Пресинформация 26 ноември, 2012 година Opel удвоява базата си от корпоративни продажби на AmperaДата03.10.2017
Размер30.87 Kb.

Пресинформация


26 ноември, 2012 година

Opel удвоява базата си от корпоративни продажби на Ampera


  • 180 процента увеличение на корпоративните клиенти на електрическия автомобил Ampera

  • Увеличаващият се брой от продадени автомобили Ampera се дължи и на новите политики за закупуване на служебни автомобили

  • Много компании избират Ampera заради нейната функционалност и опазването на околната среда

Рюселсхайм. Opel увеличи над два пъти базата на корпоративните клиенти на Ampera в рамките на едва шест месеца, от около 700 през март на почти 2,000 през октомври в Европа. Това е увеличение от над 180 процента. В Германия, корпоративните клиенти на Ampera се увеличиха значително, с над 50 процента, а в Холандия нараснаха с 200 процента. Данните включват определен брой компании, които са поръчали до 20 автомобила Ampera. Opel забелязва също нарастваща тенденция все повече и повече корпоративни клиенти да включват революционния електрически автомобил като елемент от техните фирмени политики, при което той допълва конвенционалните автомобили задвижвани от дизелови или бензинови мотори.


“Ampera не само е най-добре продаваният електрически автомобил в Европа. Сега ние имаме доказателство, че той привлича все повече корпоративни клиенти,” отбелязва вицепрезидентът на Opel отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване Алфред Рийк. “Ние сме убедени, че това развитие на нещата ще продължи защото корпоративните клиенти разбират, че Ampera е един от малкото електрически автомобили, който е наистина удобен за всекидневно използване. Освен това той има значително по-ниски експлоатационни разходи от еквивалентните модели, задвижвани от двигатели с вътрешно горене.”
За разлика от много от своите конкуренти Ampera е автомобил с удължен пробег. Този факт е особено важен за корпоративни клиенти като Trigion, подразделение на компанията Facilicom. Trigion осигурява услуги свързани с безопасност, видео наблюдение, статична защита и мобилни патрули.
"Trigion Security е една от първите компании в Холандия, която се заинтересува от Ampera. Бяхме привлечени от ниските разходи за експлоатация,” отбелязва Мартине Гьортс,вицепрезидент и директор на Facilicom Service Group. “Ampera в момента се тества от нашето подразделение Trigion, след което опитът ще бъде пренесен в цялата група, като следваща логична стъпка.”
Facilicom не е единствената компания с подобна визия. В началото на ноември Ampera бе определена за Зелен автомобил на годината на Обединеното Кралство от мениджърите на корпоративни паркове на събитието за връчване на престижните награди на асоциацията на операторите на корпоративни автомобилни паркове за 2012 година. Тези награди, които се гласуват само от членове на организацията, са високо ценени защото за разлика от много други, отразяват всекидневния опит и експертен капацитет на хората отговорни за взимането на решения при закупуване на автомобили за корпоративни паркове. Наградата е последната от вече над 50 подобни за авангардната Ampera, сред които е и призът Европейски автомобил на годината за 2012 година.
В Ampera литиево-йонна батерия с капацитет 16 кВтч захранва електромотор с мощност 111 кВт/150 к.с. В зависимост от стила на шофиране и експлоатационните условия, в чисто електрически режим могат да бъдат изминати от 40 до 80 километра без каквито и да било емисии. В режим на удължен пробег, който се активира, когато батерията достигне определено минимално ниво на заряд, мощността се предава на електрическа система, включваща генератор задвижван от 1.4 литров бензинов двигател с мощност от 63 кВт/86 к.с. Удълженият пробег позволява достигане на пълен пробег над 500 километра без допълнително зареждане.


За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com

Текстова информация и снимки можете да намерите в интернет на media.opel.com.


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за България

Каталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница