Презентация за отпадъците и проблемите свързани с тях в България. На Тузлата ще чистим до 12: 00. Ръкавици и чували са подсигурениДата25.02.2018
Размер20.75 Kb.
#59586
ТипПрезентация
Да опознаем и да се погрижим за нашата природа на Международня ден на Черно море
Скъпи съграждани, скъпи гости на Балчик! На 31октомври се чества международният ден на Черно море. По повод празника ние от природозащитно сдружение „ Белият бряг” съвместно с Коалицията от над 20 неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” и Община Балчик организираме ден изпълнен с мероприятия за по-добро опознаване на нашата прекрасна природа и на проблемите които за жалост и създаваме.

Всеки да се чувства лично поканен на този празник и нека доведе близки и познати на събитието. Изберете си тези мероприятия в които искате да участвате и просто елате, нужно е само желание и добро настроение. Нека заедно да се доближим до природата не само мислено, но и с конкретни дела, които поне малко ще спомогнат да живеем в един по добър свят.

Денят ще започне със залесяване и почистване.

Залесяването ще се проведе в дворовете на трите Балчишки училища с ученици които ще поемат и грижата над засадените дръвчета. Започваме в 09:00 часа в ОУ „Кирил и Методий”, 10:00 часа в ОУ“Антим I” , и от 11:00 до 11:45- в СОУ „Христо Ботев”. Преди началото на засажданията във всяко от училищата ще разкажем за правилното залесяване и особеностите на българската гора.

Почистването ще бъде на „Тузла”-та, ще почистваме района на езерото и морският бряг до него. Сборен пункт за тръгване е автобусната спирка в центъра на квартал Левски в 08:45 ч., като за доброволците транспортът до езерото и обратно е осигурен. На място ще започнем с кратка презентация за отпадъците и проблемите свързани с тях в България. На Тузлата ще чистим до 12:00.Ръкавици и чували са подсигурени.

Следобедът продължава с информационни срещи в НЧ „Паисий Хилендарски.От 13:00 часа темата е „ Заплахите за българска природа и какво можем да направим за да остане природа в България”. От 14:00 ч., темата е „ Черно море - толкова близко и толкова непознато „, от 15: 00 ч. „Природата на северното черноморие и как може да я възстановим и опазим”

Вечерта ще е празнична!

В 16:00 ч. на площада пред общината ще започне заслужено празничен концерт с добружански песни и хора по случай международния ден на Черно море, по време на което учениците от ОУ „Антим I” ще изнесат рецитал на тема българската природа и ще обявим и наградим победителя в конкурса за лого на сдружението „Белият бряг”, след това идва ред на музиката с премиера на хороводната песен „Бяло се хоро вие” и ще продължи докато ни държат краката.Сърдечно благодарим на Община Балчик за любезното съдействие и на всички партньори и доброволци които помогнаха да организираме честването на Деня на Черно море.

Събитията са подпомогнати посредством Финансовия механизим на Европейското икономическо пространство по проект „За да остане природа”, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие


Добре дошли на празника, добре дошли в Балчик!
За контакт:Станислав Бояджиев, тел. 0878909184, имейл sboyadjievbg@abv.bg

Сдружение за опазване и възстановяване на природата „Белият бряг”.
Каталог: old -> files
files -> Кое от написаните числа е шестстотин и три милиона тринайсет хиляди и две ?
files -> Средно общообразователно училище «васил левски»-троян трите имена на
files -> Уважаеми съгражани, На 31 март (събота)
files -> От 3 до 30 ноември Серия от 4 класа на тема вибрация: пробуждане на сънувача
files -> Център по Интердисциплинарно Обучение & Духовна Академия на Мистериите „Мадара” Ви канят на духовно пътешествие в
files -> Тест по български език и литература- вариант 1 Слушай внимателно текста и го запиши под диктовка
files -> Iv клас Име Клас Училище Брой Точки Време 1
files -> Резултати от състезанието по английски език на учениците от 5 клас


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница