегизиран като (какво?), като бежанец. И чий глас е най-силния сред гласовете, водещ народите да приемат тези бежанци? – На римския папа. И папата казва: „Аз знам, сред тях, мигрантите бежанци, има терористи. Виждам го как говори и намигва. Обаче все пак приемете бежанците. Защото той знае, че т. нар. терористи на ИДИЛ ще се престорят сред тези бежанци-мигранти. Ясно ли е това? И аз вярвам, че тези т. нар. варвари, терористи, те са вече в Европа, те са вече в Америка, на Карибите, и заради тази бежанска вълна ние виждаме терористични атаки. Това е план за измама. Папата, приятели, има цел да се създаде хаос, да се докара хаос и да застане начело с решение.

Catholic World казва: „Папа Франциск предупреждава (за какво?) за навлизане на ИДИЛ сред бежанската криза“. И какво каза Обама сега, приятели? Чуйте какво каза той – това излезе вчера, преди два дни. Заглавие: „Обама предупреждава за въоръжено нападение над щати в Америка, които откажат сирийски бежанци“. Въпреки че знаят, че сред тези бежанци ще има терористи, те казват: „Щати, вие трябва да им позволите да влязат“. И още повече. Ще ви покажа това. CNN News казва: „От понеделник, 26-ти, губернатори на щати са заявили, че ще откажат прием на бежанци“. Обама се бори с тези губернатори, казвайки: “Вие трябва да ги приемете, в противен случай – последствия“. Какво става сред нас, приятели? Задава ли се криза на хоризонта? Точно както онези варвари доведоха до гибел Римската империя, дали светът няма да бъде поставен на колене от предполагаемите терористи? Тогава кой ще се издигне като световен водач? - Римският папа.

Гледали ли сте за един документален филм, който излезе преди няколко дни? Нарича се „С отворени врати“. За няколко дни е гледан над 4 млн. пъти в Youtube. Този кратък документален филм показва как тези бежанци от Сирия и други мюсюлмански държави са довеждани с лодки и самолети в Европа, разрешава им се да влязат и преминат през държавите, и да се отправят към Германия и, държавите след нея. И докато маршируват - имам предвид десетки хиляди бежанци наведнъж, - докато маршируват, те създават хаос, погром в различните градове, през които преминават.

Можете ли да си представите, приятели? Вие отивате до прозореца си в тези градове, през които преминават, виждате мравуняци, десетки хиляди, които преминават през тези градове и жените казват: „Тези мъже, те идват в къщите ни, искат храна, те просто вземат и чупят предмети“. Това ще доведе до разрушение в тези държави. Това не са просто жени и деца, които идват като бежанци. Това са силни мъже, които идват като войници, като армия, марширувайки през тези градове.

Приятели, разбирате ли защо Бог ни е казал, че ще трябва да излезем от тези градове? А църквата мълчи. Разбирате ли защо Бог ни е казал, че трябва да напуснем градовете, приятели? Защо? - Защото хаос, кръвопролития, бунтове и силни мъже ще влязат в дома ви и ще вземат каквото имате. Ние се приближаваме към настъпващата криза.

Върнете се заедно с мен на Дан. 7 гл. Прочетете с мен, приятели стихове 19 и 20. Дан. 7 гл. Там се казва: „Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, 20. и за десетте рога, които бяха на главата му, и за другия рог (кой е другият рог тук?), който излезе, и пред който паднаха три, т. е. за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си“.

И така кой беше този малък рог, който ще излезе? - Това е папството. И какво накара папството да порасне от малък рог във водещ рог? Кое предизвика това? Когато Рим беше нападнат от онези варварски племена, какво направи император Юстиниян? Отговорете ми! Хайде приятели! Император Юстиниян направи папата водач, лидер, с цел да се пребори с атаките на терористите, на варварските племена.

И така, какво се случва днес? Как малкият рог стана голям рог? Следвайте ме тук, следвайте ме! Какво се случи с папството през 1798? - То получи смъртоносната си рана. И така, големият рог от 538 г. през 1798 стана малък рог. Добре, смъртоносната рана. Но сега, когато тероризмът се въздига отново и става водещ, какво ще сторят световните водачи, кого ще направят лидер, за да воюва с терористите? - Папата. И така, малкият рог ще стане (какво?) голям рог.

Нека ви изпитам сега, приятели: Какво означава думата „по-як от другарите си“? - Това означава главен водач, главнен капитан, главният владетел. И кого виждат другите водачи сега като единствен лидер, който може да прекрати войната?

Catholic News Service казва: „Папа Франциск е единственият лидер, достатъчно уважаван, който може да сложи край на войните днес“. Какво да направи? - Да сложи край на днешните войни. Малкият рог става ли голям?

Приятели, ще споделя с вас това становище от уебсайта на Ватикана. О, приятели, слушайте ме внимателно! През 538 г. те казаха... В този период от време, когато варварите, терористите започват да атакуват и да превземат Римската империя, спасителят на Римската империя беше папа Лъв Велики. И после те прескачат историята няколко века и идват до 1960–1989 и казват: „По времето на Студената война, когато светът беше противопоставен, в Студената война единствения водач, който спаси света от бедствие и хаос, беше папа Йоан Павел ІІ“.

Виждате ли до къде стигам? И сега те казват, че, за да се пребори тероризмът, друг папа трябва да поеме водачеството. Кой е този папа? - Папа Франциск. Чуйте какво казват те. Това е католически уебсайт от четвъртък, 19 ноември, 2015. Чуйте това: „Голям брой хора, които днес пристигат на бреговете на Европа, било то бежанци или икономически мигранти - очакваното зло от ИДИЛ и други ислямски екстремисти, накара историка Нийл Фъргюсън да сравни в Sunday Times сегашната ситуация в Европа с идването на (кое, приятели?) на германските племена и хуните от централна Азия до вратите на Рим през V век“.

Виждате ли какво се случва тук? Най-важният факт е, че Рим беше (какво?) спасен от най-лошите ексцесии на вандалите и хуните (от кого?) от папа Лъв Велики. След това казват, Ватиканът казва, че ние също се нуждаем от папа Йоан Павел ІІ, чиято роля в освобождаването на държавите от източна и централна Европа от друга чужда идеология (не забравяйте това!) не може да бъде повторена. По всякакъв начин! Нека четем! Те казват: „Нека се молим за Бенедикт или Йоан Павел ІІ в тези последни дни“.

Какво се случи през 1989, приятели, което се бори с т. нар. чужда идеология? - През 1989 г, за да се бори с комунизма, за да унищожи комунизма, Йоан Павел ІІ се съюзи (с кого?) с Роналд Рейган - църква и държава съюзени, за да преборят комунизма. И така, какво се казва сега, за да се преборят с тези чужди идеологии: “Ние се нуждаем от ново съединение на църква и държава”.

Хммм. Виждате ли какво приближава, приятели? Колко близо сме до налагането на Белега на звяра! Сега казват, че папата е този, който трябва да поведе в тази ситуация.


Вижте това, приятели: Какво казва папа Франциск в заглавието? Исус какво прави - ридае над света във война. Знаете ли какво казва папата в тази статия? Той казва, той цитира Лука 19 гл., когато Исус рида за Ерусалим и каза: „О, Ерусалиме!...“. В стих 42 Той каза: „Да беше знаел ти, да! Ти, поне в този (твой) ден това, което служи за мира ти! Но сега е скрито от очите ти“.

Папата казва, че Исус призовава хората да Го приемат, за да получат мир. И после папата казва - погледнете, записано е в бележките към проповедта, погледнете го, - за да се спрат тези войни по света, папата казва, че светът трябва да се обърне към човека на мира.

Кой носи това име преди всичко – „човек на мира“? Предстои ли малкият рог да се превърне в голям рог? Големият рог. Ако ви кажа: „Папата току-що ви каза, че е вълк в агнешки дрехи“, ще ми повярвате ли? Ще ми повярвате ли, приятели?

Вижте това. То казва: Vaticcan Insider („Ватиканът отвътре“), 26.11.2015. Какво е заглавието тук? Папата носи митра от агнешка кожа по време на меса

Четете по-нататък. „По време на тържествената меса на светия четвъртък папата каза, че пасторът трябва да има миризмата на овца". И тогава този епископ взе идеята и подари на папата митра, направена (от какво?) от агнешка кожа, която папата носеше на месата в Найроби.

Е, сега агнешка кожа ли носи? Но той е вълк! Вълк в агнешка кожа! О, Боже мой!

Сега тероризмът доминира ли в обществото? Става ли той глобален сега? И за кого казват, че е единствения лидер, който ще спре войната? - Римският папа е малкия рог, който сега става голям.

Чуйте ме! Знаете ли какви мерки предприемат сега на някои места, за да се борят с тероризма, приятели? Вижте това внимателно! Моля, не заспивайте точно тук! Това е вестник "Телеграф" от 12 септември 2015. Заглавието казва: „Имамите, проповедниците (кой приятели?), имамите, проповедниците, равините и други религиозни фигури трябва да се запишат в Националния регистър на духовните водачи и да бъдат обект на специално държавно обучение и проверки за сигурност от Home Office, като най-нова мярка срещу екстремизма. Чуйте това, тук се казва, че: „Регистрацията ще бъде задължителна…“. Какво означава това, приятели, чуйте: „… за всички (за колко човека?), за всички духовни водачи, които желаят да работят с публичния сектор, включително с университети“. И не забравяйте, че тази т. нар. война с тероризма е само средство да се въведат мерки, защото много, много скоро, приятели, когато водачите дадат властта си на папата, тогава папството ще води война с Божиите синове.

Преди да продължа, върнете се заедно с мен на Дан. 7 гл.

Моля те, Боже, събуди ни, помогни ни да разберем колко сме близо до кризата! Това не е мляко, приятели, това е месото, сърцевината на Божието слово! В стих 21 Библията ни казва (там ли сте, приятели?), казва ни: „Гледах същия рог като воюваше с…“ ИДИЛ. Воюваше с Ал Кайда. Воюваше (с кого?), воюваше със светиите!

А какви са основните характеристики на светиите? Моля, идете на Откр. 14:12. Казва ни какво? Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса“.

И така, кой ще бъде наречен терорист много, много скоро? Кой, приятели мои?

Запишете си този цитат от "Великата борба", стр. 592. Казва ни се, че пазителите на Божиите заповеди ще бъдат обявени за екстремисти, фундаменталисти, терористи, хора, които нарушават реда и законите в обществото. Сега се въвеждат мерки за борба с т. нар. терористи, но много, много скоро Божиите люде ще бъдат тези, които ще са наречени "терористи".

Беше ли Исус истински човек на мира? Исус не стори зло на никого. И въпреки това (как нарекоха Исус?) Го наричаха подстрекател. Казваха, че проповядва против Кесаря, че предизвиква бунтове сред народа. И Исус каза: „Приятели, слугата не е по-велик от господаря си. Ако са преследвали Мене, същото ще дойде и за вас“.

Лука 23:1, 2 казват, че Исус беше мъжа, който „развращава народа". Какво се задава за нас, приятели?

И така много, много скоро, всяка църква, всички пастори, които искат сградата да бъде отворена и служенето им да бъде публично и открито, ще трябва да се регистрират към властите. Колко от вас познават историята на Русия по времето на комунизма? Когато истинската църква беше в нелегалност и всички се регистрираха официално? Бих искал да можех да отида там. И да навляза по-надълбоко. Чували ли сте някога истински свидетелства? Това, което се случи в Русия, в комунистическа Русия, то идва отново. И така много, много скоро, ние ще разберем кой ще предаде Исус за тридесет сребърника, кой ще бъде готов да затвори вратите на сградата на църквата и ще започне да събира църквата в дома си? Колко от вас биха искали да посещават домашна църква? Сега казват: „Не, няма да посещавам никаква домашна църква, аз трябва да ходя в сградата на църквата“. Много, много скоро като напредне войната, ще бъдем заставени да отидем в пустинята.

Не можете ли да го разберете, приятели? Вижте това. Тук, във вестник "Индепендънт" се казва: „Франция обявява състояние на тревога, след като десетки са убити в Париж. Подобно решение дава на полицията правомощия, включително и да задържа хората в домовете им, без процес“. Спрете тук.

Всичко, което е необходимо, е една жестока криза в Америка и тогава вашите конституционни права, Декларацията за правата, ще бъдат отменени. Военният закон ще влезе в сила в Америка. Вие ставате роб на правителството. Те ви казват как да мислите, какво да говорите, къде да ходите, какво да правите и кога да го правите. И някои от нас са чули за това преди месеци, преди години и се присмиват: “Празни приказки!“. Пастори, стойте далече от нас!

Но какво се случва сега? Върнете се на това. Казва се, че може да бъде използвано дори електронно маркиране. Кой носи такива неща? О, приятели! Всичко, от което се нуждаем, е нещо по-лошо от Парижките атентати, по-лошо от 11 септември 2001. Вие ще видите какво ще се случи в Америка.

Колко сме близо, приятели! Тук се казва, гледайте, казва се: „Разрешава се претърсване на домовете на хората без съдебна заповед“. Можете ли да кажете: „Но втората поправка казва...". Какво?! "Първата поправка казва ...". Няма вече такова нещо, приятели. "Ние сме на власт. Прави каквото ние ти казваме". Не е ли това повторение на нацизма в Германия? Това социалната мрежа на папата ли е? В статията се казва: „… право за претърсване на домовете на хората без съдебна заповед и власт да се блокира всеки уебсайт, който се счита за проблемен".

Спрете тук! И така, ще сложат шпионите си на определени места и всяка църква, всеки уебсайт, който проповядва Библейската настояща истина, трябва да бъдат затваряни. Ето защо сега ни правят пропаганда, че терористите използват социалните мрежи и електронни платформи да признават престъпленията си. Затова ние трябва да вземем мерки сега и да отнемем свободата ви да пишете и да говорите, и да публикувате, и да затворим тези сайтове. По стъпките на кого са те всъщност? - На тези, които проповядват Тройната ангелска вест от Откровение 14 гл. Тези, които идентифицират кой е Вавилон. Тези, които разбират кой е образа на звяра. Тези, които наричат човека на греха „вълк в агнешка кожа“. Тези, които разбират какво е Белега на звяра. Тези църкви, тези уебсайтове трябва да бъдат закрити. Вие предизвиквате различия и разделение в обществото. Сега вие сте терористи. Виждате ли какво идва, приятели?

Точно в това време ние ще видим кои са като Петър, кой ще се отрече от Исус пред лицето на преследването.

Тук се казва, гледайте: "Групите за Защита на правата се притесняват, че решението може да стане постоянно и да позволи навлизане на правомощията на властите в личния живот на хората. Но френското правителство каза, че такива правомощия са (какво?) необходими". Казва се: „Властите имат право да блокират интернет сайтовете, за които се подозира, че подбуждат или подкрепят актове (на какво?) на тероризъм". А папата вече каза, че терористите са хора, които са фундаменталисти. Тези, които всяват разногласия, те са терористи. Затова кой ще бъде наречен терорист през тези последни дни на земната история, приятели? Кой ще бъде наречен терорист? - Божиите хора.

Върнете се с мен към стих 21 от 7-ма гл. на Данаил. Там се казва: „Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях". Малкият рог става ли голям? Лидер ли е той сега? По коя тема папа Франциск е водач сега? - Движението за климатичните промени. CRUX, католически уебсайт, казва: „Папа Франциск се обръща към нациите сега (кога?), сега с да се борят климатичните промени. И точно тази седмица той каза: „Ако лидерите на нациите, които ще се срещат във Франция от 30 ноември до 13 декември, ако те не приемат този закон за климатичните промени, който не е нищо друго, но продължение на Laudato Si - енцикликата на папата, за да се преборят с промяната на климата, тогава той каза, че ще има катастрофални последици“.

Прочетете заглавието, то гласи: „Папа Франциск предупреждава (за какво?), приятели, за катастрофално събитие, ако световните лидери не успеят да защитят (кое?) околната среда“. И кой следва водачеството на папата? Президентът Обама и дори френският президент Франсоа Оланд. И какво е в корените на папската енциклика Laudato Si за борба с климатичните промени, с бедствията? - Той иска народите да приемат (какво?) Неделния закон.

Приятели, ако този закон се приеме и одобри от мнозинството във Франция, това означава, че преследванията по Неделния закон ще влязат в законодателствата на всяка нация. И всичко, което остава, е кризата. А нациите ще вкарат в действие това, което вече е на книга.

Сега казват, че заради горските пожари ние се нуждаем от неделна почивка. University World News от 20 ноември 2015. Какво гласи заглавието? Казва: "Неделята е ден на почивка от горските пожари". Заради природните бедствия ние се нуждаем от ден за почивка. И кой ден от седмицата наричат ден за почивка? Неделята ли е библейския почивен ден? - Не е, приятели! Това е седмия ден от седмицата. Сега всичко, което е нужно, о, “Спасени, за да служат”, са още по-големите бедствия. И когато те станат по-чести и по-страшни, значи Неделният закон е близо. Папа Франциск буквално се бори със световните водачи, които ще бъдат на Парижката среща: „Вие трябва да приемете този закон!“. Това същият папа ли е, който каза: „Аз вярвам, че моят папски мандат ще продължи само 4 - 5 години“? Той е на мисия. А Божиите хора са заспали.

Какво се казва тук, приятели? „Бостън Бизнес Стандарт“. Вижте това 21 ноември 2015. Какво е заглавието тук? „Неделята е ден за почивка на пожарите също“. Това значи, те казват: „Ние направихме проучване и не видяхме пожари, които да унищожават гори и домовете на хората в неделя. Значи неделята трябва да е ден за почивка. И, за да се преборим с бедствията, ние се нуждаем неделята да бъде закон на земята“.

Приятели, върнете се с мене на стих 21. Националният неделен закон близо ли е? Стих 21 казва: "Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях". Ако Неделният закон е близо, какво друго е също близо? Второто идване на Исус близо ли е? На вратата ли е вече Христос? Стих 22 казва (какво?): Той е воювал със светиите и е превъзмогвал против тях (до кога?), „докле дойде Древният по дни и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството".

И така, колко близо сме до ННЗ? - Много, много близо. Колко близо сме до гоненията на Божия народ? - Много, много близо. Колко близо сме до Второто идване на Христос? Това ли е благословената надежда? Но ще трябва ли да преминем през преследване? Стих 21. „Същият рог воюваше със светиите (и какво, приятели?) и превъзмогваше против тях". С други думи, някои от Божиите верни хора ще станат мъченици. Готови ли сте за това, приятели? А някои хора казват: „О, папството никога няма да управлява света отново и да преследва пазителите на Божиите заповеди". Но Библията току-що каза:„Същият рог, като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях…", докато дойде Исус, приятели.

И така, трябва ли да видим малкия рог да става голям отново, да се облича в сила? Нациите дават ли сега на папството и на папа Франциск световното лидерство и тази титла? Отговорът е "Да!". Идва ли преследването за Божия народ отново? Колко сме близо, приятели?

Небесни Отче, може ли да изпратиш още сила от Светия Дух? Събуди умовете ни, за да не казваме просто "амин“.

Амин! Да, добре е да сме съгласи, но да отидем отвъд "амин!" и да кажем: „Боже, аз съм готов! Боже, направи ме готов, за да не съм като Петър: “Дори всички хора да се откажат от Тебе, аз няма да се откажа от Тебе“. А когато кризата дойде, Петър избяга от Теб, Петър се отрече от Теб и Твоята истина три пъти. Мили Боже, събуди ни сега като се молим. В името на Христа".


Погледнете с мен Йоан 21 гл. Накъде отиваме, приятели? Идва ли мъченичеството? Възлюблени, искам да ви кажа нещо. Това послание е много лично. Тази сутрин бях в кабинета си и като се опитвах, казвах на Хилъри, като се опитвах да премахна мисълта, която Бог ми внушава през цялата седмица от миналата неделя насам. Божият Дух продължава да ме връща отново тук. Бог иска да ни даде това. Нека погледнем Йоан 21. Там ли сте, приятели? Прочетете заедно с мен стих 18. Какво обеща Христос на Петър? Христос обеща на Петър, че ще умре като мъченик за Него. Прочетете с мен стих 18. Йоан 21:18. Истина, истина ти казвам, когато беше по-млад, ти сам се опасваше и ходеше, където си щеше; но когато остарееш ще простреш ръцете си и друг ще те опасва, и ще те води където не щеш (нека прочетем стих 19). А това рече като означаваше с каква смърт Петър щеше да прослави Бога. И като рече това, казва му (кои три думи?): Върви след Мене“.

Какво обеща Христос на Петър? – „Петре, ти ще умреш за Мене като мъченик“. Историците казват, че Петър бил разпънат на кръст. Те били готови да го разпънат на кръст. Преданието твърди, че Петър казал: „Не съм достоен да бъда разпънат на кръст по същия начин, като моя Бог“. И като гледал мъчителите си право в очите казал: „Обърнете ме обратно на този кръст“.

Петре, ти ще умреш мъченик за Мене. И все пак, Петре, следвай Ме!

Как можем да приложим това, приятели? Какво казва Бог на тези, които ще живеят благочестиво в Неговото име в тези последни дни? „... всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени“ (2 Тимотей 3:12).

А какво казва Откр. 13:15? „И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовият образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ“.

Това обещание ли е от Исус? Приближаваме ли се към кризата, приятели? Ще бъдат ли някои от Божиите хора преследвани в името на праведността? Други ще бъдат ли мъченици в името на Божията истина?

Но какво ни казва Исус? Кои две думи каза Той на Петър накрая? – „Следвай ме“!

Като споделях това по пътя към църквата... Какво казва християнството? - Библията казва, Христос казва в Откр. 2 гл. „Бъди верен!“. Вижте отново, приятели, стих 10. “Бъди верен“! Не, хайде отново, приятели! Какво ни казва Бог сега, приятели? – „Бъди верен до смърт, а Аз ще ти дам венеца на живота“.

Можете ли да се поставите на мястото на Петър? „Петре, ти ще умреш като мъченик за Мен. Какво би ви минало в мислите? В ума ви, в тялото ви? Може би тръпки и шокови вълни. Петре, ще умреш като мъченик за Мене.

Приятели, поставям се на негово място. Христос - слушайте ме, - Христос направи това заявление на Петър след Своята смърт, погребение и възкресение. Амин! И Христос възкръсна от гроба през 31 г. сл. Хр.

Хайде, вземете си бележниците и напишете 31 г. сл. Хр. А историците казват, че Петър умрял от преследване през 67 г. сл. Хр.

През 31-ва година Христос му каза: „Ти ще умреш като мъченик за Мене“ и Петър умря през 67-ма или 68-ма. Нека да приемем 67-ма. Какво прави 67 - 31? Тридесет и шест. И така с каква мисъл живя Петър 36 години? Цели 36 дълги години с думите на Христос отекващи в ушите му: „Петре, ти ще умреш като мъченик“. Тридесет и шест години!

Днес, когато много хора слушат настоящата истина, чувам да казват: "Не искам да слушам, че идва преследване! Нека да говорим колко ме обича Христос". И все пак 36 години Петър трябваше да живее с тези думи: „Петре, ще умреш като мъченик за Мене“. И никъде няма написано, че Петър се е опитвал да избегне смъртта на мъченик за Исус. О, приятели, какво ни казва Господ? Ние се нуждаем от такава опитност като Петър.

Започнах да се моля, приятели. Казах: „Господи, готов ли съм за това? Петър беше обикновен човек като мен. Ако Ти, Боже, ми беше казал така, не знам дали щях да мога да го понеса“. Бихте ли могли вие, приятели? Бихте ли? А вие знаете, че Христос не лъже. Бихте ли могли да понесете тези думи? Чувате Го да говори и нещата се случват, нали? Ще умреш като мъченик! Как бихте се почувствали? Как бихте се чувствали тогава? Попитах Бога как Петър, човек като мене, от плът и кръв, как Петър беше подготвен да се справи с думите: „Петре, ще умреш мъченик“. И Бог ми показа, че това бяха думите, които Исус каза на Петър в предния разговор, Йоан 21. Какви въпроси Христос зададе на Петър преди да му каже: „Петре, ти ще умреш мъченик за Мене“? - Петре, "любиш ли ме повече, отколкото ме любят тия”? И какъв беше отговорът на Петър? - Той нямаше вяра в себе си. „Господи, Ти знаеш сърцето ми. Ти знаеш, Господи, че Те обичам“.

Първо, Петър с гордост заяви, че има повече любов към Исус от братята си. Но сега беше смирен и призна греховете си. Втори път го попита: „Петре, обичаш ли ме повече от тези“? Значението е: Бог пита обичаш ли ме дори повече от съпругата си. Ако не, ти не си готов за мъченичество. След това от децата си. След това от братята и сестрите си. След това от братята си в църквата. Обичаш ли Мене, Петре, повече от тези материални неща? Обичаш ли Ме, Петре, повече от тези? – Господи, Ти познаваш сърцето ми. Аз те обичам. Защото ние дори не познаваме сърцата си.

След това дойде вторият въпрос: „Петре, обичаш ли Ме... обичаш ли Ме“? И какво каза Петър, приятели? – „Господи, Ти знаеш, че Те обичам“. Трети път: Симоне Йонов, обичаш ли Ме“? Това наскърби Петър. – „Господи, Ти знаеш, че Те обичам“. И тогава Христос му каза: „Искрено ли Ме обичаш, Петре? - Господи, Ти знаеш, че Те обичам. - Добре, Аз имам да ти кажа нещо. Ти ще умреш като мъченик“.

Сега виждате ли контекста, приятели? Това не стана, докато Петър не беше доведен до момент на изповед, покаяние и любовта му не беше усъвършенствана в Христа. Сега беше ли той способен да приеме посланието, че ще умре като мъченик. И кои две сили се съюзиха да разпънат Петър? - Църквата и държавата. Какво е значението, приятели? Ако нашата любов не се усъвършенства в Христа, ние не можем да приемем настоящата истина.

Обичате ли Исус, приятели? Обичате ли Го? Сега някои от вас се боят да отговорят. Обичате ли Исус сега, приятели? Защото, чак когато искрено, не формално с уста, не приятели, но искрено, със сърце заобичаме Исус, тогава ще бъдем в състояние да приемем, да се справим, да не се възпротивим на думите на Исус „Църквата и държавата ще се съюзят и ще умрете мъченици“. Петре, Ендрю, „Спасени, за да служат”, обичате ли Ме? Какъв е отговорът ви, приятели? Какъв е отговорът ви? Страхувате ли се? Повечето от нас могат само да кажат: „Господи, Ти знаеш сърцето ми. Боже, познаваш сърцето ми“.

Тогава, приятели, идва ли криза? Можем ли да я избегнем? - Не! Да не сте родители в тоя живот, приятели мои. Можем ли да я заобиколим? Трябва ли да преминем през нея? Тогава от какво се нуждаем, приятели? Какво му трябваше на Петър? - Любов, искрена любов към Христос. От какво се нуждаем, за да преминем тази криза, приятели? - Искрена любов към Исус. Как да я получим, как да я добием? Наистина ли искате да разберете как да я получим, приятели? Запишете си това. Запишете си това! „Животът на Исус", стр. 83. Какво, приятели? „Животът на Исус", стр. 83 казва: „Ще бъде добре за нас да прекарваме по един час всеки ден в размишление над живота на Христос. Трябва да го правим точка по точка. И да оставим въображението да си представи сцените. Особено финалните. Особено (кои, приятели?) финалните. И като размишляваме по този начин върху голямата жертва на Христос за нас, нашата увереност в Него (не в нас самите, кажете „амин!“), нашата увереност в Него да живеем така всеки ден, нашата увереност в Него да преминем кризата на Неделния закон, нашата увереност в Него ще бъде затвърдена, нашата любов ще бъде увеличена, бихте ли казали „амин!“? Ние ще бъдем по-дълбоко докоснати от Неговия Дух.

И така, как на практика можем да получим искрена любов, за да преминем през преследването и дори през мъченичеството? Трябва да прекарваме този час на размишление и на съзерцаване живота на Христос всеки ден.

Дойдох при вас с хляб тази сутрин. Небесен хляб. С парче хляб. Дванадесет хляба. Говорих със семейството си и отново ми дойде тази мисъл. Когато прекарваме време над финалните сцени на Христовото земно служене, виждаме как Той беше атакуван от дявола навсякъде около Него и въпреки това, остана верен. Като разглеждаме тези финални сцени, Той беше верен и като гледаме на Него, ние ставаме верни.

Нека го повторим още веднъж. Като наблюдаваме Неговата вярност в тези времена на криза ние (какво правим?), ние се променяме. Ето как ние се нуждаем от тази искрена любов, за да успеем в последните дни. „Обичаш ли Ме повече от тия”?

Христос каза на Петър, че ще умре като мъченик в Неговото име, приятели. Каза ли Той на Петър кога? Каза ли Исус, че Петър ще умре? Поставете се на мястото на Петър. Петре, ще умреш като мъченик, но даде ли му Христос дата? Защо не? Какво щеше да стане, ако Христос беше определил на Петър дата? Познавайки грешната природа, той щеше да отлага и точно преди датата... Можете ли да си го представите? Или можете ли да си представите себе си? Да отбелязвате тези дни на календара и точно като наближи, тогава се опитвате да се приготвите. Вие бихте били точно като петте неразумни девици. И така, Христос не даде на Петър дата и това беше дори по-голямо изпитание върху ума на Петър, знаейки, че Исус му беше казал, че ще умре като мъченик за Него един ден. „Но Аз няма да ти кажа кога ще е този ден. Просто ме следвай”! Тогава Петър как живя всеки ден? – Живя, като че ли всяка неделя, всеки понеделник, всеки вторник, всяка сряда, всеки четвъртък, всеки петък, всяка събота бяха последните дни на земята.

И затова Бог не ни дава точна дата за въвеждането на Неделния закон. Защото сега трябва да живеем всеки ден, като че ли ни е последен ден на тази земя, приятели. О, възлюблени, това означава, че между 31-ва и 67-ма години, когато Петър умря, колко пъти беше хвърлян Петър в тъмницата? Какво си мислеше? Какво си мислеше той? Това ли е финалния ми момент? Виждате ли, приятели, какво мислеше той в затвора? Какво е чувстваше? Не страх, той вярваше. О, приятели! О, приятели! Същият Бог, който ми каза, че ще умра като мъченик, Той може да ме запази, ако е волята Му. С други думи, разчиташе ли Петър на покаянието на смъртния одър, приятели? Какво е това? Какво е покаяние на смъртния одър? Какво е покаяние на смъртния одър, приятели? Чуйте, отбележете си това, то е записано в бележките ви към проповедта. „Свидетелства“, т. 1, стр. 81. Слушайте! „Настоятелно ми се напомняше за покаянието на смъртния одър. Някои служат на себе си и на дявола през целия си живот и после, когато ги повали болестта, и пред тях се изправи страшна несигурност, те изявяват някакво съжаление за греховете си, и вероятно казват, че са готови да умрат, и приятелите им са убедени, че те са наистина обърнати, и достойни за небето. Но, ако такива хора оздравеят, те ще бъдат непокорни, както и преди. Ето защо покаянието на смъртния одър е игра на хазарт с вашето спасение, приятели. Всеки ден трябва да живеем, като че ли този ден е нашият последен ден на земята. „Здравно служене”, стр. 502 казва... Има картина, представляваща един вол. Какво, приятели? Какво е вола, за някои от нас тук? Добре, един вол, който стои между плуга и олтара. За какво е олтарът? С надпис, готов за двете. Готов да се труди на полето или да бъде пренесен на олтара в жертва. Това е позицията на истинското Божие чадо. Между кои две неща? Плуга и олтара. Ако Бог каже днес: „Иди при плуга! - Добре, Боже, аз съм готов с Твоята милост днес да се трудя за Теб“. Ако каже: „Днес, дай живота си! – Днес аз съм готов да умра за Теб“. Това е истинската позиция на истинското божие дете - готов да отиде където го зове дългът, или да се отрече от себе си, да се жертва за каузата на Спасителя.

Като вол между плуга и олтара, Петър живя всеки един ден като че ли този ден беше последният му ден на тази земя. „Петре, ти ще умреш като мъченик. И въпреки това, Петре, следвай Ме“!

Погледнете с мен Лука 2 гл. Какво ще прочетем, приятели? Елате с мен. Лука 2 гл.

Небесни Отче, Господи, Ти ми даде този хляб. Нахрани ни, тези от нас, които са гладни, Господи, помогни ни да получим истинската опитност, която ни е необходима, за да стане ежедневие за нас, когато идващата криза стане реалност. Благослови ни сега! Помолихме в името на Христос! Амин!

Погледнете с мен Лука 2 гл. Тук ли сте, приятели? Мария... Следвайте нишката. Мария заведе бебето Исус в храма, за да бъде посветено. Кажете „амин!“, приятели! Какво каза Симеон на Мария за Исус? О, приятели, вижте тук. Лука 2 гл. Тук ли сте, приятели? Стих 25, който споменава Симеон и продължете надолу до стих 34. Стих 34. „И Симеон ги благослови, и рече на майка Му

Мария: Ето, това детенце е поставено за падане и ставане на мнозина в Израиля, и за белег, против който ще се говори; 35. Да! И сама тебе меч ще прониже душата ти“.

Останете тук. Останете тук! Какво каза Симеон на Мария? - Меч ще прониже душата на сина ти. Синът ти ще умре от ръцете на хората, които дойде да спаси. Христос беше бебе, донесено в храма. На каква възраст умря Христос? - На 33. И така, колко дълго, колко години Мария живя с мисълта, че Синът й ще умре от ръцете на хората, които дойде да спаси? - Тридесет и три години. Какъв е смисълът за нас? Родители, погледнете към децата си. Особено към по-малките. Кризата приближава. О, можете ли да видите как приближава? Като че ли можем да я докоснем. Вашият собствен син, вашата собствена дъщеря може да умре като мъченик. Това е реалността. И Мария трябваше да живее с това, приятели. Тридесет и три години. Твоят Син ще умре от ръцете на хората, които дойде да спаси. И аз запитах Христос какво помогна на Мария да дойде до състояние, до способност да се справи с тези думи? Какво се случи с Мария, какво се случи?

Спомняте ли си, когато ангелът дойде при Мария и каза: „Мария, ти ще имаш син“? Тогава ангелът Гавриил й каза: „Мария, Светият Дух ще се погрижи за всичко“. Какво се казва в Лука 1:38? „Тя каза: Ето Господната слугиня, нека ми бъде, според както си казал“. Спрете! "Нека ми бъде, според както си казал". Мария беше покорна жена. Покорен човек на Божието слово. Като резултат, тя можеше да се успокои в увереността, че, ако Бог беше казал: „Ще взема сина ти", Бог щеше да й даде и силата да го понесе.

Искам да ви попитам какво бихте направили вие, ако вие сте в подножието на кръста и виждате единственото си дете, виждате сина си, дъщеря си, да бъдат завързани, разпънати, да бъдат приковани на парче дърво. Какво бихте направили, приятели? Чудя се дали нямаше да прокълнете Бога.

Сега знаем, че в последните дни няма да се случи така. Ако вие сте верни, вашият син е верен, вашата дъщеря е вярна, вие заедно ще сте на кръста. Вие няма да сте в подножието, а той или тя горе. Но какво ще стане, ако щом удари кризата, дойдат да преследват семейството ви и по някаква обективна причина се получи разделение, вие се пръснете и всичко, което можете да чуете е някой да хваща детето ви. Чувате викове. Какво бихте направили, приятели?

Аз просто рисувам картина. Може да не се случи по този начин. Но вие разбирате смисъла. Какво ще стане, ако детето ви бъде отнето от вас? Ще бъдете ли сигурни, че детето ви е вярно на Бога и ще остане вярно на Бога? Ще имате ли увереността, че Господ ще се погрижи за вас и за вашето дете?

Тридесет и три години Мария трябваше да живее по този начин.

И сега, родители, как подготвяте вие децата си? Някои от вас може би смятат, че това е измислица. Че аз съм полудял тука, нали? Чуйте това! „Великата борба“, стр. 67 казва: „Родителите, нежни и любящи (били ли са любящи) обичат децата си твърде разумно, за да не ги привикнат към самодоволство“.

Те обичат децата си твърде разумно, за да не ги привикнат към самодоволство. Защо? – „За да знаят, че пред тях стоят трудности и изпитания, и може би мъченическа смърт. Валдензите са правели така“. И ние сме сега в последните дни. Как приготвяме децата си, приятели? Как? Тридесет и три дълги години Мария трябвашпе да живее с тази мисъл. И това е една от главните причини, поради която тя обучаваше Исус в дома им. Какво означава това за нас? Родители с малки деца, ето защо тя не разреши на Исус да ходи навсякъде, където ходеха малките деца. Тридесет и три години трябваше да наблюдава как расте Исус. Тя знаеше ли е точната дата, на която ще умре Исус? Може би се е връщала към това, но дълбоко в себе си не е искала да мисли за него. Можете ли да си представите всеки ден да си спомня: „Синът ми ще умре от ръцете на тези, които дойде да спаси“.

Нека да си помислим за Исус. Когато Исус намисли да създаде човечеството, знаеше ли Той, че един ден човеците ще съгрешат? О, приятели мои! Вие говорите за Петър. Тридесет и шест години той трябваше да живее с мисълта: „Аз ще умра като мъченик“. Мария тридесет и три години помни: „Моят син ще умре от ръцете на тия, които дошъл да спаси. Помислете за Исус, приятели. От какво се нуждаеше Петър, за да успее ежедневно, в продължение на 36 години: „Обичаш ли Ме, Петре“? - Любов! Мария, която беше покорна на Божиите думи и това я приготви за следващите 33 години. Но какво да кажем за Исус? В Откр. 13:8 Библията казва, че Исус е Агнето - спрете тук, - закланото Агне от основаването на света. Преди самата мисъл на Исус да създаде мъжа и жената, Той знаеше, че хората ще съгрешат. Защо? - Той знае края от самото начало. И Той знаеше, че, „ако хората съгрешат, когато хората съгрешат, Аз (какво?) ще трябва да умра, за да ги спася“. И не просто да заспи една нощ и никога да не се събуди. Той трябваше да страда като престъпник. Да бъде убит по най-жестокия начин, за да спаси хората.

Приятели, сега аз не знам преди колко години Той реши да направи хората, но знам, че всъщност Му отне 4000 години преди да умре. О, приятели! Да страда 4000 години! Нашият Спасител! Да живее с мисълта: „Аз ще трябва да умра за хората“! Можете ли да си представите, приятели? Можете ли да си представите какво каза Исус в Бит. 3:15, след като Адам и Ева съгрешиха? В присъствието на Адам и Ева, и на змията - Сатана, какво каза Исус? – „Ще поставя вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство. Аз ще ти нараня главата (Сатана), а ти ще Му нараниш петата“. Петата е нищо, така ли? Не, приятели. Кой написа съдбата на Исус? Като човек. Жестокостта, която щеше да преживее? Той беше този, който написа сам съдбата Си. Исус написа това. Той вдъхнови пророците на Стария завет да напишат неща, засягащи самия Него. Самия Него, приятели. И въпреки всичко, 4000 години Той никога не съжали за това. Исусе! Само си помислете за всичко, когато Той дойде. Казва ни се, че когато Исус дойде на Пасхата, - на колко години, когато беше на колко години - на дванадесет, и Той видя това първо агне да бъде разпънато. Невинният - заради виновните; невинният - заради грешника; кроткият и смиреният, безгрешният - заради опетнените и арогантните. За първи път Той осъзна: Това е Моята съдба в живота. Затова когато Пилат го разпитваше: „Ти цар ли Си?“, Той каза: „Ти право казваш, защото Аз съм Цар. Аз затова се родих…“. И 33 дълги години, добре, можете да смятате от 12-та до 31-вата година, Той никога не си и помисли да се откаже. Никога, дори когато болката, тежестта на греховете (на кого, приятели?), тежестта на греха върху Исус беше за всеки един човек! Каква тежест, приятели! Каква тежест! Колко хора живеят в света сега? Нека кажем 7 млрд. Сега, в момента, на колко години е Земята? - Приблизително 6000 години. Колко хора са живели тук? И за всеки един Исус трябваше да плати тази цена. Той преживя мъчителна болка. Дори втората смърт за нас. И ни се казва, казва се, че когато Исус умря, в онзи гроб Той никога не видя светлина в тунела. Неее! Той отиде там, вярвайки в думите на Отца Си, че ще Го възкреси. Като човешко същество, Той не казва: „Добре, ще умра! Амин! После ще стана“. Не, приятели! Той умря точно както вие и аз ще умрем един ден, не знаейки, че ще възкръсне. Човешката природа говори. Той трябваше да се довери на думите на Отца Си. Хайде, приятели! Той взе втората смърт за нас. Дори не размисли, приятели! Чудя се сега, какво Го направи толкова решителен и толкова отдаден. Толкова посветен, въпреки, че си каза: „Аз трябва да премина това за тези хора ли“? - Любовта, любовта. Любовта, любовта, приятели мои!

Римл. 8:6, не – Римл. 5:6, 7, 8. Библията казва: „Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас. Грешните“. Той препоръчва Своята любов, Той ни показа Своята любов.

О, приятели, ето защо, ако размишляваме всеки ден върху любовта на Христос, не върху повърхностни неща, но върху свидетелството за живота на Христос, защо Той остана толкова верен - заради любовта, и размишлявайки върху това, ние се променяме. И тогава, приятели, ние може да живеем всеки ден верни на Христос. Хвалете Бога! И, ако Той каже: „Живей днес, работи с плуга на нивата“, или каже: „Легни на олтара!“, ние можем да пеем песента: „Всичко Твое е сложено на олтара на жертвата“. О, приятели, ние трябва да сме готови да сложим на олтара всичко заради Исус. Нека да цитираме, отворете на Евреи 12 гл. заедно с мен. Нека цитираме, къде да отворим, приятели? Това е любовта на Христос, която накара Исус да остане толкова верен, макар и да знаеше, че ще умре, приятели.

О, възлюблени, можете ли да свържете точките, точките, точките... Белегът на звяра е близо. Имате ли онази опитност на Петър? Неговата опитност при обръщането му, на Мария – майката. Дори на самия Исус, знаейки съдбата Си. Възлюблени, можете ли да си представите как Христос казва „Да, Аз съм Цар и затова се родих и затова дойдох на този сват“. За какво говори Той? Той беше вързан. В съдебната зала не беше ли? - Да! „Аз затова се родих и затова дойдох на света“! О, приятели! Каква любов е това, приятели! Каква любов е това! Каква любов!

Може ли да кажа само това. Много от нас имат повърхностно виждане за живота си, повърхностни цели, светски грижи, тези земни наши храмове, които наричаме мечти. Ако не сме обърнати, те ще станат нашите най-страшни кошмари. Защото какво ще ползва човека, ако спечели целия свят, а загуби своята собствена душа? „Аз затова се родих и затова дойдох на света“. Роден, за да бъда верен. Хвалете Бога! Смърт пред безчестието. Ние сме родени, за да бъдем верни. О, възлюблени, можете ли да кажете с мен: „Ние сме родени, за да бъдем верни? Смърт пред да потъпчем Христос“! Евреи 12 гл. Каква любов е това, приятели! От това се нуждае църквата, приятели! Третата ангелска вест в действие. Стих 1, нека прочетем: „Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели....”. Кои са свидетелите, които днес видяхме? - Петър като свидетел, Мария и (Кой е великият Свидетел?) Исус! Нека продължим да четем: „…нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще 2. като гледаме…“. Ето, приятели, колко често трябва да гледаме. Всеки ден - вечер, сутрин и на обед. „…да гледаме на Исуса - начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост…“.

Каква беше тази радост, приятели? Хайде, каква беше тази радост? Радостта да ни види спасени. О, възлюблени! Беше ли това любов? Беше ли любов? Той издържа мъките и беше доволен. Той знае, че ако Ендрю Енрикес издържи още съвсем малко, ще бъде спасен. Вие ще бъдете спасени. Предстоящата Нему радост да потърпи само още малко. Чуйте, някой от нас са болни - физически болни, ментално болни, емоционално болни. Ние чувстваме, че искаме да се откажем. Но Исус ни казва: „Аз получих сила да изтърпя кръста“. Значи има сила и за нас да издържим кръстовете, които носим ежедневно. И не забравяйте тези думи: “Без кръст (т. 3, стр. 188), без кръст няма корона“.


Знаете ли какво виждам тук, приятели? Чуйте ме! Въпреки, че Христос знаеше, че ще отиде на кръста след по-малко от, нека да кажем 19 години, на 33 години (чуйте ме внимателно!), 4000 години, Той все пак живя с усмивка на лице. Какъв Спасител! С други думи, Неговото послушание не беше егоистично. Правя това за тях. Не! Не! Не! То беше искрено, радост имаше в сърцето Му. Можете ли да си представите да отивате на преследване и да се радвате? Това ми подсказва нещо, приятели. Реформаторите - виждате ли къде отивам сега - защо можеха да пеят? О, Боже! Как? Не защо! Как? Какво са получиха те, за да пеят като отиват към смъртта, приятели? Тази опитност. Искрена любов към Исус. Те гледаха от Него - както Той беше радостен, отивайки на кръста. Колко повече трябва да бъдем ние?!

Мили Боже, дай ми тази радост! Радост! Да, приятели! И така, нека не виждам никой от вас да се разхожда в църквата вече... Радост трябва да има на лицата ви. Спирам се по средата на изречението. Нека не виждам никой от вас да се разхожда тук с намръщено лице! Хайде! Няма значение какъв кръст носите, вашият кръст никога няма да бъде по-тежък от Неговия. И като човек, Той получи сила от Отца Си и ни обеща същата тази сила и заедно със силата - радост! О, приятели! Повторете с мен – радост! Още веднъж - радост! Радост в Исус! Нека довършим: Евр. 2:2. „… като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата ни, Който, заради предстоящата Нему радост...”. Спрете тук! Почакайте! Почакайте, почакайте! Тук не се казва предстоящия Нему кръст. Какво се казва, че Му предстои? О, възлюблени! Нямаше значение каква е кризата, Той виждаше само (какво?) радост! Защо? - От всяка трудност ще дойде благословение.

Небесни Отче, развесели ни! Ние приближаваме към дома! Заради предстоящата Нему радост, Той изтърпя кръста, пренебрегвайки срама. И къде е Той сега? Къде е Той сега? Къде е Той сега? Защо е там? Хвалете Бога за това!

И така, за да стигне там, Той премина (през какво?) през кръста с радост. И за да отидем ние там, през какво трябва да преминем? Какво трябва да понесем? - Кръста! Но как трябва да носим този кръст? - С радост! Как Мария получи тази радост? - Добре ще е за нас да прекарваме всеки ден по един час за размисъл.

О, приятели! Стих 4 сега. Павел сега се обръща към нас от името на Исус. Стих 4 казва: „Не сте се още съпротивили до кръв в борбата си против греха“.

Тържествувайки над греха, Той получи тази опитност, приятели. Как? Аз имам три въпроса към вас.

1) Виждате ли Божията любов към вас днес? - Във връзка с цялото това пророчество, виждате ли я днес, приятели?

2) Виждате ли нуждата си сега? - Да сме верни, разбиращи Божията любов, да бъдем послушни на Неговите думи. Аз съм слугата Ти, слугинята Ти. Нека ми бъде според волята ти.

3) Виждате ли своята нужда, приятели? - Петре, любиш ли Ме повече от тия? Обичаш ли Ме? Виждате ли нуждата си?

Следващата глава в книгата "Пътят към Христа" е... Тези двете – „Божията любов към грешника“ и „Нуждата на грешника от Христос“, бяха в първите две глави. Виждате ли нуждата си, приятели?

И следващата глава e „Покаяние“. Сега виждате ли от какво се нуждаете, приятели?

Нека всички коленичим.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница