Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали YpresДата25.07.2016
Размер36.29 Kb.
#6455

Пресинформация

29 юни, 2015 годинаТройна победа за Opel на рали Ypres


  • Отборите на Opel доминират в четвъртия кръг на FIA ERC Junior

  • Трима победители с ADAM R2 – Алекс Завада пред Мариян Грийбел и Юлиус Танерт

  • Поради лош късмет фирмените пилоти на Opel Грийбел и Бергвист близо до победа

Ypres. Opel засили силната си позиция във FIA ERC Junior по време на ралито Kenotek Ypres в Западна Фландрия, Белгия. Полякът Алекс Завада и неговият навигатор французинът Кати Дерусо отпразнуваха първата си победа с техния клиентски ADAM R2, като изпревариха германските фирмени пилоти на Opel Мариян Грийбел и Щефан Клеменс от екипа ADAC Opel Rallye Junior и Юлиус Танерт и люксимбургския му навигатор Дженифър Тийлен с друг клиентски ADAM R2. Три от победите в тазгодишния четирисезонен шампионат на FIA ERC Junior отидоха при марката с мълния в логото!


“Фантастичен ден, фантастична кола, фантастично рали,” сподели ликуващият Завада, който не даваше признаци да се състезава за победата в началото на втория ден, след като неговият автомобил със 190 к.с. и предно предаване се спря в канавката за минута след леко завъртане. Но полско-френският отбор не се предаде, върна се обратно на пътя и се възползва от лошия късмет на съперниците си. “Късметът също има роля и чак накрая се виждат резултатите,” заяви Завада. “Наистина съжалявам за Емил и Мариян. И двамата заслужаваха победата. Но аз съм свръхрадостен, че нашите усилия се увенчаха с победа.”
Фирмените пилоти на Opel Емил Бергвист и Мариян Грийбел се бориха да поведат от първите километри преди и двамата да бъдат сполетени от лош късмет. Първо Бергвист трябваше да се оттегли със своя ADAM R2 на дванадесетия от общо седемнайсетте етапа поради проблем с двигателя. После и Грийбел, който беше в последния етап водещ с 36 секунди, пукна лява задна гума малко преди финала. Роденият в Ханвайлер 26 годишен пилот все пак успя да премине със своя ADAM R2 финалната линия, но загубата от близо една минута изпрати него и пилота му Щефан Клеменс (28 годишен от Тайлен) на второто място след Завада.
Съвсем разбираемо Грийбел беше разочарован: “След няколко дни може би ще съм доволен от доброто ни представяне и това върховно шоу на Opel Motorsport пред хиляди въодушевени зрители тук в Ypres. Но точно сега преобладава усещането за разочарование. Тройната победа на Opel ясно доказва, че особено на асфалт в момента ADAM R2 е ненадминат в своя сегмент. Така че ние се отправяме към последните две състезания на FIA ERC Junior в Естония и Чехия с голяма самоувереност.”
Шведът Бергвист (на 21 години, от Торсакер), който заедно с навигатора си Йоаким Сьоберг (на 29 години, от Йосмо) спечели първите два кръга на FIA ERC Junior в Латвия и Ирландия, беше разочарован, но сдържан. “Ние имахме абсолютно всичко, от което се нуждаехме, за да спечелим днес. Но такива неща се случват в моторните спортове и не мога да виня никого за това. За да бъда честен, аз се борех да спечеля, а трябваше да се оттегля поради лош късмет и затова се забавих и финиширах четвърти. И все пак имаме най-доброто попадение в шампионата на FIA ERC Junior.”
Наистина позицията на отбора на ADAC Opel Rallye Junior във FIA ERC Junior е отлична. Тъй като само четири от шест резултата в ралитата се взимат под внимание за крайното класиране, оттеглянето на Бергвист в Ypres би могло да не се зачита. И понеже неговите двама най-ожесточени опоненти също не успяха да финишират, това дори увеличава неговата водеща позиция в класирането след четири кръга с две до 26 точки. Второто място на Грийбел го поставя на трето място в цялостното класиране. В момента той е с 43 точки след съотборника му Бергвист.
Директорът на Opel Motorsport Йорг Шрот коментира резултатите със смесени чувства: “Днес в гърдите ми биеха две сърца. Ние отбелязахме фантастични резултати за Opel, които доказаха, че нашите клиентски коли ADAM R2 са точно толкова добри, колкото двата ни фирмени автомобила. Аз наистина изпитвам съчувствие към Емил и Мариян. И двамата се представиха фантастично и заслужаваха победа. Мариян наистина владееше ситуацията до последния етап. Но съм и много щастлив за Алекс и Юлиус, които показаха, че са способни да поддържат бързото темпо за върха на FIA ERC Junior. Като цяло представянето на ADAM R2 беше изключително добро. И ние разбира се ще се състезаваме в Естония и Чехия с увереност поради този факт.”

За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com
Текстова информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г
news -> Компактна звезда в областта на свързаността: Новата Astra с Opel OnStar и IntelliLink


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница