През м май 2011 г. Програмата на информационно-опознавателното пътуване на абтта до полуостров Атон започва със запознаване на туристическия потенциал на старинна АrneaДата29.01.2018
Размер40.62 Kb.
#52165

през м. май 2011 г.

Програмата на информационно-опознавателното пътуване на АБТТА до полуостров Атон започва със запознаване на туристическия потенциал на старинна Аrnea, обявена за исторически и архитектурен паметник от Министерството на културата на Гърция заради своята богата история, древна култура и запазени традиции.
С тесните си калдъръмени улички и къщи с широки каменни зидове, Арнеа удивително напомня на българските възрожденки градчета.

В старинната сграда на Историческия и фолклорен музей се запознаваме с оригинална етнографска колекция, а в “Св. Стефан” ни показват доказателствата за впечатляващата история на пожар, изпелил до основи малката църква, за да открие под нея останките от други три храма от различни епохи.
Арнеа разполага общо със 100 легла за настаняване, разположени в няколко малки семейни хотели, един от които Alexandrou Traditional Inn. Обектът, уникално реставрирана старинна къща се състои от две 2-етажни сгради, декорирани в античен стил и оборудвани с всички съвременни удобства, може да предостави подслон на 28 човека.
В малките, уютни кафенета на Арнеа, освен традиционно гръцко кафе на туристите предлагат и домашно приготвена храна, но участниците в информационния тур на АБТТА ви препоръчват ресторант Bakatsianos.

Разположен насред гората, само на няколкостотин метра от центъра на Арнеа, ресторантът предлага перфектно обслужване и невероятно традиционни ястия, приготвени по съвременни рецепти от екологично чисти продукти от региона. Със своя капацитет от 300 места на закрито и възможност за разполагане на още 800 гости в градината, Bakatsianos е алтернатива за по-големи или малки организирани мероприятия, която горещо Ви препоръчваме.


Убеждаваме се, че селският и агро-туризъм набира скорост в региона на Света Гора Атон от следващото посещение – ферма Platanorema.

Обектът е интересен опит за съчетаване на емоции, породени от девствената красота на природата и чувството на респект към създаденото от човека. Разположена на около 140 дка и заградена с естествена водна граница, на разстояние 10 минути от Арнеа и на 5 минути от плажа на Pyrgadikia, фермата предоставя уникална възможност за комбинирано планинско-морско усамотение.


Четири каменни къщички, обзаведени в оригинален селски интериор и оборудвани със собствена кухня могат да приемат до 20 посетители, а храната, предлагана в ресторанта, прилежащ към фермата е приготвена изключително от продукти собствено производство. Гостите могат да избират – да участват в дейностите по обгрижване на отглежданите във фермата селскостопанска продукция и различни домашни животни, или да се отдадат на спортни забавления – конна езда, скално катерене, пешеходни или велосипедни авантюри в планината.
На 5 км преди Ouranoupolis, в Tripiti проверяваме на собствен риск условията на настаняване в 5-звездния Alexandros Palace Luxury Hotel Suites & Rooms,

а вечерта на следващия ден, по време на уъркшопа с представители на местния бизнес - и възможностите, които хотелът предоставя за провеждане професионални семинари, конференции и други специални събития.


Преди това, ентусиазирани, очаровани, запленени и .... преуморени реализираме :

- Посещение на хотели Archontiko и Sun Rize Hotel, разположени на остров Аmmolianni и круиз около острова за запознаване с възможностите за прекарване на свободното време на 15-те девствени плажове, участие във водолазно гмуркане, риболов, гребане и други водни спортове.

- Инспекция “таен клиент” в Kritikos Restaurant, обявен за един от 10-те най-добри ресторанти в Гърция, отличен с титлите Gourmet Brabeia 2007-2008 и Fodors Choice 2010

- Инспекция на хотели Akrathos Beach Hotel, Theoxenia Hotel, Akti Ouranoupoli Hotel, Aristotles Holidays Resort & Spa

Делегацията на АБТТА осъществи двудневна денонощна инспекция и като потвърждава съответствие с информацията, публикувана в луксозните рекламни брошури, горещо Ви препоръчва високото качество на обслужване, бляскавата атмосфера и комфорта на Eagles Palace Resort & Spa

Пътуването до държавата на вярата, земята на мъжете и градината на Богородица – Света Гора Атон разделя делегацията на АБТТА на две части.

От палубата на ферибота, с който правим обиколка на полуострова можем да видим повече манастири, отколкото мъжката част от групата, но от разстоянието, на което се разрешава достъп – не по-близо от 800 м от брега виждаме ясно
.....единствено величествения Атон!

Фотоапаратите ни обаче имат зум-опция !


Всяка снимка, която споделяме с Вас е свързана с изживявания, за които трудно намираме подходящите думи.В коректността на следващите обаче нямаме никакви съмнения:ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ ВСИЧКО!


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница