Прецизност,креативностстраница1/5
Дата13.09.2022
Размер25.21 Kb.
#115072
  1   2   3   4   5
Контрол и оценка на постиженията на учениците
Свързани:
Контрол и оценка на постиженията на учениците

Оценяването е ориентирано предимно към положителните усилия на учениците да общуват устно и писмено. Наблюдавам работата на децата през цялата година (текущо оценяване) и отбелязвам постиженията им като насърчавам всеки ,макар и малък успех и напредък на учениците и не наказвам неуспеха или затрудненията,като използвам система от окуражителни знаци без наказателни точки. Обръщам внимание на грубите грешки,които нарушават общуването и разработвам стратегии за тяхното преодоляване.При комуникативните задачи акцентът е върху свободата и уместността на изказа.
За да мога да преценя до каква степен учениците са постигнали поставените цели и задачи,разработвам тестове( с определен брой точки ,отговарящи на определена качествена и количествена оценка) за писмена проверка,оценявам задачите за домашна работа, участие в час, проекти, работа в група като основните показатели са тточност,пълнота,
прецизност,креативност.
Критерии за оценка на проект:
1.Съдържание - 20т.
2.Спазване на зададената тема за практическа работа-10т.
3.Спазване на функционалната връзка между елементите-5 т.
4.Научност и издържаност-5т.
5.Избор на подходящи материали -5т.
6.Визия на проекта-5т.
Тестовете и материалите, които използвам за оценяване са предназначени да измерят способността на учениците да демонстрират владеенето на езика и езиковите умения, които преподавам.


За всеки клас използвам няколко вида тестове:


1.Диагностичен тест


Тестът е 40 минути и обхваща главните области от граматиката и лексиката, които бих очаквала от учениците вече да знаят преди старта на обучението, това ми помага да се справя с всякакви пропуски в курса на обучение до момента, както и да определя индивидуалната си работа с по-напредналите и по-изоставащите ученици.
Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница