Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за OpelДата25.07.2016
Размер30.68 Kb.
#6453

Пресинформация

26 октомври, 2015 годинаПерфектен рали сезон за Opel


  • Opel побеждава в шампионата на FIA ERC Junior, печелейки първа европейска титла за последните 33 години

  • Страхотният Opel ADAM R2 доминира в своя клас

  • ADAC Opel Rallye Cup в момента е водеща основа за развитие на млади таланти

Рюселсхайм. Opel поглежда със задоволство назад към изключително успешния рали сезон 2015. С победата на младия швед Емил Берквист във шампионата FIA ERC Junior Championship, автомобилният производител от Рюселсхайм отбелязва първата си титла в европейски шампионат за 33 години. Берквист и Мариян Грийбел - неговият съотборник в ADAC Opel Rallye Junior Team, по впечатляващ начин демонстрираха възможностите на Opel ADAM R2 с неговата мощност от 190 к.с. “Нямам съмнение, че ADAM R2 в момента е най-добрият автомобил в своя клас,” отбелязва Берквист. Злощастно спукване на гума по време на последното състезание в шампионата предотврати възможността Грийбел да заеме мястото след Берквист и той се класира трети.


Състезанието Ипр в Белгия бе невероятно събитие за отбора с победа за трите екипа на Opel. Четири от шестте състезания на FIA ERC Junior, най-тежката надпревара за млади таланти, бяха спечелени от екипите на Opel с ADAM R2. Това беше последната глава в една успешна история: от хомологацията си през януари 2014 година, тази компактна рали машина спечели не по-малко от 62 от 99-те състезания, в които участва, грабвайки пет шампионски титли. Все още не са завършили националните рали шампионати на Франция и Испания, а пилотите на ADAM R2 имат отлични шансове и за двата.
Успехът на екипа на ADAC Opel Rallye Junior е израз на успешното сътрудничество на концепцията създадена съвместно от Opel и организацията ADAC. Като победители в ADAC Opel Rallye Cup, Грийбел (през 2013) и Берквист (през 2014) демонстрираха важността на тази надпревара за развитието на младите таланти. Високото ниво и изключителната конкуренция правят впечатление далеч отвъд границите на Германия, както показва международна проява като ADAC Opel Rallye Cup през 2015 година. Екипи от осем държави се състезаваха с модела ADAM Cup с мощност 140 к.с., често достигайки местата в първата десетка на германския рали шампионат – в много случаи в надпревара с доста по-мощни автомобили.
Юлиус Танерт, 25 годишен, вече е победител в ADAC Opel Rallye Cup за 2015 година и то преди края на сезона. Той лесно успя в това може би най-голямо предизвикателство за сезона, побеждавайки в основната скрийнингова сесия по време на финала на сезона на ADAC 3 City Rallye. Танерт преодоля предизвикателствата на трима съперници, когато бе избран за нов пилот за ADAC Opel Rallye Junior Team за 2016 година. “Това е като сбъдната мечта,” отбелязва развълнуваният Танерт, който може да гледа напред към атрактивната и изискваща много работа програма на заводския ADAM R2 през следващата година.
Директорът на Opel Motorsport Йорг Шрот очаква края на сезона с голямо задоволство: “В началото на сезона със сигурност не бе ясно, че Opel ще доминира в тежката ERC Junior категория с нашия ADAM R2. Ние обаче разполагахме с най-силното цялостно съчетание от автомобили, пилоти и екип и това е нещо, с което се гордеем. И двамата ни пилоти напредваха вече като шампиони от ADAC Opel Rallye Cup, което направи нашия успех толкова приятен. Само за три години, тази непревара се доказа като истинска основа за таланти в моторните спортове. Най-добрите млади пилоти от Европа искат да се присъединят към нас в тези състезания, защото откриват страхотните им качества и отличните възможности за развитие. И това, което е може би най-важното, ADAC Opel Rallye Cup е източник на истинско удоволствие – както за участниците, така и за зрителите.”

За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090

ljuba.gancheva@opel.com
Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г
news -> Компактна звезда в областта на свързаността: Новата Astra с Opel OnStar и IntelliLink


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница