Пресинформация 9 юли, 2014 година Opel представя петото поколение на модела CorsaДата14.05.2017
Размер96.19 Kb.

Пресинформация

9 юли, 2014 годинаOpel представя петото поколение на модела Corsa


  • Ново усещане на пътя: Нова ходова част, ново технологично поколение двигатели и трансмисии

  • Нов качествен стандарт: Висококачествен интериор със система IntelliLink и множество електронни системи за подпомагане на водача

  • Световна премиера: Бестселърът на Opel ще дебютира на автомобилното изложение в Париж през месец октомври

Рюселсхайм. Днес Opel представя официално новото пето поколение на модела Corsa. Бестселърът на Opel се стреми да предложи ново усещане и изживяване на пътя в пазарния сегмент на малките автомобили, издигайки по-високо летвата по отношение на качествата и представянето на ходовата част, двигателите и предавателните кутии. Новите, усъвършенствани и високоефективни 1.0-литрови трицилиндрови турбодвигатели, трансмисиите с изключително плавна и мека смяна на предавките, ново окачване и оптимизирана кормилна уредба гарантират водещи в класа равнища на комфорт и прецизност. Новата Corsa предлага също напълно ново вътрешно пространство, което повишава усещането за качество и простор, включвайки инфоразвлекателната технология IntelliLink с нейните отлични връзки с глобалната мрежа и редица ултрамодерни електронни системи за подпомагане на водача. Дизайнерите на Opel са придали на новата Corsa динамични форми в унисон със стилистичната философия на марката, изградена на основата на плавните, пластични форми и прецизно изпълнените детайли. Новата Corsa е оборудвана с всичко необходимо, за да продължи 32-годишната история на успехи в този изключително оспорван сегмент от автомобилния пазар. Петото поколение на бестселъра на марката Opel ще отбележи своята световна премиера на автомобилното изложение “Mondial de l’Automobile 2014” в Париж (4-19 октомври) и ще започне да слиза от поточните линии на заводите в Сарагоса и Айзенах преди края на годината.


“Opel Corsa винаги е била харесвана – особено заради привлекателната външност и ефективното използване на вътрешното пространство на компактната по размери каросерия,” споделя изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман. “Tова предимство е решителен фактор за нестихващата популярност на модела и ние разбира се ще пренесем този ключов момент и в новото поколение. Благодарение на прилагането на множество нови технологични решения, ние ще предложим и фантастично усещане за шофирането, което ще повиши значително обичайните стандарти в този автомобилен клас. Петото поколение на Corsa ще бъде изпълнено с изненади.”
Рецептата на успеха – свеж дизайн и щедро вътрешно пространство в компактни размери
През изминалите 32 години в Европа са продадени почти 12 милиона екземпляра от четирите поколения на модела Corsa, сред които и 2,8 милиона от сегашното четвърто поколение. Със своя среден обем на годишните продажби от 370 000 автомобила, Opel Corsa е един от моделите в неговия пазарен сегмент, които се радват на най-трайна във времето популярност. Ключов фактор за неговия успех е отличната ефективност в оползотворяването на вътрешното пространство – при компактна външна дължина от 4 метра бестселърът на Opel предлага изключително обширно пространство за петима на борда – както в подходящия за семейна употреба вариант с пет врати, така и в динамичния, спортен формат с три врати. В същото време, външният дизайн на Corsa съчетава практичността с ярък, отличаващ се и привлекателен характер с младежко и динамично излъчване. Новото поколение на Corsa продължава без прекъсване тази успешна рецепта, но демонстрира и радикални различия със своите предшественици. Неговият външен дизайн е значително по-свеж, изискан и с още повече характер. Смелото лице на модела се характеризира с предни светлини с форма на крило, включващи емблематичните за Opel криловидни дневни LED светлини и нискоразположената трапецовидна решетка с динамичната лайстна, която държи емблемата на Opel. Скулптурираните странични части на купето съдържат типичния за Opel мотив “острие”. Широките разделени хоризонтално на две задни светлини спомагат за създаването на визуално впечатление за широчина, като плавно се насочват към задните „рамена“, придавайки на автомобила още по-стабилна стойка на пътя. Но най-значимите промени се забелязват, когато седнете зад волана на новото поколение на Corsa и потеглите на път. Изцяло новото оформление на арматурното табло с ясни, издължени форми и съчетание от изискани материи, заедно със значително по-комфортната ходова част, по-прецизните реакции на кормилната уредба, изцяло новите задвижващи агрегати и значително по-ниските нива на шума имат съвместен принос за осигуряването на изцяло различното усещане на пътя.
Aбсолютна прецизност – нова ходова част и нова кормилна уредба за максимална стабилност на пътя
Върхов приоритет за екипа развойни инженери на Opel е бил предоставянето на клиентите на Corsa на възможността да изпитат комфорта и прецизността на управлението, характерни за по-големите и по-скъпи представители на по-високите автомобилни класове. В основата на изпълнението на тази цел са новите ходова част и кормилна уредба. В ходовата част няма нито един елемент, който следващото поколение да наследява от актуалната Corsa. Стабилността при движение по права отсечка и в завой е повишена благодарение на снижения с 5 милиметра център на тежестта, по-стабилната допълнителна рама и новата геометрия на окачването с нови шарнирни съединения. Страничното отклонение на каросерията в завой, реакциите на кормилната уредба и характеристиките в режим на недозавиване са били подложени на цялостна оптимизация. Променените работни характеристики на амортисьорите също осигуряват на петото поколение на Corsa по-добри възможности за филтриране на сътресенията от контакта с дупките и неравностите по пътната настилка, гарантирайки отлично за автомобил от малкия клас равнище на комфорт.
Разработката на изцяло нова електрическа и електронна архитектура за петото поколение на Corsa e дало възможност за създаване на по-съвършено ниво на взаимодействие между отделните системи в автомобила. Наред с новата геометрия на управлението и настройките на софтуера на кормилната уредба, усъвършенстваната система се ползва и от предимствата на новото, адаптивно спрямо скоростта на движение електрическо сервоуправление – то се отличава с по-прецизни реакции и подобрява както удоволствието от шофирането, така и общото равнище на комфорт. Новата система ще бъде част от серийното оборудване на всички варианти на Corsa и ще позволи значително намаляване на усилието при маневри с ниска скорост благодарение на режима City, който се включва просто с натискане на бутон.
Както и при актуалното поколение на Corsa, клиентите ще могат да избират между две настройки на работата на ходовата част – Comfort и Sport. При Sport пружините и амортисьорите са с по-стегнати работни характеристики, които наред със специфичната геометрия и настройки на управляващия мост осигуряват по-директна реакция на командите на водача.
Акцент при двигателите – последно поколение 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo
Главната роля в гамата от задвижващи агрегати на така нареченото “Corsa E” пето поколение на модела е поверена на новоразработения трицилиндров двигател 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo на Opel, който е важна част от голямата продуктова офанзива на марката в областта на двигателите. Tози ултрамодерен агрегат с компактни размери е единственият в момента 1.0 литров серийно произвеждан трицилиндров двигател в света с балансиращ вал, който му позволява да се превърне в нов еталон в своя клас по отношение на ниското ниво на шума и вибрациите при работа (NVH), което се отразява положително и на високото ниво на комфорт за водача и пътниците в купето. Компактният по размери 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo с изцяло алуминиева конструкция вече изпълнява изискванията на екологичната норма Euro 6 по отношение на емисиите и се предлага в два варианта по отношение на максималната мощност - с 66 кВт/90 к.с. и с 85 кВт/115 к.с. И двете версии се отличават с отлична отзивчивост и високи показатели на въртящия момент в ниските оборотни режими, предоставяйки 170 Нм при едва 1 800 об/мин. Новият трицилиндров двигател с малък работен обем на Opel се предлага серийно с технология Start/Stop.
Гамата от бензинови двигатели на новото поколение на Corsa е разширена и с представянето на новия 1.4-литров турбомотор с максимална мощност 74 кВт/100 к.с. и максимален въртящ момент от 200 Нм, както и с усъвършенстваните и отговарящи на изискванията на нормата Euro 6 атмосферни агрегати с работен обем 1.2 и 1.4 литра. Към това се прибавя и дизеловата гама на Corsa с нейните напълно модернизирани и с подобрени работни характеристики двигатели 1.3 CDTI с максимална мощност 55 кВт/75 к.с. и 70 кВт/95 к.с., които също покриват изискванията на нормата Euro 6. При премиерата на модела най-икономичната и екологична версия на Corsa ще бъде вариантът със70 кВт/95 к.с., 5-степенна механична предавателна кутия и технология Start/Stop, който постига нива на емисиите на СО2 от едва 89 г/км. Още пред следващата пролет към гамата ще се прибавят и още икономични и екологични варианти.
Но шофирането и пътуването в новото поколение на Corsa ще донесат повече удоволствие и комфорт на водача и пътниците не само благодарение на новоразработената палитра от задвижващи агрегати. Значителен принос за повишаването на задоволството от шофирането и намаляването на разхода на гориво има и внедряването на новите модели трансмисии. И двете версии на агрегата 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo могат да бъдат съчетани перфектно с изцяло новата шестстепенна механична предавателна кутия с изключително компактна конструкция. Сред акцентите при нея са повишената ефективност на работата благодарение на мерките за намаляване на вътрешното триене и изключителното усещане за прецизност при смяна на предавките. Превключването на скоростите при новото поколение на Corsa става комфортно и плавно, бързо и точно. Паралелно с премиерата на новата Corsa, Opel ще предложи и най-новата си генерация шестстепенна автоматична трансмисия, както и изцяло нова автоматизирана механична предавателна кутия Easytronic 3.0 с подобрена, по-плавна работа при превключване – перфектният начин за достъпно като цена съчетаване на комфорта на автоматичните трансмисии с ефективността на механичните.
Отлична връзка и върхово ниво на безопасност – IntelliLink и електронни системи за подпомагане на водача
Изчистеният дизайн на вътрешното пространство на новото поколение на Corsa е организирано около привличащия вниманието център за управление пред водача, чието арматурно табло с контролни прибори следва хоризонтална линия на подредба, която създава допълнително визуално усещане за простор. Седеминчовият диагонал на чувствителния на докосване цветен екран на системата IntelliLink е разположен оптимално на централната конзола в близост до скоростния лост. Tова позволява ръката на водача да работи удобно и с минимални движения с трансмисията и управлението на системата чрез менютата на чувствителния на докосване екран. Модерната инфоразвлекателна система на новата Corsa дава отлични възможности за връзка с глобалната мрежа, съвместима е с мобилни устройства с операционни системи на Apple и Android и позволява управление с гласови команди. Налице са и възможности за използване на Bluetooth и Siri Eyes Free, а моделът ще предложи на клиентите и редица приложения като навигационното BringGo, Stitcher и TuneIn за интернет радиостанции, както и практичната стойка и зарядна станция за смартфони FlexDock.
Новото поколение на Corsa ще представи и множество електронни системи за подпомагане на водача, част от които са без конкуренция в този автомобилен клас. Безопасността се повишава и благодарение на нови системи, които се внедряват за първи път при модела Corsa – биксенонови предни светлини , система за предупреждение за опасност в страничните „мъртви” зони от полезрението на водача SBSA (Side Blind Spot Alert) и фронталната видеокамера Opel Eye с функции за разпознаване на пътни знаци RSR (Road Sign Recognition), за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение LDW (Lane Departure Warning), за автоматично управление на дългите светлини HBA (High Beam Assist), индикатор за дистанцията до движещото се отпред превозно средство FDI (Following Distance Indication) и за предупреждение за потенциален сблъсък с него FCA (Forward Collision Alert). С цел осигуряване на максимална степен на безопасност, системата FCA ( Forward Collision Alert) използва червен преупредителен сигнал, който се прожектира във вид на head-up-дисплей върху челното стъкло. В допълнение към всичко това, водачът получава предупредителна информация и за прекомерна загуба на налягане в гумите от системата TPMS (Tire Pressure Monitoring System).
Удобството за водача на свой ред се повишава благодарение на системата АРА (Advanced Park Assist), която поема автоматично работата с волана при извършване на маневри за паркиране, както и от комфорта, осигурен от камерата за следене на маневрите на заден ход RVC (Rear View Camera) и системата за улесняване на потеглянето по наклон HSA ( Hill Start Assist). Воланът, предните седалки, а вече и челното стъкло могат да бъдат оборудвани с отопление с цел да осигурят уютна топлина в купето и отлична видимост в студените зимни дни. Висококачественото вътрешно обзавеждане на новия модел включва оформени прекрасно и с изключително майсторство предни седалки, голям панорамен покрив и меко, индиректно осветление, което придава на вътрешното пространство топла и приветлива атмосфера.
А за мъжете и дамите с активен стил на живот, в характерно оформената задна част на новото поколение на Corsa може по желание да се скрие практичният багажник за велосипеди FlexFix – още едно изключително удобство, което се предлага единствено от марката Opel.

За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com

Текстова информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница