Празниците идат! Да си подарим невероятно настроение и изживяване! Хайде на купона!Дата11.06.2018
Размер47.32 Kb.
#73837
ПРАЗНИЦИТЕ ИДАТ!

ДА СИ ПОДАРИМ НЕВЕРОЯТНО НАСТРОЕНИЕ И ИЗЖИВЯВАНЕ!

ХАЙДЕ НА КУПОНА!
ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ПОКАНИ

ЗНАМЕНИТАТА ТРУПА НА НЕШКА РОБЕВА

ЗА ПРАЗНИЧНИЯ КОЛЕДНО-НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ
НЕШКА РОБЕВА ЩЕ ПРАЗНУВА 10-ИЯ РОЖДЕН ДЕН НА ТРУПАТА СИ

В ПАНАГЮРИЩЕ НА ИГНАЖДЕН –

20 ДЕКЕМВРИ, 18.00 ЧАСА, ТЕАТЪР ДОМ-ПАМЕТНИК
ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ЮБИЛЕЙНИЯТ ГАЛАСПЕКТАКЪЛ “КУПОНЪТ”

НА ТРУПАТА НЕШАНЪЛ АРТ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН САМО В 4 ГРАДА – СОФИЯ, ВАРНА, РУСЕ, ПАНАГЮРИЩЕ

К У П О Н Ъ Т

ГАЛАСПЕКТАКЪЛ НА НЕШКА РОБЕВА

ПО ПОВОД

10-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА

Н Е Ш А Н Ъ Л А Р ТНа 14 декември в Зала 1 на НДК музикално- танцовата формация “Нешанъл Арт” ще отбележи 10 години сценична дейност със специално подготвен за целта гала спектакъл – “КУПОНЪТ”, събрал знаковите танци, най-доброто и емблематичното, най-атрактивното и въздействащото от зашеметяващите спектакли на Нешка Робева. За своето 10-годишно съществуване формацията е представила пред българска и чужда публика 6 самостоятелни спектакъла, като неотменно се е придържала към първоначалната си цел – осъвременяване и популяризиране на българските и балкански традиционни музика, песни и танци. Независимо от изключително трудните за изкуството години,трупата успя да запази както многочисленият си състав, така и непрекъснато да повишава качеството на своите изяви.

Своя 10-ти рожден ден момичетата и момчетата на Нешка Робева решиха да отпразнуват с гала спектакъл , който нарекоха “КУПОНЪТ”. Спектакълът е изграден в 2 части , като в първата ( обособена като самостоятелна миниатюра)са включени и доразвити знаковите танци от “Два Свята”, “Орисия” , “Готови ли сте ?!” , “Арамии” , “Бежанци” и “Видрица” .Във втората част с много настроение и виц танцьорите празнуват своя рожден ден. Между отделните групи прехвърчат, както искри на съперничество, така и закачки ,който изразяват техните настроения и предпочитания. Двете части са разделени от кратък 10-минутен документален филм,където по един оригинален начин ,чрез интервюта режисьорката Галя Кралева показва моменти от историята на трупата. “КУПОНЪТ” впечатлява с разнообразието на своите танци,изключителните умения на танцьорите ,енергия и настроение.


Нешка Робева
ТВОРЧЕСКА БИОГРАФИЯ

Нешка Робева е родена на 26.05.1946 год. в гр.Русе. Завършва хореографско училище. Състезава се в националния отбор по художествена гимнастика. Вице - световна шампионка за 1969 год. В продължение на 25 години старши треньор на българския национален отбор по художествена гимнастика. За този период нейните възпитанички са завоювали 294 медала , 7 абсолютни световни, 10 Европейски титли и 2 вице олимпийски титли. Понастоящем е президент на най-успелия клуб в света “Левски” – за 50 години съществуване. Клубът е носител общо на 306 медала.

За изключителни постижения в работата си Робева е носител на почти всички държавни отличия, както и на грамота за принос към световния женски олимпийски спорт.

През 2000 год. Робева приключва с треньорската си дейност и се връща в първата си специалност създава трупа от 35 момичета и момчета, като си поставя за цел да представи чрез съвременно интерпретиране българския и балкански фолклор. Постановките “Два свята” и “Орисия” добиват изключителна популярност. Над 250 участия в страната и чужбина - Бродуей, Сингапур “Арт фестивал”, Гърция, Турция, “Европалия” – Белгия, Израел, Италия, Македония – “Охридско лято”,“Залатой ветяз”- Москва ”...Виртуозни танцьори...”, “...Нож в гърба на всички досегашни представи за подобен род забавления...” – Ана Киселгоф – Директор реклама на “Ню йорк таймс” ”...Кълбо от енергия...”, “Президентът на крака пред българската “Орисия” – в-к “Труд”. Това са част от отзивите за спектаклите, които и в момента са най-гледаните в България.
Трупата "Нешанъл Арт"Трупата “Нешанъл арт” съществува вече 10 години. Дебютът на първия й спектакъл “Два свята” у нас е на 12 декември 2000 г. в зала 1 на НДК. През 2002 година “Два свята” изправя на крака взискателната белгийска публика на фестивала “Европалия” и бива забелязан от продуценти от Франция и Белгия. Вторият спектакъл “Орисия” е бурно аплодиран при премиерата си на 22 ноември 2002-а – отново в зала 1 на НДК. Танцьорите са извикани 4 пъти на бис, а сценаристът, хореограф и режисьор Нешка Робева е вдигната на ръце от Боян Радев. През 2004 г. се състоя премиерата на третия спектакъл “Готови ли сте”, адресиран предимно към младежка публика.

“Два свята”, “Орисия” и “Готови ли сте” се радват на голяма популярност както в България, така и в чужбина. Досега трупата е изнесла над 400 представления. Спектаклите на “Нешанъл Арт” са играни пред повече от половин милион души. Обиколили са над 20 страни в три континента. “Два свята” е първото българско шоу, стъпило на Бродуей. Трупата представя България на “Арт Фестивал” - Сингарур, “Европалия” – Белгия, “Охридско лято” - Македония, Световното изложение ЕКСПО 2005 - Япония. “Нешанъл Арт” печели “Залатой витязь” и “Златна грамота за хореография” на престижния театрален фестивал в Москва. Освен това е носител на награда за най-добра театрална музика “Маестро Димитър Вълчев”, Почетна грамота на Министерство външните работи, Почетен знак на министерство на земеделието. Представленията на “Нешанъл Арт” изправят на крака публиката в Гърция, Турция, Израел, Италия, Сърбия и Германия.

Освен със световна, трупата се сдоби и с космическа известност. Международният звезден регистър нарече звезда с името “Два свята”.

През 2004г. “Нешанъл арт” печели конкурс на БНТ за новогодишна празнична програма и за игрален филм....Виртуозни танцьори... Нож в гърба на всички досегашни представи за подобен род забавления...” – Ана Киселгоф – Директор реклама на “Ню йорк таймс”

Два свята е шеметна, завладяваща приказка, поднесена с невероятна прецизност, вълшебна смесица от художествена гимнастика, балет и народни танци, невероятна музика, черна светлина и блестящи костюми. Истинско шоу за новото поколение – Кеса де Сантис, electroniclink.com

Президентът на крака пред българската “Орисия” – в-к “Труд”

Освен Орфей, Дионисий, Спартак, Хари Потър, но и шоу спектакълът на Нешка Робева "Готови ли сте?" могат да бъдат използвани в кампанията за популяризирането на България като туристическа дестинация” - Ивайло Гюров, директорът на ИАНТРИ

Нешка създава уникална комбинация от народни български танци и популярни стилове. Това е българският вариант на „Ривърденс”. Напомня ми на ранните дни на американския мюзикъл – зареждащ патриотизъм и оригиналност.” – Роузи Голдсмит, Би Би Си

 
Каталог: files -> File
File -> Практическо ръководство за обучение по директивите за сео и овос
File -> Р е п у б л и к а б ъ л г а р и я
File -> Дебелината на армираната изравнителна циментова замазка /позиция 3/ е 4 см
File -> „Европейско законодателство и практики в помощ на добри управленски решения, която се състоя на 24 септември 2009 г в София
File -> В сила oт 16. 03. 2011 Разяснение на нап здравни Вноски при Неплатен Отпуск ззо
File -> Календар на значимите международни събития в областта на околната среда през 2016 Г
File -> В сила oт 23. 05. 2008 Указание нои прилагане на ксо и нпос ксо
File -> За степента на изпълнение на утвърдените политики и програми на Министерството на околната среда и водите към 31. 12. 2015 г
File -> Първа общи положения ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница