Представят sofia dance week: пълна програма. Продажба на билетиДата24.07.2016
Размер20.73 Kb.
#4684
    Навигация на страницата:
  • C dans C


представят

SOFIA DANCE WEEK: пълна програма. Продажба на билети

Днес, 23 юли, организаторите на SOFIA DANCE WEEK (22-29 септември) Списание 1 и генералният спонсор БТК ГРУП официално обявиха програмата на първия фестивал за съвременен танц у нас. Специално за първото издание на фестивала в България пристигат световноизвестните танцови компании Compagnie 111 (Франция), Ciplak Аyaklar (Турция) и C dans C (Франция), Национален хореографски център Гренобъл Jean Claude Gallotta (Франция), Ultima Vez (Белгия) и Aterballetto (Италия). От българска страна в SOFIA DANCE WEEK ще участват балет Арабеск и Kinesthetic Project. Билетите за фестивала ще са в продажба от началото на август.

София, 23 юли 2008 г. – Стана ясна окончателната програма на първия международен фестивал за съвременен танц в България SOFIA DANCE WEEK. Фестивалът ще бъде открит с френската танцова компания Compagnie 111 на 22 септември, понеделник в Зала 1 на НДК. Compagnie 111 ще представи своя последен спектакъл От плюс до минус безкрайност.

Спектакъла Engin-ar на турската танцова компания Ciplak Аyaklar съвместно с французите от C Dans C е на 24 септември.

Следват постановките Безспирната и Sunset Fratell на Националния хореографски център Гренобъл Jean Claude Gallotta – Groupe Emile Dubois (четвъртък, 25 септември).

В петък, 26-ти, балет Арабеск ще представи спектакъла Прозрението на камъка по хореография на директора на балет Арабеск Боряна Сечанова и Олеся Пантикина.

Уикендът (27 и 28-ми) е запазен за белгийската трупа Ultima Vez, която ще направи две последователни представления на Огледало в събота и неделя.

Фестивалът ще бъде закрит в понеделник, 29 септември, в Зала 1 на НДК с представлението Ромео и Жулиета на италианската танцова компания Aterballetto, която пристига в страната със съдействието на Италианското посолство и Италианския културен институт в София.

SOFIA DANCE WEEK ще протече едновременно в Зала 1 на НДК, сцената на Народен Театър “Иван Вазов”, Театрална работилница Сфумато и голяма сцена на Театър “София”. Организаторите от Списанието 1 и генералният спонсор БТК ГРУП съобщиха, че билетите за представленията могат да бъдат закупени онлайн на сайтовете на Ticketstream и Eventim от началото на август. От 1 септември стартира и официалната кампания по продажба на билети в специално проектирани павилиони на Sofia Dance Week, които ще бъдат разположени при паметника на Патриарх Евтимий (Попа), в градинката пред Народния Театър, на площад Св.Неделя пред метро станция "Сердика", Бизнес Парк София и в супермаркети Пикадили в City Center Sofia и Mall of Sofia, както и на касите на залите.

SOFIA DANCE WEEK е първият международен фестивал за съвременен танц в България, който ще протече от 22 до 29 септември. Това е първото събитие от подобен мащаб и характер в страната ни, което очаква да привлече аудитория от десетки хиляди души. Организаторите от Списание 1 имат амбициите фестивала да се превърне в ключово ежегодно събитие в културния календар на столицата.Генерален спонсор на SOFIA DANCE WEEK е БТК ГРУП. Събитието е подкрепяно също от Unicredit Bulbank, Chivas Regal, Kraft Foods, Кемпински Хотел Зографски, Еspressto, Audi, Пикадили, Столична община, Министерство на културата, Френския културен институт и Италианския културен институт.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница