ПресцентърДата01.05.2018
Размер89.98 Kb.
РЕД, ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ”

ПРЕСЦЕНТЪР

тел. (02) 981 03 07, факс (02) 981 10 89, e-mail: press@rzs.bg

Партия „Ред, законност и справедливост” регистрира 430 кандидати за народни представители във всички 31 многомандатни избирателни района. Около 100 от кандидатите са юристи, 115 – икономисти и финансисти, над 50 са инженери, 25 – учители, 20 – лекари, 15 са завършили международни отношения и други специалности. Над 90 % от кандидатите са с висше образование на средна възраст 39 г.

Председателят на партията Яне Янев не допусна бивши министри, зам.-министри, областни управители и шефове на комисии или агенции в листите на партията.

РЗС удържа на обещанието си и 55% от местата в листите са предоставени на образовани личности, подали документи по време на кампанията „Влез в политиката, смени системата”. От гражданската квота са и водачите на листите във Варна, Пловдив град, Плевен, Перник, Силистра и Шумен.

На предстоящите парламентарни избори РЗС си поставя за цел да увеличи резултата си от 2009 г., да бъде четвърта политическа сила и да получи най-малко 20-25 депутатски мандата в 42-то Народно събрание.

Пресцентърът на РЗС е упълномощен да представи кратка биографична справка на водачите на листи във всички 31 многомандатни избирателни района:1 МИР – Благоевград

Яне Янев – Лидер на РЗС. Народен представител в 40 и 41-то Народно събрание. Председател на парламентарната комисия за приятелство между България и Израел. Председател на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта.

2 МИР – Бургас

Мария Инджова – Председател на общинското ръководство на РЗС в Бургас. Завършила е Бургаски Свободен Университет, специалност „Маркетинг”. Основател, собственик и управител е  на Модна къща „Франц Мари”.  Собственик е на хотели, експерт в областта на туризма.
3 МИР – Варна

Олег Атанасов е на 45 г. от Варна. Има висше образование, специалности Право и Борба с криминалната престъпност. Работил е като следовател към Окръжна следствена служба и като прокурор при Районна прокуратура – Варна. Към момента работи като адвокат. Представител на гражданската квота в листите на РЗС.
4 МИР - Велико Търново
Жельо Желев е на 24 г. Завършил е висше образование, икономика на интелектуалната собственост и магистратура по Финанси в УНСС. Председател е на младежката организация на РЗС.

 
5 МИР – Видин

Кристияна Петрова e юрист, с професионален опит по проблемите на човешките ресурси. Работи като адвокат към Адвокатската колегия Видин. Народен представител в 41-то Народно събрание. Член на правната комисия и на Комисията по околната среда в 41-то Народно събрание. Семейна с две деца.
6 МИР – Враца

Мирела Александрова – Христова – Магистър по Икономика и управление на Женевския Университет, Швейцария. Специализирала е в УНСС в областта на финансите и инвестициите. Ръководи собствен бизнес в областта на информационните технологии и комуникациите. Семейна, с едно дете.7 МИР – Габрово

Доц. д-р Пенчо Пенчев е на 60 години. Експерт в областта на комуникационна техника и компютърните мрежи, преподавател в Техническия университет в Габрово. Участвал е в редица международни и национални проекти, автор на учебници и над 30 публикации. Общински съветник от РЗС в Габрово.8 МИР – Добрич
Красимир Кръстев е на 44 г. Завършил е морски и океански Риболов в град Бургас. До 1992 г. работил в Океански риболов в Бургас. От 1993 до момента е собственик на фирма за внос, износ, дистрибуция, логистика и ИТ комуникации. Общински съветник от РЗС в Каварна.
9 МИР – Кърджали

Мариян Якимов е на 46 години. По образование е инженер, Майор, началник щаб на поделението в Ардино до закриването му. Управител е на частна консултантска и посредническа фирма. Областен координатор на РЗС – Кърджали. Семеен, с едно дете.10 МИР – Кюстендил

Емил Василев е на 47 г. Юрист по образование, адвокат по професия. Преподавател по „Корпоративна сигурност” в Нов български университет. Дългогодишен ръководител на правния отдел на „Ред, законност и справедливост”. Народен представител в 41-то Народно събрание. Семеен, с две деца.
11 МИР – Ловеч
Д-р Илиян Кинов е на 55 г. от Ловеч. Завършва Висшия медицински институт в гр. Плевен, специалност "Акушерство и гинекология". Развива частен бизнес в сферата на търговията и услугите. Член на Управителния съвет на РЗС.
12 МИР – Монтана

Бисерка Петрова има две висши образования, специалности „Право” и „Социална Психология”. От 2003 г.  работи като юрисконсулт,  от 2008 г. е нотариус. Народен представител от 41-во Народно събрание.
13 МИР – Пазарджик

Слави Василев е на 29 г. Завършил е Международни отношения в Бостънския университет в САЩ. Бил е стажант в камарата на представителите на Американския конгрес. Работи в семейно предприятие от 2008г. Владее френски и английски език. Член на Политическия съвет на РЗС.14 МИР – Перник

Давид Бонев е на 25 години. Завършва магистратура по политология. От 2008 г. работи като финансов директор на завод за метални изделия. Общински съветник в Радомир. Представител на гражданската квота в листите на РЗС.
15 МИР – Плевен

Борислав Петров Ангелов е на 40 г. от Плевен. Бакалавър по Социални дейности, магистър по Финанси. Ръководи собствен бизнес в областта на механизацията. Семеен, с две деца. Представител на гражданската квота в листите на РЗС.16 МИР - Пловдив град

Георги Костадинов Димитров е на 46 г. Завършва Висшето военно училище в Шумен с гражданска специалност „Геодезия и Картография” и Висшия институт за подготовка на офицери и научно изследователска дейност. В момента ръководи собствен бизнес в областта на недвижимите имоти. Представител на гражданската квота в листите на РЗС.


17 МИР - Пловдив област

Иван Богомилов Маринов е на 39 г. Завършва с отличие Априловска гимназия гр. Габрово и с отличие ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Магистър е по право. От 1998 г. до настоящия момент работи като адвокат, вписан в Адвокатска колегия Пловдив. Областен координатор на РЗС за Пловдив област.
18 МИР – Разград

Никола Николов е роден през 1961 г. в Ямбол. Завършва икономика и право. Депутат в 39-то Народно събрание. Ръководи собствен бизнес за управление на инвестиционни проекти.19 МИР – Русе

Пламен Цветков е  на 52 години от Русе. По образование е финансист и  инженер по електроника. Собственик и управител е на инженерингови компании за изграждане на сградни и индустриални инсталации. Председател е на гражданско сдружение „Професионалисти за просперитет на Русе”. Втори мандат е общински съветник от РЗС в Русе. Член е на Политическия съвет на партията. 

20 МИР – Силистра

Иван Иванов е на 61 г. Има средно специално образование, профил – икономически. Ръководи собствен бизнес в сферата на търговията и хотелиерството. Собственик на хотел на годината за 2010 г. Семеен, с две деца. Представител на гражданската квота в листите на РЗС.21 МИР – Сливен

Живко Темелков е на 32 г. Магистър по Финанси и Международни отношения. Специализирал е в областта на националната сигурност, както и трансграничните финансови измами и прането на пари. Общински съветник от РЗС в Нова Загора. От 2009 г. е международен секретар на РЗС и член на Политическия съвет на партията.

22 МИР – Смолян

Здравко Чепишев е на 44 г. Юрист по образование. Работи като адвокат. Член на сдружение „За прозрачно управление на община Девин” и един от организаторите на протестите в защита на болницата в Девин. Член на Международна асоциация за защита на човешките права. Общински съветник от РЗС в гр. Девин.23 МИР – София
Яне Янев – Лидер на РЗС. Народен представител в 40 и 41-то Народно събрание. Председател на парламентарната комисия за приятелство между България и Израел. Председател на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта.24 МИР – София

Николай Михайлов е на 25 г. Завършил е философия, магистър по дипломация и национална сигурност. В момента е последна година студент по Право. Докторант в Института за изследване на обществата и знанието към БАН.

25 МИР – София

Емил Василев е на 47 г. Юрист по образование, адвокат по професия. Преподавател по „Корпоративна сигурност” в Нов български университет. Дългогодишен ръководител на правния отдел на „Ред, законност и справедливост”. Народен представител в 41-то Народно събрание. Семеен, с две деца.26 МИР - София област
Георги Стоянов е на 34 г. Завършил е „Стопанска логистика” в УНСС, магистър по „Защита на културно - историческото наследство в Република България”. Основател на РЗС и организационен секретар на партията.


27 МИР - Стара Загора

Станимир Стойчев е на 30 години. Има бакалавърска степен по Публична администрация и магистърска по Териториална администрация. Общински съветник от РЗС в Стара Загора. Член е на Управителния съвет на партията.
28 МИР – Търговище

Костадин Иванов Димитров е на 53 г. Завършил е висше икономическо образование. В началото на професионалното си развитие е работил като главен счетоводител. След това 20 г. е служител в Икономическа полиция. Семеен, с едно дете.29 МИР – Хасково
Живко Темелков е на 32 г. Магистър по Финанси и Международни отношения. Специализирал е в областта на националната сигурност, както и трансграничните финансови измами и прането на пари. От 2009 г. е международен секретар на РЗС и член на Политическия съвет на партията.
30 МИР – Шумен

Кирил Тошев е на 56г. По образование е юрист. Работи като адвокат в Шуменска адвокатска колегия. Успешен земеделски производител. Представител е на гражданската квота в листите на РЗС.

31 МИР – Ямбол
Александър Атанасов е на 39 г. Инженер по образование. Магистър по опазване на околната среда и устойчиво развитие. Специализирал е в Германия и Брюксел. Работи като експерт в Министерството на земеделието и храните.

 ПРЕСЦЕНТЪР НА РЗС


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница