Пресконференция на Комисията по култура, образование и медии на еп в Пловдив на 10 октомври от 11. 30 часаДата22.07.2016
Размер11.68 Kb.
#678
Пресконференция на Комисията по култура, образование и медии на ЕП в Пловдив на 10 октомври от 11.30 часа
На 10 и 11 октомври 2012 г. делегация на Комисията по култура, образование и медии на Европейския парламент за първи път ще проведе свое заседание в България, като домакин ще е град Пловдив. Посещението се организира по инициатива на българския евродепутат Емил Стоянов (EНП, ГЕРБ), член на парламентарната комисия. На 10 октомври делегацията ще даде специална пресконференция от 11.30 часа в заседателната зала на Община Пловдив (пл. "Стефан Стамболов" 1).
В делегацията участват председателят на парламентарната комисия Doris PACK (ЕНП, Германия), заместник-председателят ѝ Morten LØKKEGAARD (АЛДЕ, Дания), както и петима нейни членове - Santiago FISAS AYXELA (ЕНП, Испания), Емил Стоянов (EНП, България), Sabine VERHEYEN (ЕНП, Германия), Cătălin Sorin IVAN (С&Д, Румъния) и Georgios PAPANIKOLAOU (ЕНП, Гърция).
На 10 октомври в Пловдив делегацията ще се срещне с кмета на града инж. Иван Тотев и ще се запознае с проекта "Пловдив - Европейска столица на културата 2019". Делегацията ще разговаря и с Вежди Рашидов, министър на културата, както и със Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта. Следобед евродепутатите ще обсъдят актуални проблеми на висшето образование с ректори на университетите и колежи от гр. Пловдив, като след това ще посетят Стария град.
На 11 октомври комисията ще се срещне с вицепрезидента на Република България - Маргарита Попова, и с председателя на Комисията по култура, гражданско общество и медии на Народното събрание - Даниела Петрова. Евродепутатите ще разговарят и с представители на неправителствени организации и на културните институции от гр. Пловдив, които участват в проекта "Европеана".
Каталог: resource -> static -> files
files -> Програма за обмен за студенти по програма "Еразъм" (Чехия). За носител на трета награда бе обявен проектът "Заведи ме у дома с колело", документален филм от Унгария
files -> За младежи! На 28 януари 2013 г приключва срокът за кандидатстване за международната награда „Карл Велики
files -> По-малко от месец остава за участие в конкурса за млади журналисти на еп в България
files -> Гала вечер на наградата за кино лукс 2012 на Европейския парламент
files -> Програма „Правосъдие, организиран от Министерство на правосъдието в България
files -> До 18 януари е регистрацията за регионалното състезание „Евроскола“ в Пловдив
files -> Панорама на финалистите за наградата за кино на еп lux 2012 на 28-30 ноември в Дома на киното
files -> Българска премиера на носителя на наградата за кино лукс на Европейския парламент
files -> 17 декември Прожекция на "Това не е филм" на Джафар Панахи и дискусия за наградата "Сахаров" 2012 на еп
files -> Събития в Дома на Европа в периода 19 23 януари 2015 г. 19 януари 2015 г от 10: 00 17: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница